Δεν θα υπάρξει Xiaomi Mi Mix 4 – τουλάχιστον φέτος

Το μεγάλο event της Xiaomi αυτό τον Σεπτέμβριο είχε πολλές ανακοινώσεις αλλά και μια σημαντική απουσία. Σε ένα πλούσιο lineup που αποτελούνταν από το Xiaomi Mi Mix Alpha, το Xiaomi Mi 9 Pro 5G, και την Mi Full Screen TV Pro έλειπε το Xiaomi Mi Mix 4. Όλοι περιμέναμε το εντυπωσιακό Alpha, αλλά πιστεύαμε πως θα τα υπάρχει και ένα “κανονικό” Mix για φέτος.

Xiaomi Mi Mix 4

Οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά και το Mix 4 δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Οι φήμες δεν σταμάτησαν όμως, και πολλοί θεωρούσαν πως το Xiaomi Mi Mix 4 θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή αργότερα. Κάτι τέτοιο δύστυχώς δεν είναι στα σχέδια της κινέζικης εταιρίας. Όπως δήλωσε μέσα από post στο Weibo ο Edward Bishop, το Alpha είναι το μόνο Mix που θα δούμε από την Xiaomi.

Xiaomi Mi Mix 4 - Alpha - 01

Η σειρά Mix αποτελούνταν πάντα από επαναστατικά μοντέλα και το Alpha είναι εξαιρετικά επαναστατικό. Από αυτή τη σκοπιά σίγουρα ταιριάζει στην φιλοσοφία της γκάμας και η Xiaomi δίκαια το θεωρεί μια φυσική συνέχεια του Xiaomi Mi Mix 3. Όταν όμως μόνη της η εταιρία παραδέχεται ότι η συσκευή είναι στην ουσία concept που θα παραχθεί σε λίγα κομμάτια και θα κοστίζει $2800, είναι λογικό οι fans να είναι απογοητευμένοι.

Θα υπάρξει Xiaomi Mi Mix 4 στο μέλλον;

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν και το “θάνατο” της σειράς Mix, μόνο και μόνο επειδή δεν θα υπάρξει Xiaomi Mi Mix 4. Το θέμα είναι αν η σειρά θα πορευτεί στα χνάρια του Alpha όταν υπάρξει αντικαταστάτης ή θα επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση. Αν το Mix που θα διαδεχτεί το Alpha είναι και πάλι ένα ακριβό smartphone περιορισμένης διαθεσιμότητας τότε μπορούμε να ξεγράψουμε την σειρά Mix όπως την ξέραμε. Όλοι όμως ελπίζουμε πως το επόμενο Mix θα είναι και πάλι ένα “τούμπανο” σε χαρακτηριστικά, με πρωτοποριακή σχεδίαση και φυσιολογική τιμή.

Το αν και πότε θα έρθει νέο Mix είναι ακόμα άγνωστο. Πολύ θα το θέλαμε να υπάρχει τελικά ένα Xiaomi Mi Mix 4, αλλά η Xiaomi δεν μας έκανε τη χάρη φέτος. Οπότε περιμένουμε την επόμενη γενιά.

Sony