Xiaomi Hybrid Pro Review, τα καλύτερα οικονομικά ακουστικά ψείρες

Συντάκτης άρθρου Γιάννης Μπέκας

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για οικονομικά ακουστικά, αλλά η πλειοψηφία αυτών είτε δεν έχουν την απαραίτητη αντοχή στο χρόνο, είτε η ποιότητα ήχου δεν φτάνει ούτε στο μισό τα πιο ακριβά. Για χρόνια τώρα, τα Apple Earpods αποτελούν επιλογή για πολλούς καταναλωτές. Δεν είναι τυχαίο, μιας και τα Earpods αντέχουν στον χρόνο, έχουν μια αποδεκτή ποιότητα ήχου και είναι εμφανίσιμα. Ωστόσο δεν παύουν να κοστίζουν κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά αξίζουν.

Η Xiaomi με τα Hybrid Pro έρχεται για να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό, όπως κάνει και σε πολλούς τομείς με επιτυχία. Τα Xiaomi Piston είναι γνωστά χρόνια τώρα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και φέτος αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση με τα Xiaomi Hybrid Pro. Ένα εξαιρετικό value for money ζευγάρι ενσύρματων ακουστικών, που αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ζητάνε.

Xiaomi Hybrid Pro Review, τα απόλυτα ακουστικά ψείρες

ακουστικα ψειρες

Τα Hybrid Pro κοστίζουν μόλις 20-25 ευρώ και, κατά την άποψή μου, είναι μονόδρομος για αυτούς που ψάχνουν καλή αισθητική , εξαιρετική ποιότητα ήχου και αντοχή στον χρόνο, σε καλή τιμή. Τα Hybrid Pro της Xiaomi σε στυλ ψείρας είναι κατασκευασμένα κυρίως από αλουμίνιο και πλαστικό καλής ποιότητας.

xiaomi hybrid pro review

Η καλύτερη σχεδιαστική τους γραμμή όμως είναι η κλίση μερικών μοιρών, που εξασφαλίζει την άνεση στα αυτιά μου. Εκτός αυτού, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει μερικά Ear Tips σιλικόνης για κάθε τύπο αυτιού. Οπότε ξέρετε ότι η άνεση δεν θα είναι πρόβλημα, είτε έχετε μεγάλα ή μικρά αυτιά.

Η Xiaomi έχει επίσης συμπεριλάβει μια θήκη στην συσκευασία, για εύκολη μεταφορά των ακουστικών. Το καλώδιο των Hybrid Pro είναι μήκους 1.25mm και δεν είναι κατασκευασμένο από υφασμάτινο υλικό, όπως του προκατόχου του. Ωστόσο, επιβεβαιώνω ότι είναι γερό και δεν δείχνει πως θα κοπεί εύκολα στο κοντινό μέλλον.

xiaomi hybrid pro review ακουστικα ψειρες

Μιλώντας για το καλώδιο, αξιοσημείωτο είναι το μικρόφωνο που φυλάσσεται κάτω από τα Media Controls! Δεν σπάει κανένα ρεκόρ, αλλά είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα μικρόφωνα σε ψείρες ακουστικά. Θα ήθελα να μιλήσω όμως για τον κύριο λόγο που θα ήθελε να τα αγοράσει κανείς. Και δεν είναι άλλος από την ποιότητα του ήχου! Ο ήχος που παράγουν τα Hybrid Pro είναι φαινομενικός γι’ αυτό που πληρώνετε.

ακουστικα ψειρες

Η καλύτερη λέξη για να περιγράψω την ποιότητα του ήχου τους είναι η ισορροπία. Βλέπετε, είμαι ένα άτομο που ακούω jazz, hip hop, edm και το κάθε είδος έχει τις ιδιαιτερότητές του. Ο ήχος είναι ισορροπημένος, με την απαραίτητη δόση μπάσου. Οι χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικές, ενώ οι μεσαίες και οι υψηλές δεν αποτελούν εξαίρεση.

ακουστικα ψείρες

Οποιοδήποτε είδος μουσικής και αν άκουγα με τα Hybrid Pro, άφηνε ένα χαμόγελο στα χείλη μου. Δεν μπορώ να τονίσω το πόσο ζωντανός και καθαρός είναι ο ήχος που παράγουν. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν πιστεύω πως έχουν κάποια σημασία, αλλά είναι αξιοσημείωτο πως μιλάμε για ακουστικά ψείρες, που έχουν 3 Drivers σε κάθε ακουστικό για καλύτερη “ισορροπία” ήχου.

ακουστικά ψείρες

Το εύρος των συχνοτήτων αγγίζει τα 20 – 40 kHz και η ευαισθησία τα 98dB. Βγάζω το καπέλο στην Xiaomi, πάντως! Δημιούργησε ακουστικά ψείρες με φανταστική ποιότητα ήχου, όμορφο design, μικρόφωνο και θήκη. Και όλα αυτά, έχοντας τιμή άκρως ανταγωνιστική και χαρακτηριστικά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ακριβότερα ακουστικά του τύπου τους.

Για αγορά Xiaomi προϊόντων μόνο από Κίνα.

I can only show you the door...