Η Xiaomi παρουσίασε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο στα $424!

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουμε την Xiaomi λόγω των κινητών της συσκευών, όμως ακόμη και στην χώρα μας βλέπουμε συσκευές σε διαφορετικές κατηγορίες που φέρουν την στάμπα της. Μία κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια.

Xiaomi scooter

Xiaomi scooter – Μοτοποδήλατο!

Στην παραπάνω κατηγορία μπορούν να μπουν και τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, εκεί που ανήκουν τα νέα A1 και A1 Pro μοντέλα. Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα η κινεζική εταιρία χρησιμοποιεί την δική της crowdfunding πλατφόρμα για να κυκλοφορήσουν τα νέα της ηλεκτρικά σκούτερ.

Τα A1 και A1 Pro από τις πρώτες φωτογραφίες φαίνονται αρκετά μικρά σε σχέση με τα συμβατικά μοτοποδήλατα. Στις φωτογραφίες βλέπουμε πως είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη γυναίκα, όμως ο άντρας δείχνει να “ζορίζεται” πάνω στο δικό του Α1.

Xiaomi scooter

Φυσικά το μικρό μέγεθος βοηθάει στο να διατηρηθεί χαμηλό το βάρος, αφού τα δύο μοτοποδήλατα ζυγίζουν 52 κιλά. Η μηχανή βρίσκεται κοντά στην πίσω ρόδα, η οποία έχει μέγεθος 16 ίντσες. Αν και για την ώρα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την δύναμη της μηχανής, αυτή μάλλον θα είναι κοντά στα 750W. Αυτή είναι παραπάνω από αρκετή για να επιτευχθεί η μέγιστη ταχύτητα των 25χλμ/ώρα, η οποία είναι η μέγιστη που επιτρέπεται από την κινεζική νομοθεσία για τα e-bikes.

Όσον αφορά την αυτονομία, το Α1 Pro μπορεί να διανύσει έως 70 χιλιόμετρα, ενώ το απλό μοντέλο φτάνει τα 60 χιλιόμετρα. Αυτό οφείλεται στην 960Wh μπαταρία της Α1 Pro, με το A1 να διαθέτει μπαταρία 768Wh. Όπως είναι φυσικό, η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί και να φορτίσει χωρίς να είναι πάνω στο μοτοποδήλατο.

Xiaomi scooter

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν αναρτήσεις και υδραυλικά φρένα, ενώ είναι εξοπλισμένα με έγχρωμες οθόνες. Μάλιστα η οθόνη του A1 Pro είναι αφής! Η οθόνη παρέχει πληροφορίες για την ταχύτητα, την κατάσταση της μπαταρίας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο της μουσικής. Ταυτόχρονα, υπάρχει σύστημα πλοήγησης GPS με οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Βέβαια επειδή η χρήση της οθόνης εν κίνηση είναι επικίνδυνη, υπάρχει η δυνατότητα για έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών.

Εκτός από τα παραπάνω τα δύο μοτοποδήλατα έχουν ενσωματωμένες κάμερες 1080p για να τραβάνε βίντεο τις βόλτες σας. Μάλιστα, το A1 Pro έχει δική του ενσωματωμένη μνήμη.

Η τιμή του A1 στην Κίνα θα ξεκινήσει στα $424, όμως αργότερα θα ανέβει στα $523. Αντίστοιχα, το Α1 Pro κοστίζει $566 και αργότερα η τιμή του θα διαμορφωθεί στα $655. Για την ώρα παραμένει άγνωστο το αν τα δύο μοτοποδήλατα θα έρθουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για την ώρα δεν είναι διαθέσιμο για αγορά από Κίνα, αλλά είναι πολύ πιθανό το GearBest που είναι ιδανική επιλογή για ογκώδες πακέτα να το φέρει σύντομα!