Xiaomi Mijia – Η dashcam της Xiaomi για να καταγράφετε ότι συμβαίνει στο δρόμο

Η Xiaomi φτιάχνει όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά προϊόντα και δεν μας κάνει καμία εντύπωση που στο πορτφόλιό της περιλαμβάνεται και μία dash cam. Το μοντέλο αυτό είναι η Xiaomi Mijia που όπως μας έχει συνηθίσει η κινέζικη εταιρία, προσφέρει πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά σε πολύ λογική τιμή. Πάμε να τη γνωρίσουμε.

Xiaomi Mijia dashcam 2


Xiaomi Mijia Dashcam – Χαρακτηριστικά

Η Xiaomi Mijia θα καταγράψει ότι συμβαίνει, σε υψηλή ανάλυση FullHD 1080p. Γι’ αυτό διαθέτει φακό Sony IMX323 ο οποίος έχει διάφραγμα f/1.8. Ο φακός μάλιστα είναι ευρυγώνιος με πεδίο 160 μοιρών. Στο πίσω μέρος της κάμερας θα βρούμε μία μεγάλη για τα δεδομένα της συσκευής οθόνη διαγωνίου 2,7 ιντσών. Επίσης, η dash cam της Xiaomi είναι εξοπλισμένη με Wi-Fi έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε στο κινητό σας όλα όσα έχει καταγράψει. Η καταγραφή γίνεται σε κάρτα microSD με την κάμερα να υποστηρίζει μέχρι και χωρητικότητα 64GB.

Φυσικά η συσκευή συνοδεύεται από ένα πλήρες πακέτο αξεσουάρ για να την χρησιμοποιήσετε στο αμάξι σας, όπως φορτιστή αυτοκινήτου, βεντούζα για το παρμπρίζ κ.α. Ακόμα, η Xiaomi Mijia συνοδεύεται και από εφαρμογή για ακόμα πιο εύκολη χρήση της. Κάπου εδώ όμως ερχόμαστε στα κακά νέα. Τόσο η εφαρμογή όσο και η ίδια η κάμερα είναι μόνο στα κινέζικα. Φυσικά θα βρείτε κάποιες οδηγίες στο διαδίκτυο για να μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε. Το γεγονός όμως ότι δεν υπάρχουν ούτε καν αγγλικά δυσκολεύει την κατάσταση.

Πάντως η τιμή στην οποία μπορείτε να την βρείτε είναι πολύ καλή. Αυτή την περίοδο τρέχει ένα flash sale στο GB και μπορείτε να βρείτε την Xiaomi Mijia στα €69 περίπου. Που για FullHD dash cam είναι μία πολύ καλή τιμή. Αν λοιπόν σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα τέτοιο αξεσουάρ για το αυτοκίνητό σας τότε θα βρείτε την Mijia στην τιμή που αναφέραμε.

Xiaomi Mijia dashcam 1

Sony