Η εφαρμογή του YouTube ενημερώθηκε και υποστηρίζει Full Screen για 18:9 κινητά

Κι εκεί που δεν το περίμενα, ανοίγω την εφαρμογή του YouTube να δω Λάμπρο Φισφή να σκάσει λίγο το χειλάκι μου, BOOM!, πετάγεται μήνυμα “Pinch to zoom and fill screen”! Επιτέλους! Πλέον όλα τα smartphones που δεν έχουν την τυπική 16:9 αναλογία οθόνης θα μπορούν να προβάλουν περιεχόμενο στο 100% της οθόνης. Δηλαδή τέλος τα μαύρα κενά δεξιά και αριστερά, για οθόνες 18:9.

LG Q6 full screen video
Full Screen Video

Αναλογία οθόνης 18:9 έχουν συνήθως τα νέα bezel-less κινητά, όπως το LG G6. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι zoom in για να γεμίσει το video 100% την οθόνη του κινητού, αν δεν είναι 16:9. Η διαδικασία είναι ίδια με το να κάνεις zoom in και zoom out σε μια απλή φωτογραφία στο κινητό. Η νέα αυτή δυνατότητα κυκλοφορεί από τις 15 Νοεμβρίου 2017 και αρκεί μόνο μια απλή ενημέρωση της εφαρμογής YouTube από το Play Store της Google.

Η αλήθεια είναι ότι άργησε πολύ να έρθει αυτή η δυνατότητα και τα παράπονα είναι χιλιάδες από τους χρήστες. Αλλά, όπως πάντα, κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ώρα να απολαύσουμε όλοι τα 18:9 κινητά μας. Στις εικόνες είναι το LG Q6 με οθόνη 18:9 5.5″ Full HD.

Χωρίς Full Screen
Asus ZenFone 8 Android