Τούμπανο η σειρά Xiaomi 14 ή ντολμαδάκια;

Η σειρά Xiaomi 14 είναι γεγονός με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, εξάλλου αυτή είναι η δουλειά τους, να μας εντυπωσιάσουν ώστε να τους ακουμπήσουμε ζεστό χρήμα και μερικά προσωπικά δεδομένα. Φέτος δεν υπάρχουν και πολλά για να παραπονεθούμε, η Xiaomi με τη σειρά 13T ανακοίνωσε 4 μεγάλες αναβαθμίσεις και 5 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας.

Υποθέτουμε πως την ίδια υποστήριξη θα απολαύσει και η σειρά Xiaomi 14, οπότε δεν υπάρχει πλέον κανένα παράπονο. Ενώ έρχονται ακόμα και με USB-C 3.2 που μπορεί να σημαίνει και display out ή ίσως και βελτιωμένο desktop mode. Αυτές είναι σημαντικές λεπτομέρειες που θα δούμε σε μερικές βδομάδες από τώρα όταν το κοινό αρχίζει να ανακαλύπτει τις συσκευές και να μοιράζεται την εμπειρία του.

Η τιμή από την άλλη φαντάζει ιδανική, το Xiaomi 14 θα κοστίζει μόλις 520€ στην Κίνα. Θα μου πείτε όταν περάσει τα σύνολα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με μαεστρία φορολογεί, σε συνδυασμό με το Ελληνικό κράτος, θα φτάσει τα 899€. Ένα πράγμα όπως η βενζίνη στη Κύπρο που κοστίζει 1.30€ που αγοράσει από Αθήνα, ενώ στην Αθήνα κάνει 1.90€.

Η σειρά Xiaomi 14 έχει όλα αυτά που θέλουμε χωρίς κανένα μειονέκτημα, αλλά δυστυχώς, ντολμαδάκια! Η Xiaomi έχει αποκλείσει όλους τους resellers όπως το banggood, από το οποίο θα μπορούσαμε οι διαβασμένοι να τσιμπήσουμε ένα κοντά στα 500€ με κουπόνι, μην ξεχνάμε πως έτσι έγινε γνωστή η Xiaomi πριν μερικά χρόνια.

Ο αποκλεισμός των resellers αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Xiaomi, ώστε να στηρίζει τους τοπικούς πωλητές, όπως για παράδειγμα την info quest στη χώρα μας. Οπότε λέμε ναι σε ένα Xiaomi 14 μέχρι τα 550€, αλλά και ντολμαδάκια αν είναι πιο ακριβό. Ενώ η Xiaomi βρίσκεται σε καλό δρόμο, φαίνεται να συνεχίζει να σκάβει το λάκκο της και εμείς θα τη βοηθήσουμε αν αυτό θέλει. Ντολμαδάκια κανείς;

Αν γίνει κάτι καλό με τη σειρά Xiaomi 14 στο σύντομο μέλλον θα την βρείτε και στη λίστα με τα καλύτερα κινητά.

Asus ZenFone 8 Android