Απίστευτο, το Xiaomi Redmi Note 8 Pro πήρε MIUI 11 χωρίς Android 10;

Σε μία όχι και τόσο αποδεκτή, αλλά προβλέψιμη κίνηση προχώρησε η Xiaomi σχετικά με την αναβάθμιση του Redmi Note 8 Pro σε MIUI 11. Για αρχή ας θυμηθούμε πως το συγκεκριμένο κινητό ανακοινώθηκε μόλις τον Αύγουστο και αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρίας.

Μόλις εχτές ξεκίνησε η μαζική αναβάθμιση του Xiaomi Redmi Note 8 Pro στην Κίνα σε MIUI 11, αλλά χωρίς το νέο Android 10 όπως έγινε για όλα τα νέα κινητά της εταιρίας μέχρι στιγμής, όπως με το update του Xiaomi Mi 9 σε Android 10.

Το πρόβλημα μάλλον δεν είναι η Xiaomi, αλλά το MediaTek Chipset που φοράει. Ως γνωστόν αυτά τα chipset δεν έχουν την υποστήριξη που πρέπει με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι δύσκολη ή ακόμα και αδύνατη η αναβάθμιση τους από τους κατασκευαστές. Επειδή όμως η Xiaomi έδωσε μεγάλη βάση και προώθησε αρκετά τo Redmi Note 8 Pro πιστεύαμε πως θα υπήρχε κάποια συμφωνία με την MediaTek για την σωστή υποστήριξη του chipset.

Τι σημαίνει αυτό;

Όσοι έχετε τον εν λόγο κινητό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η κίνηση της Xiaomi να μην αναβαθμίσει απευθείας σε Android 10 ένα τόσο νέο κινητό δεν είναι δικαιολογημένη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα πάρει Android 10. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως θα καθυστερήσει αφού όπως φαίνεται το MediaTek chipset έβαλε διπλή δουλειά στην Xiaomi.

Αν το Note 8 Pro είναι ακριβό για τις ανάγκες σου ρίξε μία ματιά στο πιο οικονομικό Xiaomi Redmi Note 8.

Asus ZenFone 8 Android