Xiaomi Redmi 3: Γίνεται μεταλλικό, παραμένει οικονομικό και δυνατό

Η σειρά Redmi της Xiaomi προσέφερε πάντα μία από τις καλύτερες λύσεις σε όσους έψαχναν δυνατά χαρακτηριστικά σε καλή τιμή. Και με μία λίγο αναπάντεχη ανακοίνωση (12 Ιανουαρίου το περιμέναμε) το επόμενο μοντέλο της σειράς, το Xiaomi Redmi 3, είναι γεγονός. Οι αλλαγές στο νέο μοντέλο δεν είναι μόνο εσωτερικές, καθώς το Redmi 3 έχει πλέον πολύ πιο ποιοτική κατασκευή, ενώ παραμένει πολύ ανταγωνιστικό σε χαρακτηριστικά και τιμή.

Xiaomi Redmi 3 – Χαρακτηριστικά

Xiaomi Redmi 3 01

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο νέο Xiaomi Redmi 3 είναι σίγουρα η μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας είναι 4100mAh, μέγεθος εντυπωσιακό, που αναμένεται να προσφέρει εξαιρετική αυτονομία στην συσκευή. Γενικά όμως η συσκευή διαθέτει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά στην κατηγορία τιμής που ανήκει. Επεξεργαστής είναι ο Qualcomm Snapdragon 616. Ακόμα, στο Xiaomi Redmi 3, θα βρούμε 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, που είναι επεκτάσιμος μέχρι και 128GB ακόμα μέσω καρτών microSD.

Η οθόνη παραμένει 720p με διαγώνιο 5″. Σίγουρα όχι και ότι καλύτερο αλλά η οθόνη πιθανότατα είναι και ένας βασικός λόγος για την χαμηλή τιμή. Οι κάμερες είναι ανάλυσης 13MP πίσω και 5MP μπροστά. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα Dual SIM, χωρίς όμως να ξέρουμε προς το παρόν αν θα χάνουμε την μία θέση για κάρτα SIM. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα fast charging, ενώ το software που θα αναλάβει την λειτουργία του Xiaomi Redmi 3 είναι το MIUI v7.

Xiaomi Redmi 3 – Σχεδίαση

Xiaomi Redmi 3 02

Και αν οι αλλαγές στο hardware είναι λογικές με κάθε νέα συσκευή, για τα υλικά κατασκευής δεν ισχύει πάντα το ίδιο. Ευτυχώς για εμάς το Xiaomi Redmi 3 γίνεται ποιοτικότερο και αποκτά μεταλλική κατασκευή, αφήνοντας πίσω του τα πλαστικά των προκατόχων του. Το μέγεθος της συσκευής είναι πλέον 139,3 x 69,6 x 8,5 χιλ. Τα χαρακτηριστικά capacitive κουμπιά κάτω από την οθόνη πάντως, είναι ένα γνώρισμα του design των Xiaomi συσκευών που δεν άλλαξε ούτε στο Redmi 3.

Xiaomi Redmi 3 – Τιμή και διαθεσιμότητα

Η τιμή του Xiaomi Redmi 3 ίσως είναι αυτό που θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο από όλο το άρθρο. Πάντα τα Redmi ήταν φθηνά, και παρά την εξωτερική ανανέωση του Redmi 3, που ίσως δικαιολογούσε κάποια αύξηση τιμής, αυτή παραμένει σε εξαιρετικά επίπεδα, και ανακοινώθηκε πως θα είναι $105! Η συσκευή θα είναι από αύριο διαθέσιμη μέσω του Mi.com αλλά και του Tmall, αν και μάλλον το πιο εύκολο θα είναι να το αποκτήσετε από κάποιον reseller έστω και με λίγο ανεβασμένη τιμή.

πηγή | από

Sony