Devolo 1200 triple+ powerline Review | Εύκολη εγκατάσταση και αξιοπιστία

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα έχετε βρεθεί στη θέση μου. Έχουμε το modem router σε ένα σημείο του σπιτιού και πολλές άλλες συσκευές (όπως κονσόλα, smart TV κ.α.) σε άλλο δωμάτιο. Τι γίνεται λοιπόν όταν η εμβέλεια του router δεν μας προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα; Πρέπει να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και γι’ αυτό υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι ασύρματα, με μία συσκευή repeater. Ο δεύτερος και πολύ πιο σταθερός είναι μέσω ενός powerline, όπως το Devolo 1200 triple+. Μιας και η επέκταση του δικτύου μας ήταν κάτι που χρειαζόμασταν, βρήκαμε παράλληλα την ευκαιρία να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τη δοκιμή της συσκευής.

Devolo 1200 Triple+ κριτικές review

Η τεχνολογία Powerline μεταφέρει το ίντερνετ μέσα από τα καλώδια ηλεκτρισμού του σπιτιού. Έτσι, μπορείτε να έχετε ίντερνετ σε όποια πρίζα είναι κοντινότερη στη συσκευή που το χρειάζεται. Ειδικά αν μιλάμε για Cosmote TV/Nova, τότε χρειάζεστε συγκεκριμένα ενσύρματη σύνδεση. Με το Devolo 1200 triple+ θα έχετε 3 θύρες ethernet ακριβώς εκεί που τις χρειάζεστε.

Αν θέλετε και WiFi από το Powerline σας δείτε το review του Devolo 1200+ WiFi ac!

Devolo 1200 triple+ – unboxing και εγκατάσταση

Η συσκευασία του Devolo 1200 triple+ είναι πολύ απλή και διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα. Πέρα από τους δύο αντάπτορες πρίζας, θα βρείτε δύο καλώδια ethernet δύο μέτρων και κάποιες οδηγίες. Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να στήσετε το δίκτυό σας. Ο ένας αντάπτορας τοποθετείται στο ρούτερ και ο δεύτερος σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού χρειάζεστε έξτρα θύρες δικτύου. Ο συγχρονισμός των συσκευών γίνεται πατώντας δύο μόνο κουμπιά. Πρώτα πατάμε το κουμπί στον αντάπτορα του ρούτερ και εντός δύο λεπτών πατάμε το αντίστοιχο κουμπί στον δεύτερο αντάπτορα και αυτό ήταν όλο! Τώρα έχετε τρεις νέες θύρες ethernet στο σημείο ακριβώς που τις χρειάζεστε, εύκολα και χωρίς καθόλου φασαρία.

Devolo 1200 Triple+ κριτικές review

Να προσθέσουμε εδώ ότι το Devolo 1200 triple+ δεν διαθέτει και WiFi spot μαζί με τις ενσύρματες συνδέσεις. Αν θέλετε και αυτήν τη δυνατότητα, υπάρχει μοντέλο που το προσφέρει. Με το 1200 triple+ μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές σας μόνο ενσύρματα, το οποίο προσωπικά βρίσκω προτιμότερο αν μιλάμε για συσκευές που δεν θα μετακινηθούν ποτέ, όπως η τηλεόραση. Το WiFi Spot θα σας χρησιμεύσει αν στον ίδιο χώρο αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας και οι κινητές συσκευές σας, όπως το smartphone ή το tablet.

Τα αποτελέσματά μας

Όπως θα διαπιστώσετε, το δίκτυό μου είναι για κλάματα, αλλά ακόμα και σε αυτές τις ταχύτητες το Devolo 1200 triple+ έκανε διαφορά. Η ταχύτητα με WiFi ακόμα και δίπλα στο ρούτερ είναι χαμηλότερη από την ταχύτητα που επιτυγχάνω με τη χρήση του powerline της Devolo σε άλλο δωμάτιο. Το σημαντικότερο όμως είναι πως και η σύνδεσή μου είναι πιο σταθερή. Ιδιαίτερα για περιπτώσεις όπως stream περιεχομένου, το αποτέλεσμα είναι πιο σταθερό από ό,τι στο WiFi, με λιγότερες μεταπτώσεις στην ποιότητα.

Το μόνο μειονέκτημα του Devolo 1200 triple+ είναι πως η συσκευή είναι αρκετά ογκώδης. Αν κάποιο έπιπλο αφήνει λίγο χώρο για την πρίζα, τότε μπορεί ο αντάπτορας να μην χωράει στο σημείο που τον χρειάζεστε. Κρατήστε αυτό λοιπόν σαν παρατήρηση αν ενδιαφέρεστε για αυτό το powerline.

Στον αντίποδα τώρα, πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι το Devolo 1200 triple+, όπως και όλα τα powerline της Devolo, δουλεύει άψογα και σε τριφασικό ρεύμα, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες λύσεις της αγοράς. Και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, με το Devolo 1200 triple+ δεν χρειάζεται να θυσιάσετε κάποια πρίζα για να το χρησιμοποιήσετε. Και οι δύο αντάπτορες έχουν στο σώμα τους σούκο, ώστε η πρίζα να συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά. Αυτό που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε είναι να βάλετε το Powerline σας επάνω σε πολύπριζο. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη χρήση και να μην δουλεύει σωστά η συσκευή.

Devolo 1200 Triple+ κριτικές review
Και το ίντερνετ δουλεύει και τα φωτάκια παίρνουν ρεύμα

Devolo 1200 triple+ – Συμπέρασμα

Τα 1200 triple+ έχει τιμή λιανικής πάνω από τα €110. Το ποσό σίγουρα δεν είναι μικρό, αλλά τα powerline της Devolo είναι εξαιρετικά αξιόπιστες λύσεις. Το αν αξίζει εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες σας. Αν θέλετε να συνδέσετε παραπάνω από μία συσκευές, αλλά και να κάνετε επέκταση του WiFi σας, τότε κοιτάξτε κάποιο triple μοντέλο με WiFi. Αν πάλι ψάχνετε powerline απλά για να χρησιμοποιήσετε συνδρομητική τηλεόραση, τότε καλύτερα θα ήταν να πάτε στην πιο απλή και οικονομική λύση της μονής ενσύρματης powerline συσκευής. Το Devolo 1200 triple+ που δοκιμάσαμε απευθύνεται – ξεκάθαρα, θεωρώ – σε χρήστες που έχουν παραπάνω από μία συσκευές που θα επωφελούνταν από σταθερότερη σύνδεση, χωρίς να θέλουν να κάνουν επέκταση του WiFi. Χρήστες δηλαδή που στο σαλόνι τους θα έχουν τη smart TV, την κονσόλα ή κάποιο home theater PC.

Devolo 1200 Triple+ κριτικές review

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα πρότεινα το WiFi repeater. Έχοντας δοκιμάσει τέτοια συσκευή, η βελτίωση που συνήθως προσφέρει είναι πολύ μικρή στο δίκτυο του σπιτιού σας. Οπότε δεν βλέπω τον λόγο να αγοράσει κανείς κάτι τέτοιο. Ένα powerline σύστημα σαν και το Devolo 1200 triple+ προσφέρει πιο σίγουρο αποτέλεσμα και αξίζει να δώσετε λίγα χρήματα παραπάνω. Απλά βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας!

Sony

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.