Η Xiaomi αναπτύσσει το MIOS: Ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα αντικαταστήσει το MIUI

Η Xiaomi κάνει μια μεγάλη κίνηση στον κόσμο της τεχνολογίας με την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος, MIOS. Μετά από χρόνια φημών και εικασιών, φαίνεται ότι η Xiaomi αποφάσισε τελικά να κάνει το βήμα και να δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα.

Το screenshot της οθόνης “About” που διέρρευσε υποδηλώνει ότι το MIOS βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο alpha της ανάπτυξης και ο αριθμός έκδοσης ξεκινά από το μηδέν. Αυτό δείχνει ότι η Xiaomi δεν έχει ακόμα έτοιμη λύση ή δεν είχε μέχρι πρόσφατα – με βάση τον αριθμό κατασκευής, ήταν διαθέσιμη στις 5 Νοεμβρίου 2022.

MIOS Xiaomi

Είναι πιθανό ότι το MIOS θα είναι ένα fork του Android, ακολουθώντας το παράδειγμα του HarmonyOS της Huawei. Ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά του θα είναι πιθανότατα παρόμοια με εκείνα του τυπικού MIUI. Ωστόσο, δεν είναι σαφές κατά πόσο η Xiaomi θα διαφοροποιήσει το λειτουργικό της σύστημα από το Android.

Αυτή είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για τους οπαδούς της Xiaomi, καθώς θα μπορούσε να σημαίνει μια πιο βελτιωμένη εμπειρία με λιγότερο bloatware και καλύτερες επιδόσεις. Ανοίγει επίσης την πιθανότητα νέων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων που δεν είναι διαθέσιμες στο Android.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το MIOS, αλλά είναι σαφές ότι η Xiaomi ασχολείται σοβαρά με την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα σκαρφιστούν!

Huawei Mate 40