Το ZTE Iceberg concept δεν έχει μία αλλά δύο εγκοπές (notch) στην οθόνη

Η αρχή έγινε με το Essential Phone, μετά ακολούθησε το iPhone X και έπειτα ένας μεγάλος αριθμός άλλων smartphone. Αναφέρομαι φυσικά στο notch στην οθόνη, που τείνει να γίνει κοινό γνώρισμα όλων των νέων συσκευών. Το σχέδιο αυτό μάλλον ήρθε για να μείνει, μας αρέσει δεν μας αρέσει, και η ZTE μόλις το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Το concept ZTE Iceberg που δημιούργησε έχει όχι ένα, αλλά δύο notches.

ZTE Iceberg concept 1

Ένα notch στην κορυφή και ένα κάτω έχει το ZTE Iceberg

Οι δύο εγκοπές του ZTE Iceberg έχουν τοποθετηθεί συμμετρικά της οθόνης. Η πρώτη είναι στο γνωστό σημείο στο πάνω μέρος. Πέρα από την κάμερα στεγάζει και το ηχείο-ακουστικό. Στην κάτω εγκοπή τοποθετείται ένα ακόμα ηχείο για να μπορούμε έτσι να έχουμε και stereo ηχεία αλλά και bezel-less σχεδίαση. Με τις δύο εγκοπές η μπροστά όψη είναι συμμετρική και, στα μάτια μου, αρκετά πιο όμορφη από ένα κινητό με notch μόνο στην κορυφή.

Το ιδιαίτερο αυτό concept smartphone έχει και άλλα πολύ ξεχωριστά σχεδιαστικά γνωρίσματα. Η κατασκευή του είναι φυσικά όλη από γυαλί το οποίο στις τέσσερεις γωνίες εξέχει έντονα. Οι διαφανείς αυτές γωνίες είναι που το κάνουν να ξεχωρίζει και του έχουν δώσει το όνομα ZTE Iceberg, διότι φέρνει σε παγόβουνο. Η ύπαρξη του γυαλιού και στις δύο όψεις προσφέρει στο “παγόβουνο” τη δυνατότητα να υποστηρίξει και ασύρματη φόρτιση.

ZTE Iceberg concept 2

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται δείχνουν και διπλή κάμερα, αλλά τίποτα από τα χαρακτηριστικά δεν είναι σίγουρο προς το παρόν. Η ZTE μας πληροφορεί πως το Iceberg θα κυκλοφορήσει μετά το 2018. Και αυτό γιατί το ZTE Iceberg είναι ακόμα σε concept στάδιο, αν και αναπτύσσεται ήδη τουλάχιστον ένα χρόνο. Τα render που κυκλοφόρησαν έρχονται από τον οργανισμό βραβείων σχεδίασης iF, οπότε το σχέδιο είναι το μόνο που έχει οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Αν το ZTE Iceberg φτάσει ποτέ να πωλείται στην αγορά τότε τα χαρακτηριστικά του θα είναι αρκετά καλύτερα από τα σημερινά στάνταρ. Λόγω του ιδιαίτερου σχεδίου του, πολύ θα ήθελα το Iceberg να κυκλοφορήσει τελικά και να το πιάσω στα χέρια μου, ειδικά αν γίνει διαθέσιμο σε καλύτερη τιμή και στην Ελλάδα από το Banggood ή το GearBest.

από

Sony