CoolPad Modena specs review + επίσημα στην Ελλάδα

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η επίσημη κυκλοφορία του CoolPad Modena στην Ελληνική αγορά από την αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός και αργότερα ίσως και από άλλα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, το smartphone με λειτουργικό σύστημα Android κοστίζει 179€, αλλά τελικά αξίζει να το αγοράσει κάποιος; Μήπως υπάρχουν πιο ανταγωνιστικές επιλογές στα χρήματα αυτά; Πάμε να δούμε!CoolPad Modena κινητο


CoolPad Modena review χαρακτηριστικών

Πάμε στα βασικά, έχει οθόνη 5.5″ με ανάλυση qHD και στα χρήματα αυτά εύκολα μπορεί κάποιος να βρει smartphone με μεγαλύτερη ανάλυση HD ή ακόμα και FHD. Με λίγα λόγια, στην οθόνη το CoolPad Modena υστερεί αρκετά και έχει πολλούς δυνατότερους ανταγωνιστές και με λιγότερα χρήματα.

Επόμενο κομμάτι που θα εξετάσουμε είναι η μπαταρία του CoolPad Modena, που έχει χωρητικότητα μόνο 2.500mAh. Η χωρητικότητα της μπαταρίας συνήθως πάει με το μέγεθος της οθόνης, οπότε θα συγκρίνω το Modena αρχικά με το LG G4 Stylus στο θέμα αυτό, που έχει μπαταρία 3.000mAh και κοστίζει μόλις 20 ευρώ παραπάνω, επίσης ακόμα και το Lenovo Vibe p1m με οθόνη 5″ που έχει μπαταρία 4.000mAh.

Φοράει Qualcomm SnapDragon 410 με 4 πυρήνες που βλέπουμε μόνο σε mid-range smartphones και είναι καλοδεχούμενη επιλογή, αλλά όχι σε αυτό επίπεδο τιμής. Σε αυτά τα χρήματα μπορείτε να βρείτε ZTE Blade S6 με chipset SnapDragon 615 8 πυρήνων, που είναι ανώτερο από κάθε άποψη από το CoolPad.

Ακόμα, το CoolPad Modena έχει 1GB RAM και 8GB ROM (αποθηκευτικό χώρο) που, και πάλι, για τα 179€ που ζητάει είναι λίγα. Στα της κάμερας, η εταιρεία δεν αναφέρει τι μοντέλο αισθητήρα φοράει το smartphone, άρα ούτε εκεί μπορούμε να περιμένουμε κάτι αξιόλογο.

Μα, θα μου πείτε, είναι όμορφο και έχει μικρά bezels! Κάπου εδώ γελάμε, εμείς οι πιο διαβασμένοι… Τα πραγματικά bezels και γενικά οι διαστάσεις είναι αυτές που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και είναι μεγάλες, το κινητό για την οθόνη που έχει είναι μεγάλη. Κατά τα άλλα, δε μπορώ να πω! Στη διαφήμιση είναι κούκλα το κινητό.

CoolPad Modena Android smartphone

[alert-success]

Αναλύοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά (review χαρακτηριστικών) του CoolPad Modena, τα μόνα θετικά σημεία που μπορώ να εντοπίσω πάνω στη συσκευή είναι η ύπαρξη dual-sim δυνατότητας αλλά και το Android Lollipop 5.1, που δυστυχώς είναι τροποποιημένο και δεν είναι stock όπως το δίνει η μαμά Google. Εν συντομία θα έπρεπε να κοστίζει τουλάχιστον 120€ για να την θεωρήσουμε ανταγωνιστική πρόταση.

[/alert-success]

[alert-note]

Για πιο αξιόλογες προτάσεις, διαβάστε τη λίστα με τα καλύτερα οικονομικά smartphones της Ελληνικής αγοράς.

[/alert-note]

Asus ZenFone 8 Android