Εγκαταλείπει το όνομα “Mi” η Xiaomi!

Σε μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση προέβη πριν λίγες ώρες η Xiaomi. Η κινεζική εταιρία είναι έτοιμη να αφήσει πίσω ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της και να προχωρήσει. Το όνομα “Mi” πλέον ανήκει στο παρελθόν, με τις συσκευές να μην φέρουν κάποιο διακριτικό από εδώ και στο εξής.

Στην πραγματικότητα το παραπάνω είχε ήδη συμβεί με την ανακοίνωση του Xiaomi Mix 4 και του Xiaomi Pad 5. Τότε οι φήμες για την εν λόγω αλλαγή είχαν ξεκινήσει, όμως η εταιρία επιβεβαίωσε τα παραπάνω μέσω ενός δελτίου Τύπου.

Xiaomi new logos and series

Όπως αναφέρει η εταιρία, η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει να μειωθεί το «κενό ανάμεσα στην εταιρία και τα προϊόντα της». Πλέον οι συσκευές θα χωρίζονται σε μόνο δύο σειρές. Η πρώτη θα φέρει το όνομα της μητρικής εταιρίας, δηλαδή Xiaomi. Οι Xiaomi συσκευές θα έχουν premium χαρακτήρα, με τεχνολογία αιχμής. Η Redmi κατηγορία θα περιλαμβάνει πιο προσβάσιμες συσκευές, με ανταγωνιστική τιμολόγηση και θα είναι ιδανική για νέα άτομα. Μάλιστα, η αλλαγή θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα smart προϊόντα τις εταιρίες, όπως οικιακές συσκευές και IoT προϊόντα.

Εκτός από τα παραπάνω, τα Mi Stores μετονομάζονται σε Xiaomi Stores. Τέλος, η εταιρία άλλαξε και τις γραμματοσειρές των δύο σειρών, με στόχο να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τη φιλοσοφία της καθεμίας.

I can only show you the door...