Xiaomi: Ξεκινάμε παραγωγή στην Τουρκία και βοηθάμε στην τεχνολογική της ανάπτυξη

Μία μεγάλη επένδυση της Xiaomi στη Τουρκία είναι σχεδόν έτοιμη να ολοκληρωθεί. Το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2021 η εταιρία θα ξεκινήσει την παραγωγή στη γειτονική δολοφονική χώρα για να την στηρίξει. Η κίνηση αυτή της Xiaomi ίσως επιβεβαιώνει την κατηγορία από ΗΠΑ ότι συνεργάζονται με τον στρατό της Κίνα για κυβερνητικά συμφέροντα.

xiaomi

Το νέο επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος της Xiaomi Turkey, Usher Liu. Ο ίδιος τόνισε πόσο σημαντική είναι η τάση για αύξηση της επένδυσης σε μία τόσο σημαντική αγορά για την εταιρία. Το αρχικό πλάνο περιλαμβάνει επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων και θα προκύψουν 2000 νέες θέσεις εργασίας. Το νέο εργοστάσιο θα έχει μέγεθος 14.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ακόμα η συνεργαζόμενη εταιρία salcom ανακοίνωσε πως θα συνεχίσουν να επενδύουν στην αγορά της Τουρκίας και πως θα την βοηθήσουν να αναπτυχθεί τεχνολογικά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, εξάλλου μην ξεχνάμε πως η Τουρκία δεν απέκλεισε την Huawei όπως έκανε η Ευρώπη…

Η παραπάνω κίνηση είναι σημαντική για την οικονομία της χώρας. Η Xiaomi δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής που επενδύει εκεί, αφού ετοιμάζονται Tecno και Oppo. Μάλιστα τα πρώτα made-in-turkey Samsung κινητά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στη παγκόσμια αγορά τις επόμενες βδομάδες.

Προσωπικά αυτός για μένα είναι ακόμα ένας λόγος για να αγοράζω τα προϊόντα που με ενδιαφέρουν αποκλειστικά από καταστήματα της Κίνας και πάντα χωρίς τελωνείο. Αν και το επόμενο κινητό μου κατά πάσα πιθανότητα να είναι made in japan ;)

πηγή

Asus ZenFone 8 Android