Το YouTube αποφάσισε να κρύβει τον αριθμό των dislike

Σε μία μεγάλη απόφαση προχώρησε το YouTube αφού η γνωστή υπηρεσία γνωστοποίησε πως πλέον ο αριθμός των dislike κάθε βίντεο θα κρύβεται. Η απόφαση πάρθηκε με στόχο την μείωση της τοξικότητας που εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα, με το YouTube να θέλει να προστατεύσει τους δημιουργούς του από τα “dislike attacks”. Πρόκειται για περιπτώσεις όπου οργανωμένα υπάρχει επίθεση και μαζικά dislike απέναντι σε συγεκριμένα βίντεο ή πρόσωπα, χωρίς να παίζει ρόλο το περιεχόμενο ενός βίντεο.

Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει εταιρίες ή μεγάλα κανάλια να κρύψουν τα κακώς κείμενά τους. Εμμέσως αφαιρείται ένας μηχανισμός που υπήρχε για να δείξει κάποιες την δυσαρέσκειά του σε συγκεκριμένα βίντεο. Φυσικά, τα σχόλια παραμένουν ανοιχτά για όποιον θέλει να δικαιολογήσει την αντίθετή άποψή του πάνω σε ένα θέμα, και αυτό είναι κάτι θετικό.

Σύμφωνα με το YouTube, το οποίο πραγματοποίησε και έρευνα πριν προχωρήσει στην αλλαγή, η αφαίρεση των dislike θα βοηθήσει στην ψυχική υγεία των δημιουργών. Βέβαια, οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το νούμερο των dislike, παρότι οι χρήστες δεν θα έχουν εικόνα για τον αριθμό τους. Μένει να δούμε πως η κοινότητα του YouTube θα αποδεχθεί την παραπάνω αλλαγή και βέβαια τι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα έχει αυτή.

I can only show you the door...