Γιατί τα smartphones της Xiaomi έχουν τους “καλύτερους” LED φακούς;

Όχι τους φωτογραφικούς φακούς, αλλά το LED flash στο πίσω μέρος του κινητού που συχνά χρησιμοποιούμε για να δούμε σε σκοτεινά σημεία. Πάντα όταν αλλάζω κινητό, είτε για να το δοκιμάσω, είτε για να αλλάξω την βασική μου συσκευή, υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό που καλώς ή κακώς μου έχει γίνει συνήθεια και πάντα μου λείπει.

Δεν έχει να κάνει συγκεκριμένα με την δύναμη φωτεινότητας που μπορεί να έχει ένα LED, αλλά με την χρηστικότητα που προσφέρει το MIUI όταν χρησιμοποιείς το LED της κάμερας ως φακό. Τι εννοώ; Το Power Button, ή στα Ελληνικά το κουμπί ενεργοποίησης.

Xiaomi φακός

Στο MIUI λοιπόν και πιθανότατα σε όλα τα Κινητά της Xiaomi, όταν ενεργοποιείς το LED και κλειδώνεις με το κουμπί ενεργοποίησης για να κλείσει η οθόνη, στη συνέχεια όταν πατήσεις ξανά το κουμπί ενεργοποίησης απενεργοποιείται το LED. Έτσι η Xiaomi έχει μετατρέψει το κουμπί ενεργοποίησης σε συντόμευση απενεργοποίησης του φακού.

Είναι ίσως το μοναδικό χαρακτηριστικό που μου λείπει από το MIUI όταν αλλάζω συσκευή. Με αυτή την μικρή συντόμευση που έχει δημιουργήσει η Xiaomi, όταν ενεργοποιείς το LED flash ως φακό και κλειδώνεις τη συσκευή για να την χρησιμοποιήσεις πιο άνετα, δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσεις την συσκευή ξανά για να απενεργοποιήσεις τον φακό. Είναι κάτι που πραγματικά με έχει βολέψει.

Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση και δεν μπορώ να πω πως απολαμβάνω γενικότερα το MIUI της Xiaomi καθώς προτιμώ πιο “καθαρό” Android. Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση συσκευής με NFC, βρες εδώ τα καλύτερα κινητά.