Συμβουλή από την Xiaomi για να αποδίδει το κινητό σου ακόμα καλύτερα!

Ένα αρκετά σημαντικό tip έδωσε η Xiaomi στους χρήστες της, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κολλήματα με το MIUI. Αρχικά, εξήγησε πως ένα κινητό μπορεί να αρχίσει να κολλάει ή να μην είναι όσο γρήγορο ήταν στην αρχή. Συνήθως εφαρμογές και αρχεία καταλαμβάνουν μεγάλο μέγεθος της συνολικής μνήμης RAM, αλλά και του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

Ακριβώς επειδή χρησιμοποιούν αρκετό χώρο, τα αρχεία αυτά συμπιέζονται για να “πιάνουν” λιγότερο χώρο. Όμως, τα συμπιεσμένα αρχεία για να εκτελεστούν χρειάζονται περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και έτσι, στις πιο πολλές περιπτώσεις, δημιουργούνται “κολλήματα”. Οπότε, αν έχεις MIUI και έχεις παρατηρήσει μείωση της απόδοσης, μπορείς από τις ρυθμίσεις για developers να απενεργοποιήσεις την συμπίεση ή ακόμα και να την περιορίσεις, αν το κινητό σου δεν έχει αρκετή RAM.

γιατί κολλάει το xiaomi
  • Αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τις Developer Options από τις Ρυθμίσεις > About phone και κάνοντας πολλά συνεχόμενα κλικ στο MIUI version. Στη συνέχεια, θα βρεις τις developers options στο μενού Additional settings.
  • Αν το Xiaomi σου κολλάει, μπορείς να δοκιμάσεις τη ρύθμιση Memory Optimization στο low ή να την απενεργοποιήσεις (off).
  • Στη συνέχεια, κάνε μια δοκιμή τη συσκευή και δες με ποια από τις 2 επιλογές είναι πιο γρήγορη και πράξε αναλόγως.
Xiaomi κολλάει πως να γίνει πιο γρήγορο
Asus ZenFone 8 Android