Γιατί στο Xiaomi Mi6 δεν υπάρχει θύρα ακουστικών; Πόσο βελτιώθηκαν οι διαστάσεις;

Το Xiaomi Mi 6 ανακοινώθηκε επίσημα και δεν πέρασε απαρατήρητο. Η πιο σημαντική αλλαγή, που αρκετοί από εσάς δε πήρατε με θετικό μάτι, είναι φυσικά η απουσία της θύρας jack. Εμένα προσωπικά οι εταιρείες με βρίσκουν σύμφωνο στην αφαίρεση της θύρας jack. Με τόσα ποιοτικά ασύρματα ακουστικά, τα καλώδια μόνο χάσιμο χρόνου και μη πρακτικά φαντάζουν για εμένα πλέον.

Αλλά γιατί επέλεξε να αφαιρέσει τη θύρα ακουστικών η Xiaomi στο Mi6;

Δυστυχώς, μια θύρα ακουστικών πιάνει αρκετό χώρο στα σύγχρονα κινητά που εστιάζουν στη σχεδίαση. Πιο συγκεκριμένα, η Xiaomi δεν έβαλε υποδοχή για ακουστικά ώστε να καταφέρει να εγκαταστήσει μια πιο μεγάλη μπαταρία! Η μπαταρία του Xiaomi Mi6 έχει χωρητικότητα 3.350mAh και είναι Li-Po, που σε βάθος χρόνου θα αντέξει πιο πολύ.

Διαστάσεις

Όπως λοιπόν καταλάβατε, η κίνηση αυτή ήταν απολύτως λογική, για μένα τουλάχιστον. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως, παρόλο που αφαιρέθηκε η θύρα ακουστικών, οι διαστάσεις μεγάλωσαν σε σύγκριση με το Mi5 που έχει θύρα. Για την ακρίβεια, το Xiaomi Mi5 μετράει 144.6 x 69.2 x 7.3 χιλιοστά και το Mi6 145.2 x 70.5 x 7.5, οπότε έχει μεγαλώσει από κάθε οπτική γωνία.

xiaomi mi6

Asus ZenFone 8 Android