Η Xiaomi προ των πυλών για να αντικαταστήσει το MIUI με το MiOS;

Η Xiaomi φέρεται να είναι προ των πυλών πριν κάνει μια σημαντική αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα για τα κινητά της. Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει το όνομα MiOS και το domain mios.cn στην Κίνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει το τρέχον MIUI με ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα. Έχουν επίσης εμφανιστεί αναφορές για μια beta έκδοση MiOS για προγραμματιστές που κυκλοφορεί στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.


Κολλάει το xiaomi κινητό σου;


Παραμένει ασαφές τι θα περιλαμβάνει αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα άλλο UI Android Skin ή ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για έξυπνα κινητά. Η Xiaomi δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το MiOS, οπότε περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να προκύψουν στο εγγύς μέλλον.

MIOS

Η πιθανή εισαγωγή του MiOS θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή για τις κινητές συσκευές της Xiaomi. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς η εταιρεία σχεδιάζει να διαφοροποιηθεί από άλλα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Android, καθώς και πώς θα ανταποκριθούν οι χρήστες στην αλλαγή. Προς το παρόν, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε και να δούμε τι μας επιφυλάσσει η Xiaomi.

Αν πρόκειται για το λειτουργικό σύστημα που θα αντικαταστήσει το MIUI, περιμένουμε να δούμε αν η Xiaomi θα κάνει το σωστό ώστε να δούμε και desktop mode, κάτι αντίστοιχο με το Samsung Dex.

Huawei Mate 40