Xiaomi Mi A4: Τέλος το Android One πρόγραμμα

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους φίλους του stock Android και της Xiaomi, αφού η εταιρία φαίνεται πως σταματά την κυκλοφορία της Mi Α σειράς. Κοινός, δεν υπάρξει Xiaomi Mi A4. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αγαπημένη σειρά, αφού πρόσφερε τα καλά της Xiaomi, δηλαδή αξιόλογο hardware σε ανταγωνιστικές τιμές, συνδυασμένα με καθαρό Android, απαλλαγμένο από το MIUI.

Xiaomi Mi A4

Δυστυχώς η εταιρία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει ξανά συσκευή Android One, χωρίς να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη αιτία. Σύμφωνα με φήμες, η εταιρία φαίνεται να δυσκολευόταν με τις αναβαθμίσεις, καθυστερούσε σημαντικά κάτι που ήταν αντίθετο με την φιλοσοφία του Android One. Το παραπάνω σημαίνει πως δεν θα υπάρξει Xiaomi Mi A4 στο μέλλον.

Η Xiaomi δεν είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που εγκαταλείπει το πρόγραμμα Android One. Η Motorola με τις τελευταίες της συσκευές κρατάει το καθαρό Android προσθέτοντας τις δικές της πινελιές και λειτουργίες πάνω από αυτό, χωρίς να κυκλοφορεί Android One συσκευές. Το ίδιο γίνεται και με την OnePlus, η οποία κρατάει κοντά στο καθαρό Android το Oxygen OS της, χωρίς όμως να κυκλοφορεί Android One συσκευές. Έτσι η Nokia (HMD) είναι ίσως η μοναδική εταιρία που συμμετάσχει ενεργά στο Android One πρόγραμμα.

OnePlus Nord Android