Xiaomi Mi8 χαρακτηριστικά | Δυνατό TechValue με το πιο άσχημο notch;

Το MI8 δυστυχώς για όλους εμάς που δεν μας αρέσουν τα notch, έχει ένα, και προσωπικά μου φαίνεται ίσως το πιο άσχημο notch που έχω δει σε κινητό. Φυσικά το κακό είναι μικρό γιατί ο προκατοχός του το Xiaomi Mi6 παραμένει μια αξιόλογη πρόταση για όσους δεν θέλουν notch.


Μόνο στο TechValue θα βρεις τα Καλύτερα Κινητά, αλλά και την Κορυφαία Ελληνική Μηχανή Σύγκρισης Κινητών! Αν το κινητό σου έχει αρκετά μεγάλη οθόνη ρίξε μία ματιά στη λίστα με όλα τα κανάλια δωρεάν!


Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi8 δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε ιδιαίτερα, φοράει ότι πιο καινούργιο και δυνατό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Όμως όπως κάθε χρόνο κατάφερε να ξεχωρίσει με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

xiaomi mi8 χαρακτηριστικά

Xiaomi Mi8 χαρακτηριστικά με τα οποία ξεχώρισε

  1. Έχει in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Explorer Edition)
  2. Οθόνη AMOLED FHD+, το οποίο είναι θέμα προτίμησης, συγκριτικά με τις IPS
  3. Dual GPS με ακρίβεια 30 μέτρων
  4. Έχει notch
  5. Βελτιωμένα οπτικά μέρη, αλλά και λογισμικό.
xiaomi mi8

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι προσφέρει. Σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά και το αναξιόπιστο dxomark η βασική κάμερα στη πλάτη στον τομέα της φωτογραφίας μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στο iPhone X, αλλά και το Huawei P20 Pro.

Xiaomi Mi8 κάμερα χαρακτηριστικά

Xiaomi Mi8 κάμερες!

Τεχνικά η υλοποίηση των φωτογραφικών δυνατοτήτων του Xiaomi Mi8 δεν διαφέρει πολύ από πέρυσι, αλλά έχει δοθεί πιο μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια με το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο. Στη πλάτη υπάρχουν 2 αισθητήρες 12MP με τον βασικό να είναι F/1.8 με τον Sony IMX363 και ο δεύτερος F/2.4 S5K3M3 της Samsung για οπτική μεγέθυνση x2 χωρίς απώλειες.

Όπως επιβάλει και η μόδα φέτος έχει δυνατότητες AI (τεχνητή νοημοσύνη) για να ψαρώσει ο μέσος χρήστης με 200 διαφορετικά φίλτρα τα οποία φυσικά εφαρμόζονται αυτόματα. Ακόμα, όπως έχουμε δει και από την OnePlus, το MI8 της Xiaomi συνδυάζει 4 pixel σε ένα για ακόμα καλύτερες και πιο φωτεινές νυχτερινές φωτογραφίες.

Στα χαρτιά τουλάχιστον, φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά ακόμα και για καταγραφή βίντεο. Έχει τη δυνατότητα να καταγράφει σε ανάλυση 2160p έως και 60FPS, αλλά και FullHD από 30 έως και 240fps. Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τον οπτικό σταθεροποιητή  (OIS) 4-axis η καταγραφή video μόλις πήγε ένα βήμα παραπέρα με το MI8 και το TechValue που προσφέρει.

χαρακτηριστικά Xiaomi Mi8

Xiaomi Mi8 λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά

Όπως γίνεται και κάθε χρόνο με τις ανταγωνιστικές ναυαρχίδες της Xiaomi, έτσι το Mi8 δεν αποτελεί εξαίρεση και έχουν γίνει κάποιες παραχωρήσεις. Μια από αυτές είναι η έλλειψη Gorilla Glass 5 και τουλάχιστον βασική προστασία κατά του νερού που όπως είδαμε στο OnePlus 6 (Χαρακτηριστικά).

Xiaomi Mi8 μπλε χρώμα χαρακτηριστικά
  • 6.21″ οθόνη, FHD+ Super AMOLED, 18.5:9
  • SnapDragon 845
  • 6GB RAM
  • Android Oreo 8.1
  • 64/128/256GB ROM
  • Μπαταρία 3400mAh
  • Διαστάσεις 154.9 x 74.8 x 7.6
  • Άγνωστη έκδοση Gorilla Glass

Φίλε Μάνο τι λες να το πάρω;

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα δυνατό TechValue που αντικειμενικά αξίζει κάθε € που ζητάει. Αν είσαι 100% σίγουρος πως μπορείς να συμβιώσεις με ένα notch, τότε ναι μπορείς να το πάρεις. Είναι εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν θέλεις άψογη κάμερα σε ανταγωνιστική τιμή.

Προσωπικά το επιχείρησα να ζήσω με notch. Δυστυχώς για τις 10 μέρες περίπου που άντεξα και είχα συσκευή με notch, την κοιτούσα τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα και μέσα μου έλεγα “Σαν ανάποδο γαμώτο είναι…”.

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν notch, τότε θα ήταν καλύτερα να πας απευθείας στη “μαμά” του Xiaomi Mi8, το iPhone X.

Asus ZenFone 8 Android