Xiaomi Mi Mix 2S, χαρακτηριστικά, η Xiaomi πλέον έχει και δυνατή κάμερα

Όσο και αν αγαπάμε τα κινέζικα κινητά, τέλειο smartphone δεν υπάρχει και πάντα θα υπάρχουν μειονεκτήματά. Στην περίπτωση της Xiaomi ένας από τους συνήθεις προβληματισμούς είναι η κάμερα. Αλλά ακόμα και αυτό φαίνεται πως ήρθε η ώρα να το ξεχάσουμε με την έλευση του Xiaomi Mi Mix 2S. Το αναβαθμισμένο Mix κρατάει τον ίδιο βασικό σχεδιασμό, βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και έχει πλέον μία πολύ δυνατή κάμερα. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Xiaomi Mi Mix 2S χαρακτηριστικά


Xiaomi Mi Mix 2S χαρακτηριστικά

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mi Mix 2 ήταν έτσι κι αλλιώς επαρκέστατα. Αλλά αφού το 2S έρχεται κάποιους μήνες μετά, είχαμε και την απαραίτητη ανανέωση. Ο επεξεργαστής είναι ο Qualcomm Snapdragon 845 με τις επιλογές στη RAM να παραμένουμε μεταξύ 6 και 8GB, ενώ η χωρητικότητα ξεκινά από 64GB και φτάνει μέχρι και τα 256GB. Η full screen οθόνη του Xiaomi Mi Mix 2S παρέμεινε στις 5,99″ με ανάλυση 2160×1080 και αναλογία πλευρών 18:9. Η ίδια όμως οθόνη καλύπτει λίγο παραπάνω το σώμα της συσκευής αφού οι διαστάσεις γνώρισαν μία πολύ μικρή μείωση. Αυτό που αυξήθηκε είναι το πάχος αλλά όχι σημαντικά, από τα 7,7 χιλιοστά πήγαμε στα 8,1.

Η μπαταρία του νέου Mix 2S παρέμεινε ίδια παρά του μεγαλύτερο πάχος, και έχει χωρητικότητα 3.400mAh. Αυτό που προστέθηκε είναι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Μάλιστα στο ακριβότερο μοντέλο 8GB/256GB ο ασύρματος φορτιστής θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Η θύρα φόρτισης φυσικά θα είναι Type-C με την θύρα των ακουστικών να απουσιάζει εννοείται.

Xiaomi Mi Mix 2S χαρακτηριστικά

Xiaomi Mi Mix 2S – Κάμερα

Και φτάνουμε στην κάμερα που είναι και η σημαντικότερη αναβάθμιση. Η Xioami ακούγοντας τους χρήστες άρχισε να παίρνει στα σοβαρά πλέον και το κομμάτι της κάμερας. Η καλή δουλειά είχε φανεί από το Mi Note 3 κιόλας που είχε πολύ αξιόλογη κάμερα για την κατηγορία του, και τώρα στο 2S η κάμερα ανταγωνίζεται και αυτή επάξια τα αντίπαλα flagship. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της πίσω κάμερας, το Xiaomi Mi MIx 2s εξοπλίζεται με δύο αισθητήρες. Και οι δύο είναι ανάλυσης 12MP. Ο βασικός έχει διάφραγμα f/1.8 και μέγεθος πίξελ 1,4μm. Ο δεύτερος προσφέρει οπτικό ζουμ 2X με διάφραγμα f/2.4.

Τα νούμερα όμως δεν λένε από μόνα τους τίποτα. Τα πολύ θετικά λόγια που προκύπτουν για την κάμερα πηγάζουν από τα τεστ του DxOMark. Εκεί το Xiaomi Mi Mix 2S απέσπασε συνολική βαθμολογία 97, την υψηλότερη για smartphone της Xiaomi που το κατατάσσει ανάμεσα στα κορυφαία. Αν κοιτάξει κανείς και τα επιμέρους σκορ τότε καταλαβαίνει πως ειδικά στη φωτογραφία τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Το bokeh είναι πολύ φυσικό, το focus πολύ γρήγορο και τα χρώματα πολύ σωστά απεικονισμένα. Αυτό που του ρίχνει λίγο το σκορ είναι το βίντεο.

Η μπροστινή κάμερα θα βρίσκεται στο κάτω bezel τελικά, με τις φήμες που έκαναν λόγο για εγκοπή στην πάνω πλευρά να μην επιβεβαιώνονται. Η ανάλυσή της θα είναι 5MP με διάφραγμα f/2.0 και μέγεθος πίξελ 1.4μm.

Εδώ να πούμε επίσης ότι το Xiaomi Mi Mix 2S θα είναι το πρώτο Xiaomi smartphone που λανσάρεται με Google ARCore. Το ARCore είναι στην ουσία η μετεξέλιξη του Project Tango και προσφέρει Augmented Reality λειτουργίες.

Xiaomi Mi Mix 2S χαρακτηριστικά

Xiaomi Mi Mix 2S – Διαθεσιμότητα

Το Xiaomi Mi Mix 2S θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα στις 3 Απριλίου. Οι τιμές ξεκινούν από €425 και φτάνουν μέχρι και τα €515 για το κορυφαίο μοντέλο 8/256GB. Αυτές οι τιμές είναι Κίνας φυσικά. Στους resellers θα το βρείτε σίγουρα κάπως ακριβότερα ενώ αν το δούμε και από την Info Quest στην Ελλάδα λογικά η τιμή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

πηγή

Sony