Lenovo Vibe P1 & P1m, αναβαθμίσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Lenovo Vibe P1 που μαζί είχαμε δει σε leaked φωτογραφίες, ανακοινώθηκε πλέον επίσημα από την Lenovo στην IFA 2015, όπως ακριβώς περιμέναμε ότι θα γίνει. Η έκπληξη όμως προήρθε από την ύπαρξη δύο εκδόσεων του P1 πράγμα που δεν περιμέναμε. Η πρώτη θα είναι το Lenovo Vibe P1 όπως το είχαμε δει, και η δεύτερη θα είναι το Lenovo Vibe P1m. Και οι δύο συσκευές έρχονται με μεγάλο ατού την μπαταρία τους και μπορούν να λειτουργήσουν ως powerbank για άλλα smartphone.


Lenovo Vibe P1 αναβαθμίζεται σε Android Marshmallow

30 Απριλίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Η Lenovo ξεκίνησε την διάθεση της ενημέρωσης σε Android Marshmallow για το Lenovo Vibe p1 που είδαμε να ανακοινώνεται τον Σεπτέμβριο του 2015. Η διάθεση του update ανακοινώθηκε στο επίσημο forum της εταιρείας αν και κάποιοι χρήστες έχουν είδη αναφέρει πως έλαβαν την ενημέρωση πιο νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση αφορά το Vibe p1 και P1A42 όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση. Ο τρόπος διάθεσης είναι μέσω OTA και όπως συνήθως δεν γίνεται μαζικά αλλά σταδιακά όποτε θα πρέπει να οπλιστείτε με λίγη υπομονή και να κοιτάτε χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις για την αναβάθμιση.

lenovo vibe p1

πηγή | από | img source


Lenovo Vibe P1: Ανακοινώθηκε επίσημα σε δύο εκδόσεις

3 Σεπτεμβρίου 2015 – Πάρης Λύρας

Lenovo-Vibe-P1-1

Ας ξεκινήσουμε από την μπαταρία που είναι και το χαρακτηριστικό που πολλοί πιστεύω πως θα σκεφτούν να αγοράσουν τη συγκεκριμένη συσκευή. Αυτή θα είναι 5000mAh και εκτός της τεράστιας χωρητικότητας θα συνοδεύεται και από γρήγορη φόρτιση, που θα μπορεί να σας προσφέρει 3 ώρες ομιλίας μέσα σε μόλις 5 λεπτά φόρτισης. Για να καταλάβετε πόσο βάση έχει δώσει η Lenovo στην εξοικονόμηση μπαταρίας, ο διακόπτης στο πλάι δεν είναι τελικά για το προφίλ ήχου όπως νομίζαμε αλλά ενεργοποιεί το Power Saving Mode που θεωρητικά μπορεί να διπλασιάσει την διάρκεια της μπαταρίας όταν χρησιμοποιείται.

Με βάση τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά θα λέγαμε πως το Lenovo Vibe P1 ανήκει στην mid-range κατηγορία. Επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 615 και θα συνοδεύεται από 2GB RAM. Η οθόνη είναι 5,5″ και ανάλυσης 1080p και οι κάμερες της συσκευής είναι 13 και 5MP. Επιπλέον, το home button του Lenovo Vibe P1 λειτουργεί και ως fingerprint scanner ενώ τέλος το λογισμικό της συσκευής θα βασίζεται στο Android 5.1 Lollipop.

Η τιμή του Lenovo Vibe P1 θα είναι περίπου στα $280 και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Lenovo Vibe P1m – Μικρότερο και φθηνότερο

Lenovo Vibe P1m

Όπως και το Lenovo Vibe P1, έτσι και ο μικρός του αδερφός εστιάζει στον τομέα της μπαταρίας. Στην περίπτωση του P1m αυτή θα είναι 4000mAh αλλά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει η συσκευή δεν θα μας φαινόταν απίθανο να διαρκεί και περισσότερο από το Lenovo Vibe P1. Επίσης παρότι δεν διαθέτει την απίστευτα γρήγορη φόρτιση του P1, το P1m θα έχει quick charge απλά θα είναι πιο αργό από ότι στο P1.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αρκετά κατώτερο του Lenovo Vibe P1 αλλά τουλάχιστον και η τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη όπως θα δείτε. Ο επεξεργαστής αυτή τη φορά θα είναι από την MediaTek και συγκεκριμένα θα είναι ο MT6735P που και εδώ θα συνοδεύεται από 2GB RAM και το λογισμικό θα είναι Android 5.1

Η τιμή του μικρότερου μοντέλου θα κυμαίνεται περίπου στα $160 οπότε αν ψάχνετε για κάτι φθηνό με μεγάλη αυτονομία τότε το Lenovo Vibe P1 μάλλον είναι ιδανικό για εσάς

πηγή | από


Lenovo Vibe P1: Διέρρευσαν φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Lenovo Vibe P1: Διέρρευσαν φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

27 Αυγούστου 2015

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που είδαμε επίσημα το Zuk Z1, το πρώτο smartphone της Zuk, η οποία σε μεγάλο ποσοστό ανήκει στην Lenovo. Σήμερα είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες του φημολογούμενου Lenovo Vibe P1, ενός phablet που μας θύμισε αρκετά το Z1 σε σχεδιασμό και μάλλον θα το ανταγωνιστεί ευθέως αν κρίνουμε από την τιμή που φημολογείται.

Lenovo Vibe P1 – Σχεδίαση

Lenovo-Vibe-P1-3

Όπως σας είπα και στον πρόλογο, το Lenovo Vibe P1 μου θυμίζει αρκετά το Zuk Z1, και μάλλον αυτό δεν είναι τυχαίο αφού η Lenovo έχει μεγάλη επιρροή στην Zuk. Παρόλα αυτά το Lenovo Vive P1 διαθέτει και κάποια δικά του ξεχωριστά γνωρίσματα. Αρχικά φαίνεται πως το νέο phablet είναι όλο μεταλλικό. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα αφαιρούμενο μέρος στην πίσω πλευρά που δίνει πρόσβαση στην θύρα microSD και την υποδοχή των δύο SIM.

Lenovo-Vibe-P1-2

Στο μπροστά μέρος θα βρούμε το home button που λειτουργεί και ως fingerprint scanner ενώ δίπλα από αυτό υπάρχουν δύο capacitive πλήκτρα με το back να βρίσκεται στο δεξιά! Το πιο αξιοσημείωτο όμως κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης του Lenovo Vibe P1 είναι ένα πλήκτρο στα αριστερά του σώματος της συσκευής το οποίο όπως φαίνεται θα λειτουργεί ως διακόπτης εναλλαγής προφίλ ήχου, όπως είδαμε για πρώτη φορά στο OnePlus 2.

Lenovo Vibe P1 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Lenovo-Vibe-P1-1

Η σημερινή διαρροή του Lenovo Vibe P1 δεν περιελάμβανε μόνο τις φωτογραφίες που βλέπετε όμως, αλλά συνοδεύτηκε και με πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα συνοδεύουν την συσκευή. Να ξεκινήσουμε από τον επεξεργαστή ο οποίος θα είναι ο Snapdragon 615, επίσης θα υπάρχουν 3GB μνήμης RAM και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16GB.

Η οθόνη του Lenovo Vibe P1 θα είναι 5,5 ιντσών ανάλυσης FullHD 1080p. Ακόμα, η κύρια κάμερα θα είναι ανάλυσης 13MP με dual-tone LED flash όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, και ακριβώς από κάτω θα υπάρχει NFC. Η μπροστινή κάμερα θα είναι στα 5MP. Ίσως όμως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Lenovo Vibe P1 από όλα είναι η μπαταρία του, η οποία θα είναι χωρητικότητας 5000mAh! Γι’ αυτό και φαίνεται λίγο πιο μεγάλη σε πάχος η συσκευή από τον ανταγωνισμό άλλωστε.

Lenovo Vibe P1 – Τιμή και ανακοίνωση

Lenovo-Vibe-P1-0

Αναμένουμε η επίσημε ανακοίνωση του Lenovo Vibe P1 να γίνει στην φετινή IFA του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 9 Σεπτεμβρίου με την τιμή της συσκευής να αναμένεται κοντά στα $300 που μας φαίνεται ως μία πολύ καλή αρχή.

πηγή | από

Sony