Samsung Galaxy A3 2017 χαρακτηριστικά | Τι μειονεκτήματα έχει;

Η premium σειρά Alpha της Samsung ανανεώθηκε επίσημα με την έλευση του 2017. Για την ακρίβεια, μόλις τη δεύτερη ημέρα του χρόνου, ανακοίνωσαν τα νέα A3, A5 και A7 για το 2017. Εδώ θα επικεντρωθούμε στο Samsung A3 2017 με κάποιες ειδήσεις και χαρακτηριστικά. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν είναι ευπρόσδεκτες, αλλά η τιμή για άλλη μια φορά όχι και τόσο ανταγωνιστική.


Κυκλοφορία στην Ελλάδα

Samsung Galaxy A3 2017 στην Ελλάδα

3/02/2017 – Ειρήνη Σέργη

Η Ελληνική είναι μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές που υποδέχθηκαν τα νέα mid-range Galaxy A smartphones της Samsung. Σήμερα, το Samsung A3 2017 έγινε διαθέσιμο στο κοινό και, παρόλο που εντυπωσίασε με τα χαρακτηριστικά του, η τιμή του μπορούμε να πούμε πως είχε το ίδιο αποτελέσματα.

Η τιμή εκκίνησης προς το παρόν είναι στα 349€, αν είστε αναζήτησης συσκευής το μόνο που πρέπει να γνωρίζεται είναι πως δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάει. Αν και η τιμή αυτή τη στιγμή έχει πέσει στα περίπου 210€ συνεχίζει να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο. Στη τελευταία παράγραφο όμως θα βρείτε ωραία ενδιαφέροντα άρθρα. Αυτό όμως που πρέπει να του παραδεχτούμε, είναι η αδιαβροχοποίηση, δε βλέπουμε συχνά αδιάβροχα smartphones και ταυτόχρονα σχετικά κομψά.

Samsung A3 2017 χαρακτηριστικά

3/1/2017 – Πάρης Λύρας

Το Samsung Galaxy A3 2017 διαθέτει ανανεωμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι λογικό. Ευτυχώς, πλέον η RAM έφτασε στα 2GB. Ακόμα, έχουμε οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 1,6GHz (πιθανότατα ο Exynos 7 πάλι), με την εσωτερική μνήμη να παραμένει στα 16GB. Αναβάθμιση γνώρισε – εν μέρει – και ο τομέας της κάμερας. Ο βασικός αισθητήρας της συσκευής παραμένει στα 13MP, αλλά η selfie κάμερα αυξήθηκε στα 8MP πλέον. Η οθόνη παρέμεινε στις 4,7″ όντας τεχνολογίας AMOLED και έχει ανάλυση HD. Επίσης, η μπαταρία αυξήθηκε ελάχιστα από πέρσι και έχει πλέον χωρητικότητα 2350mAh.

Samsung A3 2017 χαρακτηριστικα

Στα νέα γνωρίσματα της συσκευής συναντάμε πιστοποίηση IP68 που εξασφαλίζει ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη, ενώ η θύρα φόρτισης είναι πλέον USB Type-C. Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, αλλά και Always On Display. Επίσης, έχει τοποθετηθεί και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο home button.

Ο premium χαρακτήρας έχει φυσικά διατηρηθεί στην ανανεωμένη σειρά A. Και πάλι, τα δύο βασικά συστατικά είναι το μέταλλο και το γυαλί. Ο σχεδιασμός έχει αλλάξει πολύ λίγο, έχοντας γίνει λίγο πιο καμπυλώδης και παραμένει αρκετά ελκυστικός.

Εκεί που απογοητευτήκαμε διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy A3 2017 είναι στο software, αφού η νέα συσκευή θα έρθει με Android 6.0.1 Marshmallow, αλλά είναι πολύ πιθανό σύντομα να πάρει αναβάθμιση λογισμικού.

samsung a3 2017 χαρακτηριστικα

Samsung A3 2017 | Μειονεκτήματα

  • Όπως ανέφερα και πιο πάνω ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του A3 2017 είναι η τιμή του. Είναι σαν μονοπώλιο στη κατηγορία του, δηλαδή αδιάβροχο και ταυτόχρονα μικρό και κομψό. Η τιμή όμως δεν είναι και τόσο ανταγωνιστική.
  • Έχουμε μικρή μπαταρία, θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 2800mAh, με τη μπαταρία έχει θα ζοριστεί να βγάλει μια γεμάτη μέρα.
  • Παρόλο που είναι κινητό του 2017, έρχεται με λίγο παλιό λογισμικό Marshmallow ενώ θα έπρεπε να φοράει την επόμενη έκδοση, τη Nougat.
  • Φοράει το skin της Samsung, το touchwiz που θα ζορίσει λίγο το κινητό.

Τα μειονεκτήματα που έχει δεν είναι σημαντικά και αν δεν σας ενοχλεί η λίγο τσιμπημένη τιμή τότε είναι μια επιλογή που συνιστώ μόνο αν χρειάζεστε αδιάβροχο οικονομικό κινητό και θέλετε να είναι samsung.

Samsung A3 2017

Και η δεύτερη και μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε από την τιμή. Το Samsung Galaxy A3 2017 θα κοστίζει €329 μόλις κυκλοφορήσει στην Ευρώπη! Η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά με τέτοια τιμή δεν νομίζω να το περιμένει κανείς. Μόλις πέσει η τιμή σε πιο λογικά επίπεδα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Παρόλα αυτά, έχει έρθει και στην Ελληνική αγορά επίσημα και μπορείτε να το βρείτε από 210€ περίπου. Παραμένει όμως μη ανταγωνιστική επιλογή. Αν θέλετε καλύτερο κινητό στα χρήματα αυτά καλύτερα να κοιτάξετε τα οικονομικά κινητά ή και τις προσφορές σε κινητά.

samsung a3 2017 χαρακτηριστικα

img source