Το Xiaomi Mi A3 ανακοινώθηκε μόνο για ένα σκοπό…

Η σειρά Android One της Xiaomi από την μέρα που ξεκίνησε έχει φέρει τα πάνω κάτω στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Το νέο Xiaomi Mi A3 μόλις ανακοινώθηκε, αλλά είναι αυτό που όλοι περιμέναμε; Έχει άκρως ανταγωνιστική τιμή και χαρακτήρα ή μήπως όχι; Ας γνωρίσουμε το Mi A3 καλύτερα…

Xiaomi Mi A3 πλήρη Τεχνικά Χαρακτηριστικά και τιμή.

Xiaomi Mi A3 τιμή

Η οθόνη του Xiaomi Mi A3 (6.1″, OLED) έχει ανάλυση μόλις HD+ (720 x 1560) και φοράει τον SnapDragon 665 που μας κάνει να απορούμε. Βλέποντας αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα περίμενες μία τιμή κάτω από 150€ με βάση την τιμολογιακή στρατηγική της Xiaomi. Δυστυχώς όμως όχι, η αρχική τιμή του Xiaomi Mi A3 θα ξεκινάει από τα 250€ και δεν έχει καμία λογική.

Xiaomi Mi A3 τιμή

Η βασική έκδοση του Mi A3 θα έρχεται με 64GB ROM και 4GB RAM. Απογοήτευση ακόμα και από την RAM της συσκευής, αφού με αρχική τα 250€ θα έπρεπε τα 6GB RAM να ήταν δεδομένα όπως ακριβώς έγινε και με το Mi 9 SE. Τουλάχιστον στο Mi A3 υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με MicroSD, που για μένα όμως δεν είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

Xiaomi Mi A3 τιμή

Η μόνη σημαντική αναβάθμιση που θα δούμε σε σύγκριση με το Mi A2 είναι η κάμερα και η μπαταρία. Η κύρια κάμερα στην πλάτη είναι 48MP με διάφραγμα f/1.78 χωρίς OIS που σύμφωνα με την Xiaomi είναι δυνατή. Στην πλάτη υπάρχουν ακόμα 2 κάμερες, μία 8MP με ευρυγώνιο φακό 118 μοίρες και 2MP αισθητήρας για βάθος πεδίου. Κλείνοντας με τα καλά σημεία του Xiaomi Mi A3, έχει μπαταρία 4030mAh, αλλά και Under Display FingerPrint Scanner. Χωρίς όμως να είναι αρκετά για να μπορώ να το προτείνω ως ένα ανταγωνιστικό κινητό.

 • Θετικά:
 • Μεγάλη μπαταρία 4030mAh (QC3) και δυνατός συνδυασμός με 11nm chipset
 • Under Display Finger Scanner
 • Καλή κάμερα για φωτογραφίες (ίσως)
 • Gorilla Glass 5
 • Αρνητικά:
 • Μη Ανταγωνιστική τιμή
 • Ξεπερασμένη σχεδίαση με μεγάλο bezel στην κάτω μεριά
 • Μέτριο chipset για τα λεφτά που ζητάει
 • Μόνο 4GB RAM η βασική έκδοση
 • Έπρεπε να είχε ακολουθήσει την σχεδιαστική γραμμή του Mi 9 SE
 • Μέτρια οθόνη με ανάλυση μόλις HD+

Xiaomi Mi A3 Τιμή

Όπως είδα ανέφερα και ανάλυσα πιο πάνω η βασική και πιο οικονομική έκδοση του Mi A3 θα κοστίζει 250€ και θα έχει 4GB RAM και 64GB ROM. Η τιμή δυστυχώς όμως δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος να το προτιμήσεις, ούτε καν για το stock Android. Το Mi A3 φέτος απέτυχε παταγωδώς να ανταγωνιστεί ακόμα και το Xiaomi Mi 9 SE.

Αν για κάποιο λόγο το Mi A3 σε ενδιαφέρει θα βγει σε μπλε χρώμα, άσπρο και γκρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ισπανία και μετά στον υπόλοιπη αγορά.

Για ποιο σκοπό ανακοινώθηκε;

Λυπάμαι πολύ που η αγαπημένη μου σειρά της Xiaomi εξελίχθηκε έτσι, αλλά το Mi A3 δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Προφανώς και το κέρδος είναι ο πρώτος στόχος μίας εταιρίας, αλλά αυτή η ανακοίνωση θυμίζει πιο πολύ ένα κινητό της Samsung ή της Huawei που απλά ζητάει €€€ “αέρα. Ας ελπίσουμε η αρχική τιμή του για αγορά από εξωτερικό να ξεκινάει κάτω από 150€ και ίσως τότε αλλάξουμε γνώμη.