Το Xiaomi Redmi 8A εμφανίστηκε στο TENAA

Η Xiaomi φτιάχνει κάθε χρόνο δεκάδες smartphone, από πολύ φθηνά μέχρι πολύ ακριβά. Στο οικονομικότερο άκρο του φάσματος βρίσκουμε τα μοντέλα της σειράς Redmi η οποία έχει φθάσει ήδη στην 8η γενιά. Οι νεότερες Redmi συσκευές που ανακοινώθηκαν από τη Xiaomi είναι τα Redmi Note 8 και Note 8 Pro, με το οικονομικό Redmi 8A να απουσιάζει από τη γκάμα. Φαίνεται όμως πως το Redmi 8A δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί επίσημα καθώς η συσκευή πέρασε από το TENAA και μάθαμε πολλές λεπτομέρειες για αυτό.

Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε από την καταχώρηση του κινέζικου οργανισμού πιστοποίησης είναι ο σχεδιασμός της συσκευής. Η πίσω πλευρά, χρώματος μπλε, θα έχει μόνο μία κάμερα με LED φλας. Τα κουμπιά της συσκευής βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, ενώ, αριστερά βρίσκουμε τη θύρα για κάρτες SIM. Η τελευταία προοπτική που εμφανίστηκε είναι αυτή της οθόνης. Το μόνο που μπορούμε να ξεχωρίσουμε είναι η μονή selfie κάμερα που βρίσκεται κεντρικά στην κορυφή. Παρότι δεν φαίνεται στις εικόνες, το πιθανότερο είναι πως η μπροστινή κάμερα θα βρίσκεται σε ένα waterdrop notch.

Xiaomi Redmi 8A TENAA - 02

Xiaomi Redmi 8A – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Εκτός από τις πρώτες φωτογραφίες του Xiaomi Redmi 8A, το TENAA αποκάλυψε και αρκετές πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζουμε είναι η μπαταρία της συσκευής η οποία θα έχει χωρητικότητα 5.000mAh. Μία τέτοια μπαταρία σε συνδυασμό με την οθόνη HD+ θα δίνει στο Redmi 8A πολύ μεγάλη αυτονομία. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με το TENAA, η νέα οικονομική συσκευή της Xiaomi θα διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6,217″ και ανάλυσης 1520×720.

Σε άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής βλέπουμε πως το 8A θα διαθέτει κάμερα 12MP στην πίσω πλευρά και 8MP μπροστά. Τέλος, αποκαλύφθηκαν και οι διαστάσεις της συσκευής με το 8A να μετρά 156.3×75.4×9.4 χιλιοστά και βάρος 188 γραμμάρια.

Xiaomi Redmi 8A TENAA - 01

Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι ποιος θα είναι ο επεξεργαστής της συσκευής. Φαίνεται όμως πως όποιο κι αν είναι το chipset που θα εξοπλίζει τη συσκευή θα έχει 8 πυρήνες με μέγιστη συχνότητα τα 2GHz. Το Redmi 8A φαίνεται πως θα έχει εκδόσεις με 2, 3 ή 4GB RAM και χωρητικότητες που θα ξεκινούν από τα 16GB και θα φτάνουν μέχρι και τα 64GB.

Ως οργανισμός πιστοποίησης, το TENAA είναι μία αρκετά αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Οπότε, περιμένουμε πως τα παραπάνω στοιχεία θα επιβεβαιωθούν. Παρόλα αυτά, μέχρι την ανακοίνωση, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι. Άρα, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Redmi 8A από την Xiaomi για να μάθουμε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της επερχόμενης συσκευής.

Sony