Αγορές από Κίνα Χωρίς Τελωνείο | Τρόποι Αποστολής

Όποιος εμπιστεύτηκε τον αποκλειστικό οδηγό του TechValue για online αγορές από Κίνα και εξωτερικό, έχει εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και συνεχίζει ακάθεκτος. Στην αρχή, μέχρι και την ολοκλήρωση της πρώτης παραγγελίας πάντα θα υπάρχει προβληματισμός. Πότε θα έρθει, αν θα περάσει τελωνείο και ποιο κατάστημα ή marketplace (AliExpress, Ebay) να επιλεχθεί για αγορές από Κίνα που στέλνουν Ελλάδα χωρίς να περνάει τελωνείο και μάλιστα νόμιμα.

Η αγορά κινητών, εργαλείων ή άλλων gadgets από την Κίνα προσφέρει πολλά πλεονέκτημα. Smartphones και όχι μόνο αρκετά πιο φθηνά συγκριτικά με την Ελληνική αγορά. Φυσικά χωρίς τελωνείο αφού οι μέθοδοι αποστολής που παρουσιάζονται παρακάτω έρχονται καθαρά και νόμιμα από Ευρώπη ή εκτελωνίζονται από τα ίδια τα καταστήματα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε τίποτα παραπάνω.

αγορές από κίνα χωρίς τελωνείο

Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει μόνο τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αποστολής χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη ενεργεία εκτός από τα βήματα που βρίσκονται παρακάτω. Αγνοήστε τυχόν καταστροφολογία από χρήστες που έκαναν αγορές από Κίνα χωρίς να γνωρίζουν τις μεθόδους αποστολής και το πιο βασικό χωρίς να εφαρμόζουν τον οδηγό.

Αγορά από Κίνα Χωρίς Τελωνείο 2022

Banggood: Νούμερο 1 προορισμός

Το Banggood αποτελεί τέλεια επιλογή για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες, αφού διαθέτει εκατομμύρια προϊόντα με την επιθυμητή μέθοδο αποστολής. Αναλυτικές οδηγίες:

 1. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα του Banggood και μπαίνουμε πάντα από αυτό τον σύνδεσμο στο Banggood. Για να μην το ψάχνετε πριν κάθε αγορά κάντε το link του οδηγού ή του Banggood bookmark. Καλό θα είναι όλες οι διαδικτυακές αγορές να πραγματοποιούνται μέσω υπολογιστή και όχι από κινητό για μέγιστη ασφάλεια και αποφυγή λαθών.
 2. Δημιουργούμε ένα λογαριασμό που θα χρειαστεί για την εύκολη διαχείριση των παραγγελιών. Στη συνέχεια στο πάνω μέρος του Banggood αλλάζουμε την χωρά σε Ελλάδα και το νόμισμα σε ευρώ.
 3. Βρίσκουμε το προϊόν που μας ενδιαφέρει και πατάμε Buy Now.
 4. Στο προτελευταίο βήμα επιλέγουμε μία από τις παρακάτω μεθόδους αποστολής:

  Banggood Express
  EU Priority Line
  European Railway Direct Mail
  Standar Shipping
  Banggood Priority Shipping ( Νέα Μέθοδος )

  Ισχύουν για να αποφύγουμε το τελωνείο και για αποθήκες που βρίσκονται στη Κίνα (CN & ΗΚ).
 5. ΔΕΝ επιλέγουμε το Shipping Insurance που έχει χρέωση γιατί παρέχει πιο αξιόπιστη υπηρεσία το PayPal χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια ή χρέωση.
 6. Επιλέγουμε “Place Order” και στο τελευταίο βήμα πληρώνουμε πάντα με PayPal.
 7. Πριν από κάθε παραγγελία η είσοδος στο Banggood πρέπει να γίνεται από το link που βρίσκεται στο βήμα 1 και σύμφωνα πάντα με τον οδηγό.
 8. Η διαδικασία είναι νόμιμη. Το Banggood εκτελωνίζει Ολλανδία, Γερμανία ή άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και έτσι έρχονται ενδοκοινοτικά χωρίς καμία χρέωση, τελωνείο ή δασμούς.
Αγορές χωρίς τελωνείο

Συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ; (Νέα Ευρωπαϊκή οδηγία)

Πλέον οποιαδήποτε παραγγελία από άλλη χώρα θα χρεώνεται τον ΦΠΑ της χώρας προορισμού, ακόμα και αν προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ένωση. Ευτυχώς στο Banggood όποιο προϊόν έχει την επισήμανση “Inclusive of VAT” έχει ενσωματωθεί ο ΦΠΑ στη τελική τιμή. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να χρεωθεί ΦΠΑ όταν φτάσει Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

αγορές από κίνα

EU Priotity Line

 • Η General Logistics Systems συνήθως με διεύθυνση GLS Germany Strasse στην Neuenstein η οποία και πάλι δεν περνάει τελωνείο πραγματοποιεί παραδόσεις στην Ελλάδα με ACS ή Speedex.
 • Σε κάποιες περιπτώσεις όπως με την GLS το tracking όταν φτάνει Ελλάδα αλλάζει. Σε αυτή την περίπτωση για να εντοπιστεί το δεύτερο tracking της ACS ή οποιασδήποτε άλλης courier πρέπει να χρησιμοποιηθεί το tracking number της παραγγελίας στη σελίδα της Parcelsapp. Στο Parcelsapp θα εμφανιστούν αναλυτικά όλες οι κινήσεις του δέματος και τα διαφορετικά αν έχουν αλλάξει.

ΠΡΟΣΟΧΉ: ΜΗΝ μπερδεύεστε με την ονομασία της μεθόδου αποστολής. Το ότι το EU Priority Line του Banggood δεν περνάει τελωνείο δεν σημαίνει ότι μία αντίστοιχη μέθοδος αποστολής (ονομαστικά) στο aliexpress ή στο ebay δεν θα περάσει τελωνείο. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι διαφορετική και η ονομασία δεν έχει καμία σχέση.

Οι υπερσύνδεσμοι (links) στον οδηγό είναι Affiliate. Με την χρήση τους βοηθάτε στην σωστή συντήρηση του οδηγού, στηρίζετε την συνολική προσπάθεια για διαφάνεια, αλλά και τα καταστήματα βλέπουν ότι δεν πρόκειται για παραγγελίες από το “πουθενά”, αλλά ότι γίνονται μέσω του TechValue.gr.

αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο 2021

Ευρωπαϊκές Αποθήκες

Εκτός από τις μεθόδους αποστολής αποφυγής τελωνείου για Κίνα μέσω του Banggood, υπάρχουν και οι Ευρωπαϊκές αποθήκες. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει καμία σημασία η μέθοδος αποστολής, αφού ότι έρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε χρέωση τελωνείου ή δασμών.

Για το Banggood θα πρέπει να κοιτάτε κάθε προϊόν ξεχωριστά. HK σημαίνει Hong Kong αρά Κίνα, CZ Τσεχία άρα Ευρώπη όπως για παράδειγμα φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Άρα το παρακάτω προϊόν θα έρθει πιο γρήγορα και χωρίς τελωνείο αφού θα ξεκινήσει από Τσεχία.

αγορές από Κίνα

Συνήθως οι Ευρωπαϊκές αποθήκες συμφέρουν για πιο μεγάλα πράγματα όπως για παράδειγμα ηλεκτρικά ποδήλατα ή scooter.


Αγορά κινητού από Κίνα

Το Banggood είναι πολύ καλή επιλογή για αγορά κινητού. Σχεδόν κάθε βδομάδα διαθέτει αρκετά κουπόνια σε πιο χαμηλές τιμές από αυτές της Ελληνικής αγοράς. Αν σας ενδιαφέρουν τα κουπόνια για smartphones ακολουθήστε μας στο Facebook και επιλέξετε να βλέπετε όλες τις δημοσιεύσεις. Εκεί ανακοινώνουμε σχεδόν κάθε βδομάδα τις πιο δυνατές προσφορές σε smartphones!


AliExpress Τελωνείο

Το AliExpress είναι marketplace και όχι ένα συγκεκριμένο κατάστημα. Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια πωλητές από την Κίνα κυρίως, καταχωρούν ότι έχουν για πούλημα και ο καθένας έχει τους δικούς του τρόπους αποστολής. Η συντριπτική πλειονότητα των πωλητών στο AliExpress δεν διαθέτουν μεθόδους αποστολής χωρίς τελωνείο.

Πιο συγκεκριμένα δεν τους νοιάζει αν θα πληρώσετε τελωνείο, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό τους. Το Banggood που προτείνεται στον οδηγό έχει καταχωρημένα εκατομμύρια προϊόντα και τα πιο πολλά από αυτά διαθέσιμα με μέθοδο αποστολής χωρίς τελωνείο.

Ειδικότερα, από πρώτη Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε στρατηγική και πλέον η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να χρεώνει ΦΠΑ ακόμα και μικρά δέματα με αξία κάτω από 22 ευρώ. Με λίγα λόγια αυτός ο οδηγός για αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο γίνεται πιο απαραίτητος από ποτέ.

Δυστυχώς πλέον, εξαιτίας της Ε.Ε που ανοίγει εμπορικό πόλεμο εναντίον της Κίνας, δεν θα συμφέρει να αγοράσουμε πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά, για όλα τα αντικείμενα αξίας έως 150€ στο checkout χρεώνεται απευθείας το ΦΠΑ της χώρας προορισμού. Αντικείμενα αξίας μεγαλύτερης από 150€ χρεώνονται κανονικά δασμούς και ΦΠΑ.

Λεπτομέρειες: AliExpress Τελωνείο Ελλάδα


Για το shein (ρούχα) ανέβηκε ξεχωριστό άρθρο, διαβάστε εδώ:
Shein Greece


Για το Zaful επίσης ανέβηκε ξεχωριστό άρθρο, διαβάστε εδώ:
Zaful Greece


Γιατί μερικές φορές οι διαφορές στις τιμές είναι μεγάλες;

Ένα κινητό όταν αγοράζεται κατευθείαν από Κίνα είναι πιο φθηνό γιατί δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Σε Αντίθεση με τα καταστήματα στην Ελλάδα, που για να φτάσει το προϊόν στη βιτρίνα θα έχει περάσει τουλάχιστον από 3 ή και παραπάνω μεσάζοντες που ο καθένας θα έχει την “ταρίφα” του. Τα φυσικά καταστήματα έχουν έξοδα, όπως υπέρογκα ενοίκια, καλοπληρωμένα στελέχη και άλλα έξοδα τα όποια ανεβάζουν τις τιμές αρκετά.

Πότε θα έρθει;

Συνήθως μέσα σε 15 μέρες μέσο όρο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες όμως που μπορούν να επηρεάσουν την παράδοση. Για παράδειγμα Χριστούγεννα, Πάσχα και Αύγουστο είναι πιο πιθανό να καθυστερήσει ένα δέμα, λόγω των αδειών που παίρνουν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, κυρίως στην επαρχία, που παρέλαβαν και σε λιγότερο από 10 μέρες.

Αγορές από Κίνα με αντικαταβολή

Το γνωρίζω, είστε αρκετοί αυτοί που θα θέλατε να κάνετε αγορές από site του εξωτερικού με αντικαταβολή και να πληρώσετε κατά την παράδοση. Δυστυχώς όμως αυτός ο τρόπος πληρωμής είναι διαθέσιμος μόνο για αγορές εντός της χώρας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί καμία συναλλαγή στο εξωτερικό χωρίς να έχει προηγηθεί πληρωμή.

Γι’ αυτό ακριβώς επιλέγουμε τρόπο πληρωμής πάντα το PayPal, που εγγυάται και με το παραπάνω για την ασφάλεια της κάθε χρηματικής συναλλαγής και αν κάτι πάει στραβά μας αποζημιώνει.

Asus ZenFone 8 Android

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

 1. Γεια σας,

  Με βάση την προτεινόμενη από εσάς διαδικασία, προσπάθησα να παραγγείλω το παρακάτω Smartphone, αλλα όταν πήγα να πληρώσω ανέφερε ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

  Υπάρχει εναλλακτική? Καθώς λέτε ότι μπορεί κάποιος να παραγγείλει προϊόντα από τον σύνδεσμο στο Banggood με προορισμό την Ελλάδα!

  Δείτε παρακαλώ το αποτέλεσμα της παραγγελείας μου:

  Invaild Products

  OnePlus 9 5G Global Rom 12GB 256GB Snapdragon 888 6.55 inch 120Hz Fluid AMOLED Display NFC Android 11 48MP Camera Warp Charge 65T Smartphone

  Color: Arctic Sky
  530,58€

  No available shipping method.

  Θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.

  Ευχαριστώ.

 2. Θέλω να παραγγείλω ξυλουργικά μηχανήματα από την Κίνα Πως να κινηθώ και τι κόστος θα έχω;Η τιμή των μηχανημάτων κυμαίνεται στα 4000ευρώ συνολικά.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 3. Θέλω να πραγματοποιήσω αγορά από yesstyle (ρούχα ,καλλυντικά κλπ).Γνωρίζει κανείς αν θα περάσει τελωνείο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση

 4. Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για την οδηγό.
  Τον ακολουθώ εδώ και περίπου 1.5 χρόνο πριν κάθε αγορά από banggood και όντως δε πέρασε τίποτα τελωνείο!

  1. Καλησπέρα Περικλή,

   Έγραψα, όπως θα δεις, το παρακάτω μήνυμα…

   Μπορείς να με βοηθήσεις για να ολοκληρώσω την παραγγελεία?

   Ευχαριστώ,

   Κώστας.

   ****************
   Γεια σας,

   Με βάση την προτεινόμενη από εσάς διαδικασία, προσπάθησα να παραγγείλω το παρακάτω Smartphone, αλλα όταν πήγα να πληρώσω ανέφερε ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

   Υπάρχει εναλλακτική? Καθώς λέτε ότι μπορεί κάποιος να παραγγείλει προϊόντα από τον σύνδεσμο στο Banggood με προορισμό την Ελλάδα!

   Δείτε παρακαλώ το αποτέλεσμα της παραγγελείας μου:

   Invaild Products

   OnePlus 9 5G Global Rom 12GB 256GB Snapdragon 888 6.55 inch 120Hz Fluid AMOLED Display NFC Android 11 48MP Camera Warp Charge 65T Smartphone

   Color: Arctic Sky
   530,58€

   No available shipping method.

   Θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.

   Ευχαριστώ.

  1. Καλές αγορές!
   Παρακαλώ :)

 5. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνω κάποια αγορά από ebay και υποστεί τελωνειακές χρεώσεις, μπορώ να μην τις πληρώσω και να επιστρέψω το δέμα πίσω, ζητώντας τα χρήματα μου (για κινητό samsung galaxy s9 plus= 241e μιλάω); Σας ευχαριστώ.
  Υ.Γ. Πρώτη φορά θα κάνω αγορά και το κινητό που θέλω δε ξέρω σε ποιο άλλο μέρος μπορώ να το βρω σε τέτοια τιμή.

  1. Καλησπέρα σας, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Αν ο πωλητής δεν στέλνει με το “Global Shipping Program” του ebay, που ουσιαστικά πληρώνεις στο checkout δασμούς και φόρους, τότε δεν ευθύνεται ο πωλητής για την εκάστοτε πολιτική δασμών/ΦΠΑ της κάθε χώρας, με αποτέλεσμα αν δεν παραλάβετε κατά πάσα πιθανότητα να χάσετε το κινητό και τα λεφτά σας.

   Σχετικά με το κινητό πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα δουλεύει κανονικά στην Ελλάδα, αλλιώς μπορείτε να διαλέξετε κάποιο Global Version από το Banggood που αναφέρετε και στον οδηγό.

 6. Καλησπέρα σε όλους!
  Στον οδηγό αγορών από Bangood γράφει στο 4: “Στο προτελευταίο βήμα επιλέγουμε μέθοδο αποστολής 1. Banggood Express, 2. EU Priority Line ή 3. European Railway Direct Mail για να αποφύγουμε το τελωνείο από αποθήκες που βρίσκονται στη Κίνα (CN & ΗΚ).”
  Για να μη “χαθώ στη μετάφραση”, καθώς πρόκειται 1η φορά να ψωνίσω από Bangood, το δέμα δεν περνάει από τελωνείο είτε επιλέξουμε Banggood Express είτε EU Priority Line; (το European Railway Direct Mail δεν το έχω πετύχει σαν μέθοδο αποστολής, οπότε δεν το ρωτάω). Μιλάω για αποστολή από CN, όχι ευρωπαϊκές αποθήκες.

  1. Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση ΦΠΑ:

   Τα αγαθά που αγοράστηκαν από Banggood και παραδόθηκαν στον προορισμό που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο ΦΠΑ και οι δασμοί (εάν ισχύουν) έχουν συμπεριληφθεί στις τιμές πώλησης και δεν χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον φόρο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα κόστη, επικοινωνήστε με τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές της χώρας σας.

   Αυτά γράφει στις πληροφορίες. Προσωπικά έχω αγοράσει με 1. Banggood Express, και EU Priority Line και δεν πέρασε απο τελωνείο. Το Banggood Express κάπου είχα δει ότι μπορεί 1 στις 10 φορές να περάσει και τελωνείο ενώ το priority line δεν περνάει σίγουρα. Και φυσικά εάν οι αποθήκες βρίσκονται στην Ευρώπη επίσης δεν υπάρχει κανένας φόβος

  2. Λένα εμείς το είχαμε γράψει ότι μπορεί να περάσει τελωνείο μία στις 10, όταν ήταν ακόμα καινούργια η μέθοδος αποστολής, πλέον δουλεύει καλύτερα και στις τελευταίες μας δοκιμές δεν πέρασε καμία παραγγελία τελωνείο και αφαιρέσαμε το σχετικό κείμενο.

 7. Καλησπέρα βρήκα ένα κινητό που όμως είναι διαθέσιμο στην αποθήκη HK στα 145€, αυτό σημαίνει πως με EU priority line δεν πληρώνω δασμούς;

  1. Καλησπέρα, σωστά, δεν υπάρχει καμία άλλη έξτρα χρέωση.

 8. Θέλω να παραγγείλω το oneplus 9 global Rom, είναι οκ για Ελλάδα θα έχω κάποιο πρόβλημα;

  1. Καλησπέρα,

   Όχι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

   Όλα τα κινητά της OnePlus, είτε Κινέζικα, είτε Ευρωπαϊκά έχουν το ίδιο hardware, γι’ αυτό και το Banggood περνάει Global ROM στα κινέζικα και όλα καλά, παίρνει αναβαθμίσεις επίσημα και λειτουργεί κανονικά.

   Αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει το Banggood και που στο πεδίο “Network” αναφέρεται κανονικά η μπάντα B20 που χρησιμοποιείται από Ευρωπαϊκά δίκτυα, αλλά και στην Ελλάδα.

 9. EU Priority Mail ή EU Priority Line από αποθήκη Τσεχία. Ποιο να επιλέξουμε;

  Και τα δύο έχουν την ίδια εκτίμηση παράδοσης, αλλά το EU Priority Line είναι ακριβότερο.

  Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε παράδοση μέσω ΕΛΤΑ;

  1. Καλησπέρα,
   Γενικότερα από Ε.Ε δεν έχει σημασία η μέθοδος αποστολής. Ακόμα και με ΕΛΤΑ να έρθει δεν θα καθυστερήσει τόσο γιατί δεν θα περάσει τελωνείο, αλλά έτσι κι αλλιώς το Banggood από Ευρωπαϊκές αποθήκες στέλνει με courier κυρίως. Παρόλα αυτά βέβαια, καλύτερα να επιλέξεις EU Priority Line για σιγουριά.

 10. Kαλημέρα,
  Είδα τώρα, ότι ενώ το Banggood Express το δίνει δωρεάν, για το priority line ζητάει χρήματα. Έτσι για παράδειγμα για λογαριασμό 210€, ζητάει κάπου 24€ για μεταφορικά. Παλιά χρέωνε ελάχιστα πιο λίγα.
  Έχει αλλάξει κάτι;

  1. Καλησπέρα, δυστυχώς δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση στην ερώτηση. Το αντικείμενο το ίδιο από το πως πρέπει να συσκευαστεί, από ποια αποθήκη φεύγει, αλλά και με την πρόσφατη αλλαγή του ΦΠΑ σε όλη την Ε.Ε καθορίζουν τα έξοδα αποστολής και όχι μόνο.

 11. Θέλω να αγοράσω ένα σκούτερ αναπηρικό το οποίο κοστίζει 300 δολάρια, μπορώ να το κάνω ή θα πληρώσω τελωνείο;

  1. Καλησπέρα, αν είναι από το Banggood και ακολουθήσετε τον οδηγό όχι δεν θα περάσει.

  1. Το συγκεκριμένο ναι θα λειτουργεί 100% με όλες τις μπάντες που χρησιμοποιούν τα Ελληνικά δίκτυα γιατί ακόμα και οι εκδόσεις των OnePlus που προορίζονται για Κίνα έχουν όλες τις απαραίτητες μπάντες όπως την B20 και έρχονται κανονικά με Global ROM που δέχεται όλες τις επίσημες αναβαθμίσεις.

 12. Θέλω να παραγγείλω ηλεκτρικό αυτοκίνητο από Alibaba με 1300€. Θα πληρώσω τελωνείο; Και αν ναι πόσο είναι περίπου;

  1. Ξέχνα το! Ηλεκτρικό ποδήλατο ναι, αυτοκίνητο με 1300€ καλύτερα όχι!
   Τελωνείο εννοείται ότι θα περάσει, το alibaba είναι για χονδρική, δεν είναι όπως το Banggood.

 13. Καλημέρα,
  Θα ήθελα να ρωτήσω, οι αγορές αφορούν μόνο απόδειξη;
  Δεν γίνεται να παραγγείλεις με τιμολόγιο για να πουλήσεις εδώ σε κατάστημα ή e-shop τα προϊόντα;

  1. Καλησπέρα,
   Οι αγορές από Banggood γίνονται μόνο με απόδειξη δυστυχώς.
   Για αγορές χονδρικής alibaba.

 14. Καλησπέρα, εχθές έκανα για πρώτη φορά αγορά από banggood σύμφωνα με τις οδηγίες. Η αγορά ξεπερνάει τα 500 ευρώ και αφού πλήρωσα με paypal την επόμενη ημέρα ήρθε email από riskcontrol@banggood.com που αναφέρει τα εξής:
  Thank you for shopping with Banggood. We found that it is your first time to shop with us and your transaction is over 500 USD.
  For further security checks, please reply to us as much as possible with the following: A picture or scan of your Driver’s license, Passport, or National ID card.
  *For your privacy, please hide sensitive data such as ID/Passport/Driving license number, and date of birth etc.
  If we do not hear from you within 5days, your order(s) will be canceled and a refund will be issued to you.

  Είναι λογικό να ζητάνε αυτά τα στοιχεία; Πρέπει να τους απαντήσω ή δεν θα έχω πρόβλημα;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Καλησπέρα, συμβαίνει σπάνια αυτό, ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκεται το αντικείμενο που αγόρασες. Δεν είναι τίποτα, ακολούθα τις οδηγίες και απλά σβήσε από την εικόνα τις ευαίσθητες πληροφορίες όπως προτείνουν και οι ίδιοι.

   Παρακαλώ

 15. Η αποθήκη PL του banggood που βρίσκεται; Είναι στην Ευρώπη;

  1. Αυτό ακριβώς που απάντησε ο/η Astera! :)

 16. καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζουμε την διαδικασία για να κόψουμε τιμολόγιο για αγορές από το bangood από ευρωπαϊκές αποθήκες

  1. Καλησπέρα, δεν δίνει τέτοια δυνατότητα το banggood. Έχω έρθει αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα σχεδόν με 8 στα 10 καταστήματα από Ε.Ε και εκτός, τις πιο πολλές φορές δεν δίνουν δυνατότητα για τιμολόγιο.

 17. Έτσι και το το δικό μου tracking LD**********BE είναι.
  Για να μην γνωρίζει κάποιος άλλος κάτι, μάλλον είναι καινούργιος τρόπος αποστολής του Banggood.Ισως υπάρχει καθυστέρηση στην παράδοση, κατά τα άλλα δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  1. Καλησπέρα, δεν είναι νέα μέθοδος αποστολής, ίσα ίσα που υπάρχει πάνω από 3 χρόνια. Απλά για κάποιο διάστημα την είχα διακόψει και τώρα πως την δοκιμάζουν ξανά. Δεν έχει κάτι κακό, απλά συνήθως αυτές οι αποστολές από Βέλγιο έρχονται μέσω ΕΛΤΑ που σημαίνει πως μπορεί να υπάρχει έξτρα καθυστέρηση.

   Κατά 99% των περιπτώσεων οι μέθοδοι αποστολής που προτείνω στον οδηγό έρχονται όλες με courier και σπάνια υπάρχει καθυστέρηση.

 18. Kαι έμενα μου έστειλα ένα δέμα με παράξενο κωδικό με μορφή LD*********BE αξιας 4 ευρώ. Αυτό ερχεται με Ελτα η με Courier;
  Ευχαριστω

  1. Κατά πάσα πιθανότητα με ΕΛΤΑ. Είναι “απλό” συστημένο.

   Παρακαλώ

 19. Καλημερα,εκανα παραγγελια με Banggood express και ενω τις προηγουμενες φορες το δεμα ερχοταν με cometa γρηγορα και ωραια,τωρα το εστειλαν με Bpost (Βελγιο) και μετα Ελτα λογικα….
  Τι περιπτωση ειναι αυτη?
  Ευχαριστω!

  1. τελικα τι εγινε με την αποστολη σου? ηρθε γρηγορα και με ποια εταιρια? ειχες κανα θεμα με τελωνειο?

  2. Εχει κολησει στο Bpost χωρις ανανεωση στο tracking 10 μερες.Βλεπω διαφορα σχολια σχετικα με bpost,οτι η εξυπηρετηση τους ειναι για γερα νευρα.Εντωμεταξυ αν το ειχαν στειλει με comet θα ειχα ηδη παραλαβει…

 20. Hi. I’m confused by the whole ELTA system and the charges. Chocolate biscuits sent for my daughter’s birthday from my sister in Australia. The value of the biscuits is stated at 30AUD = 18.50EURO. The cost of postage was 94AUD(yes Australia charges ridiculous postage)= 58.03EURO. These amounts were given to me by ELTA customs office. The notice from ELTA is charging 23.12EURO without any calculations or method for this charge. Can you tell me if this is correct.

  1. 18.5+58.03=76.53
   76.53* 24% = 18.37 (VAT)
   For value 15 to 30 ELTA charges 5 euros.
   18.37+5 =23.37 total.

 21. Καλημερα.εχω παραγγειλει απο ebay κατι που εκανε 2.17 ευρω στις 2 ιουλιου,εχει πληρωθει ο φορος κανονικα στο ebay 0.78 λεπτα. Και μου ηρθε μηνυμα απο τα ελτα σημερα να πληρωσω 2.5 φορο ξανα

  1. Δεν είναι φόρος τα 2,5 αλλά διαχειριστικα έξοδα από τα ΕΛΤΑ! Μια απίστευτη γελοιότητα, ένα απίστευτο κλέψιμο. Ένας υπάλληλος κολλάει ένα αυτοκόλλητο σε 30 δευτερόλεπτα και μας κοστίζει 2,5 ευρώ. Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος φέρνει κέρδος στα ΕΛΤΑ 300 ευρώ την ώρα και τους κοστίζει 60 ευρώ τη μέρα μαζί με τα αυτοκόλλητα!

 22. Αριστειδόπουλος Μανώλης says:
  8 August 2021 at 15:46
  Καλησπέρα σας,

  Από Ευρωπαϊκές αποθήκες δεν έχει σημασία η μέθοδος αποστολής, δεν θα περάσει τελωνείο έτσι κι αλλιώς. Εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης όπως για παράδειγμα CN ή HK επιλέγουμε EU Priority Line για να μην περάσει τελωνείο όπως αναφέρω και στον οδηγό.

 23. Μανώλη, χαίρε
  Έκανα μια παραγγελία από το Banggood, ένα φακό φωτογρ. μηχανής, 125 ευρώ, επέλεξα eu priority όπως γράφεις, αλλά αφού ολοκληρώθηκε η παραγγελία (και πληρώθηκε) παρατήρησα αποστολή από CN DG, δηλαδή Κίνα. Μάλλον την έχω πατήσει. Πού έγινε το λάθος κατά τη γνώμη σου και τι ποσό προβλέπεις οτι θα μου χρεώσουν στο τελωνείο για τέτοια αγορά; Υπάρχει κατάλογος ή θα βαρέσουν κι όπου πετύχουν; Ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα,

   Όπως λέει και οδηγός “Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο”. Η αποθήκη μια χαρά είναι και δεν θα περάσει τελωνείο. Το DG μπορεί να είναι καινούργια αποθήκη, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

   Παρακαλώ και καλή παραλαβή!

 24. Καλησπέρα και συγνώμη για την χαζή ερώτηση μάλλον δεν κατάλαβα.
  Εάν αγοράσω κάτι από banggood αξίας μικρότερης από 150€ (στα 30€) και επιλέξω
  Banggood Express, τρόπο αποστολής, με την σημείωση στο “VAT included” στο site τότε εκτός του ΦΠΑ το οποίο είναι πληρωμένο κατά την αγορά, υπάρχει πιθανότητα να πληρώσω τελωνείο μόλις το παραλάβω; Ή και το τελωνείο είναι πληρωμένο από banggood;

  Ή μόνος τρόπος για να αποφύγω το τελωνείο είναι το EU priority;

  1. Καλησπέρα,

   Οι μέθοδοι αποστολής που προτείνονται στον οδηγό είναι όλοι χωρίς τελωνείο και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Ό,τι πληρώσεις στο checkout του Banggood αυτό είναι και τέλος. Εξάλλου όλα τα προϊόντα έχουν “VAT Included”.

   Ο τρόπος να γλυτώσεις τελωνείο είναι να διαλέξεις μία μέθοδο αποστολής από αυτές που προτείνονται στον οδηγό, όχι απαραίτητα μόνο με το EU priority, εφόσον φυσικά κάποια από αυτές είναι διαθέσιμη για το προϊόν που θες.

   Ελπίζω να βοήθησα!

 25. καλησπέρα. Θέλω να κάνω παραγγελία το παρακάτω μηχάνημα από το eBay Γερμανίας αξίας σχεδόν 500€ Όταν μπεις στη Χώρα μας και να παραλάβω θα πληρώσω επιπλέον ΦΠΑ; το μηχάνημα γράφει ότι θα φύγει από τη Γερμανία.

  Σε ευχαριστώ προκαταβολικά

  1. Καλησπέρα, στο check out εξοφλείται ο ΦΠΑ απευθείας. Άλλαξε η νομοθεσία.

   Παρακαλώ

 26. Καλησπερα αγορα απο alliexpress 26€ χρεώνουν κανονικα το ελληνικο ΦΠΑ στο checkout ποσο σίγουρο ειναι οτι δεν θα με χρεώσουν και τα ΕΛΤΑ;
  Ευχαριστω

  1. Καλησπέρα, δεν είναι σίγουρο. Τα ΕΛΤΑ είναι πολύ πιθανό να κάνουν λάθος και να χρεώσουν ξανά το ΦΠΑ, έχει ήδη συμβεί. Γι’ αυτό και υπάρχει ο οδηγός, όλοι οι τρόποι αποστολής που προτείνονται στον οδηγό παραδίδουν με ιδιωτικές courier και όχι μέσω ΕΛΤΑ.

 27. Καλησπέρα
  Θέλω να κάνω κάποιες αγορές μικρής αξίας από eBay κόστους κάτω των 20€ από eBay/Κίνα. Αν έχω καταλάβει καλά το αντικείμενο θα παραδοθεί σπίτι μου χωρίς κάποια επιβάρυνση δεδομένου πως το ΦΠΑ κρατείται από το ίδιο το eBay στο check out. Σωστά έχω καταλάβει ή θα περάσει τελωνείο;

  1. Καλησπέρα, εκτός Ε.Ε όλες οι αποστολές με αξία αντικειμένου 150€ και πάνω χρεώνονται και δασμούς, όχι μόνο ΦΠΑ. Οπότε στη δική σου περίπτωση θεωρητικά πληρώνεις μόνο ΦΠΑ στο check out. Τελωνείο μπορεί και να περάσει, αλλά δεν θα έχει κάποια χρέωση, αν δηλαδή δεν κάνουν κάποιο λάθος εκεί.

 28. Καλησπέρα σας,

  Αγόρασα από Banggood την παρακάτω σκηνή: https://www.banggood.com/custlink/3vKR0yBO9Y
  με μεταφορικά 1,71€ και μου στέλνουν μήνυμα ότι για έξοδα αποστολής θέλουν ακόμα 53,2€.
  Τι να κάνω;

  1. Καλησπέρα σας,

   Μάλλον κάποιο λάθος θα έκαναν με τα μεταφορικά, προτείνω να ακυρωθεί η παραγγελία.

 29. Καλησπέρα σας,
  Ενδιαφέρομαι για Αγορά RC CAR μέσω Πρέπει να επιλέξω να έρθει από ευρωπαϊκή αποθήκη για να είμαι σίγουρος την αποφυγή τελωνείου. Η μέθοδος αποστολής θα είναι EU PRIORITY.

  1. Όχι απαραίτητα στον οδηγό περιγράφεται ακριβός ποια μέθοδος αποστολής πρέπει να επιλέξεις, (αυτή πρέπει να είναι η σωστή που έχεις τσέκαρε το λίγο) πάντως το “tarif insurance” είναι δωρεάν αν κανείς τη σωστή επιλογή.

  2. Καλησπέρα σας,

   Από Ευρωπαϊκές αποθήκες δεν έχει σημασία η μέθοδος αποστολής, δεν θα περάσει τελωνείο έτσι κι αλλιώς. Εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης όπως για παράδειγμα CN ή HK επιλέγουμε EU Priority Line για να μην περάσει τελωνείο όπως αναφέρω και στον οδηγό.

 30. Καλησπέρα, τι γνωρίζουμε για παραγγελίες από tradingshenzhen και τελωνείο;

  1. Καλησπέρα, δεν έχω κάνει έρευνα για το tradingshenzhen, αλλά αν το ζητήσουν κι άλλοι χρήστες θα κάνω. Είναι πιθανό το προϊόν να το έχει και το Banggood που αναφέρω στον οδηγό.

  2. Πραγματικά εάν μπορέσεις να το ψάξεις τι ισχύει με το συγκεκριμένο site θα βοηθούσε πάρα πολύ!
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 31. Καλησπέρα Μανώλη,
  Θέλω να παραγγείλω το τηλέφωνο στο link που σου παραθέτω:

  https://www.banggood.com/custlink/3vKd4Ro28U

  Η ερώτησή μου είναι μπορώ να το φέρω χωρίς να πληρώσω τελωνείο(δασμούς και φόρους στην Ελλάδα ); Ή έχεις να προτείνεις κάποιο αντίστοιχο;

  Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέσεις.

  1. Καλησπέρα,

   Το συγκεκριμένο smartphone παραγγέλνεται κανονικά με τα βήματα του οδηγού και μέθοδο αποστολής EU Priority Line και δεν θα περάσει τελωνείο, οπότε καλές αγορές!

   Παρακαλώ και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

 32. Καλησπέρα, παραγγελία από CN bangood με EU priority line είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα χει τελωνείο;
  Η παραγγελία είναι στα 63$.

  1. Καλησπέρα, είναι 100% σίγουρο πως δεν περνάει τελωνείο. Ακόμα όμως και αν περάσει από λάθος των ΕΛΤΑ, το Banggod παρέχει αποζημίωση οπότε άφοβα.

  2. το bangood στο tracking λέει: “Έτοιμο προς αποστολή στην CometHellas” να ανησυχώ η όχι;

  3. Καθόλου, είναι και η Comet στον οδηγό, δεν περνάνε τελωνείο.

 33. Γεια σας, θέλω να αγοράσω ένα κινητό από banggood που έχει τιμή 152€ χωρίς τα μεταφορικά. Η σελίδα αναφέρει “Inclusive of VAT”. Τα μεταφορικά είναι 8.35€ με EU Priority Line. Έχω 2 ερωτήσεις:
  1. Το όριο των 150€ του τελωνείου συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά;
  2. Αν το αγοράσω στα 152 + 8.35 θα πληρώσω και δασμό εκτελωνισμού επειδή ξεπερνάει τα 150€;

  1. Καλησπέρα σας,

   Με EU Priority Line ό,τι πληρώσετε στο chechout του Banggood αυτό είναι όλο. Δεν θα υπάρχει καμία άλλη έξτρα χρέωση. Αυτός είναι και ο σκοπός βασικά του EU Priority Line, να μην περνάει τελωνείο.

   Καλές αγορές

 34. Καλημέρα σας,
  Θα ήθελα να παραγγείλω ένα προϊόν από κίνα με κόστος 13 ευρώ από το ebay.
  Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα τι θα μπορούσα να στείλω στον πωλητή για να αποφύγω τελωνείο η οποιαδήποτε άλλη χρέωση;
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  1. Καλησπέρα Μάριε,

   Λογικά στο checkout θα σε χρεώσει αυτόματα το ebay 24% ΦΠΑ (έτσι γίνεται πλέον) αν η χώρα προορισμού είναι Ελλάδα, οπότε δεν αποφεύγεται. Από εκεί και πέρα δεν θα έχεις άλλη χρέωση. Αν θες να το αποφύγεις όλα κοίτα μήπως έχει το Banggood το προϊόν που θέλεις.

   Παρακαλώ και καλές αγορές!

 35. Καλησπέρα. Με το tarrif insurance τι παίζει; Θέλω να παραγγείλω μπαταριες για το fimi X8 mini από Banggood και βλέπω ως μέθοδο αποστολής μόνο registered mail. Μίλησα μαζί τους, μου είπαν ότι αν επιλέξω το tarrif insurance καλύπτουν αυτοί τα τυχον έξοδα. Οι μπαταριες έχουν 47 ευρώ η μια και θέλω δύο.
  Έχει τύχει σε κανέναν κι αν ναι του επέστρεψαν όλο το ποσό ή μέρος αυτού γιατί διαβάζω κάτι ότι καλύπτουν συγκεκριμένα πραματα.
  Ευχαριστω…

  1. Τελικά στελνουν και μπαταρίες; Δεν είχαν απαγορευτεί;

  2. Θεωρητικά οι μπαταρίες έχουν απαγορευτεί, αλλά πολλές περνάνε. Το Registered Mail μπορεί βέβαια να επιτρέπει μπαταρίες, αλλά θα έχει τελωνείο. Έχω ασχοληθεί μόνο με τις μεθόδους που δεν περνάνε τελωνείο. Αν δίνει tariff insurance στο Registered Mail σημαίνει πως αν περάσει τελωνείο μετά στέλνεις τις αποδείξεις πληρωμής και σου καταθέτουν τα έξοδα, δηλαδή τα πληρώνουν αυτοί.

   Παρακαλώ

 36. Καλησπέρα,
  Ξέρετε τι γίνεται στη περίπτωση που παραγγείλω κάτι από Ευρωπαϊκή αποθήκη του AliExpress με τελωνείο και φόρους; Θέλω να πάρω ένα πατίνι.

  1. Καλησπέρα,

   Αν όντως φύγει από Ευρωπαϊκή αποθήκη και είναι αξιόπιστος ο πωλητής, το μόνο που χρεωθείς θα είναι ο ΦΠΑ στην Ελλάδα, 24% δηλαδή.

 37. καλημέρα, βλέπω τις πληροφορίες σου κατατοπιστικές, θέλω να παραγγείλω ένα drone αξίας 310€ αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις. Ακολούθησα τα βήματα όμως εκεί που κάνω λογαριασμό συνδέθηκε μόνο του νομίζω μέσω Facebook. Μήπως να βάλω άλλο email και να ξεκινήσω άλλο λογαριασμό ακολουθώντας τα βήματα που συστήνεις;

  1. Καλησπέρα, είναι καλύτερα να δημιουργηθεί ξεχωριστός λογαριασμός στο Banggood, δηλαδή χωρίς αυτόματη σύνδεση μέσω Facebook ή Google, αλλά μόνο με το email και μετά κανονικά όπως αναφέρονται στον οδηγό τα βήματα/

   Καλές αγορές :)

 38. Καλησπέρα Μανώλη, έκανα αγορά άνω των 22ε από Aliexpress. Από την μέχρι τώρα πορεία του tracking φαίνεται αν θα περάσει τελωνείο ή όχι;

  ___Deleted tracking info___

  1. Καλησπέρα Παύλο,

   Είδα τα στοιχεία που μου έστειλες, αλλά δεν είδα να έχει φτάσει Ελλάδα, οπότε ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα περάσει τελωνείο η παραγγελία από το aliexpress.

 39. Η παραγγελία που έχω κάνει από Κίνα έχει πάει στο τελωνείο της Ιταλίας ενώ ο προορισμός του λέει Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;

  1. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Μπορεί το κατάστημα που παράγγειλες να έστειλε λάθος tracking, να έγινε λάθος στη διεύθυνση ή ακόμα και να εκτελωνίζει τις αποστολές του στην Ιταλία. Επικοινώνησε με το κατάστημα από το οποίο αγόρασες.

 40. Καλησπέρα δεν έχω δει αν υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση στο φόρουμ αλλά εκτός από gadgets που το έχω κάνει… μπορείς να παραγγείλεις και πιο ογκώδη ή βαριά πράγματα όπως μια πολυθρόνα κρεμαστή με τις ίδιες μεθόδους αποστολής και χωρίς τελωνείο? Ελπίζω να μην είναι χαζή η ερώτηση μου ….ευχαριστω

  1. Καλησπέρα, συνήθως τα πιο ογκώδει αντικείμενα το Banggood τα διαθέτει σε Ευρωπαϊκές αποθήκες οπότε ναι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 41. Έχω παραγγείλει 2 smart ρολόγια από banggood CN αποθήκη ήρθε μέσω Ολλανδίας 21,04 το ένα ,βλέπω ότι τα έχουν κρατήσει στο τελωνείο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ. Συνολική αξία 46 με τα μεταφορικά και κάτι ασφάλιστρα .Φαντάζομαι ότι δεν γλυτώνω την χρέωση.

  1. Στείλε μας αριθμό παραγγελίας μαζί με το tracking εδώ ή στο manos@techvalue.gr να το κοιτάξουμε και να επιβεβαιώσουμε το συμβάν το συντομότερο.

  2. Ανέλυσα το tracking που μας έστειλες. Δεν έχει γίνει κάτι λάθος από το banggood, το δέμα όπως όλα είναι εκτελωνισμένο και έχει ξεκινήσει εκ νέου από Ολλανδία. Δηλαδή πρόκειται για 100% ενδοκοινοτική αποστολή. Το τελωνείο εδώ έχει κάνει λάθος. Επικοινώνησε μαζί τους με email και πες τους πως έχουν κάνει λάθος και πως πρόκειται για ενδοκοινοτικό δέμα. Στείλε να μας πεις πως πήγε γιατί πέρυσι είχαμε ξανά 1 παρόμοιο συμβάν…

  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση μου στείλανε σήμερα μήνυμα αφού τους έστειλα αποδειξη και εκτύπωση απο το Banggood ,οτι το απελευθερώνουν και τώρα είναι στο παρακάτω status
   ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.
   Στο email μου γράψανε
   Ολοκληρώθηκε η υποβολή των παραστατικών για το δέμα σας και αναμένεται η απελευθέρωσή του από το Τελωνείο ώστε να αποσταλεί στο ταχυδρομικό κατάστημα της διεύθυνσης προορισμού.
   Μάλλον την γλύτωσα.

 42. Καλημέρα. Έχω κάνει αγορά σύμφωνα με τον οδηγό με Eu Priority Line και με PayPal αγορά 2 poco x3 pro. Όταν το banggood τα έκανε αποστολή 29/04 από την αποθήκη τους είχε έρθει email ότι πιθανόν να έρθουν 05/06. Εχθές όμως έγινε τελικά shipped η παραγγελία και αναγράφει παρακάτω πιθανή ημερομηνία 09/06 διαφορετική από αυτή που έλεγε το email πριν λίγες μέρες. Την μεταφορά από ότι κατάλαβα από το tracking την έχει αναλάβει η GLS μέσω Βελγίου (Puurs, The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS.”). Έκανα μια αναζήτηση και είδα ότι χειρότερο από reviews για τη συγκεκριμένη εταιρεία άραγε θα έρθει ποτέ το δέμα μου;

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.
   Έχουμε παραλάβει δεκάδες παραγγελίες μέσω GLS χωρίς κανένα πρόβλημα και όλες ήρθαν με ACS ή Speedex. Μόλις παραλάβετε περιμένω νέο σχόλιο με εντυπώσεις…!

   Στις ελάχιστες περιπτώσεις (που είναι κάτω από 0.3%) και το δέμα χαθεί φαίνεται από το tracking και πολύ εύκολα μπορείτε να αποζημιωθείτε 100% όλο το ποσό, κάτι που φυσικά το Banggood δε θέλει και μόνο γι’ αυτό θα παραλάβετε κανονικά.

   Το πιο πιθανό είναι να έχει έρθει σε 2 βδομάδες, το Banggood βάζει πάντα μεταγενέστερες ημερομηνίες παράδοσής ώστε αν γίνει κάτι και καθυστερήσει να μην υπάρχουν παράπονα.

   Αν θέλετε κάτι άλλο εννοείται να στείλετε ξανά εδώ ή και στο email manos@techvalue.gr, ό,τι βολεύει καλύτερα.

  2. Καλησπέρα! Αν και καθυστέρησα πολύ να απαντησω ήθελα να πω πως τα δέματα και για τα δύο κινητά τα είχα παραλαβει κανονικά όπως είχες πει μετα από δύο εβδομάδες από την ACS σε πολύ προσεγμένη συσκευασία και όσο για το poco υπερτουμπανο κινητό για τα χρήματα που το αγορασα! Τέλεια όλα σε ευχαριστώ.

 43. Καλησπερα και καλή μεγαλη εβδομάδα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: έχω παραγγείλει από aliexpress και σύνολο μαζί με μεταφορικά είναι 16.99€. Ρώτησα τον πωλητή στη Κίνα αν θα πληρώσω τελωνείο και μου είπε δεν χρειάζεται,αναγράφω 5$ στο δέμα. Για να ξέρω θα πληρώσω τελωνείο η όχι.
  Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση

  1. Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!

   Οτιδήποτε κάτω από 22€ στην Ελλάδα δεν περνάει τελωνείο, οπότε και 17€ να έγραφε το πακέτο δεν θα πέρναγε.

 44. Θα μπορούσατε να μου πείτε εάν αγοράσω κινητό από banggood τι γίνεται σε περίπτωση βλάβης; ισχύει κάποια εγγύηση; κι επίσης για τα global version smartphone σημαίνει ότι διαθέτουν μενού κ στα ελληνικά;

  θα έχω θέμα με ενημερώσεις ή γενικά με την υποστήριξη της συσκευής όσον αφορά τις αναβαθμίσεις;

  ευχαριστώ

  1. Όταν ένα Xiaomi είναι Global Version αυτό σημαίνει πως είναι σαν να έμπαινες σε ένα γνωστό Ελληνικό κατάστημα στην Ελλάδα και να το αγόραζες. Έχει μέσα Ευρωπαϊκό φορτιστή, GMS και όλες τις γλώσσες όπως και τα Ελληνικά.

   Οι ενημερώσεις έρχονται κανονικά και επίσημα, δεν αλλάζει κάτι.

   Αν πάθει κάτι οποιοδήποτε προϊόν και ευθύνεται ο κατασκευαστής συνήθως καταθέτουν αντίστοιχο ποσό για να το στείλει για επισκευή όπου επιθυμεί ο αγοραστής. Αν το προϊόν χρειάζεται αντικατάσταση μέσω εγγύησης στέλνεται πίσω στο Banggood.

   Παρακαλώ

 45. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση και συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Αν θέλεις πες μου τη γνώμη σου για την Thunterobot PC , διότι σκέφτομαι να παραγγείλω ένα gaming laptop μέσω Banggood όμως δε βρίσκω κριτικές στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ .

  1. Ευχαριστώ :)

   Το Thunterobot με την RTX3060 είναι πραγματικά πολύ δελεαστική πρόταση για τα λεφτά της, αλλά είναι ρίσκο. Δεν έχει εμπειρία σαν εταιρία και μπορεί να βγει προβληματικό.

   Αν παίζεις πιο “ελαφριά” παιχνίδια όπως Dota 2, GTA 5 κτλ κοίτα κάτι με MX450 ή με τα chipset της AMD στα 7nm, αλλιώς μετά Xiaomi Gaming laptop αν θες κάτι πιο δυνατό.

   Παρακαλώ

 46. Καλησπέρα,

  παραγγελία Φεβρουαρίου από Chinavasion για ένα Drone αξίας 225€ ήρθε με PostNL και μου ζητάνε κίνηση PayPal ή κάρτας…

  Συνήθως αυτό που το ζητούν όταν ζητάω από τον πωλητή να αναγράψει γελοία τιμή πάνω στο shipping invoice, αλλά αυτή τη φορά το ξέχασα…

  Γιατί θέλουν κίνηση κάρτας;; Μήπως να δουν τον έμπορο (αν είναι πχ Ολλανδός για να το αφήσουν ελεύθερο; Πιστεύουν οτι τα 225€ από Κίνα είναι μαμουνιασμένα (δηλ το drone το ριμάδι πόσο έκανε 1.000€);

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Gianni

  1. Καλησπέρα,

   Το PostNL από μόνο του δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει τελωνείο σε καμία περίπτωση.

   Θέλουν την τραπεζική κίνηση ώστε να κοστολογήσουν ΦΠΑ/δασμούς ανάλογα με το κόστος. Έτσι γίνεται όταν κάτι περνάει τελωνείο. Οτιδήποτε πάνω από 22€ περνάει τελωνείο.

   Κρίμα πάντως γιατί το banggood που προτείνω στον οδηγό έχει άπειρα drone σε καλές τιμές και εννοείται χωρίς τελωνείο αν ακολουθούσες τον οδηγό.

   Παρακαλώ και εύχομαι καλά ξεμπερδέματα!

 47. Καλησπέρα! Πρώτη φορά και έγινε προπαραγγελία Poco x3 pro από banggood (HK) με EU priority line και πιστωτική κάρτα (λάθος μου)! Θα έχω πρόβλημα με την πιστωτική και με τελωνείο; Μπορεί να γίνει ακύρωση; Ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα,

   Αν μπορείς να βρεις το Poco X3 Pro στην ίδια τιμή προτείνω να ακυρώσεις την παραγγελία και να την κάνεις ξανά σύμφωνα με τον οδηγό και φυσικά με PayPal.

   Με το τελωνείο δεν αλλάζει κάτι, το PayPal προτείνετε γιατί προσφέρει δυνατότητα αποζημίωσης 100% του ποσού σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν το δέμα χαθεί το οποίο φυσικά φαίνεται από το tracking.

   Παρακαλώ

 48. Καλησπέρα,
  Πολύ καλό και κατατοπιστικό το άρθρο σου.
  Θέλω να αγοράσω ένα λαπτοπ από Aliexpess και ο πωλητής έχει δύο επιλογές για αποστολή, από Kίνα και Γερμανία με τη δεύτερη μη-διαθέσιμη. Μου είπαν ότι το στέλνουν μέσω Γερμανίας για να γλυτώσω το τελωνείο-τριγωνική αποστολή. Ισχύει κάτι τέτοιο ή όπως λες δεν τους ενδιαφέρει αν τελικά πληρώσω τελωνείο; Το ίδιο λάπτοπ το βρήκα μέσω zipy, από τον ίδιο κινέζο πωλήτη,πιο ακριβό κατά 350 ευρώ και ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν δασμοί!. Η διαφορά αυτή είναι καθαρά κέρδος τους ή περιέχει έμμεσα και τους δασμούς;
  Eυχαριστώ εκ των προτέρων,
  Τάσος

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ,
   Το zipy απλώς πληρώνει δασμούς/φόρους και κρατάνε “ταρίφα”, γι’ αυτό και είναι τόσο μεγάλη η διαφορά, αλλά δεν αξίζει, χάνει το νόημα της η “αγορά από Κίνα” σε πιο χαμηλή τιμή.

   Αυτό που λέει για Γερμανία μπορεί να γίνει, αν νομίζεις πως ο πωλητής είναι έμπιστος μπορείς να προχωρήσεις στη αγορά, αυτό φαίνεται και από τις αξιολογήσεις του πωλητή, αν δηλαδή είναι αρκετές.

   Laptop έχει και η πιο σίγουρη λύση από θέμα τελωνείου Banggood.

   Καλές αγορές

 49. Αποστολή από Banggood. Αριθμός αποστολής με 10 ψηφία, καθόλου γράμματα. Ποια εταιρία αποστολής είναι;

  1. Είναι σίγουρα το tracking αυτό; Αν ναι υπάρχει πιθανότητα να είναι απλά το “αρχικό” tracking το οποίο στη συνέχεια θα αλλάξει ή πρόκειται για κάτι αρκετά φθηνό με “free shipping” υπηρεσία.

 50. Γεια σας, έχω κάνει παραγγελία από yesstyle (Κορέα).
  Σύμφωνα με το shipment tracking, υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο;
  Θα έρθει με ΕΛΤΑ.

  1) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 19-03-2021 17:01 ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  2) ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 31-03-2021 04:47 ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  3) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 05-04-2021 09:30 ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΔ)
  4) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 06-04-2021 20:30 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)
  5) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 07-04-2021 07:44 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)
  6) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) 07-04-2021 12:47 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)

  1. Καλησπέρα σας,

   Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το tracking που έχετε επισυνάψει το πιο πιθανό είναι να μην περάσει.

  2. Τελικά πληρώσατε τελωνείο? Σας ρωτάω γιατί θα ήθελα να κάνω μια μεγάλη αγορά και με τρομ;ζει λίγο το πακέτο της χρέωσης στην Ελλάδα

 51. Απο γερμανια θα ερθει γρηγοροτερα χωρις τελωνειο 100%
  Απο κινα αμα ειναι ογκωδες και το ανοιξουν στο τελωνειο θα πληρωσεις 100% τελωνειο και θα ερθει και πιο αργα

  1. Καλησπέρα,

   Αγόρασα ένα πληκτρολόγιο από bangood, τσέχικη αποθήκη eu priority line και πληρωμή με paypal. Σαν tracking είναι ένας 8ψηφιος (ναι 8) αριθμός, ο οποίος αναγνωρίζεται από parcel app αλλά δείχνει source Κίνα. Τους ρώτησα στο bangood και μου είπαν ότι το δέμα θα έρθει από Τσεχία. Η κατασταση αποστολής λέει “Έτοιμο προς αποστολή στην comet Hellas”. Το ακριβώς παίζει;

 52. Καλήμερα, θα ήθελα να παραγγείλω από aliexpress ένα gimbal (αξίας 200 ευρώ) το οποίο ο πωλητής αναφέρει ότι μπορεί να το στείλει από Γερμανία. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω φόρους;

  1. Καλημέρα, εξαρτάται, αν το στέλνει μέσω Γερμανίας θα περάσει τελωνείο, αν το αντικείμενο ξεκινήσει από Γερμανία δεν θα περάσει. Έχει και το bangood πολλά Gimbal.

 53. Καλησπέρα, θέλω να ένα δέμα από Κίνα ebay το οποίο είναι 5 κιλά το και στο στέλνει με SF express, expedited from china ή china air parcel. Τι προτείνεις από τα 3;
  Επίσης επειδή έχω αγοράσει και παλιότερα τον εμπιστεύομαι, πιστεύεις γίνεται να βάλω το δέμα ότι κοστίζει 44 ευρώ και να φαίνεται στην κάρτα το ίδιο;

  1. Καλησπέρα, προτείνω air parcel, αλλά καλύτερα επικοινώνησε με τον πωλητή μήπως η SF Express που συνεργάζεται δεν έχει τελωνείο, αν και δεν νομίζω, πολύ σπάνια πωλητές του ebay να ασχολούνται με τέτοια. Το ότι είναι έμπιστος ο πωλητής δεν έχει καμία σχέση με το τελωνείο.

   Μπορείς να κοιτάξεις επίσης μήπως στέλνει και με Global Shipping program.

  2. Εσύ που αγόρασες αυτό το δέμα μήπως ξέρεις τί ποσό χρεώνετε στο τελωνείο για 44 ευρώ ξαι 5 κιλά;

 54. Καλημέρα, παρέλαβα σήμερα ένα μικρό δέμα, που περιείχε γυαλιά ηλίου, με τη διαφορά ότι ουδέποτε είχα παραγγείλει κάτι τέτοιο. Η διεύθυνση ,ονοματεπώνυμο και ταχυδρομικό κώδικας είναι σωστοί και απορώ πως έγινε. Το πακέτο ήταν χωρίς πληρωμή (το περιεχόμενο ήταν καταφανώς μαϊμού) και έγραφε η συσκευασία “χωρίς τελωνεί﨔 και χώρα αποστολής Κίνα. Έμπαινα σε διάφορα site ,κοιτώντας διάφορα αντικείμενα , αλλά ουδέποτε παρήγγειλα κάτι. Πως εξηγείται;

  1. Καλησπέρα, μπορεί να είναι δωράκι από κάποιο κατάστημα που αγοράζεις συχνά.

 55. Γεια σας. Ένας φίλος μου έχει παραγγείλει μια gaming καρέκλα από το banggood. Μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζετε, αν θα πληρώσει τελωνείο;

  1. Καλησπέρα, αν ακολούθησε τον οδηγό σίγουρα όχι, αν πήρε με λάθος μέθοδο μπορεί και να πληρώσει.

 56. Καλημερα! Μήπως ξέρετε αν το CNE Express περνάει από τελωνείο;

  1. Καλημέρα, δεν έχει τύχει να πέσω ποτέ σε αυτή τη μέθοδο αποστολής.

 57. καλημέρα, Θέλω να παραγγείλω από aliexpress και αφού έχω επιλέξει τα προϊόντα, πάω στην πληρωμή με κάρτα (πιστωτική) είτε visa είτε master, συμπληρώνω τα στοιχεία της κάρτας και πατώ πληρωμή με πετάει έξω το σύστημα και δεν γίνεται η αγορά. γιατί συμβαίνει αυτό?. Ευχαριστώ για το χρόνο σου…

  1. Καλησπέρα, έτσι είναι το aliexpress, όλο προβλήματα. Βέβαια στη περίπτωση σου είναι πιθανό η κάρτα που χρησιμοποιείς να μην κάνει για αγορές εκτός Ελλάδας, έχει τύχει πολλές φορές.

   Παρακαλώ

  2. Καλησπέρα σας. Ξέρουμε το wish με ποια μεταφορική στέλνει τα προϊόντα? Βλέπω την πορεία του αντικειμένου στην εφαρμογή. Λέει οτι έχει φτάσει στην περιοχή μου αλλά δεν έχει γίνει ακόμη παράδοση. Τι μπορεί να φταίει?

 58. Πως αναγνωρίζονται οι αγορές κάτω των 22€ ώστε να μην ελεγχθούν από το τελωνείο; Μια παραγγελία μου 20€ ας πούμε από Κίνα, αναφέρει κάπου αυτήν την τιμή ώστε να έχει ατέλεια;

  1. Όλες οι αποστολές μεταξύ διαφορετικών “ηπείρων” είναι υποχρεωτικό να αναγράφουν την αξία πάνω στο πακέτο, εκτός και αν πρόκειται για γράμματα.

 59. Καλημέρα έχω μια ερώτηση για το banggood.
  Πάω να ολοκληρώσω την αγορά προσθέτω τα κουπόνια κ αντί να μου αφαιρέσει από το 56 ευρώ που ήταν τι κόστος μαζί με τα μεταφορικά μου αφαιρεί από 61 χωρίς κάποιο λόγο. γιατί το κάνει αυτό

  1. Κλασσικό κόλπο του Banggood. Γίνεται η έκπτωση του κουπονιού αλλά καταργείται η όποια προηγούμενη έκπτωση του προιόντος και επιστρέφει στην αρχική τιμή του. Με λίγα λόγια τα περισσότερα κουπόνια είναι ασύμφερα προς χρήση.

  2. Καλησπέρα,
   Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς, αλλά μήπως ξέχασες τίποτα “insurance” επιλεγμένο και σε χρεώνει γι’ αυτά;

 60. Καλησπέρα
  Αν κάνω αρκετά (καμιά 10αριά πχ) πραγματάκια παραγγελία απο Bangood, μικρού κ μεσαίου μεγέθους (πχ t-shirt, led ταινία, επιτραπέζιο φωτιστικό, ..) θα μου τα στείλουν όλα μαζί ? Ενα ένα ? Το συνολικό μέγεθος/βάρος θα πρέπει να με απασχολεί ? Με το Priority Direct Mail είμαι safe για το τελωνείο για τέτοιου είδους μαζικές παραγγελίες ?
  Ευχαριστώ ?

  1. Οι δικές μου παραγγελίες στέλνονται όλες μαζί πάντα. Μόνο που πολύ μεγάλο βάρος προσφέρεται μόνο το EU Priority Line (90% χωρίς τελωνείο) και όχι Priority Direct Mail (σίγουρα χωρίς τελωνείο). Προσωπικά εμπιστεύομαι και τους δύο τρόπους αποστολής αλλά αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

 61. Καλήσπερα σας..
  Εχει διαφορά οσον αφορά το τελωνείο αν θα πάρω απο banggood ένα, δύο ή τρία κινητα ή δεν παίζει κανένα ρόλο.Τρία κινητα απ όσο γνωρίζω είναι περίπου 1.5kg

  1. Από προσωπική πείρα δεν έχει καμία σημασία πόσα θα ψωνίσεις αρκεί ο τρόπος αποστολής να είναι τελωνειο-free.

  2. Καλησπέρα, δεν έχει διαφορά, παρόλα αυτά χωρίς ιδιαίτερο λόγο προτείνω να αγοράζεται το πολύ 2 κινητά σε μία παραγγελία.

 62. Καλησπέρα φίλε. Θέλω να παραγγείλω από aliexpress για πρώτη φορά ποίος είναι ο καλύτερος τρόπος. Επίσης επειδή εγώ εργάζομαι από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και δεν υπάρχει κάποιος να το παραλάβει στο σπίτι άλλος τρόπος υπάρχει. Ευχαριστώ για το χρόνο σου…

  1. Το aliexpress είναι marketplace με διάφορους εμπόρους. Οι περισσότεροι δεν προσφέρουν αποστολή χωρίς τελωνείο. Άρα ή παραγγέλνεις απο ευρωπαική αποθήκη ή κατόπιν ερώτησης στον πωλητή επιβεβαιώνεις ότι προσφέρεται τριγωνική αποστολή (Κίνα-> Ευρώπη-> Ελλάδα). Για παράδοση στο σπίτι σου μην ανησυχείς. Θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε αποστολή. Δηλαδή θα σου αφήσουν σημείωμα αν λείπεις ή θα σε πάρουν τηλέφωνο.

  2. George ευχαριστώ για την βοήθεια :)

 63. Θελω να κανω παραγγελια απο yesstyle γνωριζει κανεις κατι;

 64. Καλησπερα θελω να παραγγειλω ενα δεμα απο aliexpress συνολικη αξια με μεταφορικα 19.90 αρα αφου ειναι κατω απο 22 δεν θα εχω θεμα με τελωνειο σωστα? Επισης ποια επιλογη ειναι η καλυτερη σε θεμα ταχυτητας ems epacket, china post registered Air Mail, ή AliExpress Standard Shipping. Φανταζομαι το epacket ειναι λιγο καλυτερο. Τελος βλεπω το aliexpress δεν παιρνει paypal πραγμα κακο για αγορα απο κινα θα εχω κανα θεμα αν χαθει το πακετο ή υπαρχει καλο customer support?

  1. Καλησπέρα, σωστά, δεν θα περάσει τελωνείο αφού είναι κάτω από 22€. Η καλύτερη επιλογή είναι το Registered Air Mail, δηλαδή συστημένο μέσω ΕΛΤΑ. Οι ιδιωτικές courier μπορεί να έχουν δικές τους ταρίφες ακόμα και για κάτω από 22€, αν θες μπορείς να ρωτήσεις την ems σχετικά.

   Το aliexpress έχει το δικό του σύστημα “προστασίας του αγοραστεί”, αλλά δεν είναι έμπιστο και δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του PayPal σε συνδυασμό με το Banggood ή άλλα έμπιστα καταστήματα. Αν παρόλα αυτά αυτό που θες δεν μπορείς να το βρεις αλλού, απλά κοίτα να έχει καλές αξιολογήσεις ο πωλητής, ένα καλό feedback είναι πάνω από 99%.

 65. Καλησπέρα.
  Θέλω να αγοράσω από banggood ένα λάπτοπ Bmax x15 15.6 στα 272 ευρώ, όπως δείχνει από HK. Γνωρίζεις εάν θα πληρώσω τελωνείο;
  Σε ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα,

   Τα πιο πολλά laptop είναι διαθέσιμα με EU Priority Line που όπως αναφέρω και στον οδηγό δεν περνάει τελωνείο, οπότε άφοβα.

   Παρακαλώ, καλές αγορές

  2. Πηρα 2 ιδια(καταπληκτικα λαπ-τοπ)και ολα πηγαν καλα.Ερχονται απο Βελγιο με οδικη,

 66. Καλησπέρα Μανώλη,
  Θέλω να παραγγείλω κάποια πράγματα από banggood, αλλά όταν πάω στο checkout εμφανίζει για κάθε προϊόν έξοδα αποστολής παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην ίδια αποθήκη (CN_HZ). Έλεγξα το ίδιο και από Τσεχία για άλλα προϊόντα.
  Γνωρίζεις κάτι για αυτό;

  1. Καλησπέρα Κώστα,
   Έχει να κάνει ανάλογα με το μέγεθος και το πόσο ευαίσθητο είναι το αντικείμενο. Πολλά προϊόντα στέλνονται με συγκεκριμένες συσκευασίες τύπου “σωσίβιο” οπότε δεν χωράει και δεύτερο. Πάντως όταν πολλές φορές ψωνίζω μικροπράγματα με αφήνει να τα στείλω με μία έννοια χρέωση εξόδων αποστολής.
   Εννοείται πως μπορεί να συμβαίνουν και λάθη, έχει εκατομμύρια προϊόντα.

 67. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Για αγορές απο WISH, γνωρίζει κανείς τι ισχύει;

  1. Καλησπέρα, το wish είναι market place οπότε δεν ισχύει κάτι συγκεκριμένο, ο κάθε πωλητής έχει την δικιά του μέθοδο αποστολής. Αν έχεις βρει κάτι από wish ψάξε να το βρεις σε ebay, θα το έχει σίγουρα.

 68. Καλησπέρα Μανώλη και καλή χρονιά! Μήπως μπορούμε να βρούμε κάνα κουπόνι για το Κ30 ultra? Ευχαριστώ, να ‘σαι καλά

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Sorry Βαγγ αλλά δεν έχουν δώσει κουπόνι για Xiaomi K30 Ultra.

   Παρακαλώ :)

 69. Καλησπέρα Μανώλη και Καλή Χρονιά!
  Θέλω να παραγγείλω αυτό το πιρουνάκι https://www.banggood.com/HILDA-21V-Electric-Saw-Cordless-Mini-Handheld-Chain-Saw-for-Makita-Battery-Rotary-Tool-p-1763990.html??cur_warehouse=CN&ID=514829
  Πιστεύεις πως επειδή έχει μπαταρίες θα έχω θέμα; Αν κάνω τα βήματα όπως τα έχεις παραπάνω δεν παίζει θέμα με τελωνεία για αυτό, σωστά;

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά!

   Για αντικείμενα τα οποία έχουν δικές τους μπαταρίες δεν υπάρχει πρόβλημα, για power banks και σκέτες μπαταρίες μεγάλες υπάρχει θέμα μερικές φορές, οπότε το εργαλείο μπορείς να το παραγγείλεις κανονικά σύμφωνα με τον οδηγό.

   Καλές αγορές!

 70. Καλή χρονιά Μανώλη.Ερωτηση.Παρηγγειλα ρούχα 75e από banggood με priority direct Mail και στο orders view μου βγάζει shiping fee.Ξερεις αν θα έχω πρόβλημα τελωνειου?

  1. Καλησπέρα καλή χρονιά! Το shipping fee είναι τα έξοδα αποστολής τα οποία έχεις ήδη πληρώσει για τη παραγγελία. Δεν θα έχεις πρόβλημα με τελωνείο.

 71. καλημέρα (κινητο τηλεφωνο) turkey post απο κινα aliexpress περναει τελωνειο?????

  1. Καλησπέρα, γιατί να μην περάσει; Η τουρκία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή ένωση. Σε περίπτωση που δεν περάσει θα είναι απλά από “τύχη”.

 72. Βρήκα ένα ταμπλέτακι που λέει ” ship from CN ” και ” CZ ” λογικά το δεύτερο αν κρίνω από τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης (6-8 μέρες) είναι Τσεχίας. Τώρα εκεί τι πρέπει να βάλω και τι όχι
  Σαν μέθοδο αποστολής κλπ
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Καλησπέρα,

   Σωστά, αν θέλετε να έρθει πιο γρήγορα επιλέξτε αποθήκη CZ (Τσεχίας) και “registered” μέθοδο αποστολής για να έχει tracking.

   Παρακαλώ :)

 73. Καλησπέρα,
  Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα post και εξακολουθώ να έχω μια απορία σχετικά με μια παραγγελιά που θέλω να κάνω. Από bangood έχω τις εξής επιλογές για αποστολή: European Railway Direct Mail,
  EU Priority Line,Express Shipping. Τι μπορώ να επιλέξω για αν μην έχω χρέωση τελωνείου; Από CN με βάρος γύρω στα 4 κιλά.

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
   Αν είχες διαβάσει όλα τα post θα ήξερες ότι η απάντηση το EU Priority Line ;)
   Βέβαια και το European Railway δεν περνάει, αλλά δεν έχω κάνει αρκετές δοκιμές ώστε να είμαι σίγουρος να το προτείνω και στον οδηγό.

 74. καλησπερα σας. παραγγειλαμε χτες ενα drone απο banggood. To tracking number ειναι: RL39……8EE
  Origin γραφει ESTHONIA. αρα ειμαστε οκ απο τελωνειο ε?
  ευχαριστω πολυ!

  1. Καλησπέρα, φαντάζομαι έχετε παραλάβει. Η Εσθονία ανήκει στην Ευρωπαϊκή ένωση οπότε όποια μέθοδο αποστολής και αν επιλέξετε δεν θα περάσει τελωνείο, αρκεί να ήταν αυτή η αποθήκη που επιλέξατε κατά την παραγγελία. Πολλές φορές ένα tracking number από μόνο του δεν σημαίνει πολλά.

   Παρακαλώ :)

 75. Αν παραγγείλω ένα προϊόν από Ali express με τρόπο αποστολής DHL, θα περάσει τελωνείο;

  1. Φυσικά και θα περάσει και θα έχει και έξτρα χρέωση από την DHL, εκτός και αν αναγράφεται πως κανονίζει το τελωνείο ο πωλητής.

 76. Η πρώτη μου απόπειρα αγοράς από το Banggood μου άφησε πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Θέλησα να αγοράσω το Xiaomi Redmi Note 9, πλήρωσα μέσω PayPal. H εκτέλεση της παραγγελίας φάνηκε ότι έγινε αμέσως, στις 30 Ιουλίου 2020, η αποστολή με την EU Priority Line στην Ολλανδία, το προϊόν εκτελωνίστηκε (σύμφωνα με τα μηνύματα). Θα το παραλάμβανα υποτίθεται στις 30 Αυγούστου. Δεν το παρέλαβα. Επικοινώνησα με το Banggood, μου είπαν να περιμένω ως τις 8 Οκτωβρίου. Τα ενημερωτικά μηνύματα είχαν σταματήσει στο ότι το προϊόν εκτελωνίστηκε. Περίμενα, πάλι δεν έγινε τίποτε. Ξανά επικοινωνία, ξανά μου ζητήθηκε να περιμένω άλλες 20 ημέρες. Πάλι περίμενα, πάλι δεν έγινε τίποτε. Τελευταία επικοινωνία με το customer service της Banggood αρχές Νοεμβρίου, τους είπα ότι θεωρώ το πακέτο οριστικά χαμένο, τους ζήτησα ευγενικά να μου επιστρέψουν την αξία του είδους. Μου την επέστρεψαν αμέσως, στο 100%, μέσω PayPal, στην κάρτα με την οποία είχα πληρώσει. Ίσως μελλοντικά ξαναδοκιμάσω την τύχη μου. Πάντως, για τις υπηρεσίες της ΕU Priority Line διάβασα από αρνητικά ως πολύ αρνητικά σχόλια.

  1. Απο Bangood με Priority Direct Line η από κάποιο Ευρωπαικό κράτος με τα οποία συνεργάζεται εντός ΕΕ και δεν έχετε κανένα πρόβλημα.

 77. Αγόρασα από Gearbest ένα laptop 414 ευρώ. Στο check out έγραφε, σαν μέθοδο αποστολής, priority line και από κάτω με μικρότερα γράμματα express standard shipping. Τώρα που κοιτάζω την παραγγελία μου, γράφει μόνο το express standard shipping και ανησυχώ για τελωνείο.

  1. Παραλαβές? Τι έγινε με το τελωνείο? Παραγγειλα την προηγούμενη εβδομάδα από gearbest κινητό από αποθήκη hk και δεν είχε eu priority line αλλά σκέτο priority line και ανησυχώ για τελωνείο. Μου είπαν μόνο ότι η μεταφορική είναι η ups

  2. Μου φαίνεται έχει παραγίνει το κακό με το GearBest, παίζει με τις ονομασίες των μεθόδων αποστολής και μπερδεύει τον κόσμο. Θα επικοινωνήσω μαζί τους σχετικά με αυτό και αν δεν βάλουν μυαλό, που δεν νομίζω, θα αφαιρεθεί από την οδηγό το gearbest εντελώς. Αν μπορείτε και εσείς ενημερώστε σχετικά με την εξέλιξη των παραγγελιών σας, ευχαριστώ

 78. Φιλε μου σκεφτομαι να παρω το Xiaomi Redmi 10X Pro 5G αλλα εχω κανα δυο αποριες.

  1) επειδη ειναι CN Version, θα εχω καποιο προβλημα με τις συχνοτητες των δικτυων εδω στην Ελλαδα (Cosmote εχω) κι επισης θα εχω θεμα με το Android. Κινεζικες εφαρμογες κλπ. Θα μπορω να το λειτουργησω σωστα;

  2) Βλεπω οτι εχει τροπο αποστολης μονο EU Priority Line. Κινδυνευω να περασει απο τελωνειο και να με φεσωσουν ΦΠΑ, δασμους κλπ;

  Ευχαριστω.

  1. Καλησπέρα φίλε μου, δεν αξίζει γενικά να μπεις στο κόπο να ασχοληθείς με CN συσκευή. Βρες κάτι σε Global, θα πελαγώσεις με CN για πολλούς λόγους

   Παρακαλώ :)

 79. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω, η εγγύηση ισχύει όπως και αν αγόραζε κάποιος το κινητό από την Ελλάδα; Δηλαδή σε καλύπτει εγγύηση η Xiaomi αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, για αγορά από τα site αυτά; Να φανταστώ έχει 2ετη εγγύηση όπως στην Ευρώπη η Ooco;
  Σας ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα, λίγες εταιρίες παρέχουν εγγύηση σε όλο το κόσμο και αυτό γιατί σε πολλές χώρες η Xiaomi δεν έχει επίσημη παρουσία, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα. Οπότε για να έχεις εγγύηση στην Ελλάδα πρέπει να αγοράσεις από το δίκτυο καταστημάτων της info quest όπως you, kotsovolos, plaisio και πάει λέγοντας που εκεί λόγο των υψηλών τιμών χάνουν την techvalue αξίας τους. Δεν έχει επίσημη παρουσία η Xiaomi στην Ελλάδα, η info quest είναι μία μεγάλη εταιρία που απλά εισάγει Xiaomi προϊόντα, μέχρι εκεί.

   Μετά τα πιο μικρά καταστήματα στο skroutz θα σου παρέχουν εγγύηση τα ίδια, οπότε διάλεξε κάποιο αξιόπιστο με πολλές αξιολογήσεις και άψογη βαθμολογία 5 αστέρια.

   Αν αγοράσεις από Banggood εγγύηση θα σου παρέχει το ίδιο. Επειδή όμως είναι δύσκολο και χρονοβόρο να στείλεις μία συσκευή πίσω για επισκευή στην Κίνα, συνήθως περιγράφεις με ακρίβεια το πρόβλημα και σου καταθέτουν ένα ποσό ώστε να πας την συσκευή όπου εσύ επιθυμείς για επισκευή.

 80. Καλησπέρα, έχω παραγγείλει κινητό από banggood, ήρθε Ελλάδα μέσω Γερμανίας με DHL και η DHL Hellas το έχασε. Έχετε αντιμετωπίσει/ακούσει παρόμοιο περιστατικό πρόσφατα; Πώς θα προτείνατε να κινηθώ;

  1. Ναι έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό και μάλιστα πολύ χειρότερο. Η παράδοση έγινε κανονικά από την DHL και το περιεχόμενο έλλειπε, τουλάχιστον αυτά συμβαίνουν αρκετά σπάνια. PayPal Dispute δυστυχώς για το Banggood που δεν φταίει σε τίποτα.

 81. Καλησπερα για αγορα απο αποθηκη UK με EU TRACKED SHIPPING τι ισχυει με την Αγγλια πλεον περναει τελωνειο μηπως τωρα? Ευχαριστω για τον χρον σου.

  1. Καλησπέρα, από Αγγλία δεν θα περνάει τίποτα τελωνείο μέχρι και το τέλος του 2020. Από το 2021 και μετά θεωρητικά θα περνάνε τελωνεία τα πάντα, τώρα τι θα γίνει στη πράξη θα δείξει.

   Παρακαλώ

  2. Τι παίζει πλέον με το EU tracked shipping από UK?
   Περνάνε τελωνείο?

 82. Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω το OnePlus 8T από Banggood και αρχικά ενώ έλεγα για την απλή έκδοση των 8GB ram, έχει προσφορά το μοντέλο των 12gb με 50€ παραπάνω, όμως ειναι με προπαραγγελία και έχω ακούσει πολλους να λένε οτι την εχουν πατήσει με προπαραγγελιες προιοντων απο εκει, όπως να μην τους έρχονται τα δεματα λογω ελειψης αποθεματος, είτε να ερχονται μετα απο 4 μηνες, υπαρχει τέτοιο ενδεχομενο στη συγκεκριμενη περιπτωση;
  Και μια ακομα ερωτηση τα κινητα απο banggood ερχονται σε global version ή κινεζικη;

  1. Καλησπέρα,

   Σε γενικές γραμμές οι προπαραγγελίες του Banggod είναι μια χαρά. Δική μου έχει τύχει να φύγει 1 βδομάδα νωρίτερα όπως και μου έχει τύχει σε άλλη να καθυστερήσει 2 βδομάδες, μέχρι εκεί, παραπάνω δεν μου έχει τύχει και ούτε μου έχουν κάνει παράπονα.

   Επίσης έχει και προπαραγγελίες μερικές φορές από προϊόντα που δεν έχουν καν κατασκευαστεί, κάτι σαν crowdfunding και αν δεν ξέρεις και την πατήσεις θέλει υπομονή. Αν τύχει και ακυρωθεί μία παραγγελία για οποιονδήποτε λόγο τότε παίρνεις 100% όλα τα χρήματα πίσω, είναι αξιόπιστο σε τέτοια και είναι στη μέση και το PayPal.

   Σχετικά με τα Global Version:
   Τα Xiaomi Global Version είναι ουσιαστικά οι Ευρωπαϊκές εκδόσεις τους. Τα OnePlus από την άλλη έχουν μία έκδοση υλικού (hardware) για όλες τις αγορές και το μόνο που αλλάζει είναι ο φορτιστής. Γι’ αυτό πολλές φορές τα OnePlus στο Banggood αναφέρουν Global ROM, δηλαδή απλά φοράει “Ευρωπαϊκή ROM” που παίρνει κανονικά επίσημα update, αλλά ο φορτιστής θέλει αντάπτορα.

   Πολύ καλή επιλογή το OnePlus 8T από Banggood, με κλειστά μάτια ;)

 83. Καλησπέρα.Εγω παραγγειλα ένα ρολόι Casio αξίας 20,49€ από το ebay.Ηρθε από Σιγκαπούρη μέσω Γερμανίας μέσα σε έξι μέρες,χωρίς να έχω επιλέξει αποστολή express(δεν είχε κιόλας.)Ημερομηνία παράδοσης ήταν από 11 Νοεμβρίου και μετά.Τωρα είναι στο τελωνείο και με ειδοποίησε η DHL ότι πρέπει να πληρώσω δασμούς και έξοδα τελωνείου που φτάνουν τα 60€ περίπου.Υπαρχει περίπτωση να τα γλυτώσω ή θ’αναγκαστω να επιστρέψω το ρολόι πίσω με κίνδυνο να χάσω τα λεφτά που πλήρωσα,συν μεταφορικά επιστροφής;Αφού η αξία του είναι μικρότερη από 22€ δεν θα έπρεπε απλά να στείλω την απόδειξη αγοράς και να τελειώνω; Ή ο κάθε τελωνειακός κάνει εκτίμηση του προϊόντος αυθαίρετα,όπως του’ρχεται στο μυαλό;Ευχαριστώ.

  1. Καλησπέρα,

   Τα 60€ που ζητάει η DHL είναι το ελάχιστο ποσό που χρεώνουν και περιλαμβάνει δασμούς, ΦΠΑ και φυσικά την παράλογη ταρίφα της DHL, χοντρικά. Μπορείς να τους ρωτήσεις πως πέρασε τελωνείο αφού κοστίζει κάτω από 22€ και αν χρειαστεί να υποδείξεις την απόδειξη πληρωμής. Μάλλον υπολόγισαν αυθαίρετα την αξία του αντικειμένου.

   Παρακαλώ :)

 84. Σε καποια κινητα απο το banggood εμφανιζεται η επιλογη να τα παραγγειλεις απο Ισπανια. Σε αυτην την περιπτωση δεν περνανε τελωνειο επειδη ειναι ηδη στην ευρωπαικη ενωση; Εχεις δοκιμασει να παραγγειλεις απο εκει;
  Ευχαριστω

  1. Ναι, ακριβώς, επειδή είναι σε Ισπανική αποθήκη άρα Ευρωπαϊκή ένωση δεν θα περάσει τελωνείο ό,τι και να είναι.
   Απλά επέλεξε μία tracked μέθοδο αποστολής ώστε να μπορείς να το παρακολουθείς.
   Προσωπικά από Ισπανία δεν έχω δοκιμάσει, αλλά από Τσεχία ναι και δεν είχα πρόβλημα με τελωνείο.

   Παρακαλώ :)

 85. καλησπερα με priority direct mail απο banggood πως παραδιδεται με κουριερ η ελτα?

  1. Καλησπέρα, αν φύγει με NL, ΕΛΤΑ συστημένο και αν φύγει με DHL με DHL.

   Καλές αγορές!

 86. Θέλω να αγοράσω απο banggood και έχει επιλογή shipfrom:UK και Greece via EU Tracked Shipping.
  Αυτό σημαίνει οτι είναι απο Αγγλία και δέν έχει τελωνείο.

  Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου

  1. Καλησπέρα Δημήτρη,

   Ακριβώς, η Αγγλία θα είναι στη Ε.Ε μέχρι και τέλος τους έτους οπότε δεν θα περάσει τελωνείο. Από το 2021 και μετά όμως θα περνάνε.

   Παρακαλώ :)

 87. Επισης αν αντι για Paypal χρησιμοποιησω revolut καρτα επηρεαζει καθολου το αν θα περασει τελωνειο;

  1. Μπορείς να συνδέσεις κανονικά τη revolut με το PayPal ώστε να μην χάσεις την ασφάλεια. Παρόλα αυτά αν θες να πληρώσεις απευθείας με κάρτα γίνεται και αυτό, απλά δεν το συνιστώ.

   Σχετικά με το τελωνείο όχι δεν παίζει κανένα ρόλο η μέθοδος πληρωμής.

 88. Καλησπερα,
  θελω να ρωτησω αν η επιλογη priority direct mail για αποφυγη τελωνειου δουλευει και για παραγγελιες στην Δανια ή ειναι μονο για Ελλαδα. Ευχαριστω!

  1. Καλησπέρα Θανάση,

   Πρακτικά δεν γνωρίζω καθώς μόνο στην Ελλάδα έχω ολοκληρώσει πολλές παραγγελίες, αλλά από ότι γνωρίζω από γνωστούς σε γερμανία που έχουν δοκιμάσει δεν περνάει τελωνείο. Θεωρητικά, δεν πρέπει να περνάει πουθενά στην Ευρώπη τελωνείο.

   Παρακαλώ :)

 89. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον οδηγό. Αν αγοράσω 2 Redmi Note 9 Pro από Banggood με EU Priority Line και το δέμα φαίνεται λίγο μεγάλο θα περάσει τελωνείο;

  1. Καλησπέρα,

   Με το EU Priority Line του Banggood δεν παίζει ρόλο το μέγεθος, ισχύει κανονικά ό,τι αναφέρεται στον οδηγό.

 90. Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, πολύ χρήσιμες όπως πάντα. Να ρωτήσω για το Shein έχεις να προτείνεις τρόπο να παραγγείλουμε με χαμηλό κόστος τώρα που δεν στέλνει Ελλάδα; Ξέρω υπάρχουν διάφορα sites αποθήκες που εξυπηρετούν για παραγγελίες από Αμερική άλλα από Ασία κ για Shein δεν ξέρω τι να διαλέξω.

 91. Έκανα παραγγελία από Banggood laptop αξίας 290€ με EU Priority Line το οποίο πήγε με DHL από Γερμανία και ήρθε σπίτι με ΕΛΤΑ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!
  Η παραγγελία έγινε 15/4 και ήρθε σήμερα 21/5. Ελπίζω να συνεχίσουν την καλή δουλειά και να μην πέφτει ποτέ τελωνείο για κανέναν.
  Σε ευχαριστούμε!

  1. Άψογα, σε ευχαριστούμε και εμείς για την εμπιστοσύνη, αλλά και την υποστήριξη, είναι σημαντική για να συνεχίσουμε.

 92. Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω θα αγορασω πρωτη φορα απο το banggood θα ακολουθησω τα βηματα που λετε παραπανω απλα ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιο προβλημα αν βαλω το κουπονι που μου δινει σαν πρωτη φορα που παραγγελνω ..Σας ευχαριστω

  1. Καλησπέρα, οποιοδήποτε κουπόνι και αν χρησιμοποιηθεί δεν επηρεάζει κάπως τον οδηγό εφόσον ακολουθήσετε τα βήματα.

   Παρακαλώ :)

 93. Έχω ένα φίλο που βρίσκεται στην Κίνα για λίγο διάστημα. Εάν μου αγοράσει αυτός από εκεί ένα Laptop και απλά το στείλει, υπάρχει περίπτωση να ζητήσει χρήματα το τελωνείο από εμένα;

  1. Καλησπέρα, κανονικά και βάση νομοθεσίας δεν περνάει τελωνείο, αλλά τα ξεφτέρια του τελωνείου ενδέχεται να μην σε πιστέψουν. Οπότε ναι, υπάρχει ένα μικρό να περάσει να πληρώσεις τελωνείο.

  1. Το άρθρο απλά αναφέρει ότι το Banggood “υποστηρίζει” πως το EU Priority δεν περνάει τελωνείο. Αυτό το γνωρίζω από το καλοκαίρι του 2019 καθώς με πιέζουν να το αναφέρω στον οδηγό. Προσωπικά μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει το EU Priority του Banggood με 14 παραγγελίες από τις οποίες οι 3 πέρασαν τελωνείο. Γι’αυτό όταν με ρωτάτε αναφέρω πως υπάρχει ρίσκο.

   Για να αναφέρω το Priority Direct Mail στον οδηγό είχα παραλάβει τουλάχιστον 100 δέματα ώστε να είμαι σίγουρος για το τι γράφω. Δεν θέλω να πάρω κανένα στο λαιμό μου γιατί γνωρίζω καλά πως οι πιο πολλοί που ακολουθούν πιστά τον οδηγό το κάνουν για να εξοικονομήσουν χρήματα…

   Πιο συγκεκριμένα, αν το παραπάνω ίσχυε το Banggood στο checkout θα είχε προεπιλεγμένη την επιλογή tariff insurance όπως συμβαίνει με PDM όταν επιλεχθεί, αλλά δεν υπάρχει καθόλου σαν επιλογή με το EU Priority.

 94. Καλησπέρα σας.
  Επιθυμώ να κάνω μια παραγγελία από Gearbest και το ποσό είναι 49$. Έχει 2 μεθόδους αποστολης. 1) Netherlands registered και 2) priority line. Και τα 2 είναι χωρίς τελωνείο ;

  1. Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνυμάτος μου βγάζει: 1) Registered Airmail – Nethelands Registered και 2) Priority Line με 6πλάσιο κόστος. Και τα 2 είναι χωρίς τελωνείο η αναγκαστικά πάω στο Priority Line?

  2. Καλησπέρα, για να μην περάσει τελωνείο καλύτερα Priority Line. Με τις άλλες 2 επιλογές υπάρχει μικρό ρίσκο να περάσει.

 95. Προσθέτω ότι η αγορά αφορά το aliexpres αγορά κινητού (112 +8=120€ με αποστολή από Poland )αντι από china, θα πληρώσει τελωνείο.

  1. Η αγορά αφορά το aliexpres αγορά κινητού (112 +8=120€ με αποστολή από Poland )αντι από china, θα πληρώσει τελωνείο.

  2. Αν ξεκίνησε από Πολωνία το δέμα δεν θα περάσει τελωνείο, αν γίνει με τριγωνική αποστολή μέσω Πολωνίας μπορεί και να περάσει, ανάλογα τη διαδικασία που ακολουθούν.

 96. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον οδηγό.
  Θέλω να πάρω από το banggood ένα λαπτοπ 1.5kg, 14.1 ιντσών.
  Μου έχει μέθοδο αποστολής Express shipping και EU Priority Line.. Το λαπτοπ κοστίζει στα 250€. Τι κάνω για να γλιτώσω τελωνείο;

  1. Καλησπέρα, δυστυχώς δεν είναι όλα τα προϊόντα διαθέσιμα στο Banggood με PDM που δεν περνάει 100% τελωνείο. Το EU Priority Line του Banggood δεν το αναφέρω στον οδηγό γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές ώστε να είμαι σίγουρος να το προτείνω, οπότε υπάρχει μικρό ρίσκο για τελωνείο.

 97. φιλε μου περαν το εργο που κανεις και ψαχνεις πως θα αποφυγουμε το τελωνειο, στο τελος των οδηγιων πρεπει να αλλαξεις το θεμα με την χρεωση των ΕΛΤΑ. Δεν υπαρχει αυτη η χρεωση. Ηταν να την βαλουν αλλα η επιτροπη ανταγωνισμου (νομιζω αυτοι) τους υποχρεωσε να την βγαλουν. Στο λεω γιατι ειναι σημαντικο και πρεπει να βγει!!!

  1. Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για την παρατήρηση.
   Το γνωρίζω και ο λόγος που ακόμα δεν το έχω αφαιρέσει είναι διότι ακόμα και τώρα τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν να χρεώνουν 15€ τέλη εκτελωνισμού κάποιες ελάχιστες φορές. Θέλω να πιστεύω ότι γίνεται από κακή ενημέρωση των καταστημάτων. Μόλις σταματήσω να λαμβάνω από αναγνώστες παράπονα για το χαράτσι θα το αφαιρέσω και από τον οδηγό εννοείται.

 98. Καλησπερα.Ακολουθω παντα το κανονα priority στο Banggood.Δυστηχως στη παραγγελια που θελω να κανω μου δινει μονη επιλογη το EU Priority Line Shipping time:10-20 business days και το
  Expedited Shipping Service που ειναι πολυ ακριβο.Να παραγγειλω με EU Priority Line η οχι?Ευχαριστω

  1. Καλησπέρα,
   Σωστά, το PDM δεν είναι διαθέσιμο για όλα τα αντικείμενα στο Banggood, εξαρτάται και από την αποθήκη. Το EU Priority Line του Banggood δεν το αναφέρω στον οδηγό γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές για να είμαι σίγουρος να το προτείνω, οπότε υπάρχει ρίσκο για τελωνείο.
   Παρακαλώ

 99. καλησπερα… θελω να κανω μια αγορα απο το Banggoood και θα ειναι η πρωτη μου αγορα….
  – τι παιζει τωρα με την κατασταση με τα δεματα ?
  – ποσες μερες κανει να ερθει ενα δεμα ?
  – αμα το παραγγειλω τωρα και κανει πανω απο 15 μερες που μετα εχουμε πασχα θα ψαχνω το δεμα ?

  1. Καλησπέρα,

   – Τα δέματα στέλνονται κανονικά από Κίνα χωρίς πρόβλημα ή καθυστερήσεις.
   – Κίνα Ελλάδα κάνουν να έρθουν περίπου 10 μέρες σύμφωνα με τον οδηγό. Το θέμα είναι μετά πόσες μέρες θα κάνουν να παραδώσουν τα ΕΛΤΑ… που εξαρτάται και από την περιοχή.
   – Δεν νομίζω, αλλά ό,τι και να γίνει γι’αυτό υπάρχει το PayPal για να μην χάσουμε χρήματα σε καμία περίπτωση.

 100. Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ΈΝΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟ 3.7Μ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΙ ΕΧΠΡΣΣ. ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΌ ΈΧΩ 700ΕΥΡΩ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΟ ΣΤΗΝ Ελλάδα 1600.Θα έχω πρόβλημα με Τελωνείο; Μια κούτα 56 κιλών θα είναι.

  1. Καλησπέρα, εννοείται πως θα περάσει τελωνείο εκτός και να έχει ο πωλητής μέθοδο αποστολής που δεν περνάει, κάτι που δεν νομίζω. Κοιτάξτε μήπως έχει παρόμοιο Banggood ή GearBest.

 101. Για να προμηθευτώ ηλιακά πάνελ από την Κίνα πως γίνεται να μην πληρώσω τελωνείο;

  1. Να διαβάσετε τον οδηγό όπως έκαναν και οι άλλοι αναγνώστες… έχει το Banggoood αρκετά ηλιακά πάνελ (φωτοβολταϊκά).

 102. έχω κάνει αγορές από το “wish.com” μέχρι τώρα με ποσά κάτω από 20€ +μεταφορικά. Τώρα θέλω να πάρω κάτι με 27€ ή 33€ ή να βάλω στο καλάθι δύο προϊόντα οπότε το συνολικό κόστος θα βγει κοντά στα 40€. θα πρέπει να πληρώσω τελωνείο? και πως γίνεται? θα μου στείλουν κάτι από το τελωνείο?

  1. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο wish. Αν δεν έχει αυτό που ψάχνετε το Banggood τότε ebay.

 103. θελω να παρω μπαταρια lipo απο bangood. δεν μου βγαζει το priority direct mail αλλα το standart. θα πληρωσω τελωνειο? τι παιζει τελικα με την αποστολη μπαταριων?

  1. Καλησπέρα, με μπαταρίες και είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου υπάρχει περιορισμός γενικότερα.

 104. Καλημέρα, Banggood από λινκ σας. Όταν επιχειρώ να κανω παραγγελία, ξεπιλέγω το “shipping insurance” όπω αναφέρεται και εξαφανίζεται ταυτόχρονα το “tariff insurance”. Αυτό θα μου φέρει τελωνείο/δασμούς? Δε με πειραζει το shipping insurance, να το πληρώσω αν χρείαζεται το tariff insurance να γλιτωσω τελωνείο. Τι να κάνω είναι ? Η παραγγελία είναι των 350+40 ευρο μεταφορικα , ανταλλακτικα μηχανής, συνολικό βάρος καμιά 15κιλα, αν βοηθα σε κάτι.

  1. Καλησπέρα σας, αν η παραγγελία δεν πρόκειται να παραδοθεί σε χώρες της Ευρώπη δεν γνωρίζω τι γίνεται. Επειδή γράφετε usa στο όνομα σας.

   Αν είναι για Ελλάδα, το tariff insurance με το PDM γίνετε πιο “αχνό” και είναι προεπιλεγμένο ως free service με ή και χωρίς το shipping insurance. Τα κιλά δεν παίζουν τόσο ρόλο, αλλά είναι καλύτερα αν σπάσετε τις παραγγελίες ανά 2-3 αντικείμενα, αν και το πιο πιθανό είναι να το κάνουν οι ίδιοι για εσάς.

  2. Ελλάδα είμαι, οκ
   Ευχαριστώ, για την συμβουλή :)

 105. Καλημέρα. Έκανα αγορά από τη Gearbest και παρέλαβα το προϊόν αξίας 175 ευρώ ελεύθερο από τελωνειακούς φόρους αφού η αποστολή φαινόταν από Ολλανδία. Το προϊόν όμως ήταν ελαττωματικό και πρέπει να το επιστρέψω αλλά και η Gearbest και ο πωλητής μου ζητάνε να το επιστρέψω στη Κίνα με δήλωση για 20 δολάρια μόνο. Πως μπορώ να διασφαλίσω την παράδοση και την επιστροφή των χρημάτων μου χωρίς επιπλέον έξοδα;

  1. Αν είναι μέσω PayPal τότε κανείς DISPUTE.
   Ίσως χρειαστεί φωτό τις συσκευής, βίντεο με το πρόβλημα.

  2. Καλησπέρα, με δήλωση για 20$ ζητάνε ώστε να μην πληρώσει τελωνείο το GearBest για να παραλάβει το δέμα που θα στείλετε. Χωρίς επιπλέον έξοδα δεν νομίζω να γίνεται, μόνο αν συνεννοηθείτε με το GearBest να σας πληρώσει τα έξοδα αποστολής.

 106. Καλησπέρα!! θέλω να αγοράσω ένα κινητό από gearbest,κ μού έχει Netherlands registered και EU fast line,ποιά από τις δύο μεθόδους να διαλέξω για να γλιτώσω το τελωνείο? Το Netherlands registered δεν υποτίθεται ότι έρχεται μέσω Ολλανδίας? Η οποία ανήκει ευρωπαϊκή ένωση οπότε δεν θα περάσει τελωνείο σωστά? Αλλά επειδή έχω δει κ κάποιους που προτείνουν priority line,αλλά εμένα στο priority line μού βγάζει αυτές τις δύο επιλογές,οπότε τι να διαλέξω για αποφυγή τελωνείου? Netherlands registered ή EU Fast Line??

  1. Καλησπέρα!
   Η πιο σίγουρη επιλογή για GearBest είναι το EU Priority Line και αν δεν έχει μετά είναι το Netherland Registered το οποίο δεν αναφέρω στον οδηγό γιατί 2 στα 10 περνάνε τελωνείο.

   Για κινητά και γενικά πιο μικρά αντικείμενα καλύτερα Banggood που είναι 100% σίγουρο ότι δεν περνάει τελωνείο. Ειδικά σε κινητά έχει καλύτερες τιμές από το GearBest, αν θες κάποιο συγκεκριμένο πες μου να κοιτάξω για κουπόνι.

 107. Καλησπέρα αγορά από banggood πάνω απο 22€ γράφει ship from cz και επιλογή eu priority mail περνάει τελωνείο; Ευχαριστώ.

  1. Καλησπέρα σας,
   Αφού έρχεται από Ευρωπαϊκή αποθήκη (CZ = Τσεχία) όποια μέθοδο αποστολής και να επιλέξετε δεν θα περάσει τελωνείο. Παρακαλώ

 108. Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα προϊόν (drone) από Banggood. Το βάρος είναι πολύ πιθανό να ξεπερνάει τα 2 κιλά. Τους έχω ρωτήσει για το βάρος αλλά δεν έχουν απαντήσει, ίσως γιατί το προϊόν είναι Preorder.

  Να επιλέξω μέθοδο αποστολής Priority Direct Mail ή EU Priority Line για να μην περάσει τελωνείο;

  1. Τελικά έμαθα ότι το βάρος του πακέτου είναι 3,440 Kgr.

   Να υποθέσω ότι δεν παίζει το Priority Direct;

  2. Καλησπέρα, το Banggood πλέον έχει 2 μεταφορικές εταιρίες για να εξυπηρετεί το Priority Direct Mail όπως αναφέρετε και στον οδηγό. Ανάλογα με την αποθήκη είναι πιθανό να υπάρχει PDM για το drone ακόμα και αν είναι πάνω από 2 κιλά.

 109. Καλημέρα. Μπήκα από το σύνδεσμο σας στο Banggood έκανα εγγραφή, το προϊόν που θέλω καλύπτεται με Priority Direct Mail αλλά δείχνει Ship From CN μόνο. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση με το τελωνείο εφόσον η αξία είναι στα 110 ευρώ και αν το βάρος ενδεχομένως να ξεπερνάει ελάχιστα τα 2 κιλά?

  1. Καλησπέρα σας, γι’αυτό λέγονται αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο. Με το Priority Direct Mail του Banggood από όπου και αν έρχεται το πακέτο δεν περνάει τελωνείο. Αρά δεν θα περάσει τελωνείο ακόμα και αν είναι από αποθήκη CN (Κίνας). Πλέον το Banggood συνεργάζεται με 2 μεταφορικές εταιρίες για το PDM όπως αναφέρετε και στον οδηγό. Άρα ενδέχεται ακόμα και αν είναι πάνω από 2 κιλά να υπάρχει διαθέσιμο το Priority Direct Mail για το αντικείμενο σας.

 110. Αυτη η απαντηση ειναι απο το Gearbest πριν λιγα λεπτα στην ερωτηση μου εαν θα εχω προβλημα με το τελωνειο με Europe priority. Δηλαδη καμια απαντηση και η αγορα μου ειναι απο το συνδεσμο που εχετε παραθεσει πιο πανω

  We really cannot guarantee anything on that aspect I am sorry so I cannot say that

  1. Έτσι είναι, στο GearBest δεν παραδέχονται επίσημα ότι δεν περνάει τελωνείο.

 111. Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας .Με ενδιαφέρει αιώρα και ηλεκτρικό σκούτερ .Λόγο όγκου θα υπάρχει οικονομικό έξτρα κόστος?

  1. Είναι πολύ γενική η ερώτηση σας δεν μπορώ να απαντήσω.

 112. Το Gearbest εχει αυτες τις μεθοδους για ενα προιόν (πληκτρολόγιο).
  Η επιλογη Netherlands Registered δεν σημαινει παλι πως εκτελωνιζεται στην Ολλανδια? Και ειναι κ δωρεαν? Και αποφευγω το τελωνειο στην Ελλαδα?

  Shipping Methods:

  Registered Air Mail
  Netherlands Registered(X) 0,00€ 15-25 business days
  E-packet GD-E 0,00€ 15-28 business days
  Belgium Registered 0,27€ 15-28 business days

  Priority Line
  EU priority Line 4,85€ 15-25 business days
  Priority Direct Mail 14,34€ 10-22 business days

  1. Καλησπέρα,
   Το NL Register του gearbest είναι καλή μέθοδο αποστολής, αλλά έχει μικρό ρίσκο να περάσει τελωνείο, δεν ακολουθούν την ίδια διαδικασία με το Banggood. Από την εμπειρία μου με αυτή την μέθοδο 2 στα 10 περνάνε τελωνείο. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το Belgium Register, 2 στα 10 περνάνε κανονικά τελωνείο.
   Μόνο το NL του Banggood δεν περνάει 100% τελωνείο.

 113. Τρομερά χρησιμος οδηγός και ευχαριστούμε.
  Θελω να αγοράσω λάπτοπ της xiaomi απο Banggood, μπαινω από το συνδεσμο που δίνετε αλλά οι επιλογές αποστολής είναι

  European Railway direct mail (FREE+40-50 days delivery)
  ΕU Priority Line (5.88E+7-15 days delivery)

  Αυτό που λέτε στο άρθρο ως Priority Direct Mail είναι το ΕU Priority Line (5.88E+7-15 days delivery); Γιατί έχει λέξεις και από τους δύο τρόπους αποστολής.

  Επίσης το λάπτοπ υπερβαίνει τα 2 κιλά, λέτε να έχω θέμα;

  1. Ευχαριστώ!

   Το EU Priority Line του Banggood δεν περνάει τελωνείο, απλά δεν αναφέρω αυτή τη μέθοδο αποστολής στον οδηγό διότι δεν την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές για να είμαι 100% σίγουρος.

   Το βάρος με αυτή τη μέθοδο αποστολής δεν παίζει ρόλο.

  2. Δεν είμαι κι εγώ σίγουρος για αυτον τον τρόπο της αποστολής γιατι σήμερα θα την δοκιμάσω πρώτη φορά και μου εμφανίζει μόνο αυτήν γιατί ξερπερνούν τα 2 κιλά τα πράγματα που θέλω να πάρω μάλλον. Αλλά εαν παρατηρήσεις οποιονδήποτε τρόπο αποστολής και να επιλέξεις πριν πληρώσεις σου έχει το tarrif insurance σαν επιλογή και σου λέει οτι εαν στο τσακώσουν στο τελωνείο σου επιστρέφει κάποιο ποσό πίσω . Στο Priority Direct Mail και στο EU Priority Line δεν στην έχει καν αυτή την επιλογή , οπότε είναι λογικά κι ένα δείγμα κι αυτό .

   Επικοινωνόντας μαζί τους και ρωτώντας τους αυτό το πραγμά κλασικά η απάντηση ήταν οτι δεν μπορούμε να το ξέρουμε κτλπ που λογικά είναι η γραμμή της εταιρείας να απαντάνε έτσι γιατί αυτοί οι τρόποι δουλεύουν ως τώρα αλλά μπορεί αύριο να σταματήσουν να ισχύουν και θέλουν να έχουν τον κώλο τους καλυμένο.

  3. Ηλία και Βασίλη, Τελικά οι παραγγελίες που κάνατε απο Banggood με μέθοδο αποστολής EU Priority Line πέρασαν τελωνείο η όχι; Γιατί θέλω και γω να πάρω ένα Laptop από το Banggood που έχει μόνο αυτή την μέθοδο αποστολής.

 114. Καλησπέρα,
  Έκανα αγορά από EU Warehouse Banggood με μέθοδο πληρωμής EU Standard Shipping Register.
  Θα περάσει τελωνείο; Η αξία της παραγγελίας ήταν περίπου 18 ευρώ.

  1. Ρε φίλε είναι δυνατόν να περάσει τελωνείο ;;; Αφού απαντάς μόνος σου στην ερώτησή σου. EU WEREHOUSE . Τι άλλο να πούμε…..

  2. Καλησπέρα,

   αποστολές από Ε.Ε δεν περνάνε τελωνείο. Από Ευρώπη δεν έχει σημασία η μέθοδος αποστολής.

 115. Καλησπέρα, το Banggood για το αντικείμενο που θέλω έχει επιλογή μόνο Air Parcel Register, περνάει τελωνείο αυτό; Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα, το Air Parcel Register κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει τελωνείο. Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα προϊόντα διαθέσιμα με Priority Direct Mail που δεν περνάει. Παρακαλώ

 116. Υπάρχουν site με είδη σπιτιού και ποικιλία προϊόντων όπως το Αliexpess, που να έχουν αποθήκες στην Ευρώπη για την αποφυγή τελωνείου;

  1. Καλησπέρα,

   Δεν γνωρίζω τέτοιο site, αλλά το Banggood έχει κάποια είδη σπιτιού, τα πιο μικρά σε μέγεθος όπως διακοσμητικά πράγματα, φωτιστικά, πίνακες και άλλα τέτοια.

 117. Καλησπέρα σας.

  Τελυτάια φορά που παρήγγγειλα από banggood ήταν στις 21 Δεκεμβρίου 2019 και παρέλαβα 15 Ιανουαρίου 2020 ακολουθώντας όλες τις συμβουλές σας με Priority Direct Mail χωρίς τελωνείο (Αγόρασα μία τηλεκατεύθηνση FLYSKY για αεροπλάνα στα 55 ευρώ και είμαι ευχαριστημένος). Όλα πήγαν τέλεια χάρη στις δικές συμβουλές.

  Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τυχόν περιορισμούς λόγω κοροναϊου.

  Είμαι έτοιμος να κάνω μία ακόμη παραγγελία περίπου στα 45 ευρώ με Priority Direct Mail. (φορτιστή μπαταριών).

  Λέτε να υπάρξει πρόβλημα λόγω έξαρσης του κοροναϊου;;; Υπάρχουν περιορισμοί ή μεγάλες καθυστερήσεις;;;

  Έχετε κάποια απάντηση;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Νικόλας

  1. Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ :)
   Γενικότερα δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται στη Κίνα με τις αποστολές δεμάτων τώρα με τον Ιό, αλλά βλέπω από το σύστημα ότι όλες οι παραγγελίες που γίνονται μέσω του TechValue.gr στο Banggood συνεχίζουν να αποστέλνονται κανονικά χωρίς κάποια καθυστέρηση ή πρόβλημα.

   Παρακαλώ

 118. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά!
  Εκανα μια παραγγελία από banggood και στο Spipping info λέει:

  Destination Country: Köln, Germany
  2020-01-25 13:01:00 Due to an address error, the shipment could not be delivered and will be held; customer notified.
  2020-01-24 21:02:00 Due to an address error, the shipment could not be delivered and will be held; customer notified.
  2020-01-24 15:58:00 The shipment has been processed in the parcel center
  2020-01-22 20:42:00 The shipment has been processed in the parcel center
  2020-01-21 20:40:00 The shipment has arrived in the destination country/destination area
  2020-01-16 11:32:00 Feucht, Germany The international shipment has been processed in the export parcel center
  2020-01-15 03:56:00 Köln, Germany The international shipment has been processed in the parcel center of origin
  2020-01-04 01:34:00 The shipment has been processed by the sender. You will receive further information as soon as the shipment is received by DHL.

  Φυσικά και δεν ειδοποιήθηκα, φυσικά και έγραψα σωστά τη δ/νση. Πλήρωσα με paypal. Τι κάνω;
  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ!

   Φαίνεται να έγινε προσπάθεια παράδοσης σε λάθος διεύθυνση.
   Απλά τα πράγματα, πρέπει να δημιουργηθεί αίτημα ( PayPal Dispute ) και να αποζημιωθεί 100% του ποσού. Το tracking είναι το αποδεικτικό στοιχείο που θα κοιτάξει το PayPal.

   Παρακαλώ και την επόμενα φορά εύχομαι πιο τυχερός!

 119. Καλησπέρα και καλή χρονιά.
  Εχτές έκανα μια παραγγελία από banggood με μέθοδο αποστολής Priority Direct Mail και μέθοδο πληρωμής paypal.
  Σήμερα είδα στο Orders Detail ότι έχει γίνει shipped και αναγράφεται και το tracking number. Βέβαια δεν έχω λάβει κανένα email ότι όντως το δέμα έχει φύγει.
  Στο 17track αν και not found το δέμα λέει ότι το trucking number είναι από DHL Paket και το αρχίζει με CS και τελειώνει με DE.
  Θα πληρώσω τελωνείο ή είναι η νέα μέθοδος αποστολής που αναφέρετε στο άρθρο η οποία είναι ασφαλής ?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία

   Πρόκειται για νέα μέθοδο και είναι ασφαλής, απλά όπως αναφέρω και στον οδηγό καθυστερεί λίγο παραπάνω.

   Παρακαλώ

 120. Καλησπερα κ καλη χρονιά! Μια συντομη διευκρινηση..

  Υπαρχει λετε προστασια μεσω αγορας PayPal..

  Αυτή παρεχεται μονο αν εχεις registered account με PayPal ή και στην περιπτωση π δεν εχεις και κανεις χρηση του PayPal Guest Checkout?

  Σε οποιαδηποτε περιπτωση.. το Paypal καλυπτει μονο την ΜΗ παραλαβη με refound ή και την περιπτωση παραλαβης προιοντος με σπασμενη οθονη etc? Για να ξερουμε αν πρεπει να βαλουμε τουλαχιστον το “Broken Screen Service” κατα το checkout στο Bangood.

  Ευχαριστω προκαταβολικα.

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία!

   Η προστασία παρέχεται από το PayPal με οπουδήποτε τρόπο μπορεί να αποδειχτεί. Για παράδειγμα αν το δέμα χάθηκε που φαίνεται από το tracking, αν παραδόθηκε σε λάθος διεύθυνση που πάλι φαίνεται, ή ακόμα και αν παραδόθηκε με ζημιά που μπορεί να φανεί με ένα βίντεο την ώρα που το πακέτο ανοίγετε π.χ.

   Το broken screen του Banggood αναφέρεται στο εάν σπάσει από λάθος του ο χρήστης την οθόνη. Δεν έχει παραδοθεί ποτέ κινητό με σπασμένη οθόνη. Με το broken screen απλά έχεις 1 χρόνο αντικατάσταση οθόνης εάν σου σπάσει.

   Παρακαλώ

 121. Καλησπέρα, στο site του bangood gr δίνει επιλογή να μην αναγράφεται το banggood πάνω στο πακέτο και θέλω να πάρω ένα κινητό! Έχει νόημα να το επιλέξω να μην αναγράφεται ή δεν έχει διαφορά;
  Ευχαριστώ εκ των πρότερων!

  1. Καλησπέρα,

   ναι υπάρχει αυτή η επιλογή, αλλά δεν θα παίξει κανένα ρόλο για το αν θα περάσει τελωνείο ή όχι μία αποστολή, δεν έχει διαφορά. Αυτή η επιλογή είναι καθαρά για όσους κάνουν drop-shipping.

   Παρακαλώ

 122. Καλησπέρα,

  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Robot Vacuum Cleaner από το Banggood, αξίας €220. Στις επιλογές αποστολής έχει:

  -European Railway Direct Mail
  -EU Priority Line
  -EMS Express Mail Service

  Γνωρίζει κανείς με ποια από τις 3 επιλογές δεν θα κολλήσει το πακέτο στο τελωνείο;

  Ευχαριστώ πολύ,
  Χαρά Μ.

  1. Καλησπέρα,

   Καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι 100% ασφαλές για αποφυγή τελωνείου. Ακολουθήστε τον οδηγό, αλλά για gearbest που είναι ιδανικό για τόσο μεγάλα αντικείμενα.

   Παρακαλώ και καλές αγορές

 123. Παρήγγειλα (για δευτερη φορά,έχω ξαναπάρει με επιτυχία) κινητό από banggood στις 21/12 με επιλογή priority για αποφυγη τελωνειου .Παίρνω τρακινγκ ναμπερ και μέχρι 31/12 όλα φυσιολογικά(το δέμα μου πήγε πρώτα Κολωνία και μετά Feucht).Μεχρι που χθες μου έβγαλε εκ νέου στάτους ” you will receive further information when the package is received by dhl” και παραλήπτη της παραγγελίας μου εναν Χοσέ Μαρία στη Μάλαγα της Ισπανίας!!!Τι να κάνω;Στο τσατ του banggood το μόνο που μου λέγανε είναι πως όλα είναι καλά,δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα και να περιμένω…

  1. Καλησπέρα, απλά τα πράγματα έγινε λάθος. Με PayPal Dispute βλέπουν από το tracking ότι δεν παραδόθηκε σωστά και θα δώσουν όλα τα χρήματα πίσω στον αγοραστή. Και πάντα μέσω του οδηγού όλες οι αγορές. 100% δεν θα χαθεί ούτε 1 ευρώ, θα αποζημιωθεί 100% του ποσού.

 124. Γεια σας,

  Πηρα κατι απο Κινα που κανει 28 ευρω και με χρεωνουν 15 + Φ.Π.Α.
  Φυσικα θα αρνηθω να το παραλαβω οποτε γυρναει Κινα και με κανουν refund ?

  1. Καλησπέρα, δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αν δεν παραλάβετε δεν θα πάρετε refund γιατί δεν φταίει ο αποστολέας και θα χάσετε και το αντικείμενο γιατί τα πιο πολλά δεν επιστρέφουν ποτέ, χάνονται στην επιστροφή.

 125. Καλησπέρα,

  Σκέφτομαι να αγοράσω κινητό από το GearBest της άξιας 400euro.
  Ακολουθώ κανονικά τον οδηγό παραπάνω με priority?
  Πότε θα έρθει περίπου;
  θα αποφύγω το τελωνείο;

  1. Καλησπέρα,
   Για κινητά καλύτερα Banggood, είναι πιο σίγουρη επιλογή, αλλά και το GearBest καλό είναι απλά το προτείνω για πιο μεγάλα πράγματα κυρίως.

   Του GearBest αργεί συνήθως το priority, μπορεί να κάνει από 2 βδομάδες έως και 45 μέρες, αλλά τελωνείο δεν θα περάσει.

 126. Καλημέρα.

  Θέλω να αγοράσω κάτι από Banggood αλλά στο shipping μου βγάζει μόνο την επιλογή “Standard Mail Register”. Ακόμη και όταν μπαίνω στο καλάθι για να κάνω την αγορά δεν μου βγάζει άλλη επιλογή. Τι γίνεται σ’ αυτήν την περίπτωση;

  1. Καλησπέρα,

   Μάλλον χρησιμοποιείται κάποια υπηρεσία VPN γι’αυτό δεν βγάζει τις σωστές μεθόδους αποστολής.

   Καλές γιορτές!

 127. Καλησπερα σας!!
  Θα ηθελα να μαθω αν ειναι δυνατον απο που θα μπορουσα να παραγγειλω (γιατι μου εσπασε) οθονη για το Huawei p20 pro , λογω του οτι εδω την βρισκω απο 250 ευρω και στο aliexpres γυρω στα 80 (ιμιτασιον υποθετω αλλα δεν πειραζει) χωρις να εχω τον φοβο τελωνειου, φπα και τα σχετικα…Στο banggood δεν την βρισκω….

  1. Καλησπέρα σας! :)

   Αυτό που χρειάζεστε είναι αρκετά εξεζητημένο, δεν νομίζω να βρείτε λύση χωρίς τελωνείο εύκολα.

   Καλή τύχη εύχομαι και χρόνια πολλά

  2. Σε ευχαριστω για την απαντηση.
   Καλη χρονια να εχετε με υγεια πανω απο ολα !!

 128. καλημερα μανωλη,
  εκανα μια παραγγελια απο bangood (78391264) και ξεχαστηκα με τη μεθοδο αποστολης. ειναι κατω απο 22ευρω, και θα ερθει με standard shipping. Να το αφησω? ή να το αλλαξω με priority? δεν με βιαζει κιολας.

  1. Καλησπέρα Τάσο,

   Αν εννοείς το untracked free shipping απλά να ξέρεις ότι μπορεί να κάνει πάνω από μήνα να παραδοθεί. Αν εννοείς το Air Parcel είναι γρήγορο, κάνει περίπου 2 βδομάδες.

   Ό,τι άλλο θες στείλε μου και να ακολουθείς τον οδηγό.

   Καλή παραλαβή!

 129. καλημερα ,

  θα ηθελα να ρωτησω αν αγωρασω κατι κατω των 22 ευρω απο κινα απο ebay θα πρεπει να πληρωσω τελωνιο?

  1. Καλησπέρα, κάτω από 22€ μαζί με τα έξοδα μεταφοράς πάντα δεν περνάει τίποτα τελωνείο, ούτε από ebay.

 130. Καλησπέρα σας
  Tο standard mail register στο banggood για αγορα ανω των 22 ευρω ,συγκεκριμένα μπαταρια 45 ευρώ ,περνάει τελωνείο?

  1. Καλησπέρα σας,

   Ναι θα περάσει τελωνείο κατά 99%. Οι μπαταρίες γενικά είναι πρόβλημα για αγορά από Κίνα.

 131. Καλησπέρα σας κ.Αριστειδόπουλε.

  Έχω κάνει παραγγελία από το Banggood ένα κινητό στις 11/11.
  Ξέρω ότι η συγκεκριμένη παραγγελία θα αργούσε λόγω ότι έγινε γενικά χαμός εκείνη την περίοδο.
  Από τις 15/11 το προϊόν στο tracking γράφει το εξής:

  2019-11-15 01:34
  The item is pre-advised

  Είναι φυσιολογικό που πέρασε ένας μήνας έκτοτε, και δεν έχω καμία ενημέρωση για το που βρίσκεται το κινητό; Τι ενέργειες προτείνετε να κάνω πέρα από το να περιμένω;

  Σας ευχαριστώ.

  1. Ξέχασα να γράψω πως το shipping method ήταν air priority mail. Με την παραλαβή θα πληρώσω τελωνίο;;;
   Και πάλι ευχαριστώ./

  2. Καλησπέρα σας!

   Τελωνείο δεν περνάει με Priority Air Mail, δηλαδή Priority Direct Mail στο checkout. Τέτοιες καθυστερήσεις υπάρχουν μόνο όταν πρόκειται για προ-παραγγελίες. Συνιστώ να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του Banggood γιατί το PDM κάνει μέσο όρο 2 βδομάδες να παραδώσει.

   Παρακαλώ

 132. Καλησπέρα Μανώλη. Προσπαθώ να αγοράσω ένα Drone περίπου στα 40€ apo Gearbest και μου δινει επιλογές στο checkout (πάτησα το checkout και είμαι στο στάδιο place order απο 3 που εμφανίζει, cart,placeorder, και payment) αυτές είναι:

  Priority Line 0.00€ 15-30 business days
  Registered Air Mail 0.00€ 15-60 business days

  Δεν φαίνονται να είναι αυτά που αναφέρεις στο οδηγό για χωρίς τελωνείο… Τι κάνω; Πως και δεν εμφανίζει το ΕU Priority Line?

  1. Τελικά πήρα ένα αλλο απο banggood καλύτερο και τελείωσα με την .

   Εδώ όμως έρχεται μια άλλη ερώτηση το Tarif insurance τι είναι; Θα μου τα πληρώναν όλα εμένα ΦΠΑ και τελωνείο αν έβαζα Free Shipping;

  2. Καλησπέρα Στέφανε, πρέπει να ενημερώσω τον οδηγό. Και το Priority Line δεν περνάει τελωνείο και είναι ιδανική επιλογή για ογκώδη πακέτα και αυτή. Το EU Priority Line δουλεύει κανονικά και αυτό, αλλά όχι για όλα τα προϊόντα.

   Καλύτερα από Banggood, μπράβο ;)

   Με το tarif insurance πληρώνουν το τελωνείο, αλλά είναι μεγάλη φασαρία. Για αρχή ενδέχεται να καθυστερήσει από 1 έως και 4 μήνες γιατί σχεδόν οτιδήποτε μπαίνει τελωνείο καθυστερεί λόγο φόρτου εργασίας (όπως λένε τα ΕΛΤΑ). Μετά θα πρέπει να πληρωθεί το τελωνείο κανονικά και να σταλθούν φωτογραφίες από τις αποδείξεις στο Banggood για να δώσει τα χρήματα κτλ. Δεν το συνιστώ, εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

   Καλή παραλαβή!

 133. Καλημέρα Μανώλη, θέλω να πάρω ένα κινητό από Banggood (εννοείται σύμφωνα με τις οδηγίες σου, να’σαι καλά) απλά έχω κολλήσει ανάμεσα στα δυο και θα ήθελα τη γνώμη σου αν μπορείς αν όχι πάλι δε πειράζει. Λοιπόν είμαι ανάμεσα σε UMIDIGI F2 και Xiaomi Mi9 Lite Global Version, τι λες;
  Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνεις

  1. Καλησπέρα Παρασκευή και ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, με βοηθούν να συνεχίσω :)

   Μέχρι τα 200€ σαν budget πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Xiaomi Mi 9 Lite, σαν σύνολο πάντα και βάση ανταγωνισμού, πολύ καλή επιλογή μπράβο.
   Για το Umidigi δεν σχολιάζω :P

   Καλές αγορές!

 134. Μανώλη καλησπέρα!
  πριν σου αναφέρω τον λόγο που σου γράφω θα ήθελα να σ’έυχαριστήσω για την καλή δουλεία που κάνεις και μας ενημερώνεις για τα θέματα τις τεχνολογίας άμεσα και έγκαιρα καθώς και για τα κουπόνια αγορών.Με αφορμή την 11/11 και τα κουπόνια που έδωσες πλέον θα είμαι κάτοχος ενός redmi note 8 4/64 το οποίο είναι ήδη στον “δρόμο”,η ερώτηση μου είναι η εξής:
  η αποστολή της παραγγελίας δηλώθηκε ως Priority Direct Mail ,στο track number που μου έστειλαν αναφέρεται η DHL Γερμανίας ,μήπως ,λέω μήπως (που δεν το νομίζω απλώς θα ήθελα την επιβεβαίωση σου) θα υπάρξει κανένα θέμα για τελωνείο;
  Ευχαριστώ και αναμένω την απάντηση σου.

  1. Καλησπέρα Dimm και σε ευχαριστώ πολύ :)

   Εδώ και περίπου 2 βδομάδες το Priority Direct Mail έτσι θα δουλεύει πλέον. Δηλαδή όταν το Post NL δεν μπορεί να παραλάβει άλλες παραγγελίες για το Banggood εκείνη την ημέρα, θα συνεχίζει η DHL. Δεν περνάει τελωνείο, αλλά συνήθως καθυστερεί μια βδομάδα παραπάνω από το Post NL, αυτή είναι η βασική διαφορά.

   Πολύ καλή επιλογή, μόλις παραλάβεις στείλε να μου πεις εντυπώσεις :)

  2. Καλησπέρα Μανώλη!παρέλαβα χθές το κινητό και ομολογώ ότι έχω εκπλαγεί.Κάτοχος 3 χρόνια του redmi note 3 pro το οποίο με havoc os ζει ακόμα,μπορώ να πω ότι η διαφορά είναι τεράστια.Η διαφορά στη ποιότητα υλικών κάνει μπάμ,επιδόσεις μια χαρά,ζωηρά χρώματα και δυνατός ήχος και όλα αυτά χωρίς να δώσω μια περιουσία.Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις υπόψη σου κάποιο apk για gcam χωρίς root….
   Υ.Γ γι’άλλη μια φορά ευχαριστώ για το κουπόνι σου!

 135. Μανώλη καλησπέρα, και συγχαρητήρια για το site σου, ευχαριστώ πολύ για το κόπο σου.
  Θέλω να αγοράσω ένα κινητό σε προσφορα από το gearbest. Βλέπω ότι ο αναλυτικός οδηγός αφορα μόνο (?) αγορές από bangood. Η διαδικασία, κυρίως όσο αφορα το να αποφύγω :-/ τελωνείο, είναι η ίδια ?
  Ευχαριστώ πολύ

  1. Καλησπέρα Ντίνο και σε ευχαριστώ!

   Η διαδικασία περιγράφεται στον οδηγό και για το GearBest κανονικά.

   Παρακαλώ

 136. Γεια σου Μανώλη! Ποιο προτείνεις ανάμεσα σε redmi note 8 και mi a3 που έχουν την ίδια τιμή; Με προβληματίζει η χαμηλή ανάλυση της οθόνης στο a3. Ευχαριστώ, συνέχισε την καλή δουλειά

  1. Καλησπέρα Βασίλη και σε ευχαριστώ!

   Ανάλογα θα έλεγα. Αν θες κάτι πιο μικρό σε μέγεθος καλύτερα Mi A3, αν θες πιο καλή καλή κάμερα πάλι Mi A3. Αν θες MIUI Redmi Note 8, αν προτιμάς stock Android με πιο πολλά update εννοείται Mi A3. Η οθόνη ναι είναι ένα θεματάκι, αλλά νομίζω σαν σύνολο το Mi A3 είναι καλύτερη επιλογή παρόλα αυτά. Φυσικά είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ό,τι σου αρέσει και τα 2 είναι εξαιρετικά TechValue ;)

 137. Καλησπέρα Μανώλη! Υπάρχει μήπως κάποιο κουπόνι για το redmi note 8 pro? Ευχαριστώ

 138. καλησπερα. Αγορασα ενα smartwatch απο banggood επελεγα air parcel αλλα η παραγγελια μου ειναι κατω απο 22 ευρω..απ οτι καταλαβα παραγγελιες κατω των 22 ευρω δεν περνανε τελωνειο…σωστα?? ευχαριστω

  1. Καλησπέρα, αν ήταν κάτω από 22€ η συνολική πληρωμή (μαζί με τα έξοδα μεταφοράς) που έγινε τότε δεν θα περάσει τελωνείο με air parcel.

   Παρακαλώ

 139. Καλημέρα! Στο checkout μου εμφανίζει δύο επιλογές:

  1. Priority Direct Mail 2.61€ 10-22 business days και

  2. EU Fast Line 9.28€ 15-28 business days.

  Ποια από τις δύο είναι πιο ασφαλής για αποφυγή τελωνείου;

  1. Καλημέρα! Εφόσον έχουν ακολουθήθει τα βήματα του οδηγού με Priority Direct Mail δεν θα περάσει τελωνείο. Καλές αγορές

  2. Ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια! Μια ερώτηση ακόμη όταν φτάσουν τα προϊόντα. Άλλοι λένε ότι πρέπει να έχεις γνωστό τον ταχύδρομο, άλλοι ότι θα τα αφήσουν στην είσοδο και άλλοι ότι θα αφήσουν χαρτάκι. Πως μπορώ να διασφαλίσω να μην τα αφήσουν στην είσοδο με τα πιθανά επακόλουθα;

  3. Παρακαλώ :)

   Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω όταν πρόκειται για συστημένα πακέτα και όλοι οι μέθοδοι αποστολής που αναφέρονται στον οδηγό είναι συστημένα. Αυτό σημαίνει πως για να γίνει παραλαβή πρέπει να υπογράψει ο παραλήπτης, δεν μπορούν να αφήσουν το δέμα και να φύγουν σε καμία περίπτωση και δεν συμβαίνει. Τα ΕΛΤΑ όταν πρόκειται για συστημένα και απουσιάζει ο παραλήπτης αφήνουν ειδοποιητήριο για να παραλάβει αυτοπροσώπως ο παραλήπτης με ταυτότητα από ΕΛΤΑ.

   Στη χειρότερη περίπτωση πως υποθετικά κάποιος από την πολυκατοικία που διαμένεις σου “πάρει” το ειδοποιητήριο δεν μπορεί να παραλάβει το αντικείμενο. Επίσης όπως προτείνετε και στον οδηγό παρακολουθείς το δέμα από το tracking number και ξέρεις πότε ακριβώς είναι στα ΕΛΤΑ και περιμένει να το παραλάβεις και χωρίς ειδοποιητήριο.

   Αυτά που αναφέρεις ισχύουν στο ελάχιστο έως και καθόλου μόνο για τα γνωστά ως “free shipping” που δεν αναφέρονται στον οδηγό αυτό, οπότε όχι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω ;)

 140. καλησπερα η ερωτηση μου ειναι το European Railway Direct Mail (Free shipping) που δινει σαν τροπο αποστολης δωρεαν το bangood ειναι ασφαλης? θελω να αγορασω ενα projector to vivibright f30 , Εχει και αλλη μεθοδο αποστολης απο αποθηκη που γραφεi CZ αυτη ειναι αποθηκη τσεχιας ? αν ειναι ειναι ασφαλη διοτι δεν εχει τρακινγκ,ελπιζω να μη σε ζαλιασα ευχαριστω

  1. Καλησπέρα, ο συγκεκριμένος τρόπος δεν είναι ασφαλής από θέμα τελωνείου. Για αντικείμενα πάνω από 2 κιλά το Banggood προτείνει EU Priority Line για να μην περάσει τελωνείο όταν πρόκειται για αποθήκη (warehouse) CN.

   Βέβαια μπορείς να επιλέξεις όπως λες και εσύ την αποθήκη CZ που είναι Ευρώπη, αλλά ναι το ότι δεν έχει tracking είναι ένα μικρό θέμα. Παρόλα αυτά, μεταξύ EU Priority Line από CN και EU standar shipping από CZ θα σου έλεγα να επιλέξεις το δεύτερο, να ακολουθήσεις τον οδηγό και φυσικά να εξοφλήσεις με PayPal.

   Παρακαλώ

 141. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις οδηγίες σας!
  Να σας ρωτήσω και γω κάτι για μια αγορά από Gearbest. πρόκειται για ένα κινητό το οποίο στο check out είχε shipping method Priority Line – Nederland post Registered (PDM) την οποία και τσέκαρα. Στο e-mail επιβεβαίωσης που μου έστειλαν έγραφε shipping method Nederland post Registered (DDP) και σε άλλο e-mail shipping method NLRAMBHK. Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνουν όλα αυτά και τι θα γίνει με το τελωνείο;

  Ευχαριστώ.

  1. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ!

   Στο tracking θα φανούν όλα, αν τελειώνει ή αρχίζει με NL ή BE τότε το έστειλαν με την μέθοδο που επιλέξατε. Το shipping method NLRAMBHK είναι για δικιά τους χρήση και δεν σημαίνει τίποτα.

   Παρακαλώ

 142. καλημέρα, σκέφτομαι να κάνω παραγγελία απο banggood για ένα κινητό με τους κωδικούς που προσφέρεις. Βγάζει όμως την air parcel ώς μοναδική επιλογή, οπότε προς το παρών περιμένω μεχρι να ανοιξεί αυτή που προτείνεις, σωστά?

  1. Και σε μένα το ίδιο. Βγάζει μόνο επιλογή Air parcel Register σε ό,τι κινητό και να βάλω και όχι Priority Direct Mail… :(

  2. Καλησπέρα παιδιά! Όταν βλέπετε ότι δεν υπάρχει το Priority Direct Mail διαθέσιμο στο Banggood σημαίνει κατά 99.9% πως “μπούκωσε” από τις πολλές αποστολές και το έκλεισαν για λίγες μέρες ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και τέτοια λόγο του μεγάλου όγκου.

   Σήμερα ξεκίνησε σταδιακά να δουλεύει και πιστεύω μέχρι αύριο θα λειτουργεί 100% κανονικά για όλα τα κινητά.

 143. Καλησπέρα , πριν λίγους μήνες έκανα παραγγελία απο alibaba χονδρικός για ενα προιών και ειχα υπερκοστολογήθει απο το τελωνείο . Θέλοντας να ξανα προχωρήσω σε παραγγελία με συνεννόηση απο εργοστάσιο στη Κινα μου πρότεινε αποστολή με τρένο και οταν φτάσει θα το παραλάβω μεσο κούριερ στο σπίτι χωρις να περάσει απο τελωνείο υπάρχει περίπτωση να ισχύ αυτος ο τρόπος ?

  1. Καλησπέρα, κάτι παρόμοιο κάνει και το GearBest, συνεργάζεται με DHL (Courier) Αγγλίας και έρχονται χωρίς τελωνείο από Κίνα. Μόνο ο πωλητής σας ξέρει αν λέει την αλήθεια ή όχι, το ρίσκο είναι όλο δικό σας. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι πωλητές από aliexpress και alibaba.

 144. Καλησπέρα ! Σκέφτομαι να δοκιμάσω για πρώτη φορά το Bangood .. για Laptop Xiaomi ..

  Ο προβληματισμός μου είναι το EU priority lane που έχει σαν επιλογή απο Κίνα και HK .

  Έχει παραγγείλει κανένας πρόσφατα για να έχουμε άποψη για το θέμα τελωνείο ; περνάει – πληρώνουμε τελωνείο ή οχι ;

  1. Καλησπέρα Νίκο! Σε μερικά laptop που ζυγίζουν κάτω από 2 κιλά μπορείς να επιλέξεις κανονικά Priority Direct Mail όπως αυτό το τουμπανάκι ας πούμε: https://www.banggood.com/custlink/DDDD6Du1Wj

   Το EU Priority Line είναι όντως για πιο μεγάλα πράγματα όπως laptop, drones, εργαλεία κτλ και δεν περνάει τελωνείο, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να κάνει και 1 με 2 μήνες να φτάσει, βέβαια δεν αργεί πάντα, αλλά γι’αυτό τον λόγο μέχρι στιγμής δεν αναφέρω αυτή τη μέθοδο στον οδηγό.

 145. κατατοπιστικοτατο το αρθρο σου κ τσι τολμησα κ γω να κανω μια μικρη πρωτη αγορα !(φανατικη χρηστρια του αλιεξπρες!)
  οταν επελεξα το αντικειμενο κ εβαλα priority….. mpla mpla πατησα proceed ,πατησα τικ στο κουτακι tarif οχι ομως στο insurance κ αφου ολοκληρωσα τη παραγγελια μου μπηκα να δω τις λεπτομεριες κ ειχε γινει στανταρντ σιπινγκ! ε τα παιξα . πωωωωωως το σωζω τωρα ? πως θα το ακυρωσω?

  1. Καλησπέρα Κωνσταντίνα και σε ευχαριστώ! :)

   Από ποιο κατάστημα έγινε η παραγγελία;
   Αν κατάλαβα καλά τα έκανες όλα σωστά απλά δεν επέλεξες το shipping insurance. Αυτό αναφέρεται και στον οδηγό, καλά έκανες και δεν το επέλεξες αφού το PayPal μας το προσφέρει δωρεάν, οπότε είσαι εντάξει.

  2. μανωλη καταφερα κ ακυρωσα την παραγγελια ( πολυπλοκη διαδικασια κ χρονοβορα ) κ τωρα περιμενω την επιστροφη χρηματων . εχει περασει σχεδον 24ωρο κ τιποτα ακομα. στην κατασταση της παραγγελιας λεει ακυρωμενη αλλα πουθενα δεν αναφερει σε διαδιακασια επιστροφης χρηματων θα περιμενω ενα 24ωρο ακομα κ μετα να αγχωθω? (την παραγγελια την ακυρωσα γιατι την ηθελα γρηγορα (7-14 μερες και οχι standard shiping που αργει) ευχαριστω πολυ για την απαντηση

  3. Μπερδεμένα μου τα λες πάλι! Αν υποθέσουμε ότι έκανες παραγγελία από το Banggood δε γίνεται να επέλεξες το Priority Direct Mail γιατί το tariff insurance με τη μέθοδο αυτή είναι επιλεγμένο από μόνο του και δεν σε αφήνει το σύστημα να το επιλέξεις, είναι σαν αόρατο.

   Οπότε όντως είχες επιλέξει το standard shipping γιατί εκεί σε αφήνει να επιλέξεις tariff insurance που εσύ επέλεξες όπως ανέφερες στο μήνυμα σου.

   Παρακαλώ

 146. Καλησπερα Μανώλη

  Εκανα μια αγορα ενος ρολογιου απο Aliexpress ( Γνωριζοντας το οριο τελωνειου) ειπα να παρω ενα ρισκο μιας και δεν υπηρχε πουθενα αλλου παρα μονο στο gearbest χωρις priority line, Το αντικειμενο απο Κινα πηγε Σουηδια και απο εκει σε εμενα.
  Απο τις 12 του μηνα εχω κολλησει σε αυτο το σταδιο.
  Τι λες να φταιει; Ευχαριστω

  Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
  12/9/2019, 11:43:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
  11/9/2019, 07:16:00 ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
  11/9/2019, 07:16:00 ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  10/9/2019, 15:35:00 ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

  1. Καλησπέρα John, εμείς τα είπαμε από FB ;)

   Περιμένεις τη σειρά σου για εκτελωνισμό αφού πήρες από AliExpress.

 147. Καλησπέρα Μανώλη και συγχαρητήρια για τη βοήθειά σου! Τώρα που έφτασαν σχεδόν στα ίδια λεφτά, τι προτείνεις; Mi 9 ή 9Τ pro; Υπάρχει μήπως κουπόνι για το Lenovo z6 pro; Μπορείς να βρεις; Ευχαριστώ

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη :)

   Πολύ καλή ερώτηση, καλύτερα να πας σε Xiaomi Mi 9T Pro, είναι ιδανική η τιμή του τώρα. Δεν έχει αντίπαλο πραγματικά.

   Παρακαλώ

 148. Καλησπέρα. Θέλω να παραγγείλω από το Bangood το Honor band 5 και επιλέγω PRIORITY DIRECT MAIL συνδυαστικά με κουπόνι. Τελική τιμή περίπου 25€.Μου αναφέρει ότι η αποστολή θα γίνει από HK WAREHOUSE (μοναδική επιλογή). Θα έχω επιπλέον έξοδα πχ τελωνείου? ή θα μου έρθει από ευρώπη?
  Επίσης να αναφέρω ότι γράφεις απλά, κατανοητά και προσωπική μου εκτίμηση είσαι πολύ χρήσιμος για άτομα σαν εμένα που είναι αρχάριοι.
  Καλή συνέχεια!

  1. Καλησπέρα Λευτέρη και σε ευχαριστώ πολύ :)

   Δεν έχει σημασία η αποθήκη, έτσι κι αλλιώς πάντα το Prioriry Direct Mail είναι διαθέσιμο σε προϊόντα κυρίως εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης ώστε να μην περάσουν τελωνείο όταν μπουν Ευρώπη. Αλλά αφού ρωτάς, για την ακρίβεια θα πάει πρώτα Ολλανδία εκεί θα εκτελωνιστεί μαζικά μαζί με άλλα και στη συνέχεια θα έρθει ενδοκοινοτικά (χωρίς τελωνείο) Ελλάδα. Δεν πληρώνεις τίποτα άλλο έξτρα με Priority Direct Mail.

 149. Καλησπέρα Μανώλη. Ο οδηγός αγορών είναι πραγματικά φανταστικός και μας λύνει τα χέρια.
  Καινούργιος στις αγορές μέσω ίντερνετ και ειδικά απο Κίνα. Αγόρασα απο bangood ενα ενα smartwatch το οποιο το παρελαβα στις 17 Σεπτεμβριου και μεσα σε μια ημερα απλα δεν δουλευει. Η αγορα έγινε μεσω paypal. Εχω επικοινωνησει με το καταστημα , εστειλα link απο video που ανεβασα μεσω youtube οπου φαινεται ξεκαθαρα οτι το ρολοι δεν λειτουργει.
  Υπάρχει περίπτωση να μου στείλουν αλλο η να μου δωσουν πισω ολο το ποσο αγορας?
  Υπάρχει περιπτωση να διεκδικήσω το σύνολο των ποσου αγορας μεσω paypal ? Υπάρχει τετοια καλυψη απο το paypal σε περιπτωση που δεν ειναι λειτουργικο το προιον ?

  1. Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ πολύ! :)
   Γι’αυτό ακριβώς κι γω προτείνω μόνο επώνυμα προϊόντα όπως φαίνεται στα κουπόνια, όπως Xiaomi, Samsung, Oppo Lenovo, Sony κτλ.
   Οτιδήποτε “no name” ή από εταιρία που ακούς για πρώτη φορά το παίζεις 50-50 για το αν θα είναι αξιόπιστο, οπότε την επόμενη φορά μόνο επώνυμο και αν θες value for money wearable κοιτά για Xiaomi βγάζει πολλά και είναι αξιόπιστα.
   Αρχικά ναι μπορείς να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις με Banggood μήπως σου στείλουν άλλο ή το πόσο αλλιώς μέσω PayPal και πάντα με το βίντεο που τράβηξες και εσύ και εύχομαι να δικαιωθείς.

 150. καλησπερα μανωλη
  εχω παραγειλει απο το bangood το redmi note 7 με Priority Direct Mail στις 19-07
  ακομα το περιμενω, εχω επικοινωνήσει 4 φορες, ακρη δεν εχω βγαλει με τους κινεζους
  να κανω στο PayPal Dispute; track number LX743648922NL ευχαριστω

  1. Καλησπέρα φίλε Γρηγόρη, είχες ακολουθήσει όλα τα βήματα του οδηγού, δεν αρκεί μόνο να επιλέξεις PDM; Όπως το βλέπω φαίνεται να μην το έστειλαν ποτέ. Επικοινώνησες με την υποστήριξη του Banggood; Αν όντως δεν βγάζεις άκρη που δεν νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα δίνουν λύση, ανοίγεις PayPal Dispute, βλέπει το PayPal ότι το tracking είναι στάσιμο και σε αποζημιώνουν 100% και όλα καλά. ;)

  2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση, το έχω κάνει στο PayPal και περιμενω

 151. Καλησπέρα Μανώλη! Powerbank από banggood σε 10 μέρες κλείνει 2 μήνες που το έχω παραγγείλει και ακόμα να φανεί. Ούτε στο 1tracking ούτε στο 17track μου το βγάζει με το tracking number να δω τουλάχιστον που είναι, βγάζει not found. Ξέρεις κάποιο άλλο site ή εφαρμογή να δω που είναι;

  1. Καλησπέρα φίλε μου, κι γω 17track κοιτάω και 1track μετά. Αν το πήρες με απλή μέθοδο αποστολής (freee shipping) κάποια στιγμή θα έρθει, τα free πάντα δεν έχουν καλό tracking και μερικές φορές αργούν. Προσωπικά powerbanks παίρνω μόνο από Banggood με Air Parcel Register και μόνο αν βγαίνει κάτω από 22€. Ακόμα, να ξέρεις πως powerbanks, μπαταρίες και ό,τι έχει να κάνει με ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μπλεγμένα τα πράγματα, γι αυτό έχουμε τέτοια προβλήματα.

 152. Καλησπερα.. Καταπληκτικη δουλεια οφειλω να ομολογησω ..Θα θελα να ρωτησω ομως κατι; οσον αφορα το alibaba; Τι παιζει εκει?Αν γνωριζεις φυσικα! Γνωριζω ως επι τω πλειστω πως ειναι χονδρικη εκει διοτι θα βρεις μονο κατασκευαστες.. Εχεις καποια άποψη περι του θέματος? Σ’ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ :) Είναι ακριβώς όπως τα γράφεις, είναι κυρίως για χονδρική και μετά το aliexpress είναι για ιδιώτες και μικρές παραγγελίες, αλλά δύσκολα θα αποφύγεις τελωνείο και με τα 2, οι πωλητές εκεί δεν διαθέτουν προχωρημένες μεθόδους αποστολής.
   Παρακαλώ.

 153. Καλησπερα, εχω παραγγειλει κινητο απο το gearbest και εχω βαλει μεταφορικη τη netherlands registered. Θα πληρωσω τελενειο ή οχι?

  1. Καλησπέρα, κατά 95% δεν θα περάσει τελωνείο.

 154. Καλησπέρα Μανώλη

  Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον οδηγο, με έσωσε πολλές φορές. Ηθελα να σε ρωτήσω για το Gearbest για μια παραγγελία γύρω στα 25€ που βγαίνει με την ασφάλεια γύρω στα 32€ τί βάζω;
  –Registered Air Mail——
  -E-packet GD-E 0.74€ 15-28 business days

  -Belgium Registered 0.88€ 15-28 business days

  –Priority Line——–
  -Priority Direct Mail 2.86€ 15-20 business days

  – EU priority Line 5.16€ 10-18 business days

  Να βάλω την ασφάλεια ή να πληρώσω με paypal;

  Ή να τα βάλω χωριστα λες; 5-6 μικροπράγματα είναι

  Στέφανος

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που βοηθάω :)
   Αυτή την στιγμή η καλύτερη επιλογή είναι το Belgium Registered. Αν δεν βγαίνουν πάνω από 1 κιλό όλα μαζί, αλλά θα πρέπει να είναι και στην ίδια αποθήκη για να φύγουν όλα μαζί.
   Καλή συνέχεια

  2. Mανωλη σε ευχαριστώ.

   Ασφάλεια να βάλω ή να πληρώσω με PayPal;

 155. Καλησπέρα Μανώλη
  Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά αν μπορούσες μια απάντηση το συντομότερο (sorry αλλά το Doogee Ν20 αλλάζει τιμή σε λίγο) για τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο παραγγελίας από Bang good δεδομένου ότι ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ πλέον σαν επιλογή το PDM για αποφυγή τελωνείου !!!
  Επιλέγω Air parcel register ή EU Priority line; (σε συνδυασμό ίσως με tarif insurance το πρώτο ή μας καλύπτει το δεύτερο “σκέτο”;)
  Ευχαριστώ πολύ.
  Κώστας

  1. Όπως φαίνεται, επανήλθε η επιλογή για Priority Direct Mail στο Banggood.
   Ήταν μάλλον προσωρινό…

  2. Καλησπέρα! Για 2 μέρες είχαν βγάλει το PDM, τώρα δουλεύει κανονικά!

 156. Μανώλη καλησπέρα
  Ήθελα με την σειρά μου κι εγώ να σε ρωτήσω με δεδομένο ότι το BG δεν δίνει πλέον ως τρόπο αποστολής το priority direct mail, ποιον τρόπο από τους υπάρχοντες να επιλέξω για να μην πληρώσω τελωνείο;
  Με ενδιαφέρει να αγοράσω το νέο Doogee N20 αυτή την στιγμή που έχει άκρως εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Αλήθεια τι πιστεύεις για το συγκεκριμένο κινητό;
  Ακόμα τι εννοεί με την προπαραγγελία από 10 Σεπτεμβρίου που λέει; Ότι τότε θα αποσταλεί μάλλον(;) αλλά θα (προ)πληρωθεί (μέσω Paypal) τώρα;

  https://www.banggood.com/DOOGEE-N20-6_3-Inch-FHD-Waterdrop-Display-Android-9_0-4350mAh-Triple-Rear-Cameras-16MP-Front-Camera-4GB-RAM-64GB-ROM-Helio-P23-Octa-Core-2GHz-4G-Smartphone-p-1546858.html

  Σε ευχαριστώ.

  1. Όσο αφορά το Ν20, σημαίνει ότι το παραγγέλνεις τώρα, το πληρώνεις τώρα και θα το στείλουν όταν το λάβουν αυτοί, που όπως λένε, στις 10 Σεπτεμβρίου

  2. Καλησπέρα!
   Το Priority Direct Mail επέστρεψε, για 2 μέρες το είχαν βγάλει.
   Επειδή το software παίζει μεγάλο ρόλο γενικά δεν προτείνω κινητά από αυτές τις εταιρίες και δεν έχουν την οικονομική να το στηρίξουν όπως πρέπει, αλλά ότι θες θα πάρεις φυσικά. Καλύτερα να κοιτάξεις για nokia, xiaomi, asus, meizu κτλ και ας έχουν πιο φτωχά χαρακτηριστικά σε αυτή την τιμή.
   Το N20 όπως είπε και ο φίλος είναι Pre-Order και το στέλνουν την ημερομηνία που αναγράφει, 10 Σεπτέμβρη το συγκεκριμένο.
   Παρακαλώ

 157. Καλημέρα,
  Σήμερα ανακάλυψα ότι το Banggood δεν έχει πλέον στην επιλογή τρόπου αποστολής το priority direct mail αλλά μόνο το Air parcel registered και το Eu Priority line. Χτες είχε γιατί έκανα μία παραγγελεία.
  To κοίταξα σε καμια 15αριά προιόντα και σε αυτά που έχω παραγγείλει και σίγουρα το είχαν. Το μόνο που πιστεύω ότι μας “σώζει” στην προκειμένη περίπτωση είναι η επιλογή Air parcel registered και tariff insurance που σε χρεώνει περίπου 2-3 ευρώ παραπάνω αλλά θα σε καλύψουν αν περάσει τελωνείο (που θα περάσει)
  Το πρόβλημα είναι ότι έτσι μπλέκεις λίγο και θα καθυστερείς αρκετά μέχρι να στο εκτελωνίσουν κλπ.
  Το EU priority line τι ακριβώς είναι και σε χρεώνουν περίπου 10 ευρώ;
  Και αν το επιλέξεις γιατί δεν έχεις πια την επιλογή για tariff insurance?
  Μήπως έτσι δεν περνάει καθόλου τελωνείο;
  Η ονομασία του σε κάτι τέτοιο σε παραπέμπει..

  1. Καλησπέρα, το EU Priority Line απέτυχε σχετικά στην αρχή και τώρα αλλάζουν μεταφορική, οπότε χρειάζομαι ακόμα χρόνο για να εξετάσω αν είναι καλή επιλογή. Το Priority Direct Mail για 2 μέρες μόνο δεν λειτουργούσε και μπήκε κανονικά πάλι ;)

 158. Καλησπερα και ευχαριστουμε πολυ για ολα οσα κανεις!
  Αν παραγγειλω απο AliExpress 3 αντικειμενα αξιας κατω απο 22 ευρω μαζι με μεταφορικα ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΟΜΩΣ!!! με τη ιδια ταχυδρομικη EMS epacket απο ξεχωριστα ή και απο ιδιο καταστημα, υπαρχει περιπτωση να τα στειλουν ολα μαζι στο ιδιο πακετο και να γινει προσθεση της αξιας τους πχ 21 επι 3 και να περασουν τελωνειο?? ή μετρανε ξεχωριστα την αξια τους ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ??
  Ευχαριστω!

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ! Αν τα στείλουν όλα μαζί σε ένα πακέτο και περάσει τελωνείο θα υπολογιστούν όλα μαζί, όχι ξεχωριστά. Αν όλα κοστίζουν κάτω από 22€ και είναι στο ίδιο κατάστημα απλά κάνε τις παραγγελίες μία μία και φρόντισε όταν κάνεις τις παραγγελίες να έχει φύγει η προηγούμενη ώστε να μην το περιθώριο να στα στείλουν μαζί και γίνει στραβή.
   Παρακαλώ :)

 159. Καλημερα φίλε. Θελω να παραγγειλω απο GEARBEST ενα κινητο.
  Ακολουθησα τον οδηγο μεσω του link απο εδω εκανα συνδεση στο λογαριασμο. Επιλεγω μεθοδο Priority Line η οποια στο checkout γινεται Νetherlands registered (PDM).Πριν ολοκληρωσω την αγορα ηθελα να ειμαι σιγουρος για κατι:
  Αναφερεις ως την πιο ασφαλη μεθοδο για κινητα στο GB το Belgium post και σαν β εναλλακτικη το Netherland Registered. Ηθελα να μου επιβεβαβαιωσεις αν η μεθοδος Netherland Registered ειναι το ιδιο ασφαλης (δηλ 100%)να μην περασει τελωνειο επειδη καποια παλιοτερα σχολια που ειδα στο google εγραφαν οτι αυτη η μεθοδος ειχε αποτυχει. Ευχαριστω.

  1. Καλημέρα φίλε μου, δυστυχώς με αυτά που διαβάζεις δεξιά και αριστερά στο ίντερνετ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ειδικά με το GearBest που κάνει συνέχεια αλλαγές στις μεθόδους αποστολής. Για παράδειγμα μία συγκεκριμένη μέρα μπορεί να έκαναν κάποιο λάθος με τη διαδικασία και να πέρασαν τελωνείο 100 παραγγελίες που έφυγαν εκείνη τη μέρα και όλοι να μπαίνουν να κάνουν παράπονα ενώ το λάθος έχει διορθωθεί και άλλα τέτοια. Το NL του GearBest είναι ασφαλές κατά 90% και το Belgium Register μόλις βελτιώθηκε και πλέον είναι 100% ασφαλές.

 160. Καλησπέρα,
  θέλω να παραγγείλω ένα ηλεκτρικό ποδήλατο από bang good 500$. Η μόνη επιλογή αποστολής που έχει είναι η “Free shipping via European Railway Direct Mail”. Με την επιλογή αυτή περνάει τελωνείο;

  Ευχαριστώ
  Γιώργος

  1. Καλησπέρα, ναι περνάει τελωνείο μερικές φορές αυτή η μέθοδος, για τόσο μεγάλα αντικείμενα μόνο GearBest.
   Παρακαλώ

 161. να ρωτησω κ εγω ρε παιδια εγω αγοραζω μονο απο ιαπωνια κατι ηλεκτρονικα παιχνιδια πουδ εν υαπρχουν ευρωπη απο ενα καταστημα ηλεκτρονικο της ιαπωνιας οπου τα παιχνιδια αυτα τα εχει κ το ebay υπαρχει τροπος να μην πληρωσεις τελωνειο κ με το ebay οχι ε?????????

  1. Από Ιαπωνία δύσκολο, δεν γνωρίζω κάτι. Από ebay αν θα περάσει τελωνείο ή όχι είναι ξεκάθαρα θέμα τύχης όταν πρόκειται για μικρά αντικείμενα, τα μεγάλα περνάνε τελωνείο σχεδόν 99%.

 162. Καλησπέρα Μανώλη! Μπορείς να δείς λίγο θέλω να αγοράσω ενα Mini PC απο gearbest και είναι πάνω απο 2kg με επιλογή μόνο Priority Line, το γλυτώνω το τελωνείο?? και αν όχι την χρέωση του τελωνείου την πληρώνω στο ταχυδρομείο??

  1. Καλησπέρα φίλε μου, δεν θα περάσει τελωνείο με το Priority Line του GearBest. Γενικά αν κάτι περάσει τελωνείο και δεν έχεις παραγγείλει με courier (UPS π.χ) το τελωνείο θα χρεωθεί μέσω των ΕΛΤΑ.

 163. Καλημερα έχω παραγγείλει το Oneplus 7 pro από gearbest από τις 4 του μήνα και έρχεται μέσω Netherlands Post το θέμα είναι ότι ανησυχώ λίγο γιατί με το tracking number δεν βγάζω με αυτά που λέει. Μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε παρακαλώ RU301134979NL.

  1. Καλησπέρα, από την μέρα που σου είπανε ότι στο στείλανε πρέπει να περιμένεις 3-5 εργάσιμες για να εμφανιστεί το πρώτο στίγμα στο tracking. Συνολικά το NL Register κάνει από 10 έως 15 εργάσιμες να παραδώσει, αλλά τον Αύγουστο τα ΕΛΤΑ πάντα καθυστερούν ανάλογα με τον φόρτο εργασίας και τις άδειες τους κτλ.
   Edit: Το Tracking σου ενημερώθηκε.

 164. Καλησπέρα Μανώλη

  Εγώ στο banggood βλέπω μόνο την επιλογή “priority air mail” βλέπω και όχι Priority Direct Mail. Πάντως έχω παραγγείλει με αυτό τον τρόπο και δεν πλήρωσα τελωνείο. Απλώς το λέω μήπως θες και εσύ να το διορθώσεις αν το λέω σωστά ώστε να μην μπερδευτεί κανένας.

  1. Καλησπέρα φίλε μου, είναι το ίδιο. Το Priority Direct Mail μετά την παραγγελία εμφανίζεται στο σύστημα του banggood παντού ως Priority Air Mail.
   Καλές αγορές και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς τον οδηγό για κάθε αγορά.

 165. Μανώλη καλησπέρα!
  Εχω προχωρήσει σε αγορά του mi9 απο banggood στις 30/5 και δυστυχώς ειμαι απο τους άτυχους που ενώ το παραγγειλα με priority μου το έστειλαν με royal shipment και ειμαι κολλημένος Nysa απο τις 20/7. Το banggood ξαφνικά πριν 4 μέρες άλλαξε τις ημερομηνίες αποστολής στο site και ενω ηταν σταλμένο στις 31/5 πλεον εμφανιζεται οτι το έστειλαν στις 26/7 με πιθανή ημερομηνία παραλαβής 15/8.
  Το χειρότερο απο όλα ειναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση απο τους ίδιους για το τι ακριβώς γίνεται. Ειμαι σε δίλημμα να ζητήσω refound μεσω PayPal (αλλα φοβάμαι μηπως δε δικαιωθώ) ή να περιμένω για άγνωστο ακόμα χρόνο. Ωστόσο ειμαι πραγματικά χαμένος καθως το αγορασα 358€ τότε, η τιμή στο skroutz πλέον εχει πέσει κάτω απο τα 350€ ενω πλεον με τα ίδια λεφτά σήμερα αγοράζω το ιδιο στην 128αρα έκδοση! Θα εκτιμήσα τη γνώμη σου σχετικά με το ανα εχω πιθανότητες για επιστροφή χρημάτων απο PayPal, καθως επίσης θα ήθελα να μας ενημερώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις με ποια εταιρεία γίνεται η παραδοση των δεμάτων στην Ελλάδα και πως μαθαίνουμε το νεο tracking number.
  Σ’ευχαριστώ προκαταβολικά,
  Δημήτρης

  1. Καλησπέρα φίλε Δημήτρη. Θα σε συμβουλέψω να ανοίξεις PayPal Dispute γιατί είναι λάθος του Banggood. Αν δεν γνωρίζεις πως εδώ υπάρχουν οδηγίες: http://bit.ly/PayPal_Dispute

   Γνωρίζω για τα συγκεκριμένα περιστατικά, μέχρι στιγμής μου έχουν στείλει περίπου 5 άτομα με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και έχω πει σε όλους να ανοίξουν Dispute να βάλουν μυαλό οι Κινέζοι. Δεν γίνεται να παραγγείλατε με Priority Direct Mail και αυτοί να στέλνουν με EU Priority Line έτσι για να το δοκιμάσουν και να περιμένετε 2 μήνες. Απαράδεκτοι.

 166. Καλησπέρα, παρότι δεν είναι η 1η φορά που αγοράζω από το GB σήμερα μου “βγήκαν” κάποιες απορίες:
  α) σε τι ακριβώς συνίσταται η μέθοδος αποστολής “E-packet GD-E” (βρίσκεται στην κατηγ. registered air mail) ;
  β) Υπάρχει περίπτωση για μία παραγγελία μικρής αξίας (15-20 ευρώ) να μπλέξει κανείς με τελωνείο επιλέγοντας κάποια εκ των μεθόδων του registered ή unregistered air mail ;
  γ) ο δασμός γενικώς , υπολογίζεται βάσει κάποιας αξίας που αναγράφεται στο πακέτο ή ο τελωνειακός όπου δει π.χ. “ρολόϊ ” , βάζει έναν flat rate δασμό ανεξαρτητα με το αν το ρολόϊ αξίζει 10 ή 200 ευρώ ;
  δ) υπάρχει στο GB η δυνατότητα μετά την οριστικοποίηση και πληρωμή της παραγγελίας μου να ζητήσω αλλαγή τρόπου αποστολής ;

  ευχαριστώ !

  1. Καλησπέρα έχω πάθει και εγώ ακριβώς το ίδιο πράγμα. Παρήγγειλα στις 27 Μαΐου το oneplus 6t όπου με κουπόνι μου βγήκε στα 385.67. Στις αρχές του Ιούλη μπορεί και τέλη Ιούνη μου έλεγε ότι ήταν στην Αγγλία και από τις 19 Ιουλίου είναι στην Nysa. Και σε εμένα άλλαξε η ημερομηνία παράδοσης και πήγε 15 Αυγούστου. Απλά γελοίοι. Ελπίζω τουλάχιστον να μας δώσουν τα χρήματα μας πίσω όσο νωρίτερα γίνεται ή τουλάχιστον να έρθει το προϊόν μέχρι τέλος της εβδομάδας (πράγμα απίθανο) όσο για τα λεφτά….να δω αν και πότε θα μας έρθουν!!!

  2. Καλησπέρα,
   Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να ανοίξετε PayPal Dispute, έτσι δίνει χρήματα πίσω. Πιο πολλές λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: http://bit.ly/PayPal_Dispute.

 167. Καλησπέρα. Πρόσφατα έχω κάνει αγορές από aliexpress . Συγκεκριμένα έχω παραλάβει 2 δέματα αξίας γύρω στα 25 ευρώ το καθένα καθώς κατόπιν συνενόησης με τον πωλητή έχουμε κανονίσει να βάλει μικρότερο value και έχει περάσει. Χτες έκανα άλλες 2 παραγγελίες πιο μεγάλης αξίας σχεδόν 50 ευρώ η καθεμία πάλι σε συνενόηση για μικρότερο value. Πρόκεται για ένα ψυγείο υδρόψυξης υπολογιστή και ένα σετάκι pump-res τα οποία συγκριτικά είναι και πιο μεγάλα σε μέγεθος από τα προηγούμενα δέματα χωρίς τελωνείο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πληρώσω στο τελωνείο? Καθώς απ ότι κατάλαβα πλέον όλα ανοίγονται και τα συγκεκριμένα έχουν μεγάλη απόκλιση τιμής σε σχέση με τα προηγούμενα που απλά υπέρβαινε το ποσό για μερικά ευρώ!

  1. Καλησπέρα!
   Είναι και θέμα τύχης, αν το δέμα είναι μεγάλο και βαρύ και 5 ευρώ να γράφει πάνω θα το ανοίξουν για έλεγχο… Από την άλλη μπορεί κάποιος να παραγγείλει κάρτα microsd που ζυγίζει όσο και μία τσίχλα, να κοστίζει 100 ευρώ και να μην περάσει τελωνείο. Είναι περίπλοκο. Αν θες να μην πληρώσεις τελωνείο καλύτερα να αποφεύγεις το aliexpress. Επίσης πρέπει να αναφέρω πως είναι “παράνομο” να αναγράφει ο πωλητής διαφορετικό κόστος από το πραγματικό.

 168. Καλή σας ημέρα κ. Μανώλη,
  Έχω παραγγείλει το Mi 9 από την banggood (ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ PAYPAL) έχουν περάσει 60 ημέρες αλλά δεν μου δίνουν τα χρήματα μου πίσω όταν τους ρωτάω. Τι λέτε να κάνω? Ανησυχώ πολύ.

  1. Καλησπέρα σας :)
   Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να ανοίξετε PayPal Dispute, έτσι δίνει χρήματα πίσω. Πιο πολλές λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: http://bit.ly/PayPal_Dispute
   Μην ανησυχείτε θα βρει το PayPal την λύση, θα δουν το tracking και αν έχει αργήσει τόσο πολύ θα σας αποζημιώσουν.

 169. Καλησπέρα Μανώλη

  Για μια παραγγελία από gearbest που μου βγαίνει αξία προϊόντων 21,95€ και με το shipping insurance κάπου στα 27€ κανονικά πρέπει να πληρώσω τελωνείο; (Είχα μια παραγγελία από το wish που μου ήρθαν με αξία αντικείμενου 21 ευρώ και με τα μεταφορικά έβγαινε 30 ευρώ και έβγαινε τιμολόγιο PayPal 30€).
  Η μήπως γίνεται και εδώ να πληρώσω με PayPal και να ΜΗΝ βάλω insurance;

  1. Καλησπέρα φίλε μου, το wish είναι ότι χειρότερο υπάρχει από κάθε άποψη. Αν υποθέσουμε ότι επιλεχτεί μέθοδος αποστολής που περνάει τελωνείο τότε ναι στα 27€ κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει τελωνείο. Θα το γράψω και στον οδηγό κάποια στιγμή, στο GearBest το Priority Direct Mail και το Belgium Registered κατά 90% δεν περνάνε τελωνείο, απλά δεν είναι 100% σίγουρο όπως οι άλλοι τρόποι αποστολής που αναφέρονται στον οδηγό.
   Ακριβώς, όταν πληρώνουμε με PayPal δεν βάζουμε ποτέ insurance.

 170. Anonymous 05/07/2019
  γεια σας κυριε μανωλη, δεν εχω paypal και θελω να αγορασω το UMIDIGI A5 Pro. διαβασα τον οδηγο σας, και μπαινω bangood απο το λινκ και το πληρωνω με πιστωτικη, επιλεγοντας priority direct mail. δεν αλλαζει κατι, ετσι?

  Reply

  Αριστειδόπουλος Μανώλης 07/07/2019
  Καλησπέρα σας! Ναι θα πρότεινα να γίνει η αγορά μέσω PayPal όπου παρέχει την προστασία ότι και να γίνει σχεδόν. Για παράδειγμα αν η αγορά γίνει με PayPal και το δέμα κάπου στο δρόμο “χαθεί” θα σας αποζημιώσει 100% ενώ με πιστωτική ή και απλή κάρτα debit η τράπεζα δεν θα κάνει τίποτα και θα χάσετε τα χρήματα. Επίσης με το PayPal οι Κινέζοι έχουν ένα λόγο παραπάνω να προσέξουν να πάνε όλα καλά γιατί αλλιώς “μπαίνουν και αυτοί μέσα”. Παρόλα αυτά είστε ελεύθερος να πάρετε και με κάρτα, απλά δεν το συνιστώ. :)

  χαιρεται,
  εκανα την παραγγελια στις 8-7-19 μεσω του site, Order Number:69415809
  και εκανα και την πληρωμη μεσω paypal οπως προτεινατε.
  μου στειλανε mail σημερα οτι ειναι out of stock με επιλογες να παρω κατι αλλο, να παρω τα λεφτα πισω ή να περιμενω. αλλα δεν μου γραφουν και ποτε ανεμενεται, στο site τους παντως γραφει εχει αλλα 83 τεμαχια διαθεσιμα.σου εχει ξανατυχει? τι προτεινεις να κανω? δεν το βιαζομαι κιολας αλλα περασαν ηδη δυο βδομαδες,και τωρα ενημερωσαν. στο gearbest παντως που ειδα, λεει ships 15-8.

  1. Καλησπέρα σας, δεν κατάλαβα ακριβώς, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει μερικές φορές με το stock, ειδικά όταν πρόκειται για δυνατές προσφορές φεύγουν γρήγορα και γίνονται τέτοια λάθη με την διαθεσιμότητα. Όμως προσφέρουν άμεσα αποζημίωση 100% του ποσού. Ότι θέλετε, μπορείτε να πάρετε τα χρήματα και να δοκιμάσετε στο gearbest.
   Ότι άλλο θέλετε στείλτε μου

 171. Καλησπέρα Μανώλη και μπράβο για τη βοήθειά σου! Υπάρχει περίπτωση να βρεις κουπόνι γισ το lenovo z6 pro? Αν ήταν στα ίδια λεφτά με το mi9 ποιο θα πρότεινες για αγορά? Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ :)
   Όσες φορές έχω ρωτήσει το Banggood για Z6 Pro κουπόνι μου λένε είναι ήδη σε promotion και δεν μπορούν. Οπότε η υπάρχουσα τιμή (422€) είναι η καλύτερη που δίνουν μέχρι στιγμής.
   Παρακαλώ

 172. Καλησπέρα,

  Θέλω να κάνω ακόμα μια ερώτηση.

  Αν επιλέξω μια άλλη μέθοδο αποστολής και βάλω την επιλογή tariff insurance δεν θα πάρω τα χρήματα μου σε περίπτωση που τα πράγματα περάσουν τελωνείο?

  Ευχαριστώ,

  Ηλίας

  1. Καλησπέρα και πάλι!
   Ναι ακριβώς θα πάρετε τα χρήματα του τελωνείου πίσω αν περάσει. Δεν αναφέρω στον οδηγό αυτή τη διαδικασία διότι είναι ταλαιπωρία. Ότι περνάει τελωνείο συνήθως καθυστερεί και είναι μπλέξιμο γιατί θέλουν φωτογραφίες από την απόδειξη πληρωμής τελωνείου και τέτοια.
   Παρακαλώ

 173. καλησπέρα,

  Θα κάνω την πρώτη μου παραγγελία από banggood και έχω κάποιες απορίες. Στο checkout οι επιλογές που έχω για αποστολή, σε ορισμένα αντικείμενα, είναι EU priority line, European railway direct mail & expedited shipping services. Τι να διαλέξω για να μην πληρώσω τελωνείο και ποια θεωρητικά είναι πιο γρήγορη, καθώς διάβασα ότι το EU priority line καθυστερεί.

  Επίσης, το shipping insurance το επιλέγουμε ή με paypal έχουμε κάλυψη για απώλεια ή ζημιά του προϊόντος.

  Ευχαριστώ,

  Ηλίας

  1. Καλησπέρα σας,
   Ακριβώς, το Priority Direct Mail δεν είναι διαθέσιμο για όλα τα αντικείμενα στα πιο πολλά όμως είναι. Μετά για να μην περάσει τελωνείο υπάρχει όπως σωστά διαβάσατε είναι το EU Priority Line το οποίο κάνει από 1 έως και 3 μήνες να παραδώσει διότι αυτή η μέθοδος είναι ακόμα υπό ανάπτυξη από το Banggood και δεν έχει τελειοποιηθεί σε αντίθεση με το Priority Direct Mail που κάνει μόλις 10 εργάσιμες περίπου. Το insurance δεν χρειάζεται ότι και να γίνει το PayPal μας καλύπτει.
   Παρακαλώ

 174. Καλησπέρα, έκανα αγορά απο Gearvita με PayPal στις 13/7 ,αρ.παραγγελιας 000046604 και δεν έχω λάβει ακόμα tracking number.Μηπως μπορείς να με βοηθήσεις?

  1. Καλησπέρα, δεν συνεργάζομαι με το gearvita και ούτε το προτείνω.
   Αν η πληρωμή όμως έγινε με PayPal δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αν κάτι πάει στραβά θα υπάρξει 100% αποζημίωση μέσω της διαδικασίας PayPal Dispute.

  2. Σε Ευχαριστω ,ήρθε τελικά μετα απο 16 ημέρες στο «Βενιζέλος» και ειναι σε αναμονή για τελωνείο ,κουραγιοοοοοοοοοοοο

 175. Καλημέρα Μανώλη κάνεις εξερευνητική δουλειά ενημερώνωντας των κόσμο βάση των γνώσεων που εχεις η όλη διαδικασία ώστε να γνωρίζεις που βρίσκεται η παραγγελιά σου την εκάστοτε στιγμή πως γίνεται και δυο πράγματα ακόμη σου έρχεται και είναι για τα μπάζα λέω τώρα η διαδικασία χρειάζεται να ακολούθησεις και που βρίσκεις λίστες προϊόντων α ! και ελληνικα ξερουν η θελει αγγλικα η σςτη γλωσσα τους _ σε ευχαριστω εκ¨των προτερων λευτερης

  1. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ, κάνω ότι μπορώ :)

   Όταν πρόκειται για χαμένα πακέτα ή αν έρθει με ζημιά και τέτοια τα πάντα λύνονται ανοίγοντας ένα PayPal Dispute στο PayPal. Αν χαθεί το δέμα το PayPal βλέπει πολύ εύκολα από το tracking ότι χάθηκε και αποζημιώνει 100% τον αγοραστή. Αν το πακέτο έρθει με ζημιά εκεί είναι λίγο πιο περίπλοκο καθώς θα πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν θα ανοίγεις το πακέτο, ώστε αν έχει ζημιά να βγάλεις καθαρές φωτογραφίες που μπορεί να ζητήσει το PayPal για να σε αποζημιώσει.
   Ναι στα Αγγλικά όλα.
   Παρακαλώ

 176. Καλησπέρα Μανώλη και συγχαρητήρια για την σελίδα σου. Σκέφτομαι να πάρω το xiaomi mi 9 8GB RAM 128GB. Αλήθεια αξίζει το έξτρα κόστος για να πάω σε 8 GB RAM από 6GB? Επίσης διάβασα τις οδηγίες σου για priority direct mail για BANGGOD και PAYPAL(γλιτώνεις και το shipping insurance).Με το tarrif insurance αν βγάζει τι κάνουμε? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου

  1. Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ :)
   Με το tariff insurance δεν κάνουμε κάτι γιατί σχεδόν πάντα με την μέθοδο αποστολής Priority Direct Mail είναι επιλεγμένο από μόνο του χωρίς να σου δίνει την επιλογή ;)

   Τα 8GB RAM αξίζουν μόνο αν θες να κάνεις πολύ βαρύ multitasking με πολλά 2-3 παιχνίδια ταυτόχρονα. Μετά τα 128GB ROM αξίζουν αν πρόκειται να τραβάς πολλά βίντεο, αλλιώς και με τα 64GB μια χαρά θα είσαι.

 177. Μανωλη καλησπερα
  Παρηγγειλα 2 τηλ απο banggood αλλα επειδη φευγω διακοπες εβαλα την διευθυνση της κορης μου στο λονδινο.Εβαλα eu priority line που ηταν δωρεαν αλλα δεν ξερω αν αυτη η μεθοδος ειναι οκ για Αγγλια.Ξερεις κατι?
  Επισης αν ξερεις πες μου αυτο το μακρυναρι με 15 νουμερα που το παρακολουθουμε
  χιλια ευχαριστω

  1. Καλησπέρα σας, αυτή η μέθοδος μια χαρά είναι, αλλά καθυστερεί αρκετά. Σε μερικές περιπτώσεις έκανε και 2 μήνες να φτάσουν τα πακέτα, γι’ αυτό και δεν την αναφέρω στον οδηγό. Το tracking του eu priority live του bangood έτσι είναι μόνο νούμερα και ενημερώνεται σπάνια.
   Παρακαλώ :)

 178. Μανώλη καλησπέρα. Σε έχουμε πρήξει ο καθένας με το μακρύ και το κοντό του. Μία ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί. Είναι άλλο κινητό το Μι9Τ pro άλλο το Κ20 και άλλο το Κ20 pro. Στο gearbest βλέπω να διαφημίζει το K20 pro global version αλλά όχι το Μι9Τpro. Είναι το ίδιο πράγμα τελικά; Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα,

   Κινέζικο K20 = Ευρωπαϊκό/Αμερικάνικο Mi 9T
   Κινέζικο K20 Pro = Ευρωπαϊκό/Αμερικάνικο Mi 9T Pro (Δεν υπάρχει ακόμα αλλά υπάρχουν φήμες ότι θα βγει στο μέλλον)

   Όταν λέω Κινέζικο και Ευρωπαϊκό εννοώ ότι το Mi 9T μπορεί να δουλέψει σε όλο τον κόσμο και έχει Google ενώ (μέχρι τώρα) το K20/K20 Pro δουλεύει μόνο στην Κίνα και δεν έχει Google.

  2. Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ που απάντησες :)
   Έτσι ακριβώς είναι

 179. Γεια σας, έχω παραγγείλει από Bangood το Mi 9 εδώ και 41 ημέρες… Μου λέει πως είναι στο Λονδίνο τώρα και άλλες…μπούρδες… Τι μπορώ να κάνω το κινητό μου το έχω ανάγκη και αυτό που έχω τα έχει κυριολεκτικά φτύσει!

  1. Καλησπέρα σας :)
   Από Αγγλία περνάνε μόνο τα πακέτα του EU Priority Line από Banggood και όντως τόσο καθυστερούν. Είχατε ακολουθήσει τον οδηγό; Γιατί στον οδηγό αναφέρεται η μέθοδος αποστολής Priority Direct Mail όπου έρχεται από Ολλανδία Ελλάδα και κάνει μέσο όρο 10 εργάσιμες.

  2. Ναι με priority direct mail το αγόρασα και εγώ και τώρα είναι στο Λονδίνο λέει και το μεταφέρει μια εταιρεία που λέγεται Royal Shipments

  3. Καλημέρα! Σας βρήκα τυχαία ψάχνοντας να βγάλω άκρη & εγώ με το πακέτο που περιμένω από Banggood. Η παραγγελία έγινε στις 31/05, μέθοδος αποστολής EU Priority Line και ακόμα περιμένω.. Τελευταία ενημέρωση από Royal Shipments στις 01/07 HUB UK – LONGDON. Φυσικά το tracking number δε μπορεί να εντοπιστεί από τα ΕΛΤΑ σε αυτή τη μορφή, αφού είναι από το κινέζικο ταχυδρομείο. Απλά περιμένεις τον ταχυδρόμο.. Μανώλη, νομίζω ότι δεν έκανα την (πρώτη & φαρμακερή) παραγγελία μέσω του link σου, σίγουρα έγινε με κουπόνι αλλά δε μπορώ να πω με σιγουριά. Την επόμενη φορά όμως (αν παραλάβω ποτέ & τους προτιμήσω πάλι) σίγουρα θα σε ψάξω :) Περισσότερο σχολιάζω για λόγους συμπαράστασης, να πω και εγώ την εμπειρία μου. Καλή συνέχεια & καλές παραλαβές!

  4. Καλησπέρα φίλε μου, ναι ακριβώς όπως τα λες είναι τα πράγματα δυστυχώς. Το EU Priotity Line του Banggood είναι μαύρα χάλια, αργεί να παραδώσει και το tracking είναι ότι να ναι, σπάνια ενημερώνεται. Δε πειράζει τώρα ξέρεις για τις επόμενες αγορές σου, πάντα από την οδηγό παιδιά! Αν έχεις πληρώσει με PayPal με φοβάσαι τίποτα, ανοίγεις ένα Paypal Dispute και παίρνεις πίσω τα λεφτά σου αν δεν έρθει.

 180. γεια σας κυριε μανωλη, δεν εχω paypal και θελω να αγορασω το UMIDIGI A5 Pro. διαβασα τον οδηγο σας, και μπαινω bangood απο το λινκ και το πληρωνω με πιστωτικη, επιλεγοντας priority direct mail. δεν αλλαζει κατι, ετσι?

  1. Καλησπέρα σας! Ναι θα πρότεινα να γίνει η αγορά μέσω PayPal όπου παρέχει την προστασία ότι και να γίνει σχεδόν. Για παράδειγμα αν η αγορά γίνει με PayPal και το δέμα κάπου στο δρόμο “χαθεί” θα σας αποζημιώσει 100% ενώ με πιστωτική ή και απλή κάρτα debit η τράπεζα δεν θα κάνει τίποτα και θα χάσετε τα χρήματα. Επίσης με το PayPal οι Κινέζοι έχουν ένα λόγο παραπάνω να προσέξουν να πάνε όλα καλά γιατί αλλιώς “μπαίνουν και αυτοί μέσα”. Παρόλα αυτά είστε ελεύθερος να πάρετε και με κάρτα, απλά δεν το συνιστώ. :)

 181. Καλησπέρα,

  Μία ερώτηση: Ποια η διαφορά των urls που προτείνεις με τα κανονικά;;

  Ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα! Χαίρομαι που κάποιος το ρωτάει!
   Η διαφορά είναι ότι όποιος ΔΕΝ αγοράσει από τα links του οδηγού θα είναι μία παραγγελία από το “πουθενά” για το Banggood, ενώ αν γίνει από τα links θα είναι μία αγορά μέσω του TechValue που θα έχει μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό για να είναι εφικτό τα links είναι τύπου affiliate. Έτσι το κατάστημα, αλλά και εγώ γνωρίζουμε ποιες παραγγελίες έγιναν από τον οδηγό :)

  2. + Ότι ο Μανωλης παίρνει +3$ δωροεπιταγή για καθένα από εσάς που κάνει αγορές 20$ και πάνω. Έξυπνη μαγκιά Μανώλη, δωράκια από το πουθενά και βοήθεια στο κοινό.

 182. Μανώλη θέλω να σε ρωτήσω αν με AliExpress Standard Shipping είναι δεδομένο ότι θα εκτελωνιστεί το smartphone που θέλω να παραγγείλω?

  1. Δεν είναι δεδομένο ότι θα εκτελωνιστεί αλλά κατά 90% θα περάσει τελωνείο με χρέωση.

 183. Μανωλη καλησπερα!Πολυ χρησιμος ο οδηγος σου κ θα τον ακολουθησω μολις αποφασισω μεταξυ Redmi Note 7 κ της PRO εκδοσης του ιδιου..Για πες σε παρακαλω την αποψη σου..Αξιζει να παει καποιος για το PRO?Ευχαριστω εκ των προτερων!

  1. Καλησπέρα φίλε μου και ευχαριστώ! Το Xiaomi Redmi Note 7 Pro δεν έχει Global Version οπότε σίγουρα Note 7, με αν θες να ανέβεις λίγο ακόμα πας σε Mi 9 SE που έχει την κάμερα του Mi 9 ;)

   Παρακαλώ

 184. για το banggood μηπως εννοείς EU Priority Line? γιατι το Priority Direct Mail είναι δωρεαν…

  1. Το EU Priority Line του Banggood είναι για πράγματα πάνω από 2 κιλά χωρίς τελωνείο, αλλά ακόμα την δοκιμάζω, οπότε με δικό σου ρίσκο. Το Priority Direct Mail είναι η σωστή μέθοδος, είναι σίγουρη και γρήγορη. Δεν έχει καμία σημασία που είναι δωρεάν σε μερικά προϊόντα…

  2. Καλημέρα Μανώλη.
   Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής μια και αναφέρθηκε ότι σε ορισμένα προϊόντα ενώ παραγγέλνεις με Priority Direct Mail σαν μέθοδο αποστολής, όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις την παραγγελία σου εμφανίζεται άλλη μέθοδος. Π.χ. προσπάθησα να κάνω παραγγελία ένα solar panel 50w και ενώ έιχε την επιλογή για Priority Direct Mail όταν προσπάθησα να ολοκληρώσω μου έβγαζε σαν μέθοδο αποστολής το EMS Express Mail Service και με περισσότερα έξοδα απόστολής. Το ερώτημα μου είναι αν επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο αποστολής (EMS Express Mail Service) το προϊόν θα περάσει από τελωνείο.

  3. Καλησπέρα Γιάννη, ναι κατά πάσα πιθανότητα με EMS θα περάσει τελωνείο. Το ότι δεν εμφανίζει στο checkout PDM είναι λάθος του συστήματος το οποίο στο checkout όμως εμφανίζει τις σωστές μεθόδους αποστολής για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Η αλήθεια είναι πως το PDM είναι για πιο μικρά αντικείμενα, σε μέγεθος, αλλά και κιλά.

 185. εκτος απο ΚΙΝΗΤΑ ,για ολα τα υπολοιπα εμπορευματα χαμηλης αξιας μεχρι 50 ευρω πχ ρουχα , πως μπορω να ελαχιστοποιησω τις πιθανοτητες να περασει τελωνειο και να χρεωθω ποσα , περισσοτερο και απο την αξια του προιοντος ?

  1. Ο οδηγός δεν είναι μόνο για κινητά, απλά οι πιο πολλοί ενδιαφέρονται για κινητά. Μπορείς να αγοράσεις σχεδόν ότι θες με την μέθοδο αποστολής που προτείνω. Το Banggood έχει σχεδόν τα πάντα. Με άλλα καταστήματα δεν ασχολούμαι γιατί δεν έχουν μεθόδους αποστολής χωρίς τελωνείο. Μόνο αυτά που αναφέρονται στον οδηγό. Αν εννοείς aliexpress κατά 99% εκεί δεν υπάρχει τρόπος να μην περάσουν τελωνείο.

 186. Καλησπέρα Μανώλη! Υπάρχει περίπτωση να βρεις κουπόνι για το lenovo z6 pro? Αν υπάρχει και πάει όσο το mi 9 ποιο λες αξίζει; Με 100 ευρώ λιγότερα πάντως σίγουρα το mi. Αν βρεις κουπόνι πλζ ανέβασέ το. Ευχαριστώ, να ‘σαι καλά

 187. Καλημέρα Μανώλη.
  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
  Σε μερικά προϊόντα στο Banggood δεν υπάρχει Priority Direct Mail σαν μέθοδος αποστολής έχει άλλες επιλογές όπως EU priority Line, European Railway direct mail, και άλλες με πιο πολύ κόστος. Ποιές από αυτές άμα τις επιλέξεις δεν θα περάσει το προϊόν από Τελωνείο;

  1. Καλημέρα :)
   Μπορείς να επιλέξεις και το EU Priority Line, δεν περνάει τελωνείο την έχω δοκιμάσει μερικές φορές, αλλά κάνει πάνω από 1 μήνα να έρθει. Μόλις κάνω πιο πολλές δοκιμές με το EU Priority Line θα την αναφέρω και στον οδηγό.
   Καλές αγορές

 188. Καλησπέρα Μανώλη θέλω να παραγγείλω αυτές τις μπαταρίες https://www.banggood.com/custlink/3mDmtUQnV3

  αλλα δεν βλέπω priority direct mail ,μονο air parcel,θα περασει τελωνειο?
  Δεν ξερω αν παίζει ρόλο αλλά είμαι Ολλανδια δεν ξερω αν έχει διαφορές απο Ελλάδα.

  Σε ευχαριστω εκ τον προτερων

  Κωστας

  1. Καλησπέρα Κώστα, όχι δεν έχει σημασία το ίδιο είναι κατά 99% και η Ολλανδία Ευρώπη είναι. Με τις μπαταρίες υπάρχει πρόβλημα γενικότερα γιατί έχουν σημειωθεί ατυχήματα κατά τη μεταφορά τους και μερικές μεταφορικές δεν τις δέχονται. Με air parcel ναι περνάνε τελωνείο, εδώ στην Ελλάδα το χρησιμοποιώ πολλές φορές, αλλά μόνο για πράγματα κάτω από 22€. Πρέπει να κοιτάξεις εκεί στην Ολλανδία από τι πόσο και πάνω περνάνε τα πράγματα τελωνείο για να ξέρεις αν θα περάσει ή όχι.
   Παρακαλώ

 189. φιλαράκι μου το Priority Direct Mail στην παραγγελία έγινε Priority Air Mail. Είμαστε εντάξει θεωρώ ε; Αν και δεν είναι μεγάλο το ποσό απλά να ξέρω. Ευχαριστώ πολυ

  1. Καλησπέρα φίλε μου, το Priority Direct Mail μετά τη παραγγελία εμφανίζεται και ως Priority Air Mail, είναι ακριβώς ίδιο και φυσιολογικό, είσαι εντάξει! Περιμένω εντυπώσεις μόλις παραλάβεις ;)
   Παρακαλώ

 190. Καλησπέρα Μανώλη. Έχω κάνει παραγγελία αρχές του μήνα από banggood σύμφωνα με τον οδηγό, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα. Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει tacking number για να μπορώ να παρακολουθήσω το δέμα. Τι μου προτείνεις;

  1. Καλησπέρα φίλε μου, αν δεν δώσεις πιο πολλές πληροφορίες άμεσα το σχόλιο θα γίνει διαγραφή, στείλε εδώ αριθμό παραγγελίας. Tracking number έχουν μέχρι και οι παραγγελίες με free shipping από το Banggood, η δικιά σου εφόσον ακολούθησες τον οδηγό πως γίνεται να μην έχει; Είναι κάτι που πρώτη φορά ακούω…

  2. Φίλη! Υπάρχει ‘tracking number’ αλλά αποτελείται μόνο από αριθμητικά ψηφία – δεν έχει τα γράμματα στην αρχή και στο τέλος. Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για tracking number που ισχύει μέχρι να φύγει το πακέτο από Κίνα. Στο αφήνω εδώ: 483190605753632.

  3. Με συγχωρείς! Καλησπέρα φίλη! Αυτό το tracking πρέπει να είναι για την μέθοδο αποστολής EU Priority Line που δεν την αναφέρω στον οδηγό και όντως σαν tracking είναι προβληματικό, δεν δείχνει συχνά ενημερώσεις κτλ. Τα του free shipping που όπως σωστά είπες είναι μέχρι να φύγει από Κίνα, σχεδόν πάντα έχουν και γράμματα σε αρχή και τέλος, UL,CN π.χ. Κάνε login στο Banggood να δεις τελικά ποια μέθοδο έχεις να επιλέξει ή αν θες να το δω εγώ στείλε αριθμό παραγγελίας.

  4. Η μέθοδος που επέλεξα είναι Priority Direct Mail. Επικοινώνησα με banggood και με με ενημέρωσαν ότι θα έχω καθυστέρηση 7 μέρες ακόμα λόγω “customs inspection delay” (να αρχίσω να ανησυχώ ότι θα έχω πρόβλημα με τελωνείο?). Αριθμός παραγγελίας: 67341728

  5. Ωραία την είδα την παραγγελία σας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε, υποθέτω πως ήθελαν να τα στείλουν μαζί και τα 2 αντικείμενα και ξεπέρασαν τα 2 κιλά και το έστειλαν με EU Priority Line. Ότι και να γίνει και τελωνείο να περάσει επειδή είχες ακολουθήσει τον οδηγό πιστά θα αποζημιωθείς. Αν δεν περάσει τελωνείο όλα καλά, αν περάσει επικοινωνούμε και θα πάρεις πίσω ότι χρήματα πληρώσεις σε τελωνείο. Για να είμαστε σε πιο άμεση επικοινωνία στείλε μου στο FB page του TechValue.gr: https://www.facebook.com/pg/TechValue.gr/

 191. Μανώλη Καλημέρα. Υπάρχει κάποιο συγκριτικό τεστ ανάμεσα σε Κ20 και Μι9; Είμαι μεταξύ των 2 αλλά είμαι αναποφάσιστος

  1. Καλησπέρα φίλε μου, είναι και τα 2 εξαιρετικά κινητά, δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση. Το K20 Pro όμως δεν έχει ακόμα Global Version. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε το Mi 9T Pro το οποίο θα είναι η Global Version του K20 Pro, το οποίο μπορεί να λέγεται και Poco F2.

 192. Μανωλιο κάνεις μεγάλο έργο αφιλοκερδώς να σε πρήζουμε! Ο Θεός να σου δίνει όρεξη και δύναμη γιατί χρειαζόμαστε ψαγμένους οδηγούς αποφυγής τελωνείου. εκ μέρους όλων ευχαριστώ.

  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου! Κάνω ότι μπορώ :)

 193. Καλησπέρα Μανώλη! Υπάρχει μήπως περίπτωση να βρεις κουπόνι για το lenovo z6 pro? Λες να περιμένω λίγο για το κ20 pro ή να χτυπήσω το mi 9? Ποιο λες από τα τρία?

  1. Καλησπέρα φίλε μου! Είμαι κι γω υπέρ των lenovo μερικές φορές, ειδικά για το Z6 Pro, άλλα έχουν το κακό ότι αργούν να πέσουν οι τιμές τους εκεί που πρέπει. Βέβαια η τιμή που έχει τώρα η βασική έκδοση (435€) δεν είναι άσχημη, απλά σαν “TechValue” το Mi 9 στα 330€ είναι καλύτερο. θα ζητήσω πάλι κουπόνι για το Z6 Pro μήπως μου δώσουν γιατί όντως αξίζει να μπει στη λίστα με τα κουπόνια ;)
   Το K20 Pro καλό και αυτό, αλλά με φοβίζει λίγο η ομάδα της Redmi που είναι ακόμα καινούργια, αφού η Xiaomi έκανε μεγάλες αλλαγές. Απλά θεωρώ το Mi 9 πιο σίγουρη λύση για την ώρα μέχρι να δούμε καλύτερα το K20 Pro. Οπότε καλύτερα να μείνεις ανάμεσα σε Mi 9 και Z6 Pro.

  2. Γι’ αυτό σε ρώτησα αν υπάρχει κουπόνι για το z6 pro. Με 100 ευρώ λιγότερα εννοείται το mi 9, απλά αν έπαιζαν στα ίδια λεφτά θα το σκεφτόμουν σοβαρά και μάλλον θα πήγαινα σε αυτό επειδή όλα τα lenovo από K910 (κορυφαίο για τα λεφτά του τότε) και zuk μετά μού βγήκαν σκυλιά. Στην ίδια τιμή με mi 9 πιστεύω θα ναι πολύ καλή επιλογή. Ευχαριστώ και αν βρεις πλζ κουπόνι ανέβασέ το!

 194. Καλησπέρα σας, πώς τα παραγγείλατε με τι μέθοδο αποστολής; Η παραγγελία έγινε μέσω του οδηγού αυτού; Αν ναι παρακαλώ αφήστε αριθμό παραγγελίας να το κοιτάξω.
  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα φίλε μου, για GearBest αν θες να είσαι σίγουρος Priority Line, αλλά μπορεί να αργήσει. Μπορείς να επιλέξεις και Belgium Registered απλά να ξέρεις πως 2 στα 10 με αυτή τη μέθοδο περνάνε τελωνείο γι’ αυτό δεν την αναφέρω στον οδηγό. Αν θες να έρθει γρήγορα, αλλά και να μην περάσει σίγουρα τελωνείο τότε Banggood με Priority Direct Mail.
   Παρακαλώ :)

 195. καλημερα εχω βρει το ιδιο αντικειμενο (ανω των 2 κιλων) και βγενει ακριβως ιδια τιμη με τα μεφορικα. Οι επιλογες μου Banggood EU priority line και Gearbest Priority line. Τι θα μου προτεινες?

  1. Καλημέρα, όπως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής για πράγματα πάνω από 2 κιλά η καλύτερη λύση είναι το gearbest με eu priority line.

 196. Καλησπέρα σας,και ευχαριστούμε για τον οδηγο.Θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης : εκανα πριν από λιγες μερες μια παραγγελια drone από το geekbying(δεν ειχα διαβασει τον οδηγο σας).Πρωτον,θα εχω πρόβλημα με την γνησιοτητα του drone;Και δευτερον,θα υπαρχει ελεγχος και εξτρα κοστος από εμενα στο τελωνειο;Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

  1. Καλησπέρα σας, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα καθώς έχει γίνει αρκετές φορές με το Geekbying. Με το τελωνείου ούτε εκεί μάλλον θα έχετε πρόβλημα, απλά δεν είναι σίγουρο. Γι’ αυτό ακριβώς δημιούργησα τον οδηγό, μόνο με σίγουρες λύσεις ;)
   Παρακαλώ και καλή τύχη εύχομαι

  2. Σας ευχαριστω πολύ για την απαντηση σας!Εχω παραγγειλει αρκετες φορες από τα υπολοιπα αξιοπιστα σάιτ,απλά το συγκεκριμενο μοντελο drone το ειχε λιγο πιο οικονομικο το GeekBying.Είναι η πρωτη μου φορά στο GeekBying,ελπιζω να μην είναι και η τελευταια,γιατι με τρομάξατε λιγο!Επισης να σας ενημερωσω ότι η παραγγελία εγινε με EU Priority Line και ταυτόχρονα εβαλα και insurance για έξτρα καλυψη!Οπότε θελω να πιστευω-και με βαση και τα κατατοπιστικά που λετε στο αρθρο-οτι δεν θα υπαρχει πρόβλημα!Σας ευχαριστω και παλι,θα προσπαθήσω πλεον να ακολουθω τις συμβουλες σας στον οδηγο!

 197. Μανώλη καλημέρα. Μια χαζή ερώτηση. Που βρίσκω και πως χρησιμοποιώ τα κουπόνια που αναφέρεις για το banggood (πχ για το XIAOMI Mi9);

  1. Καλησπέρα! Τα κουπόνια είναι σε αυτό το άρθρο (τα πιο HOT). Πατάς πάνω στο link που είναι δίπλα από το κουπόνι εδώ στον οδηγό. Μετά στο Banggood πατάς Add to cart και στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί View Cart & Checkout. Εκεί κάτω από το προϊόν έχει ένα πεδίο και ένα κουμπί, κάνεις επικόλληση το κουπόνι και πατάς Apply για να εφαρμοστεί η προσφορά. Το κατάφερες;

  1. Καλησπέρα, το EU Priority Line είναι μία νέα μέθοδος αποστολής για πράγματα πάνω από 2 κιλά και όπως με έχει ενημερώσει το Banggood δεν περνάει τελωνείο. Αλλά προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να εγγυηθώ ακόμα όπως κάνω για παράδειγμα με το Priority Direct Mail του Banggood που αναφέρω στον οδηγό. Οπότε με δικό σας ρίσκο ;)

  2. Γενικά πως θα πρότεινες την αγορά αυτού του προϊόντος; Ας πούμε με το λιγότερο ρίσκο.

  3. Το μικρότερο ρίσκο είναι σίγουρα με την μέθοδο αποστολής που εντοπίσατε, το EU Priority Line του Banggood, απλά δεν το έχω δοκιμάσει. Στο gearbest αν δεν κάνω λάθος το ίδιο προϊόν είναι σχεδόν 100€ πιο ακριβό. Επίσης να ξέρετε πως ενδέχεται να κάνει πάνω από μήνα η παράδοση, καμία σχέση με Priority Direct Mail που κάνει 10 μέρες μέσο όρο.

  4. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου. Μπορεί να το δοκιμάσω, θα τσεκάρω και το update του οδηγού σου για αυτή τη μέθοδο ?

  5. Ναι εννοείται, θα γράψω για το EU Priority Line του Banggood μόλις είμαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά, αν λειτουργεί όπως μου είπαν θα είναι άψογη λύση για πράγματα πάνω από 2 κιλά. Παρακαλώ :)

 198. Καλησπέρα Μανώλη! Μήπως υπάρχει κανένα κουπόνι για Lenovo z6 pro? Το έβγαλε το bg και μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά του ως εναλλακτική του mi 9. Είχα Lenovo και είμαι πολύ ικανοποιημένος, σκυλί μαύρο. Ευχαριστώ, να’ σαι καλά

  1. Καλησπέρα! Το έψαξα και δυστυχώς δεν υπάρχει κουπόνι για το Z6 Pro. Θα ρωτήσω αύριο μήπως μου δώσουν. Ναι μερικά lenovo έχουν βγει καλά και ήμουν μεγάλος fan της ZUK! Παρακαλώ :)

  2. Σε ευχαριστώ, το σκέφτομαι αντί για mi 9 να πάω στο z6 pro αν βγει περίπου στα ίδια λεφτά ή να περιμένω για το redmi k20 pro. Τι λες; Πλζ αν βρεις κουπόνι ανέβασέ το και σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου

 199. Καλημέρα Μανώλη. Ακολούθησα τη μέθοδο σου και παρήγγειλα ένα smartwatch από banggood αξίας 98 Ε. Το δέμα ήρθε μέσω Ολλανδίας σε 20 μέρες, κανονικά χωρίς τελωνείο και χωρίς καμμία εξτρα χρέωση. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που προσφέρεις. Και μιά ακόμη ερώτηση. Μπορώ να αγοράσω κινητό από Ελλάδα με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ. Συμφέρει ή να προτιμήσω ξανά το εξωτερικό;

  1. Καλημέρα, ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και καλορίζικο! Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση σε αυτό, τις πιο πολλές φορές συμφέρει η αγορά από Κίνα, αλλά είναι μερικά προϊόντα που αν αγοραστούν από skroutz π.χ με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ θα βγει τιμή Κίνας μπορεί και πιο χαμηλά. Ας πούμε για σχεδόν όλα τα Xiaomi προϊόντα συμφέρει Banggood με κουπόνια. ;)

 200. Καλησπερα Μανωλη και συγχαρητηρια για την προθυμια σου να βοηθησεις τοσο κοσμο.Θελω να παρω το λαπτοπ xiaomi mi air απο banggood αλλα η μονη μεθοδος αποστολης που εχει η eu priority line. Θα εχω τελωνειο ?? Ευχαριστω εκ των προτερων.

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ! Η μέθοδος αποστολής EU Priority Line του Banggood είναι καινούργια και όπως ισχυρίζεται και μου έχει αναφέρει και προσωπικά το Banggood είναι για πράγματα πάνω από 2 κιλά και δεν περνάει τελωνείο. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να εγγυηθώ καθώς δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα αρκετές φορές όπως το Priority Direct Mail που το χρησιμοποιώ τουλάχιστον 2 χρόνια. Μόλις είμαι σίγουρος και για αυτήν την μέθοδο αποστολής θα μπει στον οδηγό σίγουρα. Οπότε μέχρι στιγμής με δικιά σου ευθύνη :)

 201. 1,98€ via Priority Direct Mail .. φιλαράκι σε εχουμε πρηξει. Βρήκα ενα smartwatch στο banggood 155€ και διαλεξα αυτο που σου γραφω στην αρχη.Σωστος ειμαι; δεν περναει τελωνειο; Γιατι αν περασει την εβαψα.Θα το πληρωσω χρυσο.τι λες;

  1. Χαχα δε πειράζει φίλε μου, ναι Priority Direct Mail στο Banggood και είσαι κάτι παραπάνω από σωστός. Δεν θα περάσει καθόλου τελωνείο

 202. Καλησπέρα Μανώλη,
  Με βοήθησες και αγόρασα ήδη το MI9 και 1-2 μικρότερης αξίας αντικείμενα. Σ΄ευχαριστώ πολύ. Μου ήρθαν χωρίς τελωνείο και όλα καλά.
  Το Mi 9 είναι το καλύτερο κινητό που έχω πιάσει στα χέρια μου σε τιμή λίγο πάνω από τα 300€. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος για κάποιον που θέλει να κινηθεί σε ένα range μέχρι 600€.
  Παρόλα αυτά θέλει ένας φίλος να του παραγγείλω το OnePlus 6T 8/128GB οπότε χρειάζομαι τα φώτα σου.
  Αναφέρεις ότι είναι στα 375€ με το κουπόνι αλλά όταν πας στο link του Bangood το ‘Midnight Black’ δεν αναφέρει ότι είναι global ενώ το ‘Μirror Black’ που αναφέρει ότι είναι global, δεν είναι διαθέσιμο. Και εχθές βέβαια που ήταν διαθέσιμο, το κόστος ήταν στα 400+ € αν θυμάμαι καλά.
  Τελικά το Midnight Black είναι global πιστεύεις ? Αν όχι το mirron black γνωρίζεις αν θα ξανά είναι διαθέσιμο αλλά στα 375 €?

  Γιάννης

  1. Καλησπέρα Γιάννη και σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη ;) Η επιλογή σου άψογη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε αυτά τα χρήματα, αλλά και παραπάνω όπως σωστά λες, καλορίζικο!
   Ναι ισχύει μερικές φορές τα κουπόνια ισχύουν μόνο για συγκεκριμένα χρώματα και όχι για όλα, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, έχει να κάνει με την ζήτηση.
   Τα OnePlus είναι όλα “Global” σε ότι έχει να κάνει με την μπάντα B20 που τα Ελληνική δίκτυα χρησιμοποιούν και το μόνο κακό είναι ότι μέσα θα έχει αντάπτορα για να συνδέσεις φορτιστή με πρίζα γιατί έχει κινέζικη υποδοχή. Να ρωτήσεις επίσης το Banggood αν θα το στείλουν με το Global Firmware, εμένα και σε άλλα παιδιά το στείλανε με Global Firmware, απλώς καλού κακού ρώτα.
   Global έκδοση, δηλαδή με Ευρωπαϊκό φορτιστή σε ότι έχει με τα OnePlus. μόνο από το επίσημο site της OnePlus. Ότι άλλο θες πες μου

 203. Μανώλη καλησπέρα,
  θέλω να παραγγείλω από banggoog ένα λαπτοπ (το λαπτοπ από μόνο του, χωρίς τη συσκευασία δεν ξεπερνάει το 1.5 κιλό). Το συγκεκριμένο συνοδεύεται και από κάποια δώρα. Όταν κάνω checkout δεν μου βγάζει την επιλογή priority direct mail. Δοκίμασα ωστόσο να αφαιρέσω 2 από τα 3 δώρα και βλέπω ότι επιλογή επιστρέφει. Η ερώτησή μου είναι η εξής: άπαξ και βλέπω ότι υπάρχει η δυνατότητα αποστολής με priority direct mail προχωράω;

  1. Καλησπέρα, ναι ακριβώς, για σίγουρη αποφυγή τελωνείου προχωράμε μόνο με Priority Direct Mail (Banggood). Καλές αγορές ;)

 204. Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω το xiaomi Mi9 απο gearbest. Στο καλάθι μου βγάζει αυτή την επιλογή.

  Priority Line
  Netherlands Registered(PDM) 0.00€ 10-25 business days

  Δηλαδή δεν είναι σκέτο Priority Line. Υπάρχει κίνδυνος τελωνείου με το Netherlands Registered(PDM);
  Και κάτι ακόμα αν μπορείς να με βοηθήσεις…. Mi9, Mi9 SE ή Pocopfone f1 ;

  1. Καλησπέρα! Γιατί από GearBest, βρήκες πιο χαμηλή τιμή από τα 340€ του Banggood; Το GearBest δεν έχει καλές μεθόδους αποστολής για αντικείμενα μικρού μεγέθους όπως κινητά. Κοίτα, είναι και τα 3 κινητά σε διαφορετική κατηγορία. Αν θες κάτι πιο βολικό σαν μέγεθος τότε μονόδρομος Mi 9 SE, αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος τότε Mi 9 ξεκάθαρα. Τέλος, αν για κάποιο λόγο θες να εστιάσεις αποκλειστικά στην αυτονομία Poco. Καλές αγορές! ;)

  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Α οκ μπορώ και απο Banggood.

   Priority Direct Mail ή EU Priority Line να επιλέξω για να μην πληρώσω σίγουρα τελωνείο;

  3. Παρακαλώ φίλε μου, για Banggood Priority Direct Mail για να μην περάσει σίγουρα τελωνείο.

  4. Σε ευχαριστώ ειλικρινά πολύ! Θεωρώ στην τιμή αυτή αξίζει το mι9, δεν θεωρώ οτι υπάρχει κατι άλλο τώρα στην αγορά, αλλά εσύ σαν γνώστης θα δώσω βαρύτητα σε αυτό που θα μου πείς

  5. Με αυτά που προσφέρει το Xiaomi Mi 9 με μόλις 340€ είναι πραγματικά η πιο έξυπνη και ψαγμένη αγορά κινητού που μπορεί κάποιος να κάνει τώρα, με κλειστά μάτια. Μετά πας σε OnePlus 7 Pro το οποίο είναι ελάχιστα καλύτερο και πάλι όμως υστερεί σε κάποια πράγματα σε σύγκριση με το Mi 9 και κοστίζει τα διπλάσια…

 205. Έχω κάνει ήδη πολλές αγορές από τον οδηγό σου, όλες με επιτυχία, σε ευχαριστούμε. Τώρα σκέφτομαι να φέρω και ένα OnePlus 7 Pro που έβαλες και κουπονάκι, τι λες;

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ! Γι’ αυτά που προσφέρει το OP7PRO η τιμή είναι καλή η αλήθεια είναι. Έχει QHD+ οθόνη, δυνατές καμερούλες κ.α, αλλά δεν με ψήνει ιδιαίτερα. Καλύτερα να πας σε OnePlus 6T τώρα που είναι ευκαιρία ή και Xiaomi Mi 9 ;)
   Καλές αγορές!

  2. Καλησπέρα Μανώλη! Mi 9 ή OP6T που πλέον έχουν την ίδια τιμή πάνω-κάτω; Υπάρχει μήπως επιπλέον κουπόνι για Μi 9 στο gearbest να πέσει και άλλο η τιμή; Ευχαριστώ, να’ σαι καλά

  3. Καλημέρα, σαν Value καλύτερα Mi9! Μόλις ανανέωσα και το κουπόνι με πιο χαμηλή τιμή!
   Παρακαλώ φίλε μου :)

 206. Γεια σου και μπράβο σου για ολο το αρθρο ..
  τι ακτίνες χ κτλ λενε; πως μπορούν να καταλαβουν αν κατι κανει 20 ευρω η 24 ;
  πόσο μάλλον οταν παίζουν και οι δυο τιμές σε ενα SITE;;; πάιζει να ελέγχουν την κατάθεση;;;
  εχω πληρώσει για δεμα των 23 ευρω και δεν με ενόχλησαν καν για δδεμα που το πείρα 18 και έφτανε ως 30 σε διάφορα καταστήματα του ebay πάντα..

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ! :)

   Είναι καθαρά θέμα τύχης γιατί δεν υπάρχει προκαθορισμένος τρόπος για το αν κάτι θα περάσει τελωνείο. Μπορεί να πάρεις κάτι που κάνει 10€, αλλά να έχει μεγάλο μέγεθος το πακέτο και το τελωνείο να το θεωρήσει ύποπτο (ότι δεν κάνει 10€).

   Μπορεί να αγοράσεις ένα επώνυμο κινητό σε προσφορά 15€ και το τελωνείο εμπειρικά από το μέγεθος του πακέτου να το καταλάβει να ζητήσει απόδειξη πληρωμής και να μην σε πιστεύει ότι το πήρες 15 και τελικά να πληρώσεις τελωνείο. Δεν βγάζεις άκρη.

   Γι αυτό ακριβώς δημιούργησα αυτόν τον οδηγό. Δεν μπλέκεις καν με τελωνείο γιατί έρχονται ενδοκοινοτικά και αγοράσεις σε τιμές Κίνας ;) Ακολούθησε τον οδηγό και θα είσαι εντάξει το Banggood έχει σχεδόν τα πάντα.

 207. καλημέρα!! τι γίνεται με wish? χρεώνεται και απο εκεί τελωνείο? Θέλω να παρω κορδελες και διακοσμητικα. Ισχύει ότι για αγορές μέχρι 45 Ε δεν υπάρχει χρέωση τελωνείου?

  1. Καλημέρα! Με το wish δεν γίνεται τίποτα, δεν το εμπιστεύομαι.

 208. καλησπερα παρειγγειλα πριν 1μηνα απο bangood μια ip camera με την μεθοδο που αναφερεις ηρθε κανονικα χωρις προβλημα, επειδη εμεινα ικανοποιημενος θελω να παρω ακομα μια , αλλα για το ιδιο προιν ακριβως πλεον δεν εχει ως επιλογη το direct mail, γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?
  Σαν επιλογες εχει air parcel register , expetided shipping service ,Eu priority line εχουν σαν επιλογη το tarrif insurance το οποιο δεν ξερω αν κανει οτι υποσχετε αλλα εκτος απο την πρωτη μεθοδο που θα αργησει πολυ να ερθει, στην δευτερη (expetided shipping service) το κοστος αποτολης ειναι 11€ και το tarrif ins + 7€ περιπου, θα ηθελα την γνωμη σου
  Ευχαριστω εκ των προτερων

  1. Καλησπέρα, περίεργο, μπορείς να στείλεις ένα link από το προϊόν;
   Παρακαλώ

 209. Μανωλη καλησπερα. Μηπως προκειται να παιξει κανενα κουπονι απο Banggοοd για xiaoni redmi note 7 (4gb-64gb) global εως τελος του μηνα?Αυτη τη στιγμη η τιμη του ειναι χαμηλοτερη Ελλαδα.Λες να περιμενω μερικες μερες? και επισης σκεπτομαι και για το note 7 pro (6gb-128gb)CN ROM. Λες να εχω προβλημα με την κινεζικη ROM?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Υ.Γ. η παραγγελια θα γινει απο το λινκ το δικο σου και με paypal πληρωμη.

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ! Ναι υπάρχει κουπόνι για Xiaomi Redmi Note 7 Global με πιο χαμηλή από αυτή του skroutz. Θα ανέβει σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα κουπόνια. Καλύτερα να μην το σκέφτεσαι γενικότερα για Κινέζικη έκδοση, σε γενικές γραμμές είναι ταλαιπωρία δεν αξίζει.

 210. γεια σου Μανωλη. εχω παραγγειλει απο το banggood ενα drone το οποιο ειχε διαθεσιμο τροπο αποστολης το Air Parcel Register. Εχει ομως tariff insurance, οποτε θα μου επιστρεψουν τα χρηματα αν πληρωσω τελωνειο. Σωστα;
  Ποσο χρονο θελει ομως να περασει απ’το τελωνειο; στο banggood λενε 7-35 εργασιμες μεχρι να το παραλαβω. υπαρχει περιπτωση να καθυστερησει παραπανω λογω τελωνειου;

  1. Καλησπέρα φίλε μου, έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον φόρτο εργασίας των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο το αν θα αργήσει ή όχι λόγο τελωνείου, τους τελευταίους μήνες έχει στρώσει δεν αργούν. Ναι υπάρχει και το tariff insurance αλλά δεν το προτείνω γιατί είναι λίγο φασαρία και μπλέξιμο, άλλα ότι θες. Δεν σου δίνει επιλογή για EU Priority Line; Το EU Priority Line το Banggood υποστηρίζει πως δεν περνάει τελωνείο και είναι για πράγματα πάνω από 2 κιλά. Δεν το αναφέρω στον οδηγό γιατί ακόμα δοκιμάζω αυτή τη μέθοδο αποστολής.

 211. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον οδηγό σου για άλλη μια φορά. Θέλω πολύ να αγοράσω το Beelink GT King από Gearbest, αλλά στο checkout μου βγάζει μόνο Priority Direct Mail. Αυτό δε συνάδει με το EU Priority Line που αναφέρεις στον οδηγό. Σημαίνει, ότι θα περάσει τελωνείο? Αν ναι, τι πρέπει να κάνω, μπας και το γλυτώσω?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ :)
   Το Priority Direct Mail του GearBest υπήρχε στον οδηγό κανονικά πιο παλιά, αλλά πλέον δεν έχει 100% επιτυχία οπότε και το έβγαλα. Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο, είναι θέμα τύχης.
   Παρακαλώ και καλές αγορές!

 212. Καλησπέρα Μανώλη,
  Σου έχω ξαναγράψει. Είσαι πραγματικά πολύ κατατοπιστικός και δείχνεις τη διάθεση να βοηθήσεις τον κόσμο με τις αγορές του, όταν μοιάζει να μην βγάζει άκρη διαφορετικά. Μπράβο σου γι’αυτό.
  Σκέφτομαι να αγοράσω ένα από τα παρακάτω tablets: “XIAOMI Mi Pad 4” (δεν βγαίνει χωρίς 3G?) ή το “Lenovo P8 Tab3 8 Plus”. Υπάρχουν μήπως κουπόνια για αυτά ή πρόκειται να υπάρξουν στο κοντινό μέλλον? Επίσης μήπως έχεις να προτείνεις κάτι άλλο (ψιλοτίμιο) γύρω στα 100+ ?

  1. Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ! Καλύτερα να πας στο Xiaomi για το Lenovo είναι λίγο παλιό πλέον και σε μερικά βγαίνει προβληματική η μπαταρία σε βάθος χρόνου. Σε tablet δεν υπάρχει ποικιλία, μόνο το Xiaomi πλέον αν θες κάτι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μακρυά από Κινεζιές.
   Καλές αγορές ;)

 213. Καλημέρα Μανώλη,
  Ευχαριστούμε για τον οδηγό είναι πολύ κατατοπιστικός! Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με μία αγορά που έκανα από Banggood για την after sale εξυπηρέτηση. Αγόρασα ένα tablet μαζί με ένα Bluetooth πληκτρολόγιο. Πάνω στο μήνα το πληκτρολόγιο χάλασε! Όταν επικοινώνησα μαζί τους και αφού τους έστειλα σχετικές φωτογραφίες και βίντεο όπως ζήτησαν με το πρόβλημα. Τότε είπαν ότι βάση της παραγγελίας το πληκτρολόγιο ήταν ως δώρο (gift) και ότι δεν το αντικαθιστούν και σαν αντάλλαγμα για την ταλαιπωρία, μου πιστώνουν κάτι points για τις επόμενες αγορές μου! Και έρχομαι και αναρωτιέμαι ότι αφού το πλήρωσα κανονικά το πληκτρολόγιο με μια μικρή έκπτωση γιατί το πήρα μαζί με το tablet γιατί λένε ότι ήταν δώρο? Δεν ήταν ακριβό 20e έκανε, αλλά για να ξέρω για τυχόν μελλοντικές παραγγελίες τι εννοούν? Πριν επικοινωνήσω ξανά μαζί τους, έχει την δυνατότητα να το δεις αν σου στείλω λεπτομέρειες της παραγγελίας?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ! :)
   Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Γι’ αυτό ακριβώς και μένα όταν με ρωτάνε προτείνω μόνο επώνυμα προϊόντα για αγορά από Κίνα ώστε να μην χρειαστεί after sale γιατί οι Κινέζοι είναι περίεργοι. Ναι δώσε μου αριθμό παραγγελίας να τους στείλω να δω μήπως μπορώ να σε βοηθήσω. :)
   Παρακαλώ

  2. Ο αριθμός παραγγελίας ειναι: 63147865…
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων κιόλας!!!
   Υ.Γ Δεν ξέρω αν το χρειάζεσαι αλλά η παραγγελία ηταν:
   Ένα tablet voyo i8 max με το αντίστοιχο bleutooth keyboard!

  3. Παρακαλώ! Με συγχωρείς που άργησα λίγο. Επικοινώνησα σήμερα μαζί τους, μόλις έχω απάντηση θα επανέλθω! :)

 214. Καλησπέρα Μανώλη! Με ενδιαφέρει να αγοράσω το drone FIMI X8 SE από το Banggood (δεν υπάρχει σε άλλο site). Στις πληροφορίες αναγράφει ότι το πακέτο είναι 1.97 κιλά, αλλά δεν θα ορκιζόμουν ότι το συνολικό βάρος δεν θα ξεπερνάει τα 2 κιλά (σε άλλο site εχω δει ότι φτανει τα 2.3 kg). Σαν επιλογές μου έχει δυο αποθήκες: την CN με EU Priority Line & Priority Direct Mail και CWTR με Priority Direct Mail. Θα πληρώσω τελωνείο? Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω? Επίσης το paypal τι μου διασφαλίζει? Είναι ασφαλείς οι αγορές μου μέσω αυτής της ιστοσελίδας? ή υπάρχει περίπτωση να πληρώσω και να μην παραλάβω ποτέ το προϊόν?
  Τέλος έχω βρει online ένα κουπόνι για έκπτωση 75$. Αυτό προκαλεί κάποιο πρόβλημα στον δικό σου σύνδεσμο στον οποίο παρέχετε καλύτερη ασφάλεια?

  Σε ευχαριστώ για όποια βοήθεια :)

  1. Καλησπέρα φίλε μου!
   Επέλεξε την δοκιμασμένη λύση, δηλαδή αποθήκη CN και Priority Direct Mail. Όσο για το κουπόνι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Μπες πρώτα από το link του οδηγού στο Banggood και μετά βάλε κανονικά οπουδήποτε κουπόνι έχεις βρει και θα καταχωρηθεί σαν παραγγελία μέσω του TechValue.gr και θα είσαι κομπλέ ;)
   Το PayPal σου διασφαλίζει σχεδόν τα πάντα. Για παράδειγμα αν το πακέτο χαθεί στη διαδρομή ή δεν το στείλουν ποτέ το PayPal επεμβαίνει και σε αποζημιώνει 100%. Όλα αυτά φαίνονται από το tracking number. Το Banggood είναι το πιο αξιόπιστο κατάστημα που έχω δοκιμάσει από Κίνα.
   Καλές αγορές!

 215. Καλημέρα Μανώλη,

  Αρχικά ένα μεγάλο μπράβο για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις. Βοηθάς πολύ κόσμο με τις αγορές του και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
  Μια πολύ γρήγορη ερώτηση. Θέλω να πάρω ένα κινητό γύρω στα 300 €. Σκέφτομαι να παραγγείλω το Xiaomi Mi 9 SE 6/64 EU που με το κουπόνι σου είναι στα 279€. Αξίζει το κινητό ή να περιμένω 1-2 μήνες μήπως πέσει λίγο το μεγάλο Mi 9? Έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις στη τιμή αυτή?
  Ευχαριστώ καλή συνέχεια!!!

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ! :)
   Το Mi 9 SE στα 280€ που κοστίζει τώρα με κουπόνι είναι πάρα πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν θες κάτι σε φυσιολογικό μέγεθος είναι μονόδρομος σαν Value For Money. Αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος τότε μπορείς να πας και Mi 9 εννοείται, αλλά κάτω από 300€ δεν νομίζω να πέσει φέτος. Και το Mi 8 για να πέσει 300€ έπρεπε να ανακοινωθεί το Mi 9 πρώτα οπότε καταλαβαίνεις ;)
   Καλές αγορές!

 216. Καλησπερα Μανωλη

  Θελω να αγορασω απο banggood ενα smartwatch.Κοστιζει 42 ευρω και βαρος δεν εχω ιδεα.Παω με Priority Direct Mail και δεν εχουμε θεμα με τελωνειο ή καπως διαφορετικα ?
  Ευχαριστω

  1. Καλησπέρα,
   Από την στιγμή που σου δίνει την επιλογή για Priority Direct Mail είσαι καθαρός. Σε πράγματα πάνω από 2 κιλά έτσι κι αλλιώς δεν εμφανίζει αυτή τη μέθοδο αποστολής καθόλου. ;)
   Καλές αγορές!

 217. Αγαπητέ Μανώλη Γεια σας και Χρόνια Πολλά
  Είμαι εντελώς άσχετη με τα θέματα αυτά… αλλά διαβάζοντας τον οδηγό σας και άλλες αναρτήσεις σας, σκέφτηκα να αγοράσω κάποιο αντικείμενο από το Aliexpress (δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στο Banggood) που μού αρέσει πολύ, αλλά μέχρι τώρα δίσταζα να το κάνω. H τιμή του είναι 21,94 ευρώ, δεν έχει έξοδα αποστολής (με China post) και δεν γνωρίζω το βάρος του αντικειμένου. Ξέρετε εάν θα πληρώσω τελωνείο κλπ φόρους? Και πώς μπορώ να αποδείξω ότι η τιμή του είναι κάτω από 22 ευρώ?
  Και μια γενική ερώτηση. Γνωρίζετε εάν λόγω των capital controls μπορούμε να κάνουμε αγορές από τρίτες χώρες όπως η Κίνα με τη χρήση Χρεωστικής Κάρτας? Έχετε κάποια συμβουλή σ΄αυτό ?

  Ευχαριστώ πολύ
  Leona Marian

  1. Ευχαριστώ, χρόνια πολλά με αγάπη και υγεία! Τα Capital Controls δεν παίζουν κανέναν ρόλο στις online αγορές, δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Εφόσον κοστίζει κάτω από 22€ μπορείτε να αγοράσετε άφοβα, δεν θα πληρώσετε τελωνείο ή κάτι άλλο. Απλά να γνωρίζετε ότι με China Post μπορεί να κάνει από 20 μέρες έως 3 μήνες στη χειρότερη. Καλές αγορές! :)

 218. γεια σου Μανωλη. Ευχαριστουμε κατ’αρχας για τις πληροφοριες που μας παρεχεις. Θελω να παρω μια μπαταρια για το drone FIMI X8 SE απο banggood. Ο μονος διαθεσιμος τροπος αποστολης ειναι το Air parcel register αλλα αφου εχει tariff insurance θα μου επιστρεψουν τα χρηματα αν πληρωσω τελωνειο. Ποσο καιρο κανουν να ερθουν με το συγκεκριμενο τροπο αποστολης και επισης στελνουν τετοιου τυπου μπαταριες στην Ελλαδα; Μηπως να τους ρωτησω πρωτα στο live chat αν μπορουν να στειλουν; πριν κανα 3μηνο πηγα να παρω μπαταρια για αλλο drone και δε μπορουσαν να τη στειλουν.

  κατι ακομη. απο Aliexpress υπαρχει καποιος τροπος για αποφυγη τελωνειου; η μπαταρια κοστιζει καπου στα 80 ευρω. ποσα χρηματα θα πληρωσω αν περασει τελωνειο γι’αυτο το ποσο; την εχουν περιπου 12 ευρω πιο φθηνη σε σχεση με το banggood.

  1. Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ! Έχω παραγγείλει κι γω μπαταρίες και PowerBank με Air Parcel από Banggood και δεν πέρασαν τελωνείο και ήρθαν γρήγορα όπως με Priority Direct Mail. Απλά δεν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα περάσει, υπάρχει ρίσκο. Γενικά με μπαταρίες και είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου υπάρχει θέμα και μερικές φορές δεν στέλνουν. Με τις μπαταρίες έχουν δημιουργηθεί ατυχήματα σε πτήσεις από έκρηξη και είναι επιφυλακτικοί, αλλά δεν έχω καταλάβει με ποια κριτήρια τις απορρίπτουν ή όχι.
   Καλές αγορές :)

 219. Καλησπέρα.

  Για το ηλεκτρονικό κατάστημα cafago και τους τρόπους αποστολής γνωρίζουμε κάτι; Υπάρχει κάποια ασφαλής μέθοδος αποστολής; Έχει μια επιλογή “Duty Free Shipping” για την οποία το κατάστημα ισχυρίζεται, ότι δεν έχει τελωνειακές επιβαρύνσεις.

  Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες;

  1. Καλησπέρα, δεν γνωρίζω για το Cafago να σου πω, αλλά αν έχει καλές τιμές και είναι αξιόπιστο θα το ψάξω. Πάντως τα πιο πολλά καταστήματα που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο απλά σου πληρώνουν το τελωνείο αν περάσει, το οποίο είναι ταλαιπωρία, δεν το προτείνω.

 220. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΙΣΙΣΑ ΑΠΟ ALI EXPRESS ENA ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΞΙΑΣ 155 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ CHINA POST ME 5$ AΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΕΤΙΚΕΤΑ
  ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ?

  1. Μόνος σου το είπες, πέρασε τελωνείο κανονικά…
   Καταρχήν αυτό που έκανε ο πωλητής με την αξία του αντικειμένου είναι παράνομο. Ο μόνος λόγος που δεν σου ζήτησαν απόδειξη πληρωμής για να σε χρεώσουν δασμούς ΦΠΑ κτλ είναι γιατί το πακέτο σου είχε μικρό μέγεθος και “ξεγέλασες” το τελωνείο, οπότε και πίστεψαν ότι ίσως να κοστίζει 5$.
   Αυτός ο οδηγός δημιουργήθηκε για αποφυγή τελωνείου νόμιμα και με επιτυχία 100%. Αυτός που έκανες εσύ είχε ρίσκο, απλά ήσουν τυχερός. Επίσης δημιουργείς σύγχυση και παραπληροφόρηση στους αναγνώστες όπως εκατοντάδες άλλοι σαν και σένα που δεν γνωρίζουν… Το NL Post από μόνο του δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει τελωνείο το αντικείμενο.

 221. Καλημέρα Μανώλη και σε ευχαριστώ για τον οδηγό. Μήπως γνωρίζεις τι παίζει με την επιλογή EU Priority Line στο Bangood; Αν περνάει τελωνείο δηλάδη.

  Επίσης αν η αγορά δεν γίνει μέσω paypal, αλλά με πιστωτική αυτό αλλάζει κάτι;

  1. Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ! Το EU Priority Line είναι νέα μέθοδος αποστολής και όπως υποστηρίζει το Banggood είναι ιδανική για αντικείμενα πάνω από 2 κιλά που το Priority Direct Mail δεν υποστηρίζει και δεν περνάει τελωνείο.

   Προσωπικά όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ για το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου αποστολής, θα πρέπει να πάρεις το ρίσκο εσύ. Θα πρέπει να κάνω τουλάχιστον 50 παραγγελίες με το EU Priority Line ώστε να βεβαιωθώ 100% ότι δεν περνάει τελωνείο και μετά να το προτείνω και σε εσάς, να το αναφέρω στον οδηγό κτλ.

 222. Καλησπέρα. Καλός ο οδηγός, θεωρώ παραπλάνηση το να εισερχόμαστε “μόνο από το τάδε λινκ”. Γράφεις κάπου ότι είναι affiliate; Όχι ότι με πειράζει αλλά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα αν μπούμε από το λινκ που μας δίνεις, ή αν γράψουμε στο google το τάδε πράγμα και το πάρουμε.
  Φιλικά, αλλά καλό θα ήταν να ενημερώσεις τον κόσμο που σε διαβάζει τι σημαίνει το να μπαίνουμε από το link που τονίζεις ότι είναι απαραίτητο να κλικάρουμε πριν αγοράσουμε.

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ για το σχόλιο. Θα απαντήσω με ειλικρίνεια όπως κάνω πάντα. Είσαι κακοπροαίρετος. Τα links ναι είναι Affiliate, αλλά δεν θα βοηθήσει μία τέτοια αναφορά κανέναν σε έναν οδηγό που δημιουργήθηκε για αποφυγή τελωνείου.
   Έχω επέμβει προσωπικά για να βοηθήσω άπειρους χρήστες που ακολούθησαν αυτόν τον οδηγό για να πάρουν αποζημίωση τελωνείου από το GearBest όταν είχε πρόβλημα και δεκάδες φορές για να στείλουν πιο γρήγορα παραγγελίες που αφορούσαν νέα μοντέλα Xiaomi στο Banggood και να δίνουν πιο μεγάλη προτεραιότητα στις παραγγελίες που γίνονται από αυτόν τον οδηγό.
   Οπότε το να κάνει ο κόσμος τις αγορές του από τα link που προτείνω είναι μόνο για το δικό του καλό και μία έξτρα δικλίδα ασφαλείας.

  2. Καλησπερα.
   Ειναι η πρωτη φορα που γραφω εδω,αλλα θελω να πω την γνωμη μου σχετικα με το σχολιο σου.
   Εγω τελειως ασχετος με αγορες απο Κινα,πετυχα χαζευοντας στο ιντερνετ το Bankgood.Ειδα διαφορα γκατζετακια σε καλες τιμες που ειτε δεν τα εβρισκα Ελλαδα ειτε πολυ ακριβα για τα δικα μου δεδομενα και αρχισα να ψαχνομαι πως μπορω να τα αγορασω απο εκει και χωρις να πληρωσω τελωνειο,ωσπου επεσα σε αυτο το site.
   Ακολουθησα τις οδηγιες (χωρις ομως να εχω μπει απο το λινκ του site) και καταφερα να αγορασω το πρωτο μου αντικειμενο και σε 15 μερες ηρθε σπιτι μου.
   Μετα σκεφτηκα οτι ο ανθρωπος που εχει γραψει αυτον τον οδηγο και ειναι σε επαφη με το Bankgood,για να βρισκουν τροπους αποστολης των προιοντων,γιατι να μην εχει και καποιο κερδος; αφου και εμενα με βοηθησε να αγορασω αυτα που ηθελα και δεν μου στοιχιζει κατι επιπλεον και γιατι ενα νεο Ελληνοπουλο να μην εχει κερδος απο αυτο που θα αγοραζα ετσι κι αλλιως;
   Αλλωστε ακομα και στο youtube οταν σου δειχνουν ενα πριον σου βαζουν λινκ αλλα και ολοι οι οδηγοι αγορων απο Κινα αυτο κανουν.
   Ετσι ολες οι επομενες αγορες,περιπου 10 ψιλοπραματα,τις εκανα απο λινκ του.
   Επειδη ξερω τους Κινεζους,αν προκυψει ενα προβλημα οι Κινεζοι θα κανουν τον Κινεζο σε εσενα,αντιθετα ομως για ενα συνεργατης τους θα κανουν τα παντα ειτε ειναι μικρος ειτε ειναι μεγαλος συνεργατη τους.
   Δινουν πολυ σημασια σε αυτο και ετσι καταφεραν να εξαπλωθουν.
   Το οτι αναφερει “μόνο από το τάδε λινκ” δεν νομιζω οτι το εκανε για παραπλανηση.Απλα και αυτος θα εχει κερδος αλλα και εμεις μια βοηθεια απο καποιον που ξερει περισσοτερα για αγορες εξωτερικου σε τυχον προβλημα.
   Αυτος που το κατεχει απο μονος του δεν θα μπει να ψαξει στο google οπως εγω “αγορες απο Κινα” και να πεσω σε αυτο το σιτε,θα ψωνισει κατευθειαν,αλλα οταν του παρουσιαστει προβλημα θα το κανει….

   Φιλικα Νικος

 223. καλημέρα, έγινε 13/03/19 αγορά από gearbest κινητό τηλ. με μέθοδο Netherlands Registered (PDM) κ ζητήθηκε απόδειξη αγοράς από το τελωνείο. για κάποιο λόγο πέρασε τελωνείο! στέλνω την απόδειξη αγοράς κ όπου ήταν κ ο κωδικός του προϊόντος κ μπορούσες εύκολα να δεις ότι έχει ξεκινήσεις από Ολλανδία ήρθε Αθήνα κ μετά Θεσσαλονίκη. έχω τελικά μνμ στο κινητό ότι έφτασε στα ΕΛΤΑ κ γράφει “αντικαταβολή 41,55″… κάτι πήγε λάθος στην πορεία αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι…

  1. Καλημέρα, μόνο αν είχες ακολουθήσει αυτόν τον οδηγό στείλε μου αριθμό παραγγελίας και tracking για να το κοιτάξω με το GearBest. Με PDM που λένε και οι ίδιοι ότι δεν περνάει τελωνείο δικαιούσαι αποζημίωση τελωνείου. ;)

 224. Καλημερα θελω να παραγγειλω κινητο απο gearbest 85euro .Μου δινει στο check out :Netherlands Registered(PDM) -Priority Line επιλογη μονο. Να προχωρησω αφοβα η θα μου ερθει η λυπητερη αργοτερα ;
  Ευχαριστω εκ των προτερων.

  1. Καλησπέρα, για κινητά και γενικά για μικρά πράγματα κάτω από 2 κιλά να ακολουθήσεις τον οδηγό του Banggood, το PDM είναι ότι καλύτερο και το BG πολλές φορές έχει τις καλύτερες τιμές.
   Παρακαλώ και καλές αγορές!

 225. Καλησπερα θελω να αγορασω απο gearbest δεμα ανω των 22 ευρω και απ οτι βλεπω καλυτερα να μην επιλεξω belgium registered. Με το priority line του gearbest πιο αναλυτικα priority direct mail ειναι σιγουρο 100% πως δεν περναει τελωνειο σαν το priority direct mail του bangood ή υπαρχει ρισκο?

  1. Εκανα την παραγγελια και μου εβαλαν ως τροπο αποστολης Netherlands Post Registered DDP αλλα τους ειπα να τον αλλαξουν σε Netherlands Registered PDM για λιγοτερες πιθανοτητες να περασει τελωνειο καλα εκανα?

 226. Γεια σου Μανώλη, συγχαρητήρια για αυτόν τον πετυχημένο οδηγό.

  Αν παρουσιαστεί κάποια βλάβη σε κάποιο κινητό που παραγγείλαμε, σε τι ενέργειες πρέπει να προβούμε; Υπάρχει κάποια εγγύηση;

 227. Καλησπερα μολις εκανα μια αγορα Netherlands registered, υπαρχει περιπτωση να περάσει τελωνειο?

  1. Καλησπέρα, ναι υπάρχει μία μικρή περίπτωση να περάσει. Μην ξεχνάς να ακολουθείς τον οδηγό για όλες τις αγορές σου από GearBest και Banggood.

 228. καλημερα!θα ηθελα να μ πεις απο ποιο site να αγορασω το xiaomi mi drone 4k ?

  1. Καλησπέρα, καλύτερη λύση για τέτοιου μεγέθους αντικείμενα είναι το GearBest με EU Priority Line. Καλές αγορές! :)

 229. Καλημέρα και απο μένα,

  έκανα την αγορά από bangood, ακολουθήσα τις οδηγίες και όλα κομπλέ. Μόλις έφτασαν. Η αγορά έγινε 21/03 και έφτασε 02/04. Επίσης να ενημέρωσω σε περιπτώση που ενδιαφέρεται κάποιος, ότι αγόρασα 2 συσκευές μαζί.

  Καλή συνέχεια και ευχαρίστω

  δ.

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη :)
   Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τον οδηγό για όλες τις αγορές σας από Banggood, ώστε να με βοηθάτε να τον κρατάω ενημερωμένο!
   Καλή συνέχεια!
   Παρακαλώ

 230. Καλησπέρα!! Θα ήθελα την βοήθειά σου!!. θέλω να παραγγείλω το xiaomi redmi note 7 gold, από το gearbest. Δεν έχω παραγγείλει ποτέ απο εξωτερικό και είμαι λίγο επιφυλακτική. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο? Είναι ασφελές το κατάστημα? Τι μου προτείνεις? Να προχωρήσω στην παραγγελία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Καλύτερα να το πάρεις από Banggood που είναι πιο σίγουρη λύση και πιο εύκολο για αρχάριους. Πρόσεχε ώστε να πάρεις Global Version, και ακολούθησε τον οδηγό. Καλές αγορές!

 231. Καλησπέρα, 2 δέματα και εγώ από gearbest με Belgium Post (registered), το ένα σταμάτησε τελωνείο, το άλλο όχι (μέσα Μαρτίου). Με μια πρώτη επαφή με gearbest έλαβα την τυποποιημένη απάντηση που ανέφεραν και άλλοι χρήστες – δεν έχω κάνει το πλήρες αίτημα καθώς δεν παράλαβα το δέμα ακόμα. Έφαγε 15+ ΦΠΑ. Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι όταν ζήτησα χωριστή απόδειξη από το gearbest με την κάθε αποστολή (ήταν μια παραγγελία σε 2 αποστολές) έλαβα αρνητική απάντηση. Πάλι καλά το τελωνείο δέχτηκε την αιτιολόγηση μου και με χρέωσε μόνο για τη μία αποστολή!

  1. Καλησπέρα, πάλι καλά. Το Belgium Register πλέον περνάει τελωνείο πολλές φορές. Δεν είναι καθαρή μέθοδος, όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο, τόσο καιρό πέρναγαν ελεύθερα σχεδόν όλα τα Belgium Registred από παράληψη των ΕΛΤΑ. Για να είσαι σίγουρος Banggood με Priority Direct Mail που εκτελωνισμένο στην Ολλανδία από το κατάστημα και δεν περνάει τελωνείο γιατί είναι καθαρό Ευρωπαϊκό δέμα. Επίσης πλέον το GearBest δεν αποζημιώνει το τελωνείο.Μην ξεχνάς αν ακολουθείς τον οδηγό σε κάθε αγορά, με βοηθά να τον κρατάω ενημερωμένο. Καλές αγορές!

 232. μανωλη καλημερα σε σε ρωτησω εχω κανει 2 παραγγελειες απο αλι και στο τρακ εχει να γινει ενημερωσει απο 3 του μηνος ξερεις τι παζει????UR054477354CN RX450142912CN

  1. Καλησπέρα! Αυτά είναι απλά trackings, το οποίο σημαίνει πως θα παραδοθούν από 1 έως και 4 μήνες. Θέλουν σίγουρα 1 μήνα μέχρι να έρθουν Ελλάδα και άλλους 1 με 3 μήνες μέχρι να ξεκολλήσουν από το τελωνείο, ανεξαρτήτως αν θα πληρώσεις ή όχι.

  2. καλα ειναι κατω απο 22 ευρω δεν πιστευω να πληρωσω τελωνειο γενικα κλαφτα χαραλαμπε και πως να ξεχωρισω αυτα τα τρακιγκ απο τα κανονικα γιατι εχω ψωνισει πολλες φορες και κανουν κανα μηνα αυτο πρωτη φορα μου γινεται

  3. Δεν αργούν πάντα αυτά, αλλά μερικές φορές θέλει υπομονή. Αυτά που αργούν είναι συνήθως τα Free Shipping που προσφέρουν Banggood, Ebay, AliExpress κτλ. Αν θες να πάρεις κάτι πιο ακριβό από Κίνα χωρίς τελωνείο πάρε Banggood με Priority Direct Mail, θα κάνει περίπου 10 εργάσιμες αν έχει stock το προϊόν που θα επιλέξεις. Αυτά είναι τύπου Priority και έρχονται αεροπορικός και επίσης εκτελωνίζονται από το κατάστημα στην Ολλανδία (Ενδοκοινοτικά) οπότε δεν κολλάνε τελωνείο καθόλου. Καλές αγορές και μην ξεχνάς να ακολουθείς τον οδηγό ;)

 233. Μανώλη Καλησπέρα…
  Πολύ φοβάμαι ότι πλέον δε αποζημιώνουν, γτ εμενα με κατευθύνουν σε FAQ και σε ένα πίνακα με χρεώσεις στο Gearbest. Και στο chat μου απάντησαν ότι είναι ευθύνη του αγοραστή για το αν πληρώσει τελωνείο… Οπότε πακέτο

  1. Καλησπέρα! Ναι όντως, τους μίλησα και μου είπαν πως πλέον δεν πληρώνουν το τελωνείο από Belgium Registered. Όπως είπα και σε ένα προηγούμενο σχόλιο είναι κρίμα, αλλά ήταν μια μικρή “πολυτέλεια” να μας πληρώνουν το τελωνείο οι Κινέζοι. Όλο μπελάδες είναι το GearBest και όλο αλλάζουν μεθόδους αποστολής.

 234. Την πάτησα και εγώ με Belgium Registered (πριν διαβάσω τον οδηγό). Πλήρωσα το τελωνείο και έστειλα ticket τις αποδείξεις στο gearbest. Μέσα σε λίγα λεπτά μου έστειλαν το παρακάτω email άρνησης αποζημίωσης (αυτοματοποιημένο μάλλον).

  Thank you for contacting us. According to our website’s policy import taxes are solely customer’s responsibility.

  Please check this link: https://www.gearbest.com/about/terms-and-conditions.html

  Once placing an order with us customers agree to our terms and conditions.

  The shipper first pays the fee on your behalf, then asks you to pay once they deliver the package to you.
  Taxes are charged by the local Customs Office and country regulations are beyond our control.

  As it is the customer’s responsibility to pay these taxes to receive the parcel, we cannot provide any compensation in such cases.

  Thank you for your understanding.

  Best Regards,

  Gearbest Customer Service

  Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω, μήπως και αποζημιωθώ;

  1. Καλησπέρα! Δεν έχει σημασία τι λένε οι όροι, παλιά μας πληρώνανε το τελωνείο κανονικά όταν κάτι περνούσε με Belgium Registered. Μίλησα μαζί τους και μου είπαν όντως ότι πλέον δεν αποζημιώνουν δυστυχώς. Η αλήθεια είναι πως ήταν “πολυτέλεια” να μας πληρώνουν το τελωνείο. Πάει το παλιό καλό GearBest μου φαίνεται. Όχι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

 235. Greece Via Unregistered Air Mail με αυτή την επιλογή περνάει τελωνείο?

  1. Αν είναι κάτω από 22€ δεν θα περάσει, αλλά το θέμα είναι ότι πρόκειται για unregistered Κίνα το οποίο θέλει τουλάχιστον 1 μήνα να έρθει Ελλάδα και μετά το λιγότερο άλλον 1 μήνα μέχρι να ξεκολλήσει από τελωνείο για να περάσει ελεύθερο αν είναι κάτω από 22€. Αν το έχει το Banggood πάρτο με Priority Direct Mail.

 236. Καλησπέρα,
  μόλις παραγματοποίησα μια αγορά από το banggood ακολουθώντας τον οδηγό και επιλέγοντας Priority Direct Mail χωρίς shipping Insurance, εξοφλώντας με Paypal.
  Όταν πηγαίνω να δω την παραγγελία που εχω κάνει, εμφανίζει το παρακάτω:
  Shipping Method:Priority Air Mail
  Είναι φυσιολογικό;
  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!
   Ναι είναι απολύτως φυσιολογικό το Priority Direct Mail εμφανίζεται και ως Priority Air Mail στο σύστημα τους μετά την παραγγελία, είναι ακριβώς το ίδιο. Έχεις επιλέξει τη σωστή μέθοδο αποστολής. Περιμένω εντυπώσεις μόλις παραλάβεις ;)

 237. Καλησπέρα Μανώλη. Πρόσφατα εκανα μια αγορά μετα απο παρότρυνση φίλου για αγορά smartwatch απο gearbest και με shipping method Belgium Registered. Τον οδηγό σου τον διαβασα μεταγενέστερα επομένως δεν ακολούθησα το πρώτο βήμα του οδηγού. Εχω δει αρκετά σχόλια σχετικά με πακετα που κολλανε στο τελωνείο με την μέθοδο Belgium Reg.
  Που αναγράφεται οτι το gearbest υποχρεούται να μας πληρώσει το τελωνείο ?
  Και αν τελικά μας πληρώνει , ποια διαδικασια τηρείται?
  Αν ειναι να κολλανε ολα στο τελωνειο βλέπω να ειναι κ η τελευταια παραγγελια που κανω..

  1. Καλησπέρα! Το Belgium Registered του GB δεν είναι καθαρή μέθοδος αποστολής για αποφυγή τελωνείου και το tracking ξεκινάει από Κίνα, τόσο καιρό πέρναγαν όλα ελεύθερα από παράλειψη των ΕΛΤΑ. Πλέον όπως φαίνεται από τις 10 Μαρτίου 2019 και μετά περνάνε τελωνείο τα πιο πολλά Belgium Registered. Αφαιρέθηκε και από τον οδηγό.

   Το καλό είναι πως το GearBest αποζημιώνει σε τέτοια! Πληρώνεις κανονικά το τελωνείο, στέλνεις φωτογραφία την απόδειξη πληρωμής και σου στέλνουν όλο το ποσό μέσω PayPal. Κάνε login στο GB και άνοιξε ticket ή στείλε στην εξυπηρέτηση πελατών.

   Μην απελπίζεσαι, το Priority Direct Mail του Banggood είναι καθαρή αποστολή από Ευρωπαϊκή ένωση (ενδοκοινοτικό), ξεκινάει την πορεία του από Ολλανδία, δεν είναι εφικτό να περάσει τελωνείο. ;)

  2. Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την αναλυτική απάντηση.

 238. Παραγγελία απο Gearbest με Belgium registered μου έστειλαν μήνυμα να στείλω απόδειξη απο το τελωνείο πριν κάτι ημέρες. όχι Belgium Registered λοιπόν απο Gearbest!
  Πληρώνει τελικά το κόστος εκτελωνισμού το Gearbest ? Μας καλυπτει ?

  1. Καλησπέρα! Ναι το Belgium Registered του GB δεν είναι καθαρή μέθοδος αποστολής για αποφυγή τελωνείου και το tracking ξεκινάει από Κίνα, τόσο καιρό πέρναγαν όλα ελεύθερα από παράλειψη των ΕΛΤΑ. Πλέον όπως φαίνεται από τις 10 Μαρτίου 2019 και μετά περνάνε τελωνείο τα πιο πολλά Belgium Registered. Αφαιρέθηκε και από τον οδηγό.

   Το καλό είναι πως ναι το GearBest αποζημιώνει σε τέτοια! Πληρώνεις κανονικά το τελωνείο, στέλνεις φωτογραφία την απόδειξη πληρωμής και σου στέλνουν όλο το ποσό μέσω PayPal.

 239. Καλησπέρα Μάνο. Είμαι νέος χρήστης
  στο Gearbest και έχω κάνει δύο αγορές με τρόπο αποστολής Belgium Registered.

  https://gearbest.app.link/iH1VLe94XU με αριθμό παραγγελίας 19021200928409551170

  https://gearbest.app.link/4v3i2Oi5XU και αριθμό παραγγελίας 19031000928419041072

  Υπάρχει πιθανότητα να περάσουν από τελωνείο με Belgium Registered και αν ναι το κόστος του εκτελωνισμού το αναλαμβάνει η Gearbest?
  Ευχαριστώ.

 240. Καλησπέρα Μανώλη,
  εχω ήδη πάρει ένα κινητό με τη βοήθεια του οδηγού σου και τώρα θέλω να πάρω ένα ΝΟΚΙΑ Χ7.
  Μήπως υπάρχει κανένα κουπόνι;

  Ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα, για Nokia X7 ακόμα δεν έχει ανέβει κουπόνι, αλλά τα 250€ που κοστίζει η βασική έκδοση είναι καλή τιμή και αξίζει αν θες το stock android, updates, αλλά και την carl zeiss με OZO audio, αλλιώς και με PocoPhone μια χαρά θα είσαι.
   Παρακαλώ και καλές αγορές!

 241. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον πολύ αναλυτικό και κατατοπιστικό οδηγό. Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω καθώς γενικά διαβάζουμε σε φόρουμς ότι δεν στέλνουν μπαταρίες πλέον από Κίνα, αλλά όλο και συχνά πυκνά βλέπουμε ότι κάποιοι τα καταφέρνουν και παίρνουν. Ενδιαφέρομαι άμεσα για να πάρω μπαταρία Nohon BM 49 για το Mi Max (1). Εχουμε κανένα λινκ που να έχει πολύ καλές πιθανότητες να παραλαβουμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ!
   Ναι ακριβώς, PowerBanks και ότι έχει να κάνει με ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο δύσκολο να έρθουν Ελλάδα. Παρόλα αυτά έχω φέρει αρκετά PowerBanks από Banggood με μέθοδο αποστολής Air Parcel Register, απλά πρέπει να φροντίσεις να έχει κόστος κάτω από 22€ μαζί με τα έξοδα μεταφοράς. Χρησιμοποίησε και τους πόντους αν έχεις κάνει ξανά αγορές από εκεί να πέσει το κόστος.
   Παρακαλώ, καλές αγορές :)

 242. Καλησπερα!
  Θελω να κανω μια αγορα λαστιχων εκγυμνασης. Το προβλημα ειναι οτι βρισκω αυτα που θελω στη επιθυμητη τιμη μονο στο AliExpress.
  Το κοστος τους ειναι απο 4 εως 26€ με συνολικο κοστος 102€ και μεταφορικά 1€.
  Μονο το λαστιχο των 26€ ξεπερνα τα οριο. Θα ηταν καλη ιδεα να κανω πολλες διαφορετικες παραγγελιες;
  Επισης, υπαρχει και μια εναλλακτικη απο eBay αλλα κοστιζει 25€ περισσοτερο. Ποια θα ηταν η κινηση σου αναλογη περιπτωση;
  Σε ευχαριστω!

  1. Καλησπέρα!
   Μέχρι τα 22€, μαζί και τα μεταφορικά θα είσαι εντάξει, ακόμα και να περάσει τελωνείο στέλνεις απόδειξη πληρωμής και θα περάσει ελεύθερο. Απλά να έχεις υπόψιν πως ότι περνάει από τελωνείο μπορεί να κάνει από 1 έως και 4 μήνες να έρθει ανάλογα με τον “φόρτο εργασίας στο τελωνείο”.
   Παρακαλώ, καλές αγορές!

 243. Μανωλη καλησπερα
  παρηγγειλα απο το Gearbest ενα led light το οποιο ειχε 51 ευρω με τα εξοδα αποστολης εφτασε 55. ειχε επιλογη μονο απο Κινα, δεν υπηρχε ηδη σε αποθηκη της στην Ευρωπη. Αργησε να ερθει απο οτι εβλεπα στο tracking και αφου πηγε Βελγιο, Βρυξελλες μετα ηρθε Ελλαδα και εμεινε στο τελωνειο.
  Μου εστειλαν μηνυμα απο το τελωνειο, να πληρωσω εκτελωνισμο πηρα τηλ και εκανα τον κινεζο οτι εγω το εχω παραγγελει απο ευρωπαικο site. και μου ειπε αυτη αυτη που μιλησα στπ τηλ οτι σε περιπτωση που ερχεται απο τριτη χωρα πχ Κίνα και ας περναει μετα απο αποθηκη στην Ευρωπη το αντικειμενο εκτελωνιζεται, τωρα αυτο ισχυει???? καποια συμβουλη? γτ περιμενω να με παρουν τηλ

  1. Καλησπέρα! Ναι για το Belgium Registered του GB ισχύει αυτό που σου είπαν στα ΕΛΤΑ, δεν είναι καθαρή μέθοδος αποστολής για αποφυγή τελωνείου και το tracking ξεκινάει από Κίνα, τόσο καιρό πέρναγαν ελεύθερα από παράλειψη των ΕΛΤΑ. Πλέον όπως φαίνεται από τις 10 Μαρτίου 2019 και μετά περνάνε τελωνείο τα πιο πολλά Belgium Registered. Αφαιρέθηκε και από τον οδηγό.

   Το καλό είναι πως το GearBest αποζημιώνει σε τέτοια! Πληρώνεις κανονικά το τελωνείο, στέλνεις φωτογραφία την απόδειξη πληρωμής και σου στέλνουν όλο το πόσο.

 244. καλησπερα μανωλη θελω να αγορασω ενα ραδιοφωνο για το αμαξι εχει 250 ευρω απο αλι γραφουν εκει φρεε ταξ με dhl μεταφορα ξερεις περναει τελωνειο??? ευχαριστω

  1. Καλησπέρα :)
   Χμμ αν γράφουν free tax το πιο πιθανό είναι να πληρώνουν αυτοί το τελωνείο, αλλά οι πωλητές στο ali που το κάνουν αυτό είναι πραγματικά ελάχιστοι. Αν έχει καλές αξιολογήσεις ο πωλητής πολύ πιθανό να ισχύει, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ. Καλές αγορές, παρακαλώ.

  2. ευχαριστω πολυ μανωλη θα δω τι θα κανω εδω ελλαδα εχουν παρομοια ραδιο με υποδεστερα χαρακτιριστηκα στα ιδια λεφτα

 245. Καλημέρα Μάνο και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις για όλους μας!!! Ειμαι κάτοχος op6 και θα ήθελα να αγοράσω θήκη original.. Έχεις να μου προτείνεις κάποια δοκιμασμένα ανθεκτική;; Επίσης επειδή είδα και alli εκεί δε θα πληρώσω τελωνείο; Δηλαδή έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου γλιτώνεις λίγο στην τιμή τα σκας στο τελωνείο συγκριτικά με το να παραγγείλεις από το επίσημο 1+.com..
  Aν έχεις να μου προτείνεις κάτι με χαρά να αγοράσω μέσα από aff σου! Σε ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ! Έτσι, πόσο χαίρομαι να μου λένε “TechValuers” ότι έχουν OnePlus! Έχω 6T ;)
   Αν θες γερή κοιτά αυτήν, αλλά δεν την έχω δει από κοντά https://www.banggood.com/Universal-Armour-Shockproof-Soft-TPU-Hard-PC-Back-Cover-Protective-Case-with-Ring-Holder-for-Oneplus-6T-p-1419726.html
   Επίσης μια άλλη θήκη που βγαίνει για σχεδόν κάθε κινητό και έχω αγαπήσει αφού την είχα πάρει για 3 κινητά μου είναι αυτή: https://www.ebay.com/itm/For-OnePlus-6T-6-5-5T-Kickstand-Shockproof-Protective-Armor-Thin-Hard-Case-Cover/123095195728
   Ο λόγος που δεν την πήρα και για το OnePlus μου είναι γιατί πλέον προτιμάω θήκες με σιδερένιο “δαχτυλίδι” στη πλάτη για να πιάνουν μαγνητικά στις βάσεις μου σε αυτοκίνητο και γραφείο, βολεύει πολύ.
   Καλές αγορές! Όσο για το τελωνείο μη φοβάσαι, οτιδήποτε κάτω από 22€ δεν περνάει, απλά αν πάρεις και αυτή του ebay με free shipping μπορεί να κάνει να έρθει και 2 μήνες γιατί γίνεται χαμός στο τελωνείο, ενώ το Priority Direct Mail θα σου κατά 99% σε 10 με 15 μερούλες.
   Παρακαλώ

  1. Καλησπέρα όχι δεν υπάρχει τρόπος από geekbuying για να μην περάσει. Αλλά γιατί να πάρεις Note 7 κινέζικο; Πρέπει να περιμένεις να βγει κουπόνι στο Banggood για το Global Version αν σε ενδιαφέρει. Υπομονή, θα ανεβάσω κουπόνι μόλις γίνει διαθέσιμη η Global Version του Redmi Note 7 ;)

  2. το παρήγγειλα με Shipping Method: EU Priority Line
   και ήρθε χωρίς τελώνιο!! με κινέζικη rom όντως
   παίζει να βρούμε κάποια global να περάσω?

   Ευχαριστώ!!!

 246. Καλησπέρα προσπάθησα να αγοράσω ένα κινητό από Banggood μέσω paypal αλλά δεν την ολοκλήρωσα καθώς στην πληρωμή αντί για το priority direct mail που επιλέγω με πετάει στο air parcel register. Αν επιλέξω αυτή την επιλογή θα πληρώσω τελωνείο ή όχι; Από ό,τι κατάλαβα θα πρέπει να πληρώσω. Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

  1. Καλησπέρα, το air parcel register είναι άλλη μέθοδος αποστολής και μερικές φορές περνάει τελωνείο. Δε ξέρω τι εννοείς ότι σε πετάει σε air parcel register όταν επιλέγεις Priority Direct Mail πρώτη φορά το ακούω. Η μέθοδος αποστολής πρέπει να επιλεχτεί στο checkout όχι εκεί που φαίνεται το προϊόν αναλυτικά. Παρακαλώ

 247. Καλησπέρα, Μανώλη. Έκανα μια παραγγελία από Gearbest 8/2. 6 μικροπράγματα συνολικού βάρους περί τα 800 γραμμάρια και συνολικού κόστους περί τα 46E. Χρησιμοποίησα Belgium Registered. Με έκπληξη, διαπίστωσα σήμερα (27/2) στο tracking του ΕΛΤΑ ότι το πακέτο είναι Κ.Α.Τ. – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ. Παλαιότερες παραγγελίες μου με παρόμοιο κόστος και τον ίδιο τρόπο αποστολής (Belgium Registered) δεν πέρασαν καν από το τελωνείο.
  (1) Γνωρίζεις αν άλλαξε κάτι;
  (2) Είναι σίγουρο ότι θα πληρώσω το έξτρα κόστος εκτελωνισμού + ΦΠΑ;
  (3) Υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω (είμαι στην Κρήτη);

  Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  1. Καλησπέρα, μπορείς να μου στείλεις tracking να το κοιτάξω; Είχες ακολουθήσει τον οδηγό για να γίνει μέσω TechValue η παραγγελία; Αν πάντως περάσει τελωνείο το GearBest σε αποζημιώνει ;)
   Πάτα reply από πάνω για να απαντήσεις.
   Παρακαλώ

  2. Σε ευχαριστώ πολύ Μανώλη. Το οδηγό τον βρήκα τώρα τελευταία, οπότε η παραγγελία δεν πρόλαβε να γίνει μέσω του TechValue. Αν θες πάντως να το τσεκάρεις, το tracking number είναι RG926161490BE.

  3. Όντως έχεις δίκιο. Είναι πιθανό να μπήκε από λάθος τελωνείο και να βγει ελεύθερο, ανάλογα με το μέγεθος του πακέτου και το τι γράφει πάνω στην ετικέτα. Λογικά θα σου έχει έρθει sms που θα αναφέρει το σχετικό email του τελωνείου όπου πρέπει να στείλεις την απόδειξη πληρωμής για να δουν.
   Μερικές όμως φορές τα περνάνε έτσι τελωνείο χωρίς να ζητήσουν απόδειξη αγοράς. Αν όντως πληρώσεις τελωνείο μη ξεχάσεις να στείλεις στο GearBest για να στα δώσουν πίσω.

  4. Ναι δε το γλίτωσα το τελωνείο τελικά…
   Απλά αν παίζει να πάρω τα λεφτά του τελωνείου πίσω μήπως ξέρεις τη διαδικασία?
   Γιατί στην Gearbest γίνεται επικοινωνία με τυποποιημένες ερωτήσεις κ μηνύματα!!

 248. Καλησπέρα . Θέλω να παραγγείλω αυτό το κινητό από το banggood,NOKIA x6 5.8 inch 6GB 64GB Dual πλην όμως δεν αναφέρεται ως global έκδοση. Στις ερωτήσεις σχετικά με το κινήτό στο κάτω μέρος της σελίδας τους ,αναφέρεται πως το κινητό είναι κινέζικη έκδοση με global rom.
  Στο gearbest αντίστοιχα το ίδιο κινητό περίπου στην ίδια τιμή, στην αρχική του περιγραφή αναφέρεται πως έιναι η International version.
  Επειδή θα ήθελα να το παραγγείλω από το banggood όπως προτείνεις καλύτερα για κινητά, υπάρχει διαφορά μεταξύ τους?
  Και γενικότερα, θα έχω προβλημα με πιθανές ΟΤΑ updates όποιο και να επιλέξω.
  Σε ευχαριστώ για την έρευνα που έχει κάνει και την βοήθεια που προσφέρεις σε μας.

  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ :)
   Το Nokia X6 το έχω κάνει και review. Έρχεται με την Global ROM και παίρνει κανονικά όλες τις αναβαθμίσεις από την Nokia. Για την ακρίβεια έχει πάρει update και σε Android Pie 9.0! Μπορείς να το πάρεις άφοβα, είναι καλή επιλογή.
   Καλές αγορές! ;)

 249. Καλησπέρα, πρώτα απ’ ολα συγχαρητηρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε βοηθάτε πολύ όλους εμάς!!
  Θέλω να αγοράσω κινητό και είμαι ανάμεσα στο mi8 6/128 και στο 1+ 8/128.. Πρώτα απ’ όλα τι άποψη έχετε για αυτό το δίλημμα; Δηλαδή στην τιμή από κινεζομαγαζα (banggood) είναι κανά 35-40€ διαφορά.. Αξίζει πχ η οικονομική διαφορά υπέρ του oneplus;; Είμαι αρκετά μπερδεμένος! Έχετε άποψη για τα χαρακτηριστικά και των δύο;;;
  Επίσης πχ για το mi8 η τιμή είναι γύρω στα 340€ και από Ελλάδα είναι 40€ περίπου παραπάνω αξίζει να ρισκάρω από Κίνα ειδικά με όσα ακούγονται και γραφουν τα παιδιά εδώ για χαμένα πακέτα κλπ;;
  Τέλος καθώς αναμένεται η ανακοίνωση του Μi9 κρίνετε ότι αναμένεται μια σχετικη πτώση τιμής για το mi8 εφόσον θα αλλάξει σκυτάλη η mi σειρα;;; Ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας κούρασα με τα ερωτήματα μου!!!

  1. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
   Η απάντηση είναι ξεκάθαρα OnePlus αν δεν έχεις θέμα να δώσεις κάτι παραπάνω. Σαν σύνολο πάντα τα κινητά της OnePlus είναι καλύτερα από της Xiaomi. Τα χαμένα πακέτα που σχολιάζουν κάποια δεν είναι από tracking numbers του οδηγού, αλλά από άλλες μεθόδους αποστολής που δεν αναφέρονται καν σε αυτόν τον οδηγό. Τέλος, γι αυτό ακριβώς προτείνω PayPal γιατί στη περίπτωση που χαθεί βλέπουν από το tracking τι έχει γίνει και αποζημιώνουν 100% το ποσό. Για το Mi9 θα πρέπει να κάνει πολύ υπομονή, μέχρι να βγει η Global και να πέσει η τιμή σε λογικά επίπεδα θα περάσει σίγουρα μήνας.
   Καλές αγορές ;)

 250. Γεια σου Μανώλη.
  Σε ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για το άρθρο σου.Έχω ακολουθήσει όλη την διαδικασία για αγορά απο bangood ενος κινητού redminote 5. Απο 5 του Φλεβάρη η διαδικασία στο tracking έχει σκαλώσει στο Item in transit Europe Processing center, (η παραγγελία μέσω paypal έγινε 1 Φλεβάρη). Να ανησυχώ ή λόγω πρωτοχρονιάς τους υπάρχει αυτή η καθυστέρηση ???

  1. Καλησπέρα και παρακαλώ :)
   Όχι όχι έχουν ξεκολλήσει τα δέματα μας εδώ από Ιανουάριο. Συνεχίζει να είναι έτσι το tracking σου; Είχες ακολουθήσει τον οδηγό; Έγινε μέσω του TechValue κτλ;

 251. Είμαστε πάρα πολλοί, μιλάμε για εκατοντάδες κλεμμένα πακέτα, ίσως αν τους πιέζαμε μαζικά να έβγαινε κάτι, τουλάχιστον να μην έχουν τόσο θράσος ώστε να το ξανακάνουν!

 252. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνεις! Βοηθάς πολυ!! Είμαι και εγώ από αυτούς που παρήγγειλαν τέλος Νοέμβρη από banggood κινητό και το πακέτο μου έχει διαλύσει από 25/12 στο αεροδρόμιο! Σε ότι επικοινωνία είχα με live από banggood ήταν μια φίλε θα πάρεις άμεσα refund και σε δύο τρεις μέρες θα μπουν λεφτά κλπ, και μετά από δύο μέρες που ξαναμιλουσα εεεεε φίλε να πλήρωνες shipping insurance.. έχω πληρώσει φυσικά με paypal αλλά έχω προβληματιστεί μην κάνω καμιά γκάφα και χαθούν 350 euro από δική μου υπευθυνότητα.. Τι κανω;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. Καλησπέρα φίλε και σε ευχαριστώ πολύ! Άνοιξε PayPal Dispute να πάρεις τα χρήματα πίσω και στείλε μου Tracking Number να το ερευνήσω.
   Παρακαλώ!

 253. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνεις! Βοηθάς πολυ!! Είμαι και εγώ από αυτούς που παρήγγειλαν τέλος Νοέμβρη από banggood κινητό και το πακέτο μου έχει διαλύσει από 25/12 στο αεροδρόμιο! Σε ότι επικοινωνία είχα με live από banggood ήταν μια φίλε θα πάρεις άμεσα refund και σε δύο τρεις μέρες θα μπουν λεφτά κλπ, και μετά από δύο μέρες που ξαναμιλουσα εεεεε φίλε να πλήρωνες shipping insurance.. έχω πληρώσει φυσικά με paypal αλλά έχω προβληματιστεί μην κάνω καμιά γκάφα και χαθούν 350 euro από δική μου υπευθυνότητα.. Τι κανω;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 254. Καλημέρα, το ίδιο κ σε μένα. ΟΛΑ τα τελευταία πακέτα με tracking number τύπου UB*********YP δεν τα έχω πάρει. Δεν είναι τυχαίο μιας κ σ ‘αυτά τα πακέτα το tracking σταματάει με το που φεύγουν από Κίνα κ δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι έφτασαν Ελλάδα άρα υποψήφια για “εξαφάνιση”

 255. Καλησπέρα, έχω κι’ εγώ το ίδιο πρόβλημα με πολλά απλά πακέτα απο Aliexpress, το έψαξα και είδα ότι υπάρχει σοβαρό θέμα. Είμαστε πάρα πολλοί που δεν έχουμε λάβει καμία παραγγελία απο το Νοέμβριο μέχρι και 20 Δεκεμβρίου. Μετά από αυτή την χρονική περίοδο ό,τι έχω παραγγείλει έρχεται κανονικά. Σαν να υπάρχει μια “μαύρη τρύπα” σε ό,τι έχει μπει τελωνείο αυτό το διάστημα (μιλάμε πάντα για πακέτα χωρίς tracking number) Προσωπικά είναι η μόνη λογική εξήγηση που βρίσκω είναι αυτό που υπονόησε ο Κ. Αριστειδόπουλος πιο κάτω, οτι δηλαδή έχουν κλαπεί (προφανώς μαζικά). Ακόμα κι αν δεν το έχουν κάνει τελωνειακοί, έχουν νομική ευθύνη για την τύχη των αποστολών και σίγουρα θα κοιτάξουν να το καλύψουν. Έχει μιλήσει κανείς με τελωνείο;

 256. 1 ) Tracking details

  Expected delivery: December 09, 2018

  Tracking: UB492337407YP

  Carrier: YANWEN
  Latest update:

  Arrive at destination country post office
  Oct-22-18, 05:00 AM

  2) Tracking details

  Expected delivery: December 06, 2018

  Tracking: UB487736106YP

  Carrier: YANWEN
  Latest update:

  Arrive at destination country post office
  Oct-21-18, 04:00 AM

  3 )Tracking details

  Expected delivery: January 22, 2019

  Tracking: UB651715966YP

  Carrier: YANWEN
  Latest update:

  Arrive at destination country post office
  Dec-06-18, 01:00 AM

  Αυτα ειναι μερικα που δεν ηρθαν.

 257. Οτιδήποτε μπλέκει με τελωνείο στην Ελλάδα πλέον έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να χαθεί, δηλαδή να το κλέψουν.
  Έχω ήδη μαζέψει κάποια tracking numbers τα όποια χάθηκαν όταν μπήκαν Αθήνα και θα ανέβει σχετική είδηση με την κατάντια του τελωνείου στο αεροδρόμιο. Αν γνωρίζετε περισσότερα tracking numbers τα όποια φαίνεται ότι είχαν τελευταίο στίγμα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο και μετά δεν παραδόθηκαν αφήστε μήνυμα με το tracking να τα συμπεριλάβω ως αποδεικτικά στοιχεία στην είδηση.
  Υπενθυμίζω πως αυτά τα πακέτα που “χάθηκαν” δεν έχουν να κάνουν με τον οδηγό αφού δεν περνάνε καθόλου από τελωνείο οι μέθοδοι αποστολής του οδηγού, είναι ενδοκοινοτικά πακέτα.

 258. Οταν λες “από ότι τη στιγμή που μπλέκει με τελωνείο το οποίο έχει πρόβλημα υπάρχει θέμα…” τι εννοεις?

 259. Το ιδιο και γω.Απο 24 δεματακια πηρα μονο 10.Και οι αγορες εγιναν απο τελη Οκτωβριου.Δεν νομιζω πλεον οτι θα τα παρω.Υπαρχει περιπτωση να “χανονται”?

 260. Καλησπέρα. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τις παραγγελίες μου από το Aliexpress.com . Επικοινώνησα με τα EΛΤΑ και μου είπαν πως υπάρχει μεγάλος όγκος δεμάτων προς εκτελωνισμό. Αν μάθεις πως έχουν φτάσει τα δέματά σου Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 261. Δεν έχει σημασία και μία βίδα να παραγγείλεις από Κίνα θα περάσει τελωνείο κανονικά όπως προβλέπει ο νόμος, απλά θα δουν ότι είναι φθηνό και θα περάσει ελεύθερο χωρίς καμία χρέωση… από ότι τη στιγμή που μπλέκει με τελωνείο το οποίο έχει πρόβλημα υπάρχει θέμα…

 262. Μιλάω για πακέτα πολύ μικρά και μικρής αξίας για τα οποία δεν τίθεται θέμα τελωνίου…

 263. Καλησπέρα, ναι μου έχει τύχει και μένα τον τελευταίο καιρό να χαθεί δέμα από ebay. Τον Δεκέμβριο ειδικά έγινε χαμός με αυτά που έπρεπε να περάσουν από τελωνείο (ΕΛΤΑ). Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά καταλαβαίνεις…

  Παρόλα αυτά, οι μέθοδοι αποστολής που περιγράφονται στον οδηγό λειτουργούν κανονικά γιατί τα δέματα έρχονται από Ευρώπη και δεν σταματάνε καθόλου τελωνείο για να καθυστερήσουν ή χαθούν.

 264. Καλησπέρα φίλε Μανώλη έχω ένα πρόβλημα παρήγγειλα ένα κινητό από banggood στις 24/11/2018 στις 29/11 έγινε shipping και με τα πολλά έφτασε Ελλάδα 25/12/2018 (έχω μιλήσει πάνω από 10 φορές με το bg και μου λένε υπομονή,στις 60 μέρες θα πάρεις επιστροφή!) από τότε δεν κουνήθηκε παίρνω στα ΕΛΤΑ και μου λενε ότι δεν υπάρχει στο σάκο μέσα αυτός ο αριθμός αποστολής ότι μπορεί να χάθηκε και αλλα τέτοια. Έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο??? Μίλησα ξανά με bg είπαν θα μου κάνουν επιστροφή χρημάτων σε 4 εργάσιμες τους εμπιστευόμαστε η να στείλω στο paypal?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σορρυ για το κατεβατο. Order number 57717245

  1. Καλησπέρα φίλε μου, δε πειράζει σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όπως είπες και εσύ είναι αρκετά σημαντικό το ότι δε θα χάσεις χρήματα ότι και να έγινε με το πακέτο, αφού πολύ σωστά πλήρωσες με PayPal.
   Αυτό ναι έχει ξαναγίνει ακριβώς ίδια περίοδο πέρυσι (2017), δηλαδή τα Χριστούγεννα που οι αποστολές και ο όγκος εργασίας στα ΕΛΤΑ τετραπλασιάζονται. Είσαι ο δεύτερος που χάνει πακέτο εκείνη την ημέρα (24-25 Δεκεμβρίου). Επίσης δεν είχες ακολουθήσει το πρώτο βήμα του οδηγού, δεν βλέπω τη παραγγελία σου στο σύστημα.
   Κίνησε τη διαδικασία μέσω PayPal και κάνε ξανά τη παραγγελία μόλις πάρεις τα χρήματα πίσω, δεν φταίει το Banggood που τα ΕΛΤΑ…
   Παρακαλώ, ότι άλλο θες στείλε :)

 265. Μανώλη καλησπέρα,
  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μπαταρία για το MacBook air 13 (mid 2013, A1496).
  Υπάρχει κάτι το αξιόπιστο να μου προτείνεις (χωρίς τελωνείο)?
  Σε ευχαριστώ πολύ.
  Αχ.

 266. Μανώλη καλημέρα,
  Πρόσφατα (7-1-19) έκανα αγορά μέσω bangood, ένα mi 8. Το θέμα είναι ότι από τις 11-1 μέχρι και σήμερα 29-1 το δέμα έχει μείνει σταθερό στο “your item is pre-adviced”. Αυτό θεωρείται νορμάλ ή θα έρθει, αν έρθει, μαζί με την Ανάσταση. Η αγορά έγινε με pay pal και όλες τις “σωστές” επιλογές τσεκαρισμένες.
  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα, το βήμα 1 που είναι βασικό δεν έχει εφαρμοστεί με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω τη παραγγελία στο σύστημα για να μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω. Δεν έχει πουληθεί Xiaomi Mi 8 από τον οδηγό από 6-1-2019 έως και 8-1-2019 που κοίταξα.
   Παρακαλώ

  2. Ευχαριστώ για την απάντηση, ο κωδικός για το tracking είναι LX600884705NL. Αυτό μπορεί να βοηθήσει καθόλου;
   Ευχαριστώ πολύ.

  3. Μανώλη καλημέρα,
   Παρήγγειλα πριν 15 μέρες από το banggood ένα ,voyo i8,ένα πληκτρολόγιο και μια θήκη. Μου στείλανε απάντηση ότι είναι out of stock. Μίλησα μαζί τους στο chat και μου είπανε ότι θα μου το στειλουν στις 28/01/19. Δεν μου στείλανε χτες/σήμερα κάποιο email που να λέει ότι εφυγε. Θα πρέπει να ανησυχω,θα πρέπει να κάνω refunds?? Είναι η 1 η φορά που παραγγέλνω από Κίνα…μφχ Βασίλης

 267. Καλημερα. Σκεφτομαι να αγορασω καποια πραγματα για την μηχανη μου απο Bangood. Οι διαθεσιμες επιλογες αποστολης ειναι οι εξης:
  Standard Shipping
  Air Parcel Register
  Expedited Shipping Service
  EMS Express Mail Service
  Ποια να προτιμησω για να μην εχω θεμα με τελωνειο? Ευχαριστω πολυ.

  1. Καλησπέρα, δυστυχώς για το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν υπάρχει σίγουρη μέθοδος αποστολής για να μην περάσει τελωνείο 100%. Αν κοστίζει κάτω από 22€ μαζί και με τα έξοδα μεταφοράς μπορείς να επιλέξεις Air Parcel Register και δεν θα περάσει σίγουρα.
   Επειδή όμως έχω δοκιμάσει πολλές φορές το Air Parcel Register, αν αυτό που θες ζυγίζει κάτω από 2 κιλά και είναι σε αποθήκη της Κίνας, το πιο πιθανό είναι να το στείλουν με Belgium Post και να μην περάσει τελωνείο έτσι κι αλλιώς, απλά δεν είναι standar και γι’ αυτό δεν τον αναφέρω στον οδηγό.
   Καλές αγορές! ;)

  2. Μανώλη καλημερα και σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Το δεμα που θελω απο Bangood κοστιζει 90€ και εχω μονο αυτες τις επιλογες διαθεσιμες.
   Standard Shipping
   Air Parcel Register
   Expedited Shipping Service
   EMS Express Mail Service
   Εαν επιλεξω να εχει tariff insurance θα εχω προβλημα? Επισης μπορω να τους πω να το στειλουν μονο με Belgium Post?

 268. Καλησπέρα αγόρασα απο banggood ένα πληκτρολόγιο 90 ευρώ περίπου και έρχεται με Priority Air Mail υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο?

  1. Καλησπέρα, όπως απάντησε και ο διαβασμένος φίλος από πάνω, όχι δεν θα περάσει, είσαι εντάξει.
   Τον οδηγό να ακολουθείς άλλη φορά ;)

 269. Καλησπέρα! Στο προιον που θελω να αγορασω από Gearbest μου δινει τις εξης επιλογες μεταξυ αλλων (στο check out):

  1) Belgium/Netherlands/Sweeden (unregistered Air Mail) και
  2) Sweeden/Belgium (registered Air Mail).

  Τι να προτιμισω για να αποφύγω σιγουρα τελωνεια και να ρθει και οσο το δυνατον πιο γρηγορα?

  1. Καλησπέρα! Επέλεξε Belgium Registered για να έρθει γρήγορα και να μην περάσει τελωνείο.
   Καλές αγορές ;)

 270. Καλησπέρα Μανώλη,
  παρήγγειλα από bang good το mi note 3 ακολουθώντας τις οδηγίες σου για αποφυγή τελωνείου και το κινητό έφτασε γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Το κουτί του κινητού ωστόσο δεν ήταν σφραγισμένο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Τα περιεχόμενα βέβαια φαίνονταν ολοκαίνουρια και δεν πρόσεξα κάτι άλλο ύποπτο αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κατά τη γνώμη και την εμπειρία σου υπάρχει περίπτωση το κινητό να μην ήταν καινούργιο. Σε όσα unboxing videos είδα στο youtube τα κουτιά είτε βρίσκονταν σε ζελατίνα είτε είχαν δύο ταινίες ασφάλειας.
  Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη :)
   Έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον αν έπρεπε να περάσουν Global ROM ή όχι. Το Mi Note 3 όταν είχε κυκλοφορήσει αρχικά δεν υπήρχε Global ROM οπότε τα έστελναν σφραγισμένα. Μετά όμως από 3-4 μήνες βγάλανε Global ROM οπότε Banggod και GearBest τα άνοιγαν για να περάσουν Global ROM. Αν θέλεις την επόμενη φορά να σου έρθει 100% σφραγισμένο επέλεξε Global Version Xiaomi γιατί το Mi Note 3 δεν έχει Global Version να έρχεται από το εργοστάσιο έτοιμο, παρά μόνο GLobal ROM και “Κινέζικη” έκδοση.
   Παρακαλώ :)

 271. Γεια σου Μανώλη. Παρήγγειλα πριν λίγο από bamggood μια action camera αξίας 140ευρώ, έψαξα να βρω κάπου την μέθοδο αποστολής Direct priority mail αλλά αντ αυτού βρήκα μόνο την direct air mail θα έχω επιπτώσεις στο τελωνείο ή είναι το ίδιο με το DPM? το ρωτάω αν είναι να ακυρώσω την παραγγελία.. Ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα, όχι δεν θα έχεις θέμα είναι το ίδιο. Μετά τη παραγγελία στο σύστημα τους το Priority Direct Mail εμφανίζεται και ως Priority Air Mail είναι το ίδιο. Μην ξεχνάς να ακολουθείς τον οδηγό για τις επόμενες αγορές σου! Παρακαλώ :)

 272. Μανώλη καλημέρα,
  Πρόσφατα έκανα αγορά μέσω bangood- mi 8- και έβαλα priority direct mail, το οποίο τώρα μου το βγάζει priority air mail. Έχω πληρώσει με visa και όχι με paypal, παίζει κάποιο ρόλο; γιατί έχει αναφερθεί πιο πάνω; Επίσης δεν έχω βάλει κανένα από τα insurances που μου πρότεινε-ούτε tarif ούτε shipping.
  Ευχαριστώ
  Θοδωρής

  1. Καλησπέρα Θοδωρή, με την μέθοδο αποστολής δεν θα έχεις πρόβλημα είναι η σωστή, απλά μετά την παραγγελία στο σύστημα τους το Priority Direct Mail φαίνεται και ως Priority Air Mail, είναι το ίδιο.
   Το PayPal θα σε αποζημίωνε αν για παράδειγμα το δέμα χανόταν στο δρόμο, ενώ τώρα που πλήρωσες με visa αν χαθεί το πιο πιθανό είναι να μην πάρεις τίποτα δυστυχώς. Δεν έβαλες ούτε tarif ούτε shipping insurance, οπότε σου εύχομαι απλά να παραλάβεις με το καλό…!

 273. Καλησπερα, εχω διαβάσει τα πάντα εδώ αλλα έχω μπερδευτεί.
  θέλω να αγοράσω απο gearbest τα hono flypods τα οποια κοστίζουν 105€ και γράφει απο HK. εχει 2 επιλογές, netherlands registered pdm & belgium registered,τελικα τι επιλεγω για αποφυγη τελωνειου? επισης το shipping guarantee παιζει καποιο ρολο σε αυτο?

  1. Καλησπέρα, και οι δυο μέθοδοι αποστολής δεν περνάνε τελωνείο, αλλά καλύτερα να επιλέξεις το Belgium Registered που είναι πιο παλιά μέθοδος και δεν θα περάσει τελωνείο. Shipping guarantee όχι μη βάλεις, τζάμπα λεφτά, πλήρωσε με PayPal και θα είσαι εντάξει. Για το βάρος μην αγχώνεσαι, ενδεικτικά το αναφέρω στον οδηγό, αν υπάρχει η σωστή μέθοδος αποστολής δεν θα έχεις πρόβλημα με τελωνείο. Καλές αγορές

 274. Γεια σου Μανώλη.
  Εχω κάνει μια παραγγελία για δύο θήκες tablet από alliexpress από τον Νοέμβριο.Απο 30/12 γράφει στο elta tracking ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ – ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Σε 4 μέρες είναι η καταληκτικη ημερομηνία. Εχεις καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Το κοστος ηταν κάτω απο 20 ευρώ.

  1. Καλησπέρα! Εφόσον ήταν 2 θήκες δεν θα έχεις θέμα, είναι και μικρές και ελαφριές. Αν το τελωνείο ζητήσει απόδειξη πληρωμής στείλε και θα το περάσουν κανονικά ελεύθερο. Οτιδήποτε κάτω από 22€ δεν περνάει τελωνείο.

 275. Αγορασα το oneplus 6 απο banggood με priority direct mail. Μου εδωσαν κανονικα κωδικο LX1111111111NL o οποίος εμφανίζεται τώρα μόνο στο site της Flyt Express η οποία γράφει Item Received Europe Processing Center. Πως είναι δυνατόν να είναι ευρώπη αν το αγόρασα προχτές;; Μήπως απλά λέει ότι να ναι το tracking?

  1. Αν όταν έγινε η παραγγελία υπήρχε stock τότε σε 1 έως 3 μέρες είναι ήδη Ευρώπη. Με Priority Direct Mail τα πακέτα “ξεκινάνε” από Ευρώπη ώστε να μην περάσουν τελωνείο. Το tracking δουλεύει μια χαρά.

 276. Ντάξει το χεις χιλιοαπαντήσει :) τώρα τα διάβασα όλα. Επιλέγω Priority Line!

 277. Καλησπέρα

  Priority Direct Mail και Belgium Registered σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα έλθει με ΕΛΤΑ?

  Ευχαριστώ

  Δημήτρης

  1. Καλησπέρα Δημήτρη, αν αναφέρεσαι στις μεθόδους, αλλά και στα καταστήματα του οδηγού ναι σημαίνει πως θα παραδοθούν με ΕΛΤΑ.
   Παρακαλώ

 278. καλησπέρα Μανώλη,θα ήθελα την γνώμη σου..σκέφτομαι να παραγγείλω το ulefone power 5..Το βρίσκω από geekbuying στην Ισπανία, και σε gearbest και banggood από Κίνα..προκείμενου να αποφύγω τελωνείο να το παραγγείλω από geekbuying (Ισπανία) ή υπάρχει η πιθανότητα να είναι ανακατασκευασμένο το προϊόν (όπως λες στο κείμενο σου), και είναι καλύτερα να το παραγγείλω από Κίνα (priority direct mail-banggood, ή eu express-gearbest, χωρίς φόβο τελωνείου)..επίσης μεταξύ xiaomi 4k mi box και H96 max 4k tv box ποιο θα επέλεγες??? ευχαριστώ!!!!

  1. Δεν είμαι ο Μανώλης, αλλά είμαι κάτοχος του Χ96Max (το πιο δυνατό τους μοντέλο και σαχλαμάρες). Λοιπόν! Αντιπαθώ Xiaomi με τα χίλια, επειδή έχω φάει μεγάλη πίκρα με τα κινητά της, ΑΛΛΑ το Mi Box είναι το φθηνότερο google certified TV Box στην αγορά! Με άλλα λόγια και υπερβολικά βασικό (πολύ περισσότερο απ’όσο μπορείς να φανταστείς), υποστηρίζει το Leanback TV Launcher (τον launcher το της Google για tv boxes). Τι παίζει λοιπόν με το X96 Max που έχω… Πρώτα απ’όλα όόόόόόλο το UI είναι τελείως δύσχρηστο, υπερβολικά δύσκολο να κάνεις το οτιδήποτε και ακατάλληλο για να το δουλέψεις είτε μόνο με το τηλεχειριστήριο (που δεν είναι airmouse), είτε με airmouse, είτε με το να κουμπώσεις πάνω πληκτρολόγιο και ποντίκι! Παραμένει δύσχρηστο με πληκτρολόγιο και ποντίκι!!! (είμαι πληροφορικάριος, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι 2η φύση μου). Το voice search δουλεύει όπως κι όποτε θέλει (αγόρασα και remote με μικρόφωνο). Και τελικά λες οκ, είναι ό,τι είναι αλλά θα έχει πλεονεκτήματα στις επιδόσεις. Όπως το πάρει κανείς… Δεν θεωρώ ότι μπορεί να παίξει 4Κ όπως λένε πολλοί reviewers στο ίντερνετ, ακόμα και σε 1080p, αν δεν το παίξει άμεσα από κάποιον χώρο αποθήκευσης και το βάλεις να παίξει απο κάποιο πρόγραμμα όπως το emby media server, θα κολλήσει… Βάζεις 3rd party media player, και πάλι όμως κολλάει… MX Player και VLC οι 2 που προτείνω. Stremio η εφαρμογή που προτείνω για κάθε TV Box, ε, και κανένα popcorn να υπάρχει σε περίπτωση που το stremio δεν έχει seeders. Για να στήσω το X96 Max, μου πήρε καμιά βδομάδα… (που για να στήσω ένα κινητό με 5 φορές περισσότερες εφαρμογές, μου παίρνει κάνα μισάωρο) με απλά λόγια και για άλλη μια φορά, πάρα πολύ δύσχρηστο! Για να καταλάβεις βρε άνθρωπε ποιο είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είμαι ότι βάλανε UI που είναι σχεδιασμένο για οθόνη αφής και οθόνη αφής μόνο, σε συσκευή με τηλεχειριστήριο -_- Και με ποντίκι/πληκτρολόγιο ακόμα, φρέσκα που θυμάμαι, είναι τα εξής:
   1.Το ποντίκι δεν έχει press and hold για να βγει το δεξί κλικ σε προγράμματα όπως το Google Chrome, κάνοντας το web browsing εφιάλτη.
   2.Το Enter το κάνει register σαν Q -_- Δεν έχεις Enter λοιπόν και πρέπει να πηγαίνεις με το ποντίκι στο Enter του πληκτρολογίου στην οθόνη. Καλή υπομονή αν είσαι με airmouse…
   3. Δοκίμασα πολλούς launchers για να το κάνω πιο εύχρηστο, καθώς ο δικός του είναι για τα μπάζα! Κατέληξα σε έναν που δεν θυμάμαι πως λέγεται, αλλά ακόμα και με αυτόν, παρότι μου προσφέρει customizability αρκετό, δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσει χαλαρά… Και το χειρότερο είναι για την οικογένεια… Επειδή για αυτούς το πήρα… για να μην με ενοχλούνε με ταινίες (νόμιζες πως θα έλεγα ότι ήθελα να τους ευχαριστήσω; :-P Ναι, και αυτό, αλλά κυρίως να μην με ζαλίζουν με το να τους βάζω ταινίες :-P ) και δεν ξέρουν πως να το δουλέψουν, ακόμα και τα άτομα με μια κάποια εμπειρία σε Android συστήματα, δεν ξέρουν να το δουλέψουν το βλαμμένο TV Box… -_-
   Το Mi Box στα χαρτιά πρέπει να ναι πιο αδύναμο, αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο εύχρηστο. Το 1080p του θεωρώ πως θα το παίζει, επειδή πέφτει από πίσω και software optimization, που στο X96 Max είναι ανύπαρκτος όρος. Πάρε το Mi Box και να το χαίρεσαι, εγώ θα πάρω το Nvidia Shield TV, αν έχω ποτέ να πετάξω 200€ (ποτέ δηλαδή :-P).

  2. Καλησπέρα! Ακριβώς, καλύτερα Xiaomi Internation TV Box να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το 1 ή 2GB παραπάνω RAM ή ROM δεν θα κάνουν τη διάφορα όπως είναι στα κινητά. Εδώ ξεκάθαρα παίζει ρόλο το software όταν πρόκειται για TV Box και αυτές οι μικρές εταιρείες δεν το έχουν καθόλου.

  3. Φίλε, είμαι ο κάτοχος το X96 max που έστειλε το μήνυμα από κάτω. Ξέχασα να ενημερώσω για κάτι… Το Mi Box νομίζω δεν έχει Ethernet. Τώρα δεν ξέρω αν θα πάρεις κάποια ανανεωμένη έκδοση με Ethernet, δεν θυμάμαι να υπάρχει κάτι τέτοιο… Τέλος πάντων. Με wifi μην το δουλέψεις το κουτάκι, θα απογοητευτείς. Υπάρχουν τόσα άλλα δίκτυα γύρω σου, ειδικά σε αστικά κέντρα, που από τις παρεμβολές θα είναι σαν να μην έχεις καθόλου δίκτυο. Καθώς όμως το Mi Box τρέχει Android και το Android υποστηρίζει εξωτερικές κάρτες δικτύου, πάρε έναν “αντάπτορα” από USB σε Ethernet (εξωτερική κάρτα δικτύου USB) και κούμπωσε το σε μια θύρα USB στο Mi Box. (μην πάρεις καμία εξεζητημένη που να θέλει drivers και αηδίες, κάτι απλό, και με 100Mbps άρχοντας θα σαι). Ελπίζω να ξανά κοιτάξεις εδώ και να προλάβεις να παραγγείλεις και μια καρτούλα δικτύου (παρότι βρίσκεις φθηνά και Ελλάδα), ώστε να μην περιμένεις μετά. Αν δεν κοιτάξεις εδώ σύντομα, υποθέτω πως θα φας πίκρα από το WiFi και θα επιστρέψεις εδώ να με κράξεις, μόνο και μόνο για να δεις ότι η λύση ήταν εδώ, αργοπορημένη μεν, αλλά ήταν εδώ xD Καλές αγορές.

  4. εμμμ…. το κοίταξα το Mi Box, φαίνεται σαν να έχει μια θύρα… Πάρε κι ένα απλό USB Hub xD

 279. Καλησπέρα, ναι αν δηλώσεις μικρότερο ποσό έχεις ελπίδες, αλλά τίποτα σίγουρο. Για πιο πολλές λεπτομέρειες στείλε μου μήνυμα στο Facebook page του TechValue. Πάντως έχω δει πολλά συστήματα συναγερμού σε GearBest αν σε ενδιαφέρει κάτι.
  Παρακαλώ

 280. Δεν βρίσκω πουθενά άλλου τον συγκεκριμένο συναγερμό, μου είπαν ότι έχουν Priority line άλλα δεν περνάνε η μπαταρίες, αλλιώς netherland post η aliexpress standard shipping.

 281. Καλησπέρα… Το ξέρω ότι έχει ερωτηθεί ξανά και συγχώρεσε με κι εμένα… Θέλω να πάρω το OnePlus6 από Gearbest. Ως μοναδικός τρόπος αποστολής εμφανίζεται Priotity Line Netherlands Registered (PDM). Έχεις ήδη πει ότι μάλλον δεν θα περάσει από τελωνείο, αλλά αν περάσει, μπορώ να κάνω μια αίτηση στο support της Gearbest με την απόδειξη πληρωμής και να πάρω πίσω το κόστος εκτελωνισμού. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις μέχρι και την σημερινή μέρα; (σε Belgium Registered γνωρίζω ότι θα σου δώσουν πίσω το κόστος εκτελωνισμού, αλλά για Netherlands Registered δεν έχω ιδέα…) Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων κι ελπίζω να πατήσω το Place Order Button σύντομα. :-)

  1. Καλησπέρα :)
   Για κινητά το Banggood είναι καλύτερη λύση να γνωρίζεις.
   Το ίδιο ισχύει και για το PDM, δηλαδή αν περάσει τελωνείο σε αποζημιώνουν, αλλά εφόσον υπάρχει το Banggood αν δηλαδή το βρεις στην τιμή που θες δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις (χάσιμο χρόνου). Αλλά σε γενικές γραμμές δύσκολα θα περάσει πλέον τελωνείο το PDM του GearBest. ;)
   Καλές αγορές!

 282. Καλησπέρα,να ρωτήσω αν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός ότι παρέλαβα δέμα αξίας τριών ευρώ από Ali σε 17 ημέρες ενώ περιμένω από Banggood 31 μέρες με τη σημερινή ένα Mi 8 ( με priority direct mail )??

  1. Καλησπέρα, δεν είναι τόσο τυχαίο και δεν έχει να κάνει με την μέθοδο αποστολής στη συγκεκριμένη σύγκριση. Εορταστικές περιόδους όπως τα Χριστούγεννα τα ΕΛΤΑ πάντα καθυστερούν τις πιο πολλές παραδόσεις λόγο μεγάλου φόρτου εργασίας επειδή οι αποστολές είναι πιο πολλές. Πάντως ότι και να γίνει το PayPal μας καλύπτει, λεφτά δεν χάνουμε ;)

  2. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε ως εξής.
   Έβαλα παραγγελία με κουπόνι -17% που βρήκα και για το μπλε χρώμα με τελική τιμή 349 € , με τα μεταφορικά ,με διαθεσιμότητα 7-10 εργάσιμες στις 17/11.
   Περίμενα υπομονετικά μέχρι τις 7/12 οταν και συμφώνησα να αλλάξω χρώμα σε μαύρο χωρίς να έχω κατάφερει να πάρω σαφή απάντηση για το τι έχει γίνει με το μπλέ η πότε θα ξαναπαραλάμβαναν.
   Από τις 7/12 μιας και δεν είχε καθυστερήσει ήδη στάλθηκε 11/12 και πιθανώς ταξίδεψε στις 18/12 μέχρι τις 24/12 που φαίνεται ότι σκάλωσε στο αεροδρόμιο μέχρι τι 11/1 όπου επειδή έπεσε Παρασκευή μου άφησαν ειδοποίηση στις 14/1 και το πήρα στις 15/1 στα χέρια μου.
   Παρά 2 μέρες 2 μήνες και πήρα και άλλο χρώμα από αυτό που ηθελα.
   Δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία τελικά με μόνο θετικό ότι όντως δεν πέρασε τελωνείο.
   Ελπίζω να ήταν απο τα μεμονωμένα περιστατικά γιατί αν είχαν όλοι αυτή την κατάληξη στο τέλος θα έδιναν άλλο ένα 50αρικο σε skroutzομαγαζο και θα είχαν το κεφάλι τους ήσυχο και απευθείας παραλαβή στο χρώμα που θα επέλεγαν.

 283. Καλημέρα

  Γνωρίζεις τι γίνεται με τα κόστη και την διαδικασία στην περίπτωση που μια συσκευή περάσει από τελωνείο? Από ότι κατάλαβα μέχρι 22€ δεν περνάει. Από εκεί και πάνω (αν) περάσει γνωρίζεις κόστη? Υποθέτω ότι υπάρχει ένα standard κόστος εκτελωνισμού και από εκεί και πέρα ποσοστό επί της αξίας? Πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς ή απλά πληρώνουμε και μας έρχεται κανονικά το πακέτο? Μπορούμε να αρνηθούμε την παραλαβή και να επιστρέψει πίσω το πακέτο, ή απλά να το αφήσουμε στο τελωνείο (χάνοντας βέβαια τα χρήματά μας) και να το χάσουμε?

  Ευχαριστώ

  Δημήτρης

  1. Εάν κρατηθεί το δέμα για εκτελωνισμό θα λάβεις ειδοποίηση να προσκομίσεις το αποδεικτικό πληρωμής για να προχωρήσει η διαδικασία. Απόδειξη από PayPal η statement της τράπεζας αρκεί. Αν χρησιμοποιείς κάποιο tracker και το δεις ότι κρατηθεί μπορείς να στείλεις με mail τα αποδεικτικά καθώς και τον αριθμό αποστολής στο geta@elta-net.gr ή customs@elta-net.gr για να μην χάσεις χρόνο.
   Η χρέωση είναι 24% της αξίας αγοράς ( το Φ.Π.Α. δηλαδή που έχεις γλυτώσει )
   και επιπρόσθετα τέλη εκτελωνισμού ανάλογα με την αξία.
   Μέχρι και 150 € πληρώνεις 15 €
   Πάνω από 150 € μέχρι και 500 € πληρώνεις 20 €
   Πάνω από 500 € μέχρι και 1000 € πληρώνεις 25 €
   Για την περίπτωση που δεν πληρώσεις δεν ξέρω πως εξελίσσεται αλλά επειδή Ελλάδα είμαστε πιστεύω ότι τα μοιράζονται μετά από κάποιο διάστημα παρακράτησης και συ απλά χάνεις τα χρήματα σού.

   Νίκος

  2. Καλησπέρα Δημήτρη,
   Να μην παραλάβεις δεν είναι καλή λύση γιατί πολλές φορές αυτά που επιστρέφονται “χάνονται” κάπου στο δρόμος της επιστροφής.
   Το συνολικό κόστος με ΕΛΤΑ είναι από 20 έως 33€ για αντικείμενα έως 150€ και πάει λέγοντας.
   Παρακαλώ
   Νίκο Ευχαριστούμε ;)

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Το συγκεκριμένο αντικείμενο από ότι βλέπω είναι σε αποθήκη της Κίνας και ο συγκεκριμένος πωλητής δεν προσφέρει μέθοδο αποστολής χωρίς τελωνείο. Κοιτάξτε μήπως βρείτε αντίστοιχο στα καταστήματα του οδηγού.
   Παρακαλώ

 284. Καλησπέρα,
  Θα ηθελα τη συμβουλή σας για το εξής:
  Εκανα αγορά Xiaomi Notebook Pro στο flash sale του black friday και καθως το shipping καθυστερούσε ανοιξα ticket ρωτώντας ποτε θα το στείλουν και εαν ειναι ασφαλής η αποστολή με EU Priority. Κάναμε 2-3 ανταλλαγές μυνημάτων και μείναμε στο ότι τέλος Δεκεμβρη θα το έστελναν ενω σε αρχική ερώτησή τους τους απάντησα καθαρά πως δεν θελω να γιναι cancel. Μένοντας εγω σε αυτό δεν είδα μήνυμα που μου έστειλαν 1/1/19 που με ρώταγαν να τους απαντήσω εντός 3 ημερών αλλιως θα γίνει cancel η παραγγελία. Το κατάλαβα 8/1/19 που μου έφτασε μηνυμα cancellation & refund όπου αρχισα να διαμαρτυρομαι για την πρακτική αυτή καθώς και το ότι ποτέ δεν ζήτησα cancelation.
  Ολο αυτο καταλλήγει σε εμένα να ζητάω coupon για να μειωθεί η τρέχουσα τιμή σε αυτή της flash sale αγορας μου και να μου απαντούν ότι θα μου δώσουν 3 ευρώ (150GB points).
  Υπάρχει τρόπος πέραν της γκρίνιας μου να τους πιέσω για επανάληψη αγορας στην flash sale τιμή?
  Ευχαριστώ πολύ.

  1. Καλησπέρα, δεν γίνεται δυστυχώς. Μέχρι κι γω είχα χάσει flash sale επειδή ξεχάστηκα και όταν ζήτησα κουπόνι για να το πάρω στη τιμή του flash sale με ακύρωσαν. Είναι τεράστια εταιρεία και δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες “ευκολίες”. Παρακαλώ και ότι άλλο θέλετε στείλτε

  2. Έτυχε και σε μένα από lightinthebox, μου έκαναν cancel και refund παραγγελία που είχα κλείσει σε πολύ καλή τιμή και μετά από γκρίνιες απλά παραδέχτηκαν ότι ήταν συστημικό λάθος η τιμή που μου είχε επιτρέψει να το παραγγείλω και να περίμενα άλλο μελλοντικό flash sale.

  1. Καλησπέρα, ο συγκεκριμένος πωλητής δεν προσφέρει μέθοδο αποστολής χωρίς τελωνείο, οπότε ναι κατά 99% θα περάσει τελωνείο. Κοίτα GearBest όπως αναφέρεται στον οδηγό, έχει κάποιες κάρτες γραφικών.

 285. Καλησπέρα Μανώλη και καλή χρονιά!
  αρχάριος στις αγορές μέσω ιντερνετ.ακολουθώντας κατά γράμμα τον οδηγό σου και σε ευχαριστώ για την βοήθεια ήταν κατατοπιστικός,έκανα μια αγορά απο το Banggood.
  αγόρασα το xiaomi pocophone f1 6/64 ,με κουπόνια κτλ .
  έκανα την αγορά μέσω paypal και έκανα επιλογή priority direct email. όπου χρεώθηκε κανονικά η επιλογή priority direct email 3,58 ευρώ .
  στα στοιχεία της παραγγελίας στο banggood, στο shipping method γράφει priority air mail,αυτό είναι διαφορετικό απο το priority direct email?έκανα κάποιο λάθος και θα περάσει τελωνείο?
  δεν έχω γνώση αγγλικών και γι’αυτό ρωτάω , απλά ακολούθησα τυποποιημένες κινήσεις.
  σε ευχαριστώ εκ των προτέρων .

  1. Καλησπέρα, καλή χρονιά και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!
   Μετά τη παραγγελία το Prioriry Direct Mail εμφανίζεται ως Priority Air Mail στο σύστημα, δεν έχεις κάνει λάθος. Παρακαλώ και ότι άλλο χρειαστείς στείλε εννοείται!

  2. Να ‘σαι καλα! και σε ευχαριστώ που μου απάντησες!

 286. Καλησπέρα
  Έχω παραγγείλει μία action camera από geekbuying που βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής παρουσίασης στο τελωνείο απο 08/12
  τιμή είναι 18 ευρώ
  δεν μου έχει έρθει κάποιο μαιλ απο τα ελτα να παρουσιάσω απόδειξη πληρωμής κλπ
  είναι λογικο?

  1. Καλησπέρα, όχι δεν είναι λογικό, συνήθως στο tracking αναφέρει το email που πρέπει να σταλεί η απόδειξη αγοράς και έρχεται και γράμμα στον παραλήπτη! Δε ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει στη περίπτωση αυτή, κανονικά μέχρι 22€ περνάνε όλα ελεύθερα.

 287. καλησπέρα Μανώλη
  θέλω να αγοράσω laptop απο banggood και έχει priority line,η συσκευασία είναι άνω των 2κιλών ,γνωρίζεις έαν θα περάσει τελωνείο
  Ευχαριστώ
  Ηλιας

  1. Καλησπέρα Ηλία, αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περάσει τελωνείο καλύτερα να πάρεις laptop από GearBest με Priority Line (EU Priority Line) εφόσον είναι πάνω από 2 κιλά και το banggood δε δίνει το Priority Direct Mail.
   Παρακαλώ

 288. Καλημερα και απο εμενα και ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.
  Για αγορα κινητου απο GB και μοναδικη επιλογη :via priority line το προιον ερχεται απο Κινα με Netherlands Registered(PDM). Να περιμενω καμπανα?
  ευχαριστω και παλι.
  Να συμπληρωσω οτι το Netherlands Registered(PDM) ηταν και η μοναδικη επιλογη που εδινε το site.

  1. Καλησπέρα, το πιο πιθανό με Priority Direct Mail από GearBest είναι να μην περάσει τελωνείο απλά δεν είναι 100% σίγουρο.
   Παρακαλώ :)

 289. Καλησπέρα , αγόρασα πριν από λίγο One plus 6 από Banggood με priority air mail, μήπως ξέρεις στην Ελλάδα με ποιο courier θα έρθει; Ευχαριστω.

  1. Καλησπέρα,
   Δεν έχεις ακολουθήσει τον οδηγό, δεν μπορώ να δω τη παραγγελία για να απαντήσω συγκεκριμένα. PDM στην Ελλάδα παραδίδουν τα ΕΛΤΑ.
   Παρακαλώ

 290. Καλησπερα.
  Ενδιαφερομαι για το Elephone A5..
  Βλεπω τις παρακατω επιλογες.

  1)EU Priority Line – Bangood
  2)Priority Line – Gearbest

  Ειναι το ιδιο? Και μετα 2 δεν περναει τελωνειο?
  Μπορω να ρωτησω και την διαδικασια? Το περνανε αυτοι στην ευρωπη και μετα το στελνουν απο ευρωπαικη αποθηκη (τουλαχιστον στην 1 περιπτοση).

  Ευχαριστω πολυ

  1. Καλησπέρα, για κινητά είναι καλύτερα Banggood. Το Elephone A5 δίνει κανονικά επιλογή για Priority Direct Mail όπως αναφέρεται και στον οδηγό και δεν θα περάσει τελωνείο.
   Παρακαλώ :)

 291. Μανώλη καλησπέρα και καλή χρονιά.

  στην σελίδα για αγορες απο banggood διαβάζω:
  ….μέθοδο αποστολής Priority Direct Mail, που ΔΕΝ περνάει τελωνείο και έρχεται με απόλυτη ασφάλεια. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδανική για μικρές και μεγάλες παραγγελίες οι οποίες δεν ξεπερνάνε τα 2 κιλά βάρους.
  ——-

  ενώ πιο κάτω διαβάζω:

  Banggood & Τελωνείο
  Αν δεν επιλέξεις ως μέθοδο αποστολής το Priority Direct Mail για αγορές από Banggood, τότε η πιθανότητα να περάσει τελωνείο το αντικείμενό σου είναι τεράστια.
  1) ποιο από τα δύο ισχύει;
  ———–
  πριν από λίγο καιρό όμως έκανα μία αγορά drone από banggood και ενώ ως μέθοδο αποστολής είχε το air parcel register 1.5€ το άλλαξα σε Priority Direct Mail 3.08€ και στη σελίδα παρουσίασης αλλά και στο τσεκ απ για την πληρωμή PayPal.
  όμως το σύστημά τους ενώ με χρέωσε κανονικά τα 3 ευρώ παρέμεινε στη μέθοδο αποστολής air parcel register έτσι μίλησα στο chat με τους πολίτες και ζήτησα την αλλαγή σε αυτό που επέλεξα τέλος πάντων μετά από μισή μέρα συζήτησης του άλλαξαν αλλά τι να πω σε κάποια σημεία παρουσιαζόταν ως air parcel register και σε άλλα ως priority direct mail.
  τέλος πάντων έκανα την αγορά και τελικά έφτασε χωρίς να περάσει τελωνείο

  η δεύτερη απορία μου είναι εάν το air parcel register είναι εξίσου καλό για να μην περνάει τελωνείο….
  σε όλα εννοείται μέχρι τα 2 κιλά όπως διευκρίνισες.

  σε ευχαριστώ να είσαι πάντα καλά.

  1. Καλησπέρα και καλή χρόνια! Μάλλον μπερδεύτηκες κάπου υποθέτω, το ίδιο εννοώ αλλά με διαφορετικό τρόπο και στις 2 παραγράφους. Το Air parcel register για πράγματα πάνω από 22€ (μαζί με τα έξοδα μεταφοράς) περνάει κανονικά τελωνείο, δεν είναι σίγουρη λύση αν θες να αποφύγεις τελωνείο. Το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει το PDM σε όλα τα αντικείμενα, αλλά δεν γίνεται αλλιώς ;)
   Παρακαλώ και καλή συνέχεια :)

 292. Καλησπέρα και χρονια πολλά. Θέλω να πάρω αυτο το προιόν:
  Xiaomi Xiaoyang 20L Mummy Maternity Backpack Diaper Bag
  αλλά οι επιλογες μου για αποστολή είναι
  Parcel Register US$2.29 7-35 business days Tracked
  EMS Express Mail Service US$14.03 7-15 business days Tracked
  Expedited Shipping Service US$22.05 5-8 business days Tracked
  Ποια ειναι η σωστή επιλογη?
  Σε ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Δυστυχώς το συγκεκριμένο αντικείμενο από την αποθήκη που είναι διαθέσιμο δεν έχει επιλογή για Priority Direct Mail. Κοίτα μήπως υπάρχει αντίστοιχο σακίδιο στο GearBest.
   Παρακαλώ :)

 293. Το τάμπλετ το παρέλαβα 31/12 χωρίς καμιά έξτρα χρέωση τελωνείου … Το πληκτρολόγιο από έναν 4ο πωλητή που το περίμενα με ενημέρωσε ότι του επεστράφη μεσω ταχυδρομείου ως “σπασμένο” (broken μου έγραψε) και μου επεστράφη το ποσό (4η φορά … το paypal έχει “τρελαθεί”)
  Τελικά απογοητεύτηκα και κετέληξα σε θήκες συμβατες με bluetooth πληκτρολόγια για να τα έχει και τα 2 μαζί για προστασία

 294. Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!!!!! Ψάχνω να βρω μπαταρία για το Xiaomi mi 4k Drone και στο gearbest λέει οτι δεν υπάρχει μέθοδος αποστολής για Ελλάδα No more shipping method to Greece. Θα ήθελα την βοήθεια σου και αν μπορείς να μου στείλεις κάποιο link.
  Ευχαριστώ
  Παναγιώτης

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Ούτε εγώ μπορώ να βρω μπαταρίες για το Drone.
   Κοίτα μήπως βρεις σε άλλα καταστήματα για το συγκεκριμένο.
   Παρακαλώ