Xiaomi Mijia Quartz – Ένα βήμα προς το Watch X ρολόι της Lenovo;

Η Xiaomi, βλέποντας το ενδιαφέρον του κοινού για το Watch X της Lenovo, είπε να μπει και αυτή στο παιχνίδι σιγά σιγά, να κόψει κίνηση! Ο λόγος για το Xiaomi Mijia Quartz, ένα υβριδικό έξυπνο ρολόι όπως ακριβώς το Lenovo Watch 9 που έχουμε δει αναλυτικά.

Το Quartz είναι φυσικά μόνο η αρχή των υβριδικών της Xiaomi, αφού μόλις κάνει καλές πωλήσεις, θα ξεκινήσει να σχεδιάζει μάλλον κάτι παρόμοιο με το Watch X, δηλαδή ένα υβριδικό ρολόι με μικρή οθόνη μέσα σε αυτό.

Xiaomi mijia quartz

Όπως και σε όλα τα υβριδικά ρολόγια το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι πως χρειάζονται φόρτιση μερικές φορές το χρόνο, όπως ακριβώς και το Mi Band 3. To ρολόι της Mijia έχει μινιμαλιστικό και ταυτόχρονα μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά είναι πιο κλασικό συγκριτικά με το Watch 9.

“Αυτό το κάτι!”

Το ιδιαίτερο με το Mijia Quartz είναι πως έχει ένα δεύτερο δείκτη στην κάτω μεριά, ο οποίος δείχνει τα βήματα του χρήστη και είναι αναλογικός. Τα βήματα υπολογίζει το βηματόμετρο που έχει, όπως είδαμε και στο Watch 9.

Xiaomi mijia quartz

Το Xiaomi Mijia Quartz είναι αδιάβροχο έως τα 30 μέτρα και έχει Bluetooth 4.0 ώστε να συνδέεται με το κινητό. Θα βγαίνει σε τρία χρώματα τα οποία είναι άσπρο, γκρι και μαύρο. Σύμφωνα με την εταιρεία, κάτω από το φως του ηλίου το Mijia θα κάνει διάφορα “εφέ” (καγκουριά;).

Xiaomi Mijia Quartz τιμή vs Lenovo Watch 9

Η τιμή του του υβριδικού της Xiaomi θα ξεκινάει από τα 52$ για την αγορά της Κίνας, η οποία είναι άκρως τσιμπημένη σε σύγκριση με τα 25€ που ζητάει το Lenovo Watch 9 και που προσφέρει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά και δυνατότητες.Xiaomi mijia quartz

Η μεγάλη διαφορά τους δεν θα είναι τόσο στην ποιότητα κατασκευής, όσο στο λογισμικό. Η Xiaomi έχει αποδείξει πως είναι ικανή να παράγει ποιοτικό κώδικα για τις συσκευές της σε αντίθεση με τη Lenovo, που είναι απλά χρόνια πίσω και το κατάλαβα καλά από την εφαρμογή του Watch 9. Από ποιότητα κατασκευής δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά, αν και πιο σωστό θα ήταν να το συγκρίνω με το ανώτερο Watch X της Lenovo, το οποίο κοστίζει όσο το Mijia Quartz… Όπως είπα όμως, όλα θα κριθούν στο κώδικα, γιατί από ποιότητα είναι και τα 2 εξαιρετικά για υβριδικά ρολόγια.

Asus ZenFone 8 Android