Xiaomi Mi Note 3 Review | Το νέο απόλυτο Value For Money camera phone

Μπορεί μέχρι στιγμής η σειρά Redmi 5 να είναι μια μικρή απογοήτευση για αυτούς που ήθελαν το κάτι παραπάνω, αλλά το Xiaomi Mi Note 3 ήρθε για να αποζημιώσει, γιατί μπορούν να το αποκτήσουν αντί πινακίου φακής, καθώς τα 250 ευρώ που κοστίζει περίπου τα αξίζει και με το παραπάνω. Όπως εξακρίβωσα μετά από προσωπική χρήση, αλλά και όπως θα διαπιστώσετε από τα λεγόμενα μου, το Xiaomi Mi Note 3 review ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Προφανώς, στο ποσό που ανέφερα θα το βρείτε μόνο για αγορά από Κίνα και φυσικά χωρίς τελωνείο, ακολουθώντας τις οδηγίες του άρθρου στο link.

Για αρχή ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που κάποιοι φαίνεται να έχετε μπερδέψει και μπερδεύεται και άλλους με τη σειράς σας. Ο SnapDragon 660 είναι και αυτό καλό chipset πλησιάζοντας αρκετά τον SnapDragon 821 και μάλιστα έχει και κάποια πλεονεκτήματα, όπως το Bluetooth 5.0, αλλά και 8 αντί για 4 Kryo πυρήνες, οπότε καλό θα είναι να ξεπεράσετε αυτό το κόλλημα με τον επεξεργαστή, όσοι το έχετε. Ο SnapDragon 660 είναι το πρώτο chipset της Qualcomm που δεν ανήκει στη σειρά 800 και προσφέρει Flagship επιδόσεις. Στο video review από πάνω δοκίμασα να παίξω με τα γραφικά στο όριο το πιο βαρύ που παιχνίδι που υπάρχει στο Play Store για να το αποδείξω.


Μόνο Τα Καλύτερα Κινητά αποκλειστικά από τη λίστα του TechValue.


Xiaomi Mi Note 3 review σχεδίασης

Η σχεδίαση του Xiaomi Mi Note 3 είναι παρόμοια με αυτή του Mi 6, μόνο που στη περίπτωση του Mi Note 3 το αποτέλεσμα είναι σαφέστατα πιο όμορφο και πιο πρακτικό ίσως. Bezel less μπορεί να μην είναι, αλλά για κινητό με “παραδοσιακή” οθόνη 16:9, έχει μαζεμένα bezel και ο χειρισμός με ένα χέρι είναι πιο εύκολος συγκριτικά με άλλα κινητά στις 5.5″. Το πλάτος του μετράει μόλις 74 χιλιοστά αν θέλετε να το συγκρίνεται με άλλα κινητά 16:9 στις 5.5″, το κάθε χιλιοστό μετράει.

xiaomi mi note 3 review

Στη πλάτη ξεχωρίζει ο λυτός σχεδιασμός με το dual camera setup να μην προεξέχει καθόλου, που φυσικά μόνο θετικό μπορεί να είναι. Στα δεξιά βρίσκονται όλα τα φυσικά κουμπιά του κινητού και είναι στο σωστό ύψος με την αίσθηση όταν τα χρησιμοποιείς να είναι ποιοτική. Περιμετρικά αγκαλιάζεται από μέταλλο και μπροστά σχεδόν το 100% προστατεύεται από Gorilla Glass 4, ώστε να μην δημιουργηθούν εύκολα γρατσουνιές.


Σύγκρινε Κινητά Εδώ


Το ακουστικό προστατεύεται από μεταλλική σήτα που είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος με το γυαλί, που σημαίνει πως δύσκολα θα γεμίσει σκόνη ή χώμα και φαίνεται άψογα σφραγισμένο. Ο Fingerprint φυσικά είναι τρομερά γρήγορος και βρίσκεται σε εσοχή πάνω στο gorilla glass 4, που σίγουρα θα ανεβάσει το κόστος επισκευής σε περίπτωση που σπάσει. Κλείνω το κομμάτι της σχεδίασης με 0 αρνητικά, αλλά ο fingerprint στη πλάτη δεν θα με χάλαγε η αλήθεια είναι.

xiaomi mi note 3 review

Xiaomi Mi Note 3 review οθόνης

Η οθόνη του Xiaomi Mi Note 3 με διαγώνιο 5.5″ FHD είναι πραγματικά η καλύτερη IPS που έχω δει ποτέ σε mid-range κινητό και μπορεί να συγκριθεί με τις IPS που φοράνε πιο ακριβά κινητά όπως το Nokia 8. Οι γωνίες θέασης είναι πραγματικά άψογες και τα χρώματα όσο ζωντανά και ρεαλιστικά πρέπει με την φωτεινότητα να είναι και αυτή ικανοποιητική. Προσωπικά δεν βλέπω το παραμικρό μειονέκτημα στην οθόνη του Mi Note 3 και κλείνω εδώ το σημαντικό κομμάτι της οθόνης και πάλι με 0 αρνητικά.

xiaomi mi note 3 review

Xiaomi Mi Note 3 review ήχου, αυτονομίας και απόδοσης

Η τοποθέτηση του ηχείου στη κάτω μεριά πότε δεν μου άρεσε, αλλά τουλάχιστον ο ήχος βγάζει είναι καλής ποιότητας και έχει λίγο μπάσο. Δεν έχω παράπονο από το ηχείο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζει για αυτό. Για τους μουσικόφιλους που θέλουν κάτι οικονομικό, αλλά ένα πραγματικό ηχείο κοιτάξτε το Nubia M2.

Όπως έχω ήδη αναφέρει ο SnapDragon 660 στη πράξη είναι Flagship Chipset και θα το αποδείξω ευθείς αμέσως με το πιο βαρύ παιχνίδι που υπάρχει στο PlayStore, το Line Age Revolution. Στο Xiaomi Mi A1 με SD625 τα drop frames με τα γραφικά στο τέρμα είναι εμφανή και ενοχλητικά, ενώ με το Mi Note 3 τρέχει νεράκι το πιο βαρύ και απαιτητικό παιχνίδι! Το συγκριτικό αυτό μπορείτε να το δείτε πιο αναλυτικά στο video review στην αρχή του άρθρου. Εδώ κλείνω και το κομμάτι της απόδοσης με 0 αρνητικά, το Mi Note 3 είναι απλά ένα value for money κτήνος.

Η μπαταρία 3.500mAh δεν απογοήτευσε καθόλου και με άνεση μου έβγαλε μια γεμάτη μέρα με περίπου 5 ώρες οθόνης και με λίγο πιο έντονη χρήση. Στην έντονη χρήση περιλαμβάνω και περίπου μια ώρα gaming, οπότε με φυσιολογική χρήση εύκολα θα βγάλει 6 ώρες. Με λίγα λόγια 0 αρνητικά και από την αυτονομία του.

xiaomi mi note 3 review

Xiaomi Mi Note 3 review φωτογραφικών δυνατοτήτων

Θα κλείσω το Xiaomi Mi Not 3 Review με τις φωτογραφικές δυνατότητες του που είναι ακόμα ένα αρκετά δυνατό του σημείο. Καταρχάς η δεύτερη κάμερα με οπτικό zoom x2 στην πλάτη, προσωπικά μου φάνηκε εντελώς άχρηστη, τουλάχιστον όμως ομορφαίνει λίγο τη πλάτη του κινητού το dual camera setup. Η βασική κάμερα στη πλάτη έχει πολύ καλά specs και την ημέρα με την βοήθεια του ήλιου το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να συγκριθεί με flagship κινητά όπου το iso φυσικά μπορεί να παραμένει χαμηλό.

xiaomi mi note 3 review

Το συγκεκριμένο review της κάμερας, έγινε με την πρώτη έκδοση της Global ROM. Ο φακός του Mi Note 3, αν η Xiaomi θελήσει με κάποιο μελλοντικό update στο software να έχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικά το βράδυ, αφού ο φακός έχει F/1.8.

Παρόλο όμως που θα το χαρακτηρίσω camera phone και με τις πιο δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες για κινητό μεσαίας κατηγορίας, το βράδυ απογοητεύει λίγο, όπως εξάλλου κάθε “Κινέζος”. Ο θόρυβος στις φωτογραφίες που δεν έχουν καλό φωτισμό είναι έντονος και δεν έμεινα ικανοποιημένος όπως εξάλλου και στο Xiaomi Mi6. Τα Nexus παραμένουν στην κορυφή της προτίμησής μου και ακόμα και το Nexus 5X του 2015 έχει καλύτερη ποιότητα με μέτριο φωτισμό και φυσικά οφείλεται στο software και όχι στο φακό. Με λίγα λόγια η Xiaomi έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της στο θέμα του software. Αυτά που είπα όμως, μην σε μπερδεύουν, έχει πραγματικά ένα πολύ καλό σύνολο φωτογραφικών δυνατοτήτων που δεν θα βρεις άλλου σε τέτοια τιμή και με άνεση βάζει στην άκρη κάθε Huawei Honor.

xiaomi mi note 3 review

Καταστήματα αλλά και μέθοδοι αποστολής για να το αγοράσεις στα λεφτά που αξίζει στο link, Banggood Ελλάδα.

Asus ZenFone 8 Android