Η Xiaomi ξεπερνά την Apple και περνάει στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών

Η εταιρία Canalys δημοσίευσε τα στοιχεία της για την αγορά των smartphones για το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Συνολικά η αγορά γνώρισε ανάπτυξη κατά 12%, επωφελούμενη από το άνοιγμα κάποιων αγορών που ήταν κλειστές λόγω της πανδημίας.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές κέρδισαν έδαφος, κυρίως λόγω της οπισθοδρόμησης της Huawei. Μεγαλύτερη κερδισμένη είναι φυσικά η Xiaomi, η οποία είδε τον ρυθμό της ανάπτυξή της (growth rate) να αυξάνεται κατά 83% ποσό που την ανέβασε στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών. Η κινεζική εταιρία διαθέτει πλέον το 17% της αγοράς, πίσω μόνο από την Samsung (19%). Στη τρίτη θέση έπεσε η Apple (14%), η μοναδική εταιρία από τις πρώτες 5 που είχε μονοψήφια growth rate (1%). Την πεντάδα κλείνουν οι κινεζικές Oppo και Vivo με 10% μερίδιο αγοράς έκαστη.

Αν η Xiaomi συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σύντομα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τη Samsung και να γίνει ο νούμερο ένα κατασκευαστής παγκοσμίως! Ταυτόχρονα, Oppo και Vivo φαίνεται να προσπαθούν πολύ, ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε marketing, προκειμένου να καταφέρουν να επεκταθούν, κάτι που για την ώρα φαίνεται να αποδίδει.

Asus ZenFone 8 Android