Xiaomi: Ανακοίνωσε τη νέα σειρά 12 και κάνει τα iPhone να μοιάζουν VFM

Επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για τις τιμές της σειράς 12 η κινεζική εταιρία ανακοίνωσε χθες τα πάντα για τα νέα Xiaomi Κινητά. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και ότι παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του event κάνει ακόμη και τα Apple Κινητά να μοιάζουν καλύτερη “TechValue” αγορά.

post

Αρχικά έχουμε το τραγικότατο Xiaomi 12X, μία συσκευή στα €699 η οποία έρχεται με τον Snapdragon 870, τη στιγμή που συσκευές όπως το Poco F3 με λιγότερα από τα μισά χρήματα ενσωματώνουν αντίστοιχα SoC. Φυσικά η νέα συσκευή έχει OIS, κάτι που δεν συμβαίνει με το Poco, όμως και πάλι η οικονομική διαφορά είναι σημαντική. Σίγουρα σε αυτό το πεδίο τιμής η «φθηνή» ναυαρχίδα της Xiaomi μοιάζει καταδικασμένη, έχοντας ελλείψεις όπως η πιστοποίηση ανθεκτικότητας στο νερό ή η ασύρματη φόρτιση.

post

Προχωρώντας, έχουμε το Xiaomi 12 το οποίο ενσωματώνει το νέο SoC Snadpdagon 8 Gen 1, ενώ διαθέτει 6.73″ οθόνη με ανάλυση FHD+ στις 6.28 ίντσες. Η τιμή του είναι στα €799, για την βασική έκδοση με 8GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Μάλιστα, τα πρώτα reviews κάνουν λόγω για κακή ποιότητα ηχογράφησης ήχου σε βίντεο (στα 96kbps!), για θέματα στο software (κάτι κλασικό πλέον για MIUI), αλλά και για battery drain. Παρά την αυξημένη τιμή σε σχέση με το 12X, ούτε εδώ υπάρχει πιστοποίηση IP68.

Για το τέλος αφήσαμε το Xiaomi 12 Pro, μία συσκευή που η τιμή της ξεκινά από τα €999 και έρχεται να διαλύσει ότι έχει χτίσει η εταιρία εδώ και χρόνια. Το 12 Pro έχει οθόνη 6.73″ η οποία έχει ανάλυση 1440p. Όσον αφορά τις υπόλοιπες προσθήκες και βελτιώσεις, εδώ υπάρχει ένας τηλεφακός, ο οποίος είναι x2, και ήδη στη Samsung γελάνε. Αντίστοιχα, η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στα 4.600mAh και τα πρώτα reviews έχουν εκφράσει παράπονα για την αυτονομία της συσκευής. Δυστυχώς ούτε τα €999 δεν ήταν αρκετά για να προστεθεί πιστοποίηση IP68 για την Xiaomi, αλλά ούτε να λυθούν τα προβλήματα που αναφέρουμε παραπάνω για το «φθηνότερο» Mi 12.

post

Κλείνοντας, θα λέγαμε πως η Xiaomi κάπου έχασε τη μπάλα και τον στόχο της, κάτι που ήδη ήταν εμφανές, όμως πλέον είναι ξεκάθαρο. Η εταιρία που έχτισε μία “αυτοκρατορία” λόγω των οικονομικών και VFM συσκευών της, προσπάθησε να ανταγωνιστεί τα κινητά της Samsung και της Apple χωρίς όμως να έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους.

Το αποτέλεσμα είναι η σειρά Xiaomi 12 να μοιάζει καταδικασμένη, καθώς όχι μόνο δεν φέρει το όνομα των ανταγωνιστών, αλλά έχει και σημαντικές ελλείψεις τις οποίες σε τέτοιες τιμές δεν θα συγχωρέσει κανείς. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το MIUI, το οποίο έχει να ανταγωνιστεί το One UI της Samsung που συνεχώς βελτιώνεται, και κυρίως υποστηρίζεται, αλλά και το iOS, τότε η επιλογή του Xiaomi 12 μοιάζει λειψή.

I can only show you the door...