Xiaomi Redmi Note 7 Χαρακτηριστικά – Ο “βασιλιάς” της μεσαίας κατηγορίας

Μπορεί η σειρά κινητών Redmi 6 να ήταν αδιάφορη, αλλά φαίνεται πως η 7 έρχεται για να κερδίσει όλο το χαμένο έδαφος και με το παραπάνω. Το Xiami Redmi Note 7 είναι αυτό ακριβώς που θέλαμε, ένα άκρως ανταγωνιστικό κινητό τηλέφωνο με αρχική τιμή 130€ και πραγματικά έχοντας κανέναν ανταγωνιστή! Ας το γνωρίσουμε μέσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Xiaomi Redmi Note 7 Χαρακτηριστικά

Το Xiaomi Redmi Note 7 εξοπλίστηκε με τον SnapDragon 660 που παραμένει ένα αξιόλογο chipset, ειδικά αν αναλογιστούμε το κόστους του! Η βασική έκδοση θα ξεκινάει με 3GB RAM, αλλά θα βγαίνει με 4GB, αλλά και 6GB RAM. Μάλιστα, σε κάποια σημεία φαίνεται να είναι καλύτερο ακόμα και από το Xiaomi Mi A2 (Review).

Η οθόνη, αλλά και η σχεδίαση του Redmi Note 7 είναι από τα πιο δυνατά του σημεία. Έχει τα πιο μικρά bezel που έχουμε δει σε κινητό με κόστος κάτω από 150€. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.3″, είναι τεχνολογίας IPS και δεν έχει το “παραδοσιακό” μεγάλο notch, αλλά notch σε σχήμα σταγόνας που δεν ενοχλεί τόσο οπτικά.

Xiaomi Redmi Note 7 Χαρακτηριστικά

Οι φωτογραφικές του δυνατότητες παρόλο την χαμηλή τιμή δεν είναι “φτωχές”. Η βασική κάμερα στην πλάτη έχει αισθητήρα 48MP ISOCELL της Samsung η οποία προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα 12MP με πιο μεγάλα Pixel (1.6μm) και HDR σε πραγματικό χρόνο. Η δεύτερη κάμερα χρησιμεύει στο AI, αλλά και στα πορτραίτα.

Xiaomi Redmi Note 7 Χαρακτηριστικά

Η μπαταρία έχει μεγάλη χωρητικότητα 4000mAh και υποστηρίζει μέχρι και quick charge 4, κάτι που δεν περίμενα να δω σε ένα τόσο οικονομικό κινητό τηλέφωνο. Ευτυχώς, αυτή τη φορά επιλέχθηκε θύρα type-c και όχι Micro USB. Όμως μέσα στο κουτί ο φορτιστής δεν υποστηρίζει quick charge 4 και είναι μόλις 5V/2A.

Το Xiaomi Redmi Note 7 θα βγαίνει σε χρυσό (twilight gold), μπλε και φυσικά μαύρο χρώμα. Όπως πάντα θα είναι δύσκολο να το βρείτε σε όλα τα χρώματα. Η τιμή για το βασικό μοντέλο με τα 3/32GB θα ξεκινάει από μόλις 130€ περίπου που είναι σχεδόν ασύλληπτο για ένα κινητό που φοράει SnapDragon 660, έχει μπαταρία 4000mAh, αλλά και προστασία Gorilla Glass 5! Περιμένουμε νεότερα για την Global έκδοση του.

Αν όμως σε ενδιαφέρει να αγοράσεις ένα πραγματικά ανταγωνιστικό κινητό διάβασε τον αποκλειστικό οδηγό για αγορές από Κίνα.

Asus ZenFone 8 Android