Έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο η Xiaomi

Η Xiaomi τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα συσκευών και όχι μόνο. Από smartphone, laptop και τηλεοράσεις, μέχρι λάμπες, σκούπες, μέχρι και αθλητικά παπούτσια ή γυαλιά ηλίου, φέρουν το σήμα της Xiaomi.

Xiaomi αυτοκίνητο

Η κινεζική εταιρία είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο της βήμα στο χώρο της αυτοκίνησης και των μεταφορών. Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας φυσικά και θα είναι ηλεκτρικό και τα αποκαλυπτήρια του concept car να γίνονται μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρία είναι έτοιμη να επενδύσει περισσότερα από 10 δις στο τμήμα ηλεκτρικών οχημάτων της! Το πρωτότυπο όχημα θα αποκαλυφθεί από τον ιδρυτή της εταιρίας και έπειτα θα ακολουθήσουν τα πρώτα test σε δρόμους.

Όσον αφορά τα μοντέλα παραγωγής, για την ώρα η εταιρία κατασκευάζει το μεγάλο εργοστάσιό της αλλά και κέντρο R&D στη Yizhuang. Τα πρώτα αυτοκίνητα της Xiaomi που θα διατεθούν προς πώληση αναμένεται να είναι έτοιμα το 2024, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Στόχος της εταιρίας είναι να παράγει περίπου 150,000 αυτοκίνητα τον χρόνο, το οποία θα προέρχονται από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα. Αυτά θα ανήκουν στις κατηγορίες Α+ έως και B. Οι τιμές, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ξεκινούν από τα $22,000 και θα αγγίζουν και τα $44,000.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα καθώς αναμένεται να αρχίσει και η marketing καμπάνια του Xiaomi αυτοκινήτου!

I can only show you the door...