Γιατί τα ZUK είναι τα καλύτερα κινητά, ακόμα και από Xiaomi!

Ο ανταγωνισμός έχει βαρέσει κόκκινο στη κυριολεξία στο χώρο των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Πλέον, αν ξέρεις να ψάξεις εκεί που πρέπει, με 200€ έχει ένα κινητό που δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από ναυαρχίδες. Τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, είμαι ικανοποιημένος κάτοχος ZUK Z2 περίπου μισό χρόνο και συνεχίζω. Πάμε όμως να δούμε γιατί τα ZUK είναι από τα καλύτερα οικονομικά κινητά που πλησιάζουν ναυαρχίδες.

ZUK Z2 vs xiaomi mi5

  1. Update: Η ZUK καλύπτει το τεράστιο κενό της Xiaomi δηλαδή τα updates. Το Z2 ανακοινώθηκε με Marshmallow 6.0.1 και πλέον έχει πάρει επίσημα τη Nougat. Έχω κάνει και το αντίστοιχο Hands-On video με την αναβάθμιση.
  2. Τιμή: Οι τιμές των ZUK είναι πιο ανταγωνιστικές ακόμα και από αυτές των Xiaomi. Το ZUK Z2 (Review Link) φοράει SnapDragon 820 με 4GB RAM και 64GB ROM, με τιμή που πλέον ξεκινάει από τα 180€ για αγορά από Κίνα.
  3. Minimal UI: Το ZUI είναι πιο μινιμαλιστικό ακόμα και από stock android, χωρίς πολλές έξτρα Κινέζικες εφαρμογές. Αυτό το βοηθάει να έχει τρομερή αυτονομία, τη καλύτερη που έχω δει μέχρι στιγμής σε έξυπνο κινητό, χωρίς δεκάδες έξτρα δυνατότητες που 1 στους 10 χρειάζεται.
  4. Ποιότητα κατασκευής: Αυτό είναι υποκειμενικό βέβαια, αλλά σε πολλούς αρέσει η σχεδίαση τους με μαζεμένα bezels αλλά και όμορφες καμπύλες. Μόνο το ZUK Z2 διαφέρει που θυμίζει λίγο iPhone 4, αλλά με γυαλί ακόμα και στη πλάτη.
  5. Κάμερα: Η τιμή του ZUK Z2 είναι πιο κοντά με αυτή της σειράς Redmi 4 της Xiaomi, αλλά οι κάμερες του Z2 είναι πολύ καλύτερες. Η κύρια κάμερά του έχει όλες τις manual ρυθμίσεις που χρειάζεται ένας πιο προχωρημένος χρήστης, όπως manual focus, ταχύτητα κλείστρου ISO και όχι μόνο.

[alert-warning]

Έχω αρκετή εμπειρία από Xiaomi και ZUK. Προτείνω πολλές φορές κινητά και από τις 2 εταιρείες. Αυτή είναι μόνο η προσωπική μου άποψη και παρακαλώ, όποιος θέλει να εκφέρει άποψη επί του θέματος, να έχει την αντίστοιχη εμπειρία και από τις 2 εταιρείες και όχι μόνο επειδή έχει Xiaomi.

[/alert-warning]

Παρακάτω και ένα video που το ZUK Z2 πατάει το Mi5 χωρίς καν το turbo mode ενεργοποιημένο. Μπορείτε να βρείτε τα ZUK εδώ.

Asus ZenFone 8 Android