Xiaomi Mi 9 SE Χαρακτηριστικά – Το καλύτερο μικρό κινητό φέτος είναι Xiaomi!

Το Xiaomi Mi 9 SE δεν είναι απλά ένα ακόμα οικονομικό smartphone από την Xiaomi. Είναι το καλύτερο κινητό για το 2019 με μικρό μέγεθος και ιδανικό για χρήση με ένα χέρι. Είναι δυνατό με πλούσια χαρακτηριστικά όπως αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη η οποία μάλιστα είναι και S.AMOLED. Αποτελεί άψογη επιλογή για όποιον αναζητά ένα κινητό σε φυσιολογικό μέγεθος που προσφέρει τα πάντα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό TechValue πακέτο! Ας το γνωρίσουμε.

Xiaomi Mi 9 Χαρακτηριστικά

Xiaomi Mi 9 SE Χαρακτηριστικά

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.97″, αλλά ως γνωστών τα bezel έχουν μειωθεί τόσο που το Mi 9 SE θυμίζει σε διαστάσεις ένα παλιό παραδοσιακό κινητό τηλέφωνο στις 5.0″! Τις διαστάσεις μπορείς να τις βρεις πάνω στον πίνακα χαρακτηριστικών.

Η τεχνολογίας της οθόνης είναι Super AMOLED που σημαίνει πιο έντονα και ρεαλιστικά μαύρα χρώματα. Αλλά και εξοικονόμηση μπαταρίας κατά την χρήση μαύρων theme, ειδικά τώρα που η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της Dark theme που μάλλον θα δούμε επίσημα στο MIUI 11.

Xiaomi Mi 9 SE Χαρακτηριστικά

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi 9 SE είναι αναμφίβολα ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη! Κάτι που μέχρι στιγμής βλέπουμε πολύ σπάνια σε οικονομικά κινητά.

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε ο δυνατός SnapDragon 712 που δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τον μεγάλο του αδερφό τον SnapDragon 855. Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 6GB και ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 64GB ή 128GB.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες του Xiaomi Mi 9 SE είναι δυνατές. Ο βασικός αισθητήρας στην πλάτη είναι 48MP της Sony (ΙΜΧ 586) και οι άλλες δυο κάμερες στην πλάτη μπορούμε να υποθέσουμε πως είναι σχεδόν “άχρηστες” αφού η μία είναι ευρυγώνια και η άλλη προσφέρει οπτική εστίαση. Να είναι καλά το “marketing” και η “μόδα”!

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3070mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως 18W από την θύρα Type-C. Όσοι έχετε μάθει σε μεγάλες μπαταρίες 4000mAh καλό θα είναι να μην γκρινιάζετε αφού το μέγεθος είναι φυσιολογικό, δεν έχει μικρή μπαταρία και δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό. Θύρα ακουστικών δυστυχώς δεν υπάρχει και δεν υποστηρίζει σταθμούς FM.

Xiaomi Mi 9 Χαρακτηριστικά

Xiaomi Mi 9 SE τιμή + άποψη + Global Version

Η τιμή του Xiaomi Mi 9 SE θα ξεκινάει από τα 262€ για την αγορά της Κίνας, που σημαίνει πως σίγουρα θα πέσει κάτω από 300€ η τιμή του αν τελικά βγει Global έκδοση. Ο βασικός λόγος για να επιλέξεις το Xiaomi Mi 9 SE είναι ξεκάθαρα το βολικό του μέγεθος σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Αν τελικά δεν βγει Global Version δεν αξίζει η αγορά του, εξαιρώντας φυσικά τους πιο προχωρημένους χρήστες.

Η παρουσία του Mi 9 SE όμως στην έκθεση MWC19 της Βαρκελώνη σχεδόν επιβεβαιώνει την Global Version. Οπότε υπομονή μέχρι να γίνει διαθέσιμο για αγορά από Banggood ή GearBest στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά όμως, Κινέζοι είναι αυτοί και τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Asus ZenFone 8 Android