Xiaomi Mi A2 Χαρακτηριστικά | Το καλό έγινε καλύτερο, αλλά τι λείπει;

Το νέο κινητό της Xiaomi με “αγνό” Android είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για το Mi A2, το οποίο ήρθε για να αντικαταστήσει το Mi A1 με σημαντικές αλλαγές. Οι πιο μεγάλες αλλαγές εντοπίζονται στο chipset, τη σχεδίαση, αλλά και την οθόνη. Συνοπτικά πώς ξεχώρισε:

  • Ισχυρό chipset SnapDragon 660
  • Θα βγαίνει και με 6GB RAM
  • Οθόνη 18:9 με μοντέρνα σχεδίαση
  • Δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες (στα χαρτιά)
  • Stock Android με αναβαθμίσεις για 2 χρόνια
  • Ανταγωνιστική τιμή 200€

Xiaomi Mi A2

Φέτος το νέο Android One κινητό της Xiaomi έχει οθόνη αναλογίας 18:9, ανάλυση FHD με διαγώνιο 5.99″ και σώμα που θυμίζει κινητό στις 5.5″ με τυπική αναλογία 16:9, αλλά με όχι και τόσο μαζεμένα bezel. Η πιο σημαντική αλλαγή όμως είναι το chipset, που αυτή τη φορά είναι ο ισχυρός SnapDragon 660 που είδαμε και στο review του Mi Note 3.

Xiaomi Mi A2

Ακόμα, η Xiaomi υποστηρίζει πως έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και τα οπτικά μέρη και όντως έτσι φαίνεται, αλλά μένει να δούμε και στην πράξη κάτι τέτοιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν έχει βάλει το χεράκι της η Google στο λογισμικό της κάμερας, θα κάνει παπάδες!

Ο βασικός αισθητήρας της πίσω κάμερας είναι ο Sony IMX486 με f/1.75 και μέγεθος εικονοστοιχείων 1.25μm. Ο δεύτερος φακός στην πλάτη χρησιμοποιείται για καλύτερα πορτραίτα, αλλά και για πιο καθαρές και φωτεινές βραδινές λήψεις. Η μπροστινή selfie κάμερα είναι 20MP με αισθητήρα IMX376.

Xiaomi Mi A2

Πού έγιναν υποχωρήσεις

Προφανώς, ένα τόσο δυνατό value for money κινητό που προσφέρει τόσο πολλά με αρχική τιμή 210€, έχει και μειονεκτήματα και το πρώτο είναι η μπαταρία. Ενώ η Xiaomi μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες μπαταρίες, βλέπουμε το Mi A2 να έχει μόλις 3010mAh μπαταρία που μικρή δε την λες, αλλά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με την πηγή, η μπαταρία δεν είναι Li-Po, αλλά απλή λιθίου, που πρακτικά σημαίνει πως θα έχει πιο μικρό κύκλο ζωής, αλλά τουλάχιστον έχει Quick Charge 3. Βέβαια, μην μπερδεύεστε, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα βγάλει μια γεμάτη μέρα με φυσιολογική χρήση, αλλά δεν θα είναι τέρας αυτονομίας. Κινητά όμως με μεγάλη μπαταρία μπορείς να βρεις στο σύνδεσμο.

Xiaomi Mi A2

Έρχεται με Android Oreo 8.1 και φυσικά, όπως υπόσχεται το “πρόγραμμα” Android One, θα παίρνει αναβαθμίσεις για 2 χρόνια, το οποίο σημαίνει πάρα πολλά. Η αρχική τιμή για την αγορά της Κίνας διαμορφώθηκε στα 210€ για το μοντέλο με τα 4GB RAM και θα βγαίνει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων!

από

Asus ZenFone 8 Android