Σαρώνει η Xiaomi, πρώτος κατασκευαστής στην Ευρώπη

Εντυπωσιάζουν για ακόμη μία φορά οι επιτυχίες της Xiaomi. Σύμφωνα με την έρευνα της Strategy Analytics η κινεζική εταιρία είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 στην Ευρώπη! Η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει την Samsung και πλέον έχει το 25.3% της αγοράς.

Xiaomi Mi 11

Σύμφωνα με μέλος της Strategy Analytics, η επιτυχία της Xiaomi οφείλετε στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας σε αγορές όπως η Ρωσική, η Ουκρανική, η Ιταλική και η Ισπανική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι καταναλωτές ψάχνουν συσκευές με πλούσια χαρακτηριστικά, σε χαμηλές τιμές, κάτι που τους προσφέρουν οι σειρές Mi και Redmi.

europe smartphone sales q2 2021

Αντιθέτως η Samsung είδες τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 7%. Η κορεατική εταιρία έδειξε αδυναμία να εκμεταλλευτεί την απουσία της Huawei, ενώ δεν κατάφερε να «κλέψει» κοινό από την Apple. Η Apple είναι στη τρίτη θέση και ακολουθείται από τις Oppo και Realme. Η ισχυρή παρουσία της Apple οφείλεται στις αναβαθμίσεις πολλών φίλων της, ενώ η Realme πήρε σημαντική ώθηση από την επιτυχία της σειράς Realme 8.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη «επιτυχία» της Xiaomi. Μόλις πριν πριν λίγες εβδομάδες η Xiaomi ξεπέρασε την Apple και έγινε ο δεύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως, πίσω μόνο από την Samsung.