Xiaomi Mi A1 Χαρακτηριστικά | Με 2 χρόνια εγγυημένες αναβαθμίσεις

Το Xiaomi Mi A1 είναι γεγονός και πρόκειται για το πρώτο κινητό της γνωστής εταιρείας Xiaomi που θα φοράει Android One και έχει αξιόλογα χαρακτηριστικά. Δηλαδή stock Android, όπως ακριβώς το έχει σχεδιάσει η “μαμά” Google, χωρίς το MIUI της Xiaomi. Μια αρκετά έξυπνη κίνηση, αφού δεν είναι λίγοι οι χρήστες που προτιμούν ελαφρύ Android χωρίς παραμετροποιήσεις από κατασκευαστές.

Παρακολούθησε το Video, αλλά και διάβασε το γραπτό REVIEW του Xiaomi Mi A1 εδώ!

Android One, όμως, σημαίνει και πιο γρήγορα updates. Έτσι λοιπόν, έχει ήδη προγραμματιστεί αναβάθμιση σε Android Oreo μέσα στο 2017. Δηλαδή, σε μόλις 4 μήνες περίπου από την κυκλοφορία του, θα έχει πάρει την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση. Δεν φτάνει αυτό, σύμφωνα με τη Xiaomi, θα είναι από τα πρώτα κινητά που το 2018 θα πάρουν Android P!

xiaomi mi a1


Xiaomi Mi A1 Χαρακτηριστικά

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και η σχεδίαση του Xiaomi Mi A1, είναι ίδια με αυτά του Xiaomi Mi 5X. Έχει οθόνη με διαγώνιο 5.5″, είναι τεχνολογίας LTPS (που προσωπικά προτιμώ) και έχει ανάλυση FullHD. Προσφέρει και προστασία με Gorilla Glass, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ποια έκδοση ακριβώς.

Φοράει τον SnapDragon 625, με 8 πυρήνες Cortex-A53 και δυνατό GPU Adreno 506, που σηκώνει σχεδόν τα πάντα. O SD625 φημίζεται για την καλή αυτονομία του, αφού είναι ένα από τα καλύτερα value for money chipsets στα 14nm. Θα έρχεται με 4GB RAM και 64GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, με δυνατότητα επέκτασης.

Η μπαταρία του Xiaomi Mi A1 έχει χωρητικότητα 3.080mAh και όσοι γνωρίζουν μερικά πράγματα παραπάνω από Xiaomi, τη θεωρούν μικρή. Σε γενικές γραμμές όμως, έχει καλή χωρητικότητα και μια μέρα με σχετικά έντονης χρήση θα την αντέξει χάρη στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Αν όμως θέλετε αυτονομία και οι κάμερες δεν σας ενδιαφέρουν τόσο, καλύτερα να κοιτάξετε για το Note 4X.

xiaomi mi a1 χαρακτηριστικα

Κάμερα

Για αρχή, το Xiaomi Mi A1 θα έρχεται με Stock Android Nougat 7.1.2 και το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα αναβαθμίσεων θα το βρείτε στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου. Όπως έγινε και με το Essential Phone, η Xiaomi έχει κρατήσει τη δική της εφαρμογή για την κάμερα από MIUI. Οι φωτογραφικές δυνατότητες του είναι το δυνατό του σημείο. Έχει 2 κάμερες στην πλάτη, όπως είδαμε και στο δυνατό Xiaomi Mi6.

Οι δυο κάμερες στην πλάτη έχουν αισθητήρα 12MP, η βασική έχει F/2.2 26mm και η δεύτερη F/2.6 50mm. H δεύτερη κάμερα είναι για οπτικό zoom x2, δηλαδή χωρίς απώλεια, αλλά με πιο μεγάλο διάφραγμα. Το διάφραγμα δεν εντυπωσιάζει, αλλά το μέγεθος εικονοστοιχείων κάνει τη διαφορά, με 1.25μm και 1.0μm αντίστοιχα. Μπορεί να τραβήξει video μέχρι και 2K 30fps και 720p 120fps. Για τη selfie δεν γνωρίζουμε πολλά και είναι μόλις 5MP, με ανάλυση FullHD.

xiaomi mi a1

Xiaomi Mi A1 Τιμή

Τι πιο σημαντικό από την τιμή ενός Xiaomi κινητού; Τα κινητά της εταιρείας κατάφεραν να ξεχωρίσουν για τον δυνατό (Tech)Value for money χαρακτήρα τους. Βέβαια, στο θέμα του κόστους λίγο μας τα χαλάει το Mi A1, αλλά σχεδιάστηκε κυρίως για offline πωλήσεις και η τιμή – παρόλο που δεν μας συγκινεί ιδιαίτερα – παραμένει ανταγωνιστική για αυτά που προσφέρει.

Για αρχή θα κυκλοφορήσει στην Ινδία με τιμή περίπου 200€ και θα βγαίνει σε τρία χρώματα: μαύρο, χρυσό και ροζ για τις γυναίκες;! Στη λίστα με τις χώρες που θα κυκλοφορήσει είναι μέσα και η Ελλάδα.

xiaomi mi a1 τιμη

[alert-success]

Το Xiaomi Mi A1 θα αποτελέσει ίσως την καλύτερη επιλογή για αγορά από Κίνα, αφού πλέον οι χρήστες επιλέγοντας το Mi A1 δεν θα χρειαστεί να μπλέξουν ποτέ με ROM ή χειροκίνητα updates ή γιατί δεν έχει Ελληνικά το κινητό. Αμέσως αμέσως, η Xiaomi λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχουν πολλοί χρήστες.

[/alert-success]

xiaomi mi a1

από

Asus ZenFone 8 Android