Xiaomi Redmi Note 3 το απόλυτο Review και Nougat 7.1.1;

Η μέρα που θα προσθέσετε ακόμα ένα smartphone στη λίστα σας και θα το συνδυάσετε με 2 λέξεις, οικονομικό και δυνατό, έφτασε! Όπως έχετε ήδη καταλάβει από τον τίτλο στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το Xiaomi Redmi Note 3 smartphone που ανακοινώθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 και κάνει την ζωή των ανταγωνιστών του ακόμα πιο δύσκολη.

Βρείτε το εδώ


Xiaomi Redmi Note 3 Pro εντοπίστηκε με Nougat 7.1.1

Αριστειδόπουλος – 31 Ιανουαρίου 2017

Καθόλου παράλογη κίνηση από τον Κινέζο. Το συγκεκριμένο smartphone έχει σημειώσει δυνατά νούμερα, ακόμα και τώρα πουλάει σαν ζεστό καρβέλι! Μέχρι και στην Ελληνική αγορά πάτησε πόδι από e-shop και infoquest. Κάπως έτσι λοιπόν το Redmi Note 3 pro ( snapdragon edition ) κατά 99% ετοιμάζεται να πάρει την τελευταία έκδοση του Android που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δηλαδή Android Nougat 7.1.1.

Το κινητό πέρασε από το GFXBench για δοκιμές και κάπως έτσι έγινε γνωστή αυτή η είδηση. Η Xiaomi δεν καλό ιστορικό με τις αναβαθμίσεις των συσκευών και σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα αλλάξει λίγο την εικόνα αυτή. Προφανώς είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν πρόκειται να έρθει σύντομα.

xiaomi redmi note 3 pro

από – πηγή


Xiaomi Redmi Note 3 η αναβάθμιση σε Marshmallow 6.0.1 ξεκίνησε

21 Δεκεμβρίου 2016

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που το συγκεκριμένο κινητό κυκλοφόρησε επίσημα στην Ελληνική αγορά και η αναβάθμιση σε Android Marshmallow 6.0.1 ξεκίνησε! Βέβαια κάποια άλλα smartphones της ίδιας εταιρείας ετοιμάζονται να πάρουν την επόμενη έκδοση Android, δηλαδή τη Nougat 7. Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο μειονέκτημα της Xiaomi, ξεχνάει τα κινητά της και πολύ δύσκολα οι χρήστες βλέπουν αναβάθμιση του Android.

Από την άλλη όμως το MIUI ( UI της xiaomi πάνω από το Android ) είναι σταθερό, γρήγορο και με συχνές ενημερώσεις. Δυστυχώς όμως και πάλι, το UI της Xiaomi έχει κτιστεί με βάσει τις ανάγκες και τα γούστα των Κινέζων και γι αυτό στις πιο πολλές περιπτώσεις το UI δεν αρέσει.

Η ενημέρωση έχει μέγεθος 1.3GB και αν δε την έχετε λάβει μπορείτε να ελέγξετε χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις. Εσείς έχετε λάβει την ενημέρωση, αν ναι πως σας φαίνεται; Που είδατε διαφορά;

redmi note 3 marshmallow

από


Xiaomi Redmi Note 3 Review

7 Φεβρουαρίου 2016

Το Xiaomi Redmi Note 3 έχει δυνατά χαρακτηριστικά και αν νομίζεται πως μια οθόνη 5.5″ μπορεί να σας βολέψει, τότε δεν έχετε κάποιο λόγο για να το απορρίψετε, είναι προσεγμένο από κάθε οπτική γωνία, εκτός από αυτή του UI που είναι θέμα γούστου. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά πριν βγάλουμε το τελικό συμπέρασμα.

Xiaomi Redmi Note 3 σχεδίαση & ποιότητα κατασκευής

Σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση, το Xiaomi Redmi Note 3 είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από διπλή στρώση λεπτό κομμένου μέταλλου με τη μέθοδο αμμοβολής που σε ελάχιστες περιπτώσεις συναντάμε. Ακόμα στις άκρες το μέταλλο κάνει καμπύλη για να αγκαλιάζει και να κάθετε πιο ομοιόμορφα στο χέρι. Άνετα λοιπόν θα υπέθετα πως ζυγίζει τουλάχιστον 180-200 γραμμάρια αλλά τελικά, το redmi note 3 ζυγίζει 164 γραμμάρια, παρόλο τη μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 4.000mAh και τη μεταλλική κατασκευή.

xiaomi redmi note 3 review

Xiaomi Redmi Note 3 οθόνη

Ας γυρίσουμε όμως στα βασικά χαρακτηριστικά του, η οθόνη του Note 3 όπως και στα προηγούμενα note της σειράς είναι 5.5″ με ιδανική ανάλυση Full HD 1080p με υψηλή αντίθεση αλλά και με τη φωτεινότητα να πέφτει αρκετά για να μην ενοχλεί στα ματιά το βράδυ, έχει μέχρι και reading mode. Η οθόνη είναι άψογη, έχει ζωντανά και έντονα χρώματα με καλές γωνίες θέασης φυσικά και μου άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις.

Xiaomi Redmi Note 3 Απόδοση & UI

Φοράει chipset MediaTek Helio X10 με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο για τη βασική και πιο οικονομική έκδοση του, αλλά βγαίνει και με 3GB RAM / 32GB ROM για τους πιο απαιτητικούς και είναι αυτό που έχουμε στα χέρια μας για το review. Δεν υπάρχουν κολλήματα και η συσκευή μπορεί να σηκώσει απαιτητικά παιχνίδια οπότε είναι καλή επιλογή και για gamers. Δυστυχώς η ευτυχώς για κάποιους φοράει Lollipop 5.0.2 με το άσχημο κατά τη γνώμη μου MIUI 7.0 της Xiaomi, δεν είναι βαρύ UI όπως το touchwiz αλλά δεν είναι όσο smooth και όμορφο θα ήθελα.

xiaomi redmi note 3 review

Xiaomi Redmi Note 3 fingerprint

Ακόμα ένα θετικό που έχει το Xiaomi Redmi note 3 είναι ο αισθητήρας fingerprint, που όπως ισχυρίζεται η εταιρεία μπορεί και αναγνωρίζει το σωστό αποτύπωμα μόλις σε 0.3 δευτερόλεπτα και τελικά είναι αλήθεια, ο αισθητήρας είναι γρήγορος και με την πρώτη προσπάθεια το κινητό θα ξεκλειδώσει.

Xiaomi Redmi Note 3 κάμερα

Οι φωτογραφικές δυνατότητες στα χαρτιά αλλά και από τα δείγματα που έχει δώσει η Xiaomi φαίνονται πολλά υποσχόμενα και κάπως έτσι είναι και στην πραγματικότητα. Ο βασικός αισθητήρας της πίσω κάμερας είναι 13.0MP με γρήγορο autofocus σε μόλις 0.1 δευτερόλεπτα. Υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού δε τα πηγαίνει άσχημα και το led flash είναι dual tone. Για τα χρήματα που ζητάει το Note 3, η κάμερα του είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Στη μπροστινή κάμερα δεν θέλω να επικεντρωθώ πολύ αλλά όπως βλέπετε βγάζει καλές, καθαρές και ποιοτικές selfies!

Xiaomi Redmi Note 3 αυτονομία & ήχος

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για την αυτονομία του, έχει μεγάλη μπαταρία 4.000mAh και μπορεί άνετα να βγάλει 2 μέρες με φυσιολογική χρήση αλλά και μια μέρα με έντονη χρήση της συσκευής συμπεριλαμβανομένου και gaming.

Ένα μικρό αρνητικό σημείο πάνω στο Note 3 είναι η τοποθέτηση του ηχείου στο πίσω μέρος. Γνωρίζουμε πως δεν είναι η καλύτερη θέση, και το ιδανικό σημείο παραμένει η μπροστινή όψη. Παρόλα αυτά, το ηχείο στο πίσω μέρος δεν θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα λόγο της δυνατής έντασης που έχει. Βγάζει λίγο μπάσω και συνολικά από το ηχείο έμεινα ικανοποιημένος.

Xiaomi Redmi Note 3 τελικό συμπέρασμα

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το Redmi Note 3 έχει σχεδόν μηδενικά αρνητικά σημεία και τελικά είναι εξαιρετική επιλογή σε τιμή που ξεκινάει μόλις από τα 180$ και φτάνει έως τα 199$. Οπότε λοιπόν, αν νομίζετε πως μπορείτε να συμβιώσετε με ένα κινητό 5.5″ και MIUI, it’s a yes αλλά όχι για παραπάνω χρήματα από ότι προανέφερα.


Xiaomi Redmi Note 3 Pro με SnapDragon 650 έτοιμο για preorders

23 Ιανουαρίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Το Xiaomi Redmi Note 3 Pro είναι ακριβώς το ίδιο με το απλό, με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στο chipset, το οποίο αυτή τη φορά είναι το νέο Qualcomm SnapDragon 650 με 6 πυρήνες! 4 από τους οποίους είναι Cortex-A53 χρονισμένοι στο 1.2GHz και 2 Cortex-A72 στο 1.8GHz.

Ανακοινώθηκε μόλις το μήνα αυτό και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προ-παραγγελίες μόλις στα 189$ ( 2GB RAM – 16GB ROM ) που δεν είναι καθόλου άσχημα για ένα smartphone με τα χαρακτηριστικά αυτά, αλλά και το ολοκαίνουργιο soc SnapDragon 650. Για την έκδοση με τα 3GB RAM και 32GB RAM η τιμή ανεβαίνει στα 225$.

Ακόμα το geekbuying όπου έχει διαθέσιμο το Redmi Note 3 Pro όπως αναφέρει, θα το αποστέλλει με international firmware αλλά και προ-εγκατεστημένο Play Store, Google services και όλες τις γλώσσες. Όπως αναφέρει το geekbuying το android smartphone θα ξεκινήσει να αποστέλλεται στις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα!

 

xiaomi redmi note 3 pro snapdragon 650


Xiaomi Redmi Note 3 Specs

25 Νοεμβρίου 2015 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Μέχρι στιγμής τα μόνα χαρακτηριστικά που έχει δώσει στη δημοσιότητα η xiaomi είναι τα hot sell points οπότε και η εικόνα που έχουμε είναι λίγο γενική προς θετική κατεύθυνση όμως. Ας ξεκινήσω με τα θετικά του Xiaomi Redmi Note 3. Καταρχήν η μπαταρία είναι μεγάλη και έχει  μέγεθος 4.000mAh που θα του χαρίσει μεγάλη αυτονομία, κάπου εδώ θα περιμέναμε βέβαια και μια χοντρή συσκευή λόγο της μεταλλικής κατασκευής και της μεγάλης μπαταρίας αλλά όχι, μετράει μόλις 8.65 χιλιοστά πάχος αλλά χωρίς να γνωρίζουμε πλάτος και μήκος.

Redmi Note 3 τεχνικά χαρακτηριστικά

[alert-success]

  • Οθόνη 5.5″ Full HD IPS
  • Μεταλλικό σασί
  • 2/3GB RAM – 16/32 ROM
  • MediaTel Helio X10 ή Qualcomm SnapDragon 650
  • Bluetooth 4.1
  • GLONASS & BDS
  • Μπαταρία 4.000mAh
  • 13MP βασική κάμερα με διάφραγμα f/2.2
  • 5MP μπροστινή selfie κάμερα
  • Android Lollipop 5.0.2 με MIUI 7.0
  • Βάρος 164 γραμμάρια
  • Διαστάσεις 150 x 76 x 8.7 χιλιοστά

[/alert-success]

 

Xiaomi Redmi Note 3 smartphone

Redmi Note 3 xiaomi οικονομικο

redmi note 3 by xiaomi μεγαλη μπαταρια

Asus ZenFone 8 Android