Η Xiaomi ετοιμάζει συνεργασία με την Canon;

Τι πρέπει να γνωρίζεις

  • Η Xiaomi ανέβασε δημοσκόπηση στο weibo (Κίνα) ώστε το κοινό να επιλέξει με ποια εταιρία θα συνεργαστεί η Xiaomi μελλοντικά για περαιτέρω βελτίωση φωτογραφικών δυνατοτήτων.
  • Εκτός από Canon οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν Hasselblad και Nikon.
Xiaomi Canon

Δεν είναι κοινό μυστικό ότι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους κάθε χρόνο για ακόμα καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο όπου τα κινητά πλέον έχουν ξεπεράσει τις απλές compact κάμερες και όχι μόνο.

Παρόλα αυτά όμως ο ανταγωνισμός είναι ανταγωνισμός και η Xiaomi φαίνεται να χρειάζεται βοήθεια. Όπως αποκαλύφθηκε από την δημοσκόπηση, αναζητούν γνωστή εταιρία που ασχολείται με επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό. Φανταστείτε το Xiaomi Mi 10 να γράφει δίπλα στις κάμερες οριζόντια Canon, δεν θα ήταν υπέροχο;

TechValue

Έχει νόημα μία τέτοια συνεργασία;

Η αλήθεια είναι πως η Xiaomi τα πηγαίνει ήδη πολύ καλά στον τομέα της φωτογραφίας, αλλά και του βίντεο στα κινητά της. Έχει καταφέρει να ανταγωνιστεί μέχρι και τους καλύτερους παίχτες της αγοράς όπως τα Pixel, αλλά και την “μαρκετίστικη” Huawei με το Xiaomi Mi Note 10. Μάλιστα, το Xiaomi Mi 9 για πολλούς μήνες ήταν μακράν το καλύτερο κινητό για καταγραφή βίντεο.

Συνεπώς, δεν είναι σίγουρο ότι μία τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς. Μπορούμε να πάρουμε για παράδειγμα την Huawei και την συνεργασία με την Leica. Στην πραγματικότητα η Huawei κατάφερε να κάνει την διαφορά γιατί έπαιξε με επιτυχία το παιχνίδι του dxomark. Δηλαδή προσφέροντας πολλές φωτογραφικές δυνατότητες (οπτική εστίαση κτλ) ώστε να κερδίσει έξτρα πόντους.

Η μοναδική “πρωτοπορία” που κατάφερε να φέρει στο τραπέζι η Huawei ήταν το πιο αποδοτικό night mode, που πλέον όμως προσφέρουν και άλλοι κατασκευαστές. Δεν γνωρίζω αν μία τέτοια συνεργασία θα είχε νόημα για την Xiaomi, αλλά ελπίζω να μην σημαίνει για εμάς αύξηση τιμών!