Xiaomi Mi Mix Alpha: foldable ή curved οθόνη τελικά;

Στις 24 Σεπτέμβρη έρχεται event από την Xiaomi. Εκεί θα δούμε σίγουρα το Xiaomi Mi 9 Pro 5G με τεχνολογία Mi Charge Turbo, αλλά, και το επόμενο Mix. Η συσκευή θα ονομάζεται Xiaomi Mi Mix Alpha και όχι Mi Mix 4. Όλη η τελευταία φημολογία περιστρέφεται γύρω από την οθόνη του.

Το πιο πρόσφατο teaser της Xiaomi, στο κοινωνικό δίκτυο Weibo, εμφανίζει ένα μόνο μέρος της οθόνης, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το τι δείχνει ακριβώς. Όπως θα δεις και στην εικόνα, βλέπουμε το Xiaomi Mi Mix Alpha από τα πλάγια. Όπως φαίνεται, η οθόνη θα καλύπτει όλη, ή σχεδόν όλη, την πλαϊνή πλευρά.

Xiaomi Mi Mix Alpha Teaser - 01

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε η οθόνη είναι κυρτή και φτάνει να καλύπτει μεγάλο μέρος της πλαϊνής πλευρά ή η συσκευή είναι foldable και βλέπουμε το σημείο που διπλώνει. Κάποιες φήμες θέλουν το Mi Mix Alpha να είναι η πρωτότυπη foldable συσκευή που είχαμε δει παλιότερα να διπλώνει στα τρία.

Ο πολύ αξιόπιστος leaker @UniverseIce μίλησε αρχικά για μία “waterfall” οθόνη, στα πρότυπα του Huawei Mate 30 Pro, αλλά κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι κάτι τέτοιο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δύο σχεδόν πανομοιότυπες φωτογραφίες από την Xiaomi (αυτές που παραθέτουμε παραπάνω). Η μία δείχνει ένα μικρό κενό στο αριστερό άκρο της οθόνης και η δεύτερη πάει “μέχρι τέρμα”. Άρα υπάρχει η πιθανότητα, το Mix Alpha να είναι όντως foldable τελικά.

Xiaomi Mi Mix Alpha 02

Η δική μου πρόβλεψη είναι πως το Xiaomi Mi Mix Alpha δεν θα είναι foldable. Και το πιστεύω αυτό γιατί, μία ακόμα εικόνα της Xiaomi μιλάει για screen to body ratio το οποίο φτάνει το 100%. Για να φτάσει σε αυτό το νούμερο, η Xiaomi προφανώς υπολογίζει στις μετρήσεις της την επιπλέον οθόνη στο πλάι. Αν ήταν foldable, η Xiaomi δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο λογικά, γιατί θα υπήρχε κάποιο bezel όταν η οθόνη είναι πλήρως ανοιχτή. Αν η οθόνη δεν διπλώνει, τότε το edge κομμάτι προσμετράται στο ποσοστό του screen to body ratio, και ίσως υπερκαλύπτει κάποιο bezel που υπάρχει επάνω και κάτω από την οθόνη και φτάνει έτσι η Xiaomi στο 100%.

Όπως και να έχει πάντως το πράγμα, μόνο λίγες ημέρες έμειναν για να μάθουμε ακριβώς τι ισχύει. Η 24η Σεπτεμβρίου είναι σχεδόν εδώ και το Xiaomi Mi Mix Alpha θα ανακοινωθεί επίσημα τότε

Sony