Αγορές Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο | Τρόποι Αποστολής

Όποιος εμπιστεύτηκε τον αποκλειστικό οδηγό του TechValue για online αγορές από Κίνα και εξωτερικό, έχει εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και συνεχίζει ακάθεκτος. Στην αρχή, μέχρι και την ολοκλήρωση της πρώτης παραγγελίας πάντα θα υπάρχει προβληματισμός. Πότε θα έρθει, αν θα περάσει τελωνείο και ποιο κατάστημα ή marketplace (AliExpress, Ebay) να επιλεχθεί για αγορές από Κίνα που στέλνουν Ελλάδα χωρίς να περνάει τελωνείο και μάλιστα νόμιμα.

Η αγορά κινητών, εργαλείων ή άλλων gadgets από την Κίνα προσφέρει πολλά πλεονέκτημα. Smartphones και όχι μόνο αρκετά πιο φθηνά συγκριτικά με την Ελληνική αγορά. Φυσικά χωρίς τελωνείο αφού οι μέθοδοι αποστολής που παρουσιάζονται παρακάτω έρχονται καθαρά και νόμιμα από Ευρώπη ή εκτελωνίζονται από τα ίδια τα καταστήματα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε τίποτα παραπάνω.

αγορές από κίνα χωρίς τελωνείο

Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει μόνο τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αποστολής χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη ενεργεία εκτός από τα βήματα που βρίσκονται παρακάτω. Αγνοήστε τυχόν καταστροφολογία από χρήστες που έκαναν αγορές από Κίνα χωρίς να γνωρίζουν τις μεθόδους αποστολής και το πιο βασικό χωρίς να εφαρμόζουν τον οδηγό.

Αγορά από Κίνα Χωρίς Τελωνείο 2022

Banggood: Νούμερο 1 προορισμός

Το Banggood αποτελεί τέλεια επιλογή για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες, αφού διαθέτει εκατομμύρια προϊόντα με την επιθυμητή μέθοδο αποστολής. Αναλυτικές οδηγίες:

 1. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα του Banggood και μπαίνουμε πάντα από αυτό τον σύνδεσμο στο Banggood. Για να μην το ψάχνετε πριν κάθε αγορά κάντε το link του οδηγού ή του Banggood bookmark. Καλό θα είναι όλες οι διαδικτυακές αγορές να πραγματοποιούνται μέσω υπολογιστή και όχι από κινητό για μέγιστη ασφάλεια και αποφυγή λαθών.
 2. Δημιουργούμε ένα λογαριασμό που θα χρειαστεί για την εύκολη διαχείριση των παραγγελιών. Στη συνέχεια στο πάνω μέρος του Banggood αλλάζουμε την χωρά σε Ελλάδα και το νόμισμα σε ευρώ.
 3. Βρίσκουμε το προϊόν που μας ενδιαφέρει και πατάμε Buy Now.
 4. Στο προτελευταίο βήμα επιλέγουμε μία από τις παρακάτω μεθόδους αποστολής:

  Banggood Express
  EU Priority Line
  European Railway Direct Mail
  Standar Shipping
  Banggood Priority Shipping ( Νέα Μέθοδος )

  Ισχύουν για να αποφύγουμε το τελωνείο και για αποθήκες που βρίσκονται στη Κίνα (CN & ΗΚ).
 5. ΔΕΝ επιλέγουμε το Shipping Insurance που έχει χρέωση γιατί παρέχει πιο αξιόπιστη υπηρεσία το PayPal χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια ή χρέωση.
 6. Επιλέγουμε “Place Order” και στο τελευταίο βήμα πληρώνουμε πάντα με PayPal.
 7. Πριν από κάθε παραγγελία η είσοδος στο Banggood πρέπει να γίνεται από το link που βρίσκεται στο βήμα 1 και σύμφωνα πάντα με τον οδηγό.
 8. Η διαδικασία είναι νόμιμη. Το Banggood εκτελωνίζει Ολλανδία, Γερμανία ή άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και έτσι έρχονται ενδοκοινοτικά χωρίς καμία χρέωση, τελωνείο ή δασμούς.
Αγορές χωρίς τελωνείο

Συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ; (Νέα Ευρωπαϊκή οδηγία)

Πλέον οποιαδήποτε παραγγελία από άλλη χώρα θα χρεώνεται τον ΦΠΑ της χώρας προορισμού, ακόμα και αν προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ένωση. Ευτυχώς στο Banggood όποιο προϊόν έχει την επισήμανση “Inclusive of VAT” έχει ενσωματωθεί ο ΦΠΑ στη τελική τιμή. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να χρεωθεί ΦΠΑ όταν φτάσει Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

αγορές από κίνα

EU Priotity Line

 • Η General Logistics Systems συνήθως με διεύθυνση GLS Germany Strasse στην Neuenstein η οποία και πάλι δεν περνάει τελωνείο πραγματοποιεί παραδόσεις στην Ελλάδα με ACS ή Speedex.
 • Σε κάποιες περιπτώσεις όπως με την GLS το tracking όταν φτάνει Ελλάδα αλλάζει. Σε αυτή την περίπτωση για να εντοπιστεί το δεύτερο tracking της ACS ή οποιασδήποτε άλλης courier πρέπει να χρησιμοποιηθεί το tracking number της παραγγελίας στη σελίδα της Parcelsapp. Στο Parcelsapp θα εμφανιστούν αναλυτικά όλες οι κινήσεις του δέματος και τα διαφορετικά αν έχουν αλλάξει.

ΠΡΟΣΟΧΉ: ΜΗΝ μπερδεύεστε με την ονομασία της μεθόδου αποστολής. Το ότι το EU Priority Line του Banggood δεν περνάει τελωνείο δεν σημαίνει ότι μία αντίστοιχη μέθοδος αποστολής (ονομαστικά) στο aliexpress ή στο ebay δεν θα περάσει τελωνείο. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι διαφορετική και η ονομασία δεν έχει καμία σχέση.

Οι υπερσύνδεσμοι (links) στον οδηγό είναι Affiliate. Με την χρήση τους βοηθάτε στην σωστή συντήρηση του οδηγού, στηρίζετε την συνολική προσπάθεια για διαφάνεια, αλλά και τα καταστήματα βλέπουν ότι δεν πρόκειται για παραγγελίες από το “πουθενά”, αλλά ότι γίνονται μέσω του TechValue.gr.

αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο 2021

Ευρωπαϊκές Αποθήκες

Εκτός από τις μεθόδους αποστολής αποφυγής τελωνείου για Κίνα μέσω του Banggood, υπάρχουν και οι Ευρωπαϊκές αποθήκες. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει καμία σημασία η μέθοδος αποστολής, αφού ότι έρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε χρέωση τελωνείου ή δασμών.

Για το Banggood θα πρέπει να κοιτάτε κάθε προϊόν ξεχωριστά. HK σημαίνει Hong Kong αρά Κίνα, CZ Τσεχία άρα Ευρώπη όπως για παράδειγμα φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Άρα το παρακάτω προϊόν θα έρθει πιο γρήγορα και χωρίς τελωνείο αφού θα ξεκινήσει από Τσεχία.

αγορές από Κίνα

Συνήθως οι Ευρωπαϊκές αποθήκες συμφέρουν για πιο μεγάλα πράγματα όπως για παράδειγμα ηλεκτρικά ποδήλατα ή scooter.


Αγορά κινητού από Κίνα

Το Banggood είναι πολύ καλή επιλογή για αγορά κινητού. Σχεδόν κάθε βδομάδα διαθέτει αρκετά κουπόνια σε πιο χαμηλές τιμές από αυτές της Ελληνικής αγοράς. Αν σας ενδιαφέρουν τα κουπόνια για smartphones ακολουθήστε μας στο Facebook και επιλέξετε να βλέπετε όλες τις δημοσιεύσεις. Εκεί ανακοινώνουμε σχεδόν κάθε βδομάδα τις πιο δυνατές προσφορές σε smartphones!


AliExpress Τελωνείο

Το AliExpress είναι marketplace και όχι ένα συγκεκριμένο κατάστημα. Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια πωλητές από την Κίνα κυρίως, καταχωρούν ότι έχουν για πούλημα και ο καθένας έχει τους δικούς του τρόπους αποστολής. Η συντριπτική πλειονότητα των πωλητών στο AliExpress δεν διαθέτουν μεθόδους αποστολής χωρίς τελωνείο.

Πιο συγκεκριμένα δεν τους νοιάζει αν θα πληρώσετε τελωνείο, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό τους. Το Banggood που προτείνεται στον οδηγό έχει καταχωρημένα εκατομμύρια προϊόντα και τα πιο πολλά από αυτά διαθέσιμα με μέθοδο αποστολής χωρίς τελωνείο.

Ειδικότερα, από πρώτη Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε στρατηγική και πλέον η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να χρεώνει ΦΠΑ ακόμα και μικρά δέματα με αξία κάτω από 22 ευρώ. Με λίγα λόγια αυτός ο οδηγός για αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο γίνεται πιο απαραίτητος από ποτέ.

Δυστυχώς πλέον, εξαιτίας της Ε.Ε που ανοίγει εμπορικό πόλεμο εναντίον της Κίνας, δεν θα συμφέρει να αγοράσουμε πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά, για όλα τα αντικείμενα αξίας έως 150€ στο checkout χρεώνεται απευθείας το ΦΠΑ της χώρας προορισμού. Αντικείμενα αξίας μεγαλύτερης από 150€ χρεώνονται κανονικά δασμούς και ΦΠΑ.

Λεπτομέρειες: AliExpress Τελωνείο Ελλάδα


Για το shein (ρούχα) ανέβηκε ξεχωριστό άρθρο, διαβάστε εδώ:
Shein Greece


Για το Zaful επίσης ανέβηκε ξεχωριστό άρθρο, διαβάστε εδώ:
Zaful Greece


Γιατί μερικές φορές οι διαφορές στις τιμές είναι μεγάλες;

Ένα κινητό όταν αγοράζεται κατευθείαν από Κίνα είναι πιο φθηνό γιατί δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Σε Αντίθεση με τα καταστήματα στην Ελλάδα, που για να φτάσει το προϊόν στη βιτρίνα θα έχει περάσει τουλάχιστον από 3 ή και παραπάνω μεσάζοντες που ο καθένας θα έχει την “ταρίφα” του. Τα φυσικά καταστήματα έχουν έξοδα, όπως υπέρογκα ενοίκια, καλοπληρωμένα στελέχη και άλλα έξοδα τα όποια ανεβάζουν τις τιμές αρκετά.

Πότε θα έρθει;

Συνήθως μέσα σε 15 μέρες μέσο όρο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες όμως που μπορούν να επηρεάσουν την παράδοση. Για παράδειγμα Χριστούγεννα, Πάσχα και Αύγουστο είναι πιο πιθανό να καθυστερήσει ένα δέμα, λόγω των αδειών που παίρνουν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, κυρίως στην επαρχία, που παρέλαβαν και σε λιγότερο από 10 μέρες.

Αγορές από Κίνα με αντικαταβολή

Το γνωρίζω, είστε αρκετοί αυτοί που θα θέλατε να κάνετε αγορές από site του εξωτερικού με αντικαταβολή και να πληρώσετε κατά την παράδοση. Δυστυχώς όμως αυτός ο τρόπος πληρωμής είναι διαθέσιμος μόνο για αγορές εντός της χώρας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί καμία συναλλαγή στο εξωτερικό χωρίς να έχει προηγηθεί πληρωμή.

Γι’ αυτό ακριβώς επιλέγουμε τρόπο πληρωμής πάντα το PayPal, που εγγυάται και με το παραπάνω για την ασφάλεια της κάθε χρηματικής συναλλαγής και αν κάτι πάει στραβά μας αποζημιώνει.

Asus ZenFone 8 Android