Xiaomi Mi 9 400€ ναυαρχίδα με το καλύτερο βίντεο; R.I.P Huawei P30 Pro

Η Xiaomi είχε ένα βασικό μειονέκτημα που πλέον ανήκει στο παρελθόν, φυσικά τις κάμερες. Tα τελευταία 2 χρόνια όμως έχει βάλει τα γυαλιά σε κάθε “Κινέζο” ή “Ιάπωνα” που πουλάει παρόμοιες φωτογραφικές δυνατότητες με διπλάσια τιμή και το Xiaomi Mi 9 είναι κάτι παραπάνω από μία απόδειξη.

Xiaomi Mi 9

Τραβάει το καλύτερο βίντεο το Mi 9;

Η απάντηση είναι απλά ναι! Σύμφωνα με το DxoMark που δοκιμάζει εξονυχιστικά κάμερες κινητών το Xiaomi Mi 9 έχει συνολικό αποτέλεσμα 99 στην καταγραφή βίντεο. Αυτό σημαίνει πως συνολικά μπορεί να καταγράψει το καλύτερο βίντεο που έχουμε δει ποτέ σε κινητό! Υπενθυμίζω πως η κύρια κάμερα του Mi 9 έχει αισθητήρα 48MP.

Huawei P30 Pro vs Xiaomi Mi 9 κάμερα βίντεο

Huawei P30 Pro vs Xiaomi Mi 9

Σύμφωνα πάλι με το DxoMark τις καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες συνολικά τις έχει το Huawei P30 Pro, αλλά με μία σημαντική λεπτομέρεια. Στο βίντεο κατάφερε να αποσπάσει μόνο 97 βαθμούς… Το παράδοξο δεν είναι ότι το Mi 9 τραβάει πιο ποιοτικά βίντεο, αλλά ότι η Huawei ζητάει 930€ (τιμή Skroutz!) για να προσφέρει χειρότερης ποιότητας βίντεο από ένα κινητό που κοστίζει 400€! Μήπως τελικά η Leica είναι μόνο marketing;

P30 Pro vs Mi 9 κάμερα βίντεο

Xiaomi Mi 9 Ευρωπαϊκό Μοντέλο στα 400€;

Τα Ελληνικά καταστήματα αυτή τη στιγμή μπορεί να ζητάνε 500€… για την βασική έκδοση του Mi 9, αλλά το TechValue εξασφάλισε κουπόνι για 402€, βρες το κουπόνι εδώ.

Xiaomi Mi 9 Κουπόνι Έκπτωση
Asus ZenFone 8 Android