LG Nexus 5X Review και αναβάθμιση από 2GB σε 4GB RAM!

Το Nexus 5X είναι η νέα πρόταση της Google σε συνεργασία με την LG για μια αγνή και πλήρη εμπειρία Android, με όλα τα θετικά που μπορεί να φέρει αυτό. Έχει αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά, αλλά όχι και κορυφαία. Πάμε λοιπόν να δούμε αν αξίζει την αγορά στο review που ετοιμάσαμε για εσάς. Το άρθρο θα ενημερώνεται και με διάφορες ειδήσεις σχετικές με το Nexus 5X.

Nexus 5X Review Greek


Nexus 5X, Μπορεί να αναβαθμιστεί σε 4GB RAM με κόστος μόλις 60$!

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017Μιχάλης Μανιάς

Bootloop, η λέξη που τρελαίνει τους περισσότερους χρήστες από εμάς. Ξέρετε, είναι εκείνο το σημείο που ενώ προσπαθούμε εναγωνίως να ενεργοποιήσουμε τη συσκευή, μας «κολλάει» στο boot animation, με τις συχνές επανεκκινήσεις να δίνουν και να παίρνουν, μη μπορώντας να την χρησιμοποιήσουμε.

Αυτό φαίνεται να έπαθε και ένα μέλος των XDA Developers, έχοντας στην κατοχή του ένα LG Nexus 5X. Ο Cathair2909 αποφάσισε να στείλει την συσκευή του για επισκευή στο επίσημο service της LG στο Hong Kong. Λόγω ότι η εγγύηση της συσκευής είχε λήξει, φυσικά αρνήθηκαν να του το επισκευάσουν και έτσι έστειλε το Nexus 5X σε εξωτερικό service point στην Κίνα. Εδώ το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον, καθώς το πρόβλημα οφειλόταν στο SoC. Ο τεχνικός που ανέλαβε την επισκευή της συσκευής, του είπε πως θα ήταν συνετό, μαζί με τον επεξεργαστή, να αντικατασταθεί και η μνήμη RAM, καθώς αποτελεί μέρος του SoC. Έτσι, αναβάθμισε την RAM στα 4GB, μετατρέποντάς το πρακτικά στο πρώτο LG Nexus 5X με 4GB μνήμης RAM.

Όπως σημειώνει το μέλος των XDA, η μετατροπή που κόστισε μόλις 60$, φαίνεται να διαχειρίζεται την μνήμη RAM πιο αποτελεσματικά ακόμα και μετά την OTA αναβάθμιση από Android Marshmallow 6.0.1 σε Android Nougat 7.1.2. Τέλος, ο Cathair2909 υποστηρίζει πως είναι εφικτή ακόμα και η αύξηση του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα screenshots του LG Nexus 5X με τα 4GB RAM!

Όπως και να έχει, ήταν μια ενδιαφέρουσα «αναβάθμιση» σε συσκευή της LG που, ως γνωστόν, LG = Bootloop (κάποιοι ίσως να γελάνε). Με βάση την πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία με ένα LG G Flex 2, πρέπει να ομολογήσω πως έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με το service της. Κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε!

…Stay Tuned!

Πηγη | Απο


Nexus 5X μόλις 270 ευρώ στην Ελληνική αγορά!

13 Μαρτίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Δεν πάει πολύ καιρός που ανακοινώθηκε το Nexus 5X και στην χώρα μας η τιμή του έχει πέσει κατακόρυφα! Για την ακρίβεια η τιμή του έχει φτάσει τα επίπεδα του Ebay και κοστίζει περίπου 270€. Πλέον στα χρήματα αυτά δεν έχει ανταγωνιστή και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε.

Υπενθυμίζω πως φοράει τον ίδιο αισθητήρα με αυτού του πιο ακριβού Nexus 6P και η κάμερα του είναι κορυφαία όπως είδαμε και στο review αναλυτικά. Το Nexus 5X είναι ένα TechValue smartphone με flagship κάμερα!


LG Nexus 5X Review

24 Ιανουαρίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Στο επάνω μέρος του Nexus 5X βρίσκεται η selfie κάμερα με αισθητήρα 5.0MP και το ακουστικό για κλήσεις, οπότε μη ξεγελαστείτε, δεν υπάρχουν διπλά ηχεία όπως φαίνεται να υποδηλώνει ο σχεδιασμός ακουστικού και ηχείου πάνω κάτω.

Στο πίσω  μέρος υπάρχει ο fingerprint αισθητήρας του Nexus 5X που είναι σε ιδανική θέση και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Αναγνωρίζει άμεσα το σωστό δακτυλικό αποτύπωμα, πάντα, με την πρώτη προσπάθεια και αν είστε fan του fingerprint τότε σίγουρα θα βολέψει.

Όσοι παρακολουθείτε τακτικά τα reviews μου, γνωρίζετε ήδη πως έχω μεγάλο κόλλημα με τις διαστάσεις, θέλω να μην υπάρχουν περιττά περιθώρια και η συσκευή να είναι όσο πιο μαζεμένη γίνεται ώστε να είναι βολική για άνετη χρήση με ένα χέρι. Δυστυχώς στον τομέα αυτό δεν με άφησε ικανοποιημένο το Nexus 5X, ειδικά αν το συγκρίνουμε με το LG G2 που έχει και αυτό οθόνη 5.2″ αλλά πιο μαζεμένες διαστάσεις και μεγαλύτερη μπαταρία.

Nexus 5X κάμερα

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Nexus 5x είναι η 12.3MP κάμερα, έχει ακριβώς το ίδιο μοντέλο αλλά και αισθητήρες με αυτή του πιο ακριβού Huawei Nexus 6P. Έχει ακόμα και τη δυνατότητα να τραβάει video με ανάλυση 4K και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, το focus κατά τη διάρκεια του video γίνεται χειροκίνητα αγγίζοντας την οθόνη. Όπως θα δείτε οι φωτογραφίες που βγάζει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι καθαρές χάρης στο μέγεθος των εικονοστοιχείων που είναι 1.55μm. Η κάμερα του 5x είναι ένας από τους κυρίους λόγους για να το επιλέξετε.

Nexus 5X οθόνη

Η οθόνη είναι μια απλή IPS με ανάλυση Full HD και ιδανικό μέγεθος 5.2″. Οι γωνίες θέασης είναι άψογες φυσικά και τα χρώματα ικανοποιητικά. Θα ήθελα να υπάρχει και επιλογή για ρύθμιση των χρωμάτων σε ζεστά ή ψυχρά, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Η οθόνη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν έχω κάποιο μεγάλο παράπονο από αυτή. Αν θέλετε να εστιάσετε λίγο παραπάνω στην οθόνη θα πρέπει να επιλέξετε κάτι με amoled ή POLED.

lg nexus 5x ποιοτητα ακουστικου ηχειου review

Nexus 5X ποιότητα ήχου

Υπενθυμίζω πως το ηχείο βρίσκεται μόνο στο κάτω μέρος και επάνω είναι μόνο το ακουστικό. Το ακουστικό είναι ποιοτικό και δυναμώνει αρκετά, αν χρειαστεί σε θορυβώδες περιβάλλον. Η παρουσία του βασικού ηχείου του Nexus 5X στην μπροστινή όψη μπορεί να είναι μόνο θετική αφού δεν υπάρχουν απώλειες, όπως σε άλλες περιπτώσεις που το ηχείο είναι στην κάτω μεριά ή και στην χειρότερη περίπτωση πίσω από την συσκευή. Η εμπειρία που είχα με το 5X στο κομμάτι του ήχου είναι μόνο θετική.

Απόδοση

Μετά την υπέροχη κάμερα του Nexus 5X το αμέσως δεύτερο δυνατό του σημείο, είναι η απόδοση αλλά και το stock Android με γρήγορες ενημερώσεις απευθείας από τη μαμά Google.Στον SnapDragon 808 και σε συνδυασμό με το Stock Marshmallow 6.0.1 απλώς βγάζω το καπέλο!Είναι ότι πιο γρήγορο έχω πιάσει το τελευταίο καιρό και η άμεση απόκριση του κινητού σε οτιδήποτε πρόσθεσε ακόμα ένα λόγο για να το προτείνω.Τα γραφικά αναλαμβάνει ο Adreno 418 και τα πηγαίνει υπέροχα, οπότε το συνιστώ ανεπιφύλακτα και σε gamers.

Nexus 5X αυτονομία

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.700mAh και είναι αρκετά βελτιωμένη από τον προκάτοχό του, το Nexus 5 που ανακοινώθηκε το 2013. Παρόλα αυτά όμως η αυτονομία δεν είναι ένα από τα δυνατά του σημεία αλλά και ούτε ένα από τα μειονεκτήματα του. Θα βγάλει σίγουρα μια γεμάτη μέρα με φυσιολογική χρήση.

Nexus 5X αξιολόγηση review

Τελικό συμπέρασμα LG Nexus 5X

Είναι αναμφίβολα μια συσκευή που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, όμως δεν αξίζει να δώσετε πάνω από 350 ευρώ για την αγορά του NexuS 5X.Οι γνωστές αλυσίδες καταστημάτων το πουλάνε πολύ ακριβά και αν τελικά το σκέφτεστε ο μόνος δρόμος, είναι κάποιο online κατάστημα.Τα δυνατά του σημεία είναι σίγουρα η υπέροχη κάμερα, ο αισθητήρας fingerprint ακριβείας αλλά και η ταχύτητα απόκρισης. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας.

LG Nexus 5X καμερα review


Από 405€ η τιμή του Nexus 5X στην Ευρώπη

30 Σεπτεμβρίου 2015  – Μάνος Αριστειδόπουλος

Για όλους εσάς που με ανυπομονησία περιμένατε τον αντικαταστάτη του πολύ επιτυχημένου LG Nexus 5, η Google επιτέλους τον παρουσίασε. Είναι το LG Nexus 5X, και έρχεται σε μέγεθος παρόμοιο με τον προκάτοχό του και με αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά χωρίς όμως να είναι flagship. Γι’ αυτό και θα είναι και το φθηνότερο μοντέλο μεταξύ των δύο νέων Nexus smartphone.

Το Nexus 5X που κατατσκεύασε η LG ανακοινώθηκε μόλις εχτές, ως το οικονομικό mid-range Nexus της Google. Αλλά στη πραγματικότητα τι συμβαίνει; Η χαμηλότερη τιμή που έχουμε δει μέχρι και σήμερα είναι τα 405€ για την αγορά της Αγγλίας όπου οι τιμές γενικότερα, είναι πιο ανταγωνιστικές συγκριτικά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όλα αυτά τη στιγμή που ακόμα και στην χώρα μας μπορείς να βρεις εύκολα από eshops ναυαρχίδες όπως G4 στα 400€ αλλά και S6 που είναι αρκετά ανώτερο στα 480€. Απλά απαράδεκτη η Google αλλά και η LG.

πηγή


 LG Nexus 5X επίσημα

29 Σεπτεμβρίου – Πάρης Λύρας

LG-Nexus-5X-Black

Ο επεξεργαστής του ολοκαίνουργιου LG Nexus 5X, θα είναι ο εξαπύρηνος Snapdragon 808 χρονισμένος στα 1,8GHz, ο ίδιος δηλαδή που χρησιμοποιείται από την LG στο G4. Αυτός θα συνοδεύεται από την Adreno 418 GPU και 2GB RAM (LPDDR3). Όσον αφορά την εσωτερική μνήμη οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 16 και 32GB. Η οθόνη του LG Nexus 5X θα είναι διαγωνίου 5,2″ και ανάλυσης 1080p προστατευόμενη από Gorilla Glass 3. Τέλος η μπαταρία είναι σε σχετικά καλό μέγεθος αφού θα είναι 2700mAh. Δυστυχώς το ηχείο που βρίσκεται στην μπροστά πλευρά είναι μονό, και όχι διπλό στερεοφωνικό όπως θα προτιμούσαμε.

LG Nexus 5X & Huawei Nexus 6P – Κοινά χαρακτηριστικά

LG-Nexus-5X-White

Κάποια από τα χαρακτηριστικά του LG Nexus 5X τα συναντάμε και στο ακριβότερο Huawei Nexus 6P. Κάποια από αυτά ήταν αναμενόμενα, όπως η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος αλλά και η USB Type-C υποδοχή. Αυτό που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη όμως είναι πως οι δύο νέες Nexus συσκευές θα μοιράζονται και την ίδια κάμερα στην οποία η Google δείχνει να έχει δώσει για πρώτη φορά μεγάλη προσοχή. Ο αισθητήρας είναι ανάλυσης 12.3MP (πιθανότατα ο Sony IMX377) με το μέγεθος των pixel να είναι 1,55μm, αρκετά μεγαλύτερο δηλαδή από τα 1,12 και 1,22μm που έχουμε συνηθίσει. Δυστυχώς απουσιάζει το OIS, αλλά η κάμερα του LG Nexus 5X εξοπλίζεται με laser auto focus. Φυσικά και οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν με την έκδοση Android 6.0 Marshmallow out-of-the-box.

Τιμή και διαθεσιμότητα

https://www.youtube.com/watch?v=QLqHZLdt_jE

Η τιμή του LG Nexus 5X θα ξεκινάει στις ΗΠΑ από τα $379.99 για το μοντέλο των 16GB και θα φθάνει τα $429.99 για αυτό των 32GB. Επιπλέον, η Google θα δώσει και $50 πίστωση για αγορές από το Play Store για τους πρώτους που θα προ-παραγγείλουν την συσκευή. Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη και τα πρώτα LG Nexus 5X αναμένετε να αρχίσουν να παραδίδονται στο τέλος Οκτωβρίου. Δυστυχώς οι τιμές δεν θα είναι το ίδιο ελκυστικές και στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου το LG Nexus 5X κοστολογείται στα €479 και €529 αντίστοιχα για τα μοντέλα 16 και 32GB (χωρίς αντίστοιχο bonus για το Play Store επίσης).

από

Asus ZenFone 8 Android