Nokia 3310: Το θρυλικό κινητό επέστρεψε μετά από 17 χρόνια

Ποιος να μας το έλεγε ότι εν έτει 2017 θα ενθουσιαζόμασταν για ένα feature phone με κουμπιά. Να που όμως έγινε κι αυτό αφού η Nokia και η HMD Global αποφάσισαν να φέρουν στην αγορά ένα remake του Nokia 3310. Δεν θα το πάρουμε για τα χαρακτηριστικά του αλλά για την νοσταλγία που προσφέρει, κάτι σαν το NES Classic Mini δηλαδή!

Μη παραλείψετε να δείτε και το αναλυτικό review του Nokia 3.

Nokia 3310 1


Nokia 3310 – Τι προσφέρει

Το πακέτο χαρακτηριστικών του Nokia 3310 δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο, αλλά περιμένουμε αυτά που κάνει, να τα κάνει καλά. Θέλουμε δηλαδή κορυφαία ποιότητα κλήσεων και εξαιρετική αυτονομία. Για το πρώτο δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά η αυτονομία φαίνεται πως θα είναι καλή. Η μπαταρία της συσκευής θα είναι στα 1200mAh. Και με χαρακτηριστικά όπως έγχρωμη οθόνη 2.4” QVGA, 2G συνδεσιμότητα, FM Radio και Bluetooth 3.0 δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η μπαταρία θα κρατάει πολύ. Η οθόνη πάντως έχει και ένα polarized φίλτρο για καλύτερα αναγνωσιμότητα κάτω από ηλιοφάνεια.

Το ανανεωμένο όμως Nokia 3310 θα διαθέτει και κάμερα! Η οποία θα είναι ανάλυσης 2MP και θα έχει και led flash. Αν και θα χρειαστείτε κάρτα μνήμης για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες, αφού η εσωτερική μνήμη είναι μόλις 16MB. Η συσκευή θα υποστηρίζει κάρτες μνήμης microSD μέχρι και 32GB. Στην κάρτα μνήμης μάλιστα θα μπορείτε να περάσετε και τα MP3 σας αφού το Nokia 3310 τα διαβάζει κανονικά και έχει και θύρα 3,5 χιλιοστών.

Nokia 3310 2

Το λογισμικό του 3310 θα είναι το Series 30 της Nokia και θα έχει φυσικά φιδάκι! Με 2G συνδεσιμότητα όπως καταλαβαίνετε το νέο 3310 κάνει μόνο για κλήσεις, μηνύματα και ραδιόφωνο/μουσική.

Nokia 3310 – Σχεδιασμός

Πως θα μπορούσε να ονομάζεται Nokia 3310 όμως χωρίς τον εικονικό σχεδιασμό του παλιού μοντέλου; Η Nokia έμεινε αρκετά πιστή στον original σχεδιασμό αλλάζοντας λίγο μόνο το περίγραμμα και τα navigation κουμπιά κάτω από την οθόνη. Αν και να πω την αλήθεια την συσκευή δεν θα τη χαρακτήριζα και τρομερά όμορφη.

Nokia 3310 – Δαθεσιμότητα

Το ανανεωμένο Nokia 3310 δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας. Έχει όμως τιμή και αυτή θα είναι στα €49! Νομίζω είναι αρκετά καλό για κάποιον που θέλει τα απολύτως βασικά από μία συσκευή.

Πηγή

Sony