Οι τρομερές επιδόσεις του Xiaomi Mi 11 σε νυχτερινό βίντεο με AI

Το εντυπωσιακό Xiaomi Mi 11 που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες φαίνεται πως έχει πολλούς άσσους στο μανίκι του. Όπως είναι ήδη γνωστό, η συσκευή ενσωματώνει τον νέο Snapdragon 888. Το τελευταίο SoC της Qualcomm έχει αυξημένες επιδόσεις σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, με 26TOPS, έναντι των μόλις 15 του Snapdragon 865.

Μία από τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την αυξημένη δύναμη του Mi 11 είναι φυσικά η κάμερα. Η Xiaomi συνεργάστηκε με την εταιρία BlinkAI και δημιούργησαν την λειτουργία Night Video. Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, το αποτέλεσμα είναι τρομερό. Η συσκευή μέσω τεχνητής νοημοσύνης καταφέρνει να βελτιώσει την απόδοση των χρωμάτων σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού.

Τα παραδοσιακά night modes που υπάρχουν στις περισσότερες φορητές συσκευές χρησιμοποιούν πολλά frames για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, αυξάνοντας το φως μέσα στο βίντεο. Αντιθέτως, η τεχνολογία της BlinkAI φτάνει στο τελικό αποτέλεσμα, μέσω χρήσης ενός νευρωνικού δικτύου σε πραγματικό χρόνο, μέσα σε miliseconds, με ένα και μόνο frame!

Με βάση το παραπάνω βλέπει κανείς πως η αυξημένη ιπποδύναμη του Snapdragon 888 θα δώσει ώθηση σε πολλές εφαρμογές και λειτουργίες. Φυσικά, πέρα της Xiaomi, περιμένουμε να δούμε και τις υλοποιήσεις των υπόλοιπων κατασκευαστών.