SnapDragon 8Gen2 For Galaxy: Είναι πιο δυνατός και ταχύτερος από τον SnapDragon 8Gen2;

Πρόσφατα, στην εκδήλωση παρουσίασης της σειράς smartphone Galaxy S23, η Samsung και η Qualcomm έκαναν έναν τολμηρό ισχυρισμό – ότι ο “Snapdragon 8Gen2 For Galaxy” είναι ταχύτερος από οποιοδήποτε άλλο chipset Snapdragon.

Ωστόσο, εξετάζοντας τα benchmarks φαίνεται ότι το Snapdragon 8Gen2, ο οποίος έχει χαμηλότερο χρονισμό CPU, μπορεί να αποδώσει καλύτερα σαν σύνολο στα benchmarks, όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα, το οποίο γεννά ερωτήματα.

SnapDragon 8Gen2 For Galaxy benchmarks

Πώς γίνεται ο υπερχρονισμένος “SD 8Gen2 For Galaxy” της Samsung σαν σύνολο να αποδίδει χειρότερα από τον απλό SD 8Gen2 στα benchmarks; Αυτή την στιγμή που γράφουμε, θα έπρεπε ειδήσεις για την απόδοση της σειράς Galaxy S23 να κατακλύζουν το διαδίκτυο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει.

Αντίθετα, έρχονται blog όπως το gsmarena για να καλύψουν την Samsung και να πουν πως το Galaxy S23 Ultra δεν βρίσκεται στην κορυφή των benchmarks γιατί έχει οθόνη με ανάλυση 2K, ενώ οι υπόλοιπες συσκευές που βρίσκονται στη κορυφή έχουν οθόνη FHD. Αγνοώντας όμως να σχολιάσουν πως το S23 και S23 Plus που έχουν οθόνη FHD και “SD 8Gen2 For Galaxy”, βρίσκονται ακόμα πιο χαμηλά στις κατατάξεις…


Παρόλα αυτά, φήμες και ανεπίσημες αναφορές ΧΩΡΙΣ ΠΗΓΕΣ μέχρι στιγμής φαίνεται να υποστηρίζουν ότι ο “SD 8Gen2 For Galaxy” κατασκευάζεται από την TSMC. Χωρίς όμως να υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωσή, το οποίο μας φαίνεται ύποπτο συνδυαστικά και με τα αποτελέσματα benchmarks, αλλά και την ύποπτη υποστήριξη χωρίς επιχειρήματα από blogs όπως το gsmarena.

Εν κατακλείδι, τα benchmarks φαίνονται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Samsung και της Qualcomm και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η σειρά S23 που θα έρθει στην Ευρώπη φοράει “προβληματικό” chipset φτιαγμένο από την Samsung.

Asus ZenFone 8 Android