Το Xiaomi Redmi Note 10 Pro κερδίζει ακόμη 2GB RAM με αναβάθμιση λογισμικού

Ναι, σωστά διαβάσατε, μία νέα αναβάθμιση έγινε διαθέσιμη για το Redmi Note 10 Pro και αυτή του χαρίζει ακόμη 2GB μνήμης RAM. Φυσικά, μιλάμε για “virtual” RAM δηλαδή εικονική RAM και όχι κάτι άλλο, αφού αυτό είναι αδύνατο.

2GB RAM redmi note 10 pro

Πρόκειται για μία νέα λύση που φαίνεται να έχουν βρει κάποιοι κατασκευαστές για να δώσουν λίγη ακόμη ζωή στις συσκευές τους. Με τις απαιτήσεις των εφαρμογών να αυξάνονται συνεχώς, η παραπάνω λύση φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή σε χαμηλών δυνατοτήτων συσκευές. Έτσι το multitasking γίνεται ευκολότερο, με περισσότερες εφαρμογές να παραμένουν στη μνήμη cache και να εκκινούν ταχύτερα.

Πίσω στη περίπτωση του Redmi Note 10 Pro 5G η συσκευή θα λάβει 2GB εικονικής μνήμης RAM. Έτσι αν έχετε την έκδοση των 6GB πλέον θα έχετε 8GB RAM, και αντίστοιχα αν έχετε την έκδοση των 8GB θα έχετε 10GB RAM. Τα 2GB αυτά θα αφαιρεθούν φυσικά από τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, αλλά είναι κάτι που όλοι θα το αντέχαμε. Θα θέλαμε βέβαια να το δούμε και σε ποιο αδύναμες και παλαιότερες συσκευές με 4GB, αλλά είναι μία καλή αρχή!

Αν είσαι μπερδεμένος στην επιλογή κινητού δες εδώ τη λίστα με τα καλύτερα κινητά.

Η διάθεση του εν λόγω update έχει ήδη ξεκινήσει για τις κινεζικές συσκευές. Λογικά σύντομα θα έρθει και στις global, αφού το update περιορίζεται μόνο σε αυτή τη λειτουργία και δεν φέρει άλλες βελτιώσεις.


Για την ιστορία σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρω πως για το Linux το οποίο βασίζεται το Android αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και ονομάζεται μνήμη swap. Οι κατασκευαστές smartphone δεν επινόησαν τη εικονική μνήμη και αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν.

Asus ZenFone 8 Android