Xiaomi Mi Mix – Ένα concept που έγινε πραγματικότητα

Η Xiaomi δεν είχε μόνο το Mi Note 2 να μας δείξει, τελικά, στο event της στο Πεκίνο. Παρουσίασε επίσης ένα απίστευτο concept phone που έκανε όλο τον τεχνολογικό κόσμο να παραμιλά, το Xiaomi Mi Mix. Πρόκειται για ένα τέρας χαρακτηριστικών το οποίο διαθέτει μία απίστευτη, σχεδόν bezel-less σχεδίαση. Το ποσοστό οθόνης προς το υπόλοιπο σώμα είναι 91,3% και διαθέτει απίστευτες καινοτομίες για όσους έχουν βαρεθεί τα τετριμμένα. Το καλύτερο από όλα; Το concept θα βγει σε κυκλοφορία!

Το Mi Mix είναι ένα αρκετά παλιό smartphone πλέον. Ρίξε μία ματιά στο Xiaomi Poco F2 Pro αν ψάχνεις το καλύτερο TechValue του 2020 ή βρες εδώ τα καλύτερα κινητά της αγοράς σε λίστα.


Xiaomi Mi Mix specs

xiaomi mi mix specs

Η ειδικά σχεδιασμένη για το Xiaomi Mi Mix οθόνη είναι μεγέθους 6,4″ και ανάλυσης 2040×1080, κάτι που σημαίνει πως ο λόγος πλευρών είναι 17:9. Αυτό αρχικά φαίνεται περίεργο, αλλά με τη χρήση των on screen κουμπιών πλοήγησης η διαθέσιμη οθόνη είναι 1920×1080 και με αναλογία 16:9. Πάρα πολύ έξυπνη προσέγγιση από την Xiaomi για όσους αντιπαθούν τα κουμπιά στην οθόνη επειδή θεωρούν ότι “τρώνε χώρο” από την οθόνη.

xiaomi mi mix specs

Με το μέγεθος όμως τι γίνεται; 6,4 ίντσες μοιάζουν πάρα πολλές. Όπως είπαμε ήδη, όμως, η αναλογία screen to body είναι 91,3%. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως έχετε ένα smartphone που είναι σχεδόν όλο οθόνη. Το μέγεθος της συσκευής ξεπερνά ελάχιστα αυτό ενός iPhone 7 Plus που διαθέτει οθόνη 5,5″! Πραγματικά είναι απίστευτο το πόσο μικρά είναι τα bezel σε αυτή τη συσκευή.

Όλη η συσκευή είναι κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό. Η πλάτη είναι κεραμική, τα κουμπιά επίσης, ακόμα και ο σκελετός. Το μοναδικό bezel βρίσκεται κάτω ακριβώς από την οθόνη και εκεί στεγάζεται η μπροστινή κάμερα, αλλά και το ηχείο της συσκευής. Τι γίνεται όμως με τους διάφορους αισθητήρες και το ακουστικό που συνήθως συναντάμε πάνω από την οθόνη; Η Xiaomi έπρεπε να σκεφτεί καινοτόμα για να μπορέσει να δημιουργήσει αυτό το concept.

Για το ακουστικό χρησιμοποιεί μία διαφορετική τεχνολογία όπου μέσω δονήσεων στο κεραμικό περίβλημα της συσκευής δημιουργείται ήχος (παρόμοια τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί και στα Sharp Aquos). Δεν υπάρχει δηλαδή κλασικό ακουστικό. Ενώ, αντί για proximity sensor, έχουμε έναν αισθητήρα υπερήχων κάτω από την οθόνη!

xiaomi mi mix specs

Το Xiaomi Mi Mix είναι ένα εξαιρετικά καινοτόμο smartphone και έρχεται για να σκοτώσει τη βαρεμάρα των τελευταίων χρόνων στο σχεδιασμό!

Xiaomi Mi Mix Χαρακτηριστικά

xiaomi mi mix χαρακτηριστικά

Κι αν όλα τα παραπάνω ακόμα δεν σας έχουν εντυπωσιάσει, τότε να σας πούμε πως το Xiaomi Mi Mix διαθέτει και ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών. Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι ο Qualcomm Snapdragon 821. Θα υπάρξουν δύο μοντέλα, αυτό με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, και το κορυφαίο με τα 6GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Το ακριβό μοντέλο μάλιστα θα διαθέτει και λεπτομέρειες από χρυσό 18Κ γύρω από την κάμερα και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Για την κάμερα δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές. Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι πως ο αισθητήρας θα παράγει φωτογραφίες στα 16MP και το βίντεο θα είναι 4Κ. Ακόμα, η βασική κάμερα θα εξοπλίζεται με PDAF, ενώ η μπροστινή κάμερα θα είναι ανάλυσης 5MP.

Ακόμα, η μπαταρία θα είναι μεγέθους 4.400mAh και θα μπορεί να φορτίσει γρήγορα μέσω του Quick Charge 3.0. Τέλος, να πούμε πως η συσκευή θα είναι Dual SIM, όπως συνηθίζει η Xiaomi.

Τιμή και διαθεσιμότητα Mi Mix

xiaomi mi mix specs

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το Xiaomi Mi Mix αναφερόταν συνεχώς ως concept. Η Xiaomi όμως μας εξέπληξε, αφού ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά! Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, η κυκλοφορία θα είναι σε περιορισμένο αριθμό και θα είναι αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Ακόμα και έτσι όμως, είναι εντυπωσιακό ότι κάποιος θα μπορεί να αγοράσει αυτό το smartphone.

Στην Κίνα λοιπόν, το Xiaomi Mi Mix θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου και η τιμή θα είναι 3.499 Yuan (~$515) για το 4GB/128GB μοντέλο και 3999 Yuan (~$590) για το 6GB/256GB μοντέλο. Και τα δύο μοντέλα θα περιλαμβάνουν δερμάτινη θήκη στην συσκευασία αγοράς.

Η τιμή πραγματικά είναι απίστευτη για αυτά που προσφέρει το Xiaomi Mi Mix, δεν συμφωνείτε;

Sony