Xiaomi Black Shark χαρακτηριστικά | Γιατί ξεχώρισε και γιατί όχι!

Με τόσο δυνατούς gaming τίτλους που βγαίνουν συνεχώς για την πλατφόρμα του Android ήταν λογικό κάποια στιγμή να δούμε και πιο πολλά Gaming κινητά. Ήδη μέσα σε μερικούς μήνες έχουμε κιόλας 3 πολύ δυνατά Gaming κινητά! Ας δούμε τι φοράει το gaming κινητό της Xiaomi και πως δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

xiaomi black shark

Xiaomi Black Shark Χαρακτηριστικά

Φυσικά έρχεται με το νέο και πιο δυνατό chipset της Qualcomm, τον SnapDragon 845 με δυνατούς πυρήνες Kryo 385 και RAM LPDDR4X. Η πιο δυνατή έκδοση του θα έχει 8GB RAM και το πιο οικονομικό θα βγαίνει με 6GB RAM. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος ορίστηκε στα 64GB και 128GB για την έκδοση με τα 8GB RAM.

Τι δεν έχει;

  • Δεν έχει θύρα Jack
  • Δεν υποστηρίζει FM ράδιο
  • Δεν έχει διπλά ηχεία
  • Δεν έχει οθόνη 16:9

xiaomi gaming κινητό

Για ένα gaming κινητό όλα τα παραπάνω είναι πολλά μικρά μειονεκτήματα. Η θύρα jack για ένα gaming κινητό είναι καλό να υπάρχει όπως επίσης και διπλά ηχεία, αλλά και οθόνη 16:9 όπως ορθός είδαμε στο Razer gaming κινητό.

Η οθόνη του Gaming κινητού της Xiaomi έχει αναλογία οθόνης 18:9 με διαγώνιο 5.99″ και “τυπική” ανάλυση FullHD+. Θεωρώ πως μια οθόνη 16:9 είναι σχεδόν απαραίτητη για οπουδήποτε gaming κινητό, αλλά δεν μπορώ να πω, σχεδιαστικά φαίνεται σίγουρα αρκετά ιδιαίτερο και πιο όμορφο από το Razer. Ουσιαστικά, χάνεις κάτι, κερδίζεις κάτι άλλο, ζυγίζεις και διαλέγεις.

xiaomi gaming κινητό

Πώς ξεχώρισε;

  1. Έχει σχετικά ανταγωνιστική τιμή (όταν θα πέσει κάτω από 400€ για αγορά από εξωτερικό χωρίς τελωνείο πάντα)
  2. Προσεγμένη ιδιαίτερη σχεδίαση
  3. Έχει δικό του χειριστήριο για πιο άνετο gaming
  4. Φοράει SnapDragon 845 που είναι πολύ δυνατό
  5. Δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες

Κάμερες

Παρόλο που πρόκειται για gaming κινητό φαίνεται να έχει καλές κάμερες. Στην πλάτη τοποθετήθηκαν δύο κάμερες 12 και 20MP με f/.75, οπότε στον τομέα αυτό θα είναι σίγουρα καλύτερο από το Razer Phone που υστερεί λίγο. Η selfie κάμερα είναι 20MP με f/2.2.

xiaomi gaming κινητό

Με δικό του σύστημα ψύξης

Όπως κάθε gaming “μηχανάκι” έτσι και το Black Shark έχει δικό του σύστημα ψύξης το οποίο υπόσχεται πως μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία του chipset στους 8 βαθμούς! Στα χαρτιά φαίνεται αρκετά υποσχόμενο, αλλά στη πράξη, καλοκαίρι στην Ελλάδα πως να τα πηγαίνει; Θα το μάθουμε σύντομα!

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4000mAh που είναι ικανοποιητική και δυστυχώς έχει μονό ηχείο με HIFI ήχο. Η αρχική τιμή που ανακοινώθηκε για το βασικό μοντέλο είναι τα 387€ για την αγορά της Κίνας και θα βγαίνει σε μαύρο και ασημί.

πηγή

Asus ZenFone 8 Android