Xiaomi Redmi Note 4X Review | Value For Money τέρας

Αυτή τη φορά, στα χέρια του TechValue το Xiaomi Redmi Note 4X για την πρώτη Ελληνική αξιολόγηση ή, στα αγγλικά, review. Εννοείται πως προτείνουμε αγορά από κίνα με κόστος κάτω από 150 ευρώ περίπου. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Το Xiaomi Redmi Note 4X ανακοινώθηκε μόλις τον Φεβρουάριο του 2017 και είναι το καλύτερο Redmi Note κινητό σαν σύνολο που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Αναμφίβολα, είναι ένα από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν εκεί έξω και, στην χρηματική κατηγορία των 150€, δύσκολα θα βρείτε κάτι πιο ανταγωνιστικό για αγορά από κίνα.

Xiaomi Redmi Note 4X Review

Παρόλη τη μεγάλη οθόνη 5.5″, το κράτημα του κινητού είναι ευχάριστο χάρις τις όμορφες καμπύλες που υπάρχουν στη πλάτη. Η μπροστινή όψη του Xiaomi Redmi Note 4X δεν πάει πίσω. Στις άκρες, το γυαλί είναι 2.5D, που υποδηλώνει ελαφριά κυρτότητα ώστε να χαρίζει μια πιο premium πινελιά στο χειρισμό, αλλά και στην εμφάνισή του. Η κατασκευή του είναι μεταλλική, αλλά η αίσθηση που αφήνει στο χέρι θυμίζει κάτι μεταξύ μετάλλου και γόμας, το οποίο μου άρεσε γιατί δεν ένιωθα το παγωμένο μέταλλο τόσο έντονα.

Το παράδοξο είναι πως τα κουμπιά έντασης και ενεργοποίησης εφαρμόζουν άψογα, ενώ άλλα κινητά με τριπλάσια τιμή, όπως το Huawei P10 – ακόμα και εν έτει 2017 – αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Κάτω από την οθόνη υπάρχουν 3 capacitive κουμπιά τα οποία, φυσικά, είναι ελαφρώς φωτιζόμενα. Η θύρα jack για ακουστικά τοποθετήθηκε στη πάνω μεριά του κινητού μαζί με το δεύτερο μικρόφωνο και τη θύρα υπερύθρων, ώστε να μετατρέψουν το κινητό σε τηλεχειριστήριο και όχι μόνο.

Xiaomi Redmi Note 4X review

Η Xiaomi φημίζεται για τους καλούς fingerprint αισθητήρες που τοποθετεί στα κινητά της και το Note 4X δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι γρήγορος και η τοποθέτησή του στη πλάτη είναι ακόμα ένα plus. Τέλος, πάνω αριστερά υπάρχει και notification LED που ανάλογα με την ειδοποίηση αλλάζει χρώμα. Δεν είναι ανάγκη να δούμε κάτι άλλο στη σχεδίασή του. Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας πόσο όμορφο είναι.

Xiaomi Redmi Note 4X

Xiaomi Redmi Note 4X Οθόνη

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.5″ IPS και είναι ανάλυσης FullHD με έντονα χρώματα, χωρίς να κουράζουν. Θα την χαρακτηρίσω ιδανική για παρακολούθηση ταινιών ή μικρών videos on the go. Οι γωνίες θέασης είναι άψογες και η φωτεινότητα της οθόνης ικανοποιητική ακόμα και κάτω από τον ήλιο. Το Xiaomi Redmi 4X δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη οθόνη και είναι βελτιωμένη από αυτή της σειράς Note 3.

Xiaomi Redmi Note 4X

Xiaomi Redmi Note 4X | Αυτονομία | MIUI

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.000mAh και μαρτυράει από μόνης της την αυτονομία που μπορεί να προσφέρει. Με έντονη χρήση, μπορεί να βγάλει περίπου 4 με 6 ώρες οθόνης και, με φυσιολογική χρήση, αρκετά πιο πολύ. Το MIUI, γι’ αυτούς που τους αρέσει να πειραματίζονται, είναι ιδανικό με άπειρες ρυθμίσεις.

Δεν είμαστε όμως εδώ για να δούμε τις δυνατότητες του MIUI, οπότε ας συνεχίσουμε το Review της συσκευής. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι πως η Xiaomi δίνει αρκετά updates στο MIUI και είναι σταθερό. Στη περίπτωση όμως που αναρωτιέστε, το κινητό που κρατάω φοράει την Global ROM.

Έρχεται out-of-the-box με Android Marshmallow 6.0.1 και το νεότερο MIUI 8.2 με την Global ROM. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αναβάθμιση σε Nougat, αλλά είναι πολύ πιθανό να την δούμε μέσα στο 2017, ειδικά για το Note 4X SnapDragon.

Xiaomi Redmi Note 4X

Απόδοση: Η βασική έκδοση του Note 4X ξεκινάει με 3GB RAM και 32GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο όπως αυτό που έχουμε για το review. Είναι γρήγορο και, εφόσον δεν εγκαταστήσετε εφαρμογές που κάνουν κακή διαχείριση πόρων του λειτουργικού συστήματος, σας εγγυώμαι ότι ο SnapDragon 625 που φοράει δε θα κολλήσει σε καμία διεργασία ή ακόμα και σε βαριά παιχνίδια του Play Store.

Ποιότητα ήχου: Το ηχείο είναι μονό και βρίσκεται στη κάτω δεξιά μεριά. Ο ήχος δεν είναι το δυνατό του σημείο, αλλά δε θα μπορούσε να είναι και καλύτερος, αν αναλογιστούμε τι μας προσφέρει το Note 4X με μόλις 220€ περίπου από την Ελληνική αγορά. Το ηχείο, παρόλα αυτά, είναι αρκετά δυνατό. Ακόμα, στη κάτω μεριά μπορείτε να δείτε και την Micro-USB θύρα φόρτισης.

Xiaomi Redmi Note 4X Review

Κάμερες: Η κύρια κάμερα στη πλάτη του 4Χ είναι 13MP, με διάφραγμα F/2.0 και Dual Tone LED-Flash. Βγάζει καλές φωτογραφίες και ελαφρώς καλύτερες από το Note 3, αλλά ίσως δυσκολέψει τους αρχάριους χρήστες μέχρι να μάθουν τα κόλπα της. Από την άλλη, η selfie κάμερα είναι μια χαρά και δεν έχει πολλά να ζηλέψει από άλλα πιο ακριβά κινητά. Φυσικά το selfie mode δεν απουσιάζει.

Xiaomi Redmi Note 4X

Συμπέρασμα | Xiaomi Note 4X Review

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως έχουμε ένα τρομερό σύνολο χαρακτηριστικών, σε πολύ καλή τιμή. Δυνατά του σημεία είναι η όμορφη σχεδίαση, ο fingerprint αισθητήρας στη πλάτη, η υπέροχη οθόνη, η τεράστια μπαταρία του και, τέλος, η γρήγορη ανταπόκριση του κινητού. Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας στο video review στο Youtube, που βρίσκεται στο πάνω μέρος του άρθρου.

Asus ZenFone 8 Android